Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان گفت: باتوجه به ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های فرهنگی و تاریخی استان، احداث شهرک سینمایی جزو نیازهای کردستان است. ۱۳ بهمن ۱۳۹۶ - ۲۰:۱۱ استانها کردستان نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، جلال قلعه‌شاخانی امشب در افتتاحیه سی و ششمین جشنواره فیلم فجر استان کردستان که در سینما شیدای سنندج برگزار شد، با تبریک ایام‌الله دهه فجر اظهار داشت: به جهت حمایت و تقویت بخش خصوصی، اکران همزمان فیلم‌های فجر را در سینما شیدا برنامه‌ریزی کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: سینما شیدا برای ما روزگاری پر رونق بود و امروز این استقبال گرم نوید بخشی بود تا این سینما جزو سینماهای فعال شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان تصریح کرد: عدالت فرهنگی، امکان مساوی در تمام نقاط کشور و گسترش فضای نشاط اجتماعی از مباحثی است که اهمیت این جشنواره را نمایان می‌کند.

وی گفت: در این دوره از جشنواره 15 فیلم در 32 سانس اکران می‌شود که از این تعداد 4 فیلم مخصوص حوزه کودک و نوجوان است.

قلعه‌شاخانی افزود: درصدد بودیم که این فیلم‌ها همزمان در سایر شهرهای استان کردستان اکران شود که به‌دلیل کمبود اعتبارات این امکان وجود نداشت.

4 شهر کردستان سینما ندارد

وی اظهار کرد: کردستان قطب اصلی جریان‌ساز در عرصه‌های فرهنگی و هنری است و دوستان فیلم‌ساز کردستانی نقش تأثیرگذاری در سطح کشور و جهان داشته‌اند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان گفت: استعداد و ظرفیت حوزه سینمای کردستان ما را بر این می‌دارد که همت بیشتری برای حوزه سینما در سطح استان انجام دهیم و برای ابزار سینما که ابزار تأثیرگذار و زبان گویا بوده برنامه‌ریزی‌های خاصی انجام داده‌ایم.

وی گفت: متأسفانه شهرهای سقز، دیواندره، سروآباد و دهگلان فاقد سینما هستند و در این خصوص تفاهم‌نامه‌هایی منعقد شده که در طی سال آینده همه شهرهای کردستان سینما داشته باشند.

درخواست‌ از استاندار کردستان

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان با بیان اینکه توسعه فرهنگی زیربنای توسعه در سایر حوزه‌ها است، خاطر نشان کرد: حمایت از تولید فیلم‌های کوتاه، مستند و اختصاص اعتبارات ویژه برای فیلم‌های بلند و سینمایی از درخواست‌های ما از استاندار کردستان است.

وی گفت: برنامه‌ریزی شده تا در سال آینده دو اتفاق بزرگ سینمایی نظیر برگزاری «جشنواره فیلم و عکس ژیار و جشنواره بین‌المللی فیلم کردی» در استان کردستان برگزار شود.

قلعه‌شاخانی افزود: باتوجه به ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های فرهنگی و تاریخی استان، احداث شهرک سینمایی جزو نیازهای کردستان است.

انتهای پیام/ ت

R7848/P1336/S6,66/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۷۱۲۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارشی از نمایشگاه یک قرن اصالت و ماندگاری سنندج‌ + فیلم

نمایشگاه عکس‌های قدیمی شهر سنندج به مناسبت «هفته سنه» در سینما بهمن سنندج دائر شده و یک قرن از تاریخ این دیار از قاب دوربین تسنیم به تصویر کشیده شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، دومین نمایشگاه عکس‌های قدیمی سنندج برگرفته از کتاب آلبوم سنندج شامل 60 عکس قدیمی شهر سنندج در اندازه 70*50 از سال‌های 1260 تا 1360 (یک قرن) در معرض نمایش عموم قرار داده شده است.

نمایشگاه عکس‌های قدیمی سنندج از هشتم تا سیزدهم اردیبهشت در گالری سوره پردیس سینمایی بهمن سنندج دایر بوده و از ساعت 17 تا 20 پذیرای بازدید علاقه‌مندان است.

در ادامه یک قرن از تاریخ و شخصیت‌های سنندج از قاب دوربین تسنیم به تصویر کشیده شده که با هم می‌بینیم:

.

سنندج به کردی (سنه یا سنه دژ) مرکز استان کردستان در غرب ایران است. پس از نابودی دژ حسن‌آباد در سال 1046 هجری قمری در زمان حکومت شاه‌صفی، سلیمان‌خان اردلان پسر تیمورخان اردلان از بستگان مورد اعتماد شاه‌صفی به کردستان آمد، مرکز ایالت کردستان را از حسن‌آباد به سنندج انتقال داد و شهر سنندج را در محل روستای سینه پی نهاد و دژ حکومتی را بر بالای تپه‌ای به بلندای 20 متر در کنار روستای سینه (که امروزه به باشگاه افسران معروف است) ساخت و در بیرون و پیرامون دژ؛ خانه، گرمابه، بازار و مسجدی ساخت و رشته کاریزی نیز در دشت «سرنوی» پی نهاد و آب آن را به شهر و میان دژ آورد.

دژی را که «سلیمان‌خان» بنا نهاد «سنه‌دژ» نامیدند که بر اثر گذشت زمان و تلفظ‌های گوناگون به «سنه‌دج» و سپس «سنندج» دگرگون شد. سازهٔ اصلی آن از زمان خسروخان اول تا امان‌الله‌خان اول طول کشید. حسنعلی‌خان اردلان، والی سنندج در سال 1116 هجری قمری درمیان دژ حکومتی چند تالار و عمارت بنا می‌کند و سپس مسجد و مدرسه‌ای بزرگ در شهر سنندج بر پا می‌کند که دو منار بلند داشته است. این دو منار یکصدسال پابرجا بود تا اینکه «امان‌الله‌خان اردلان» والی کردستان که مردی سخت مذهبی و تندرو بود، آن را ویران کرده و به جایش مسجد و دو منار و باغی به نام فردوس ساخت.شهر سنندج مقر طوایفی از اردلان، جاف، مردوخی‌ها، صادق وزیری، ناهید، کامکارها، کمانگرها، نقشبندی، شیخ الاسلامی، اردلان، وزیری، وکیل، تیمون، هاشمی، لله خانی، قطبی، میربابان، بابان، سروش، گله داری (گله خانی) و طلائی بوده‌ است. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مریوان رکورددار بارش باران در کردستان
  • نمایش مستند «مدرسه در دست بچه ها» در موزه سینما
  • احداث ۳۸۱۱ واحد مسکن ملی توسط بنیاد مسکن کردستان
  • جمع آوری 276 معتاد متجاهردر استان
  • سهم شهرداری سنندج در اراضی الحاقی به شهر پرداخت شود
  • شهرک صنفی در رزن احداث می‌شود
  • تقدیر بانوان از نیروی انتظامی کردستان در راستای اجرای طرح نور
  • انتشار فراخوان بخش ویژه «کتاب و سینما» جشنواره فیلم کوتاه تهران
  • گزارشی از نمایشگاه یک قرن اصالت و ماندگاری سنندج‌ + فیلم
  • بازیگر قدیمی سینما به کما رفت