Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «امتداد نیوز»
2024-05-03@23:35:08 GMT

چرا دیگر در بحران به کمک یکدیگر نمی‌شتابیم؟

تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۹۷۱۲۷۹

به گزارش امتداد، امان الله قرایی مقدم، جامعه شناس و استاد دانشگاه در خصوص نبود روح همبستگی در جامعه در اتفاقاتی مانند برف اخیر به انتخاب گفت: مشکل اینجاست که دو کلمه وظیفه مداری و مسئولیت پذیری را فراموش کرده ایم. آموزش و پرورش، خانواده و فرهنگ ما دو کلمه وظیفه مداری و مسئولیت پذیری را فراموش کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما در خانواده‌های خود به فرزندان مان وظیفه ای نمی‌دهیم و از آنها مسئولیت نیز نمی‌خواهیم.

او ادامه داد: در مدرسه نیز همین وضعیت وجود دارد. اگر تکلیفی به دانش آموز داده شود روی آن هم خط می کشیم. یعنی نبود وظیفه مداری و مسئولیت پذیری عیب آموزش و پرورش است. اگر این موضوع وجود داشته باشد آسیب های اجتماعی مانند طلاق و بیگانگی از یکدیگر نیز نخواهیم داشت.

قرایی مقدم افزود: این که چرا وظیفه مداری و مسئولیت پذیری جایی در جامعه ما ندارد، به این دلیل است که هیچ گاه مردم را کارها مشارکت نداده ایم.

این جامعه شناس در پاسخ به این سوال که چرا در کشوری مثل ژاپن روح همبستگی در موارد مشابه بالاست و به طور مثال در زلزله چند سال پیش، حتی هیچ سرقتی از فروشگاه های تخریب شده آنها صورت نگرفت، گفت: ژاپن از سال ۱۹۴۸ انقلاب آموزشی کرد و گفت ژاپنی بمانیم اما از تمدن غرب عقب نمانیم اما ما این کار را نکردیم و فرهنگ گذشته خود را هم دور ریخته‌ایم.

او با اشاره به این شعر سعدی که «هر که فریاد رس روز مصیبت خواهد / گو در ایام سلامت به جوانمردی کوش» گفت: ریشه جامعه شناسی این مشکلات آن است که مردم در بسیاری از امور مشارکت داده نشده اند. ژاپنی ها مانند کره ای ها اما به همان دلایلی که گفته شد مشارکت پذیر، وظیفه مدار و مسئولیت پذیر بار می آیند. وزرای آنها گاه به خاطر کوتاهی عذرخواهی می کنند.

او با اشاره به نظریه اعتماد عمودی و افقی فرانسیس فوکویاما که اولی بین مردم و مسئولان و دومی میان خود مردم با یکدیگر تعریف شده گفت: اعتماد عمومی در جامعه ما ضعیف شده و در نتیجه در مواقع برف و کولاک و … هم مشارکت نمی کنند. بر این اساس، مردم برای مشارکت های اینچنینی، آموزش نمی بینند، تجربه ندارند و در امور نیز مشارکت داده نمی شوند در نتیجه هر کس می تواند به هر وسیله که می تواند سوءاستفاده می کند.

او ادامه داد: این که یک راننده تاکسی برای مسیر فرودگاه امام تا تهران یک میلیون تومان کرایه می خواهد به ضعف کنترل و نظارت اجتماعی و ضعف فرهنگ سازی در خصوص وظیفه مداری و مسئولت پذیری بازمیگردد. البته یادمان نرود که بر اساس نظریه پیتیریم سوروکین، جامعه شناس، از قرن ۱۶ و ۱۷ ذهنیت حاکم بر تفکر بشر مادی شده و افراد وقتی سوءاستفاده ها را می بینند، به هر وسیله ای که می شود خود نیز به سوءاستفاده ترغیب می شوند.»

انتهای پیام

true برچسب ها : ايران , بحران true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۷۱۲۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهرداری‌ها در آموزش فرهنگ ترافیک مشارکت کنند

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری هرمزگان گفت: اصل و مبنای ترافیک (راهنمایی و رانندگی)، فرهنگ سازی و آموزش است و باید به این دو مقوله توجه ویژه‌ای شود و شهرداری ها در این زمینه همراهی کنند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، محمد مرودی در جلسه شورای هماهنگی ترافیک استان هرمزگان، اجرای طرح آموزش فرهنگ ترافیک در مدارس و ناوگان حمل و نقل مسافر در معابر درون و برون شهری را بسیار حائز اهمیت دانست و تاکید کرد: تمامی دستگاه های مرتبط باید در راستای ماموریت ها و وظایف سازمانی نسبت به آموزش و فرهنگ سازی ترافیک به منظور آگاه سازی شهروندان به ویژه دانش آموزان برای جلوگیری از وقوع تصادفات اقدام کنند.

وی افزود: اصلی ترین راهکار پیشگیری از تصادفات برای دانش آموزان، نهادینه کردن فرهنگ ایمنی و عبور و مرور در بین آنهاست.

مرودی، فرهنگ ترافیک هر جامعه را یکی از نمود‌های رفتاری افراد در استفاده از فضا‌های متعلق به عبور و مرور آن جامعه دانست و عنوان کرد: با توجه به نقش مهم دانش‌آموزان آینده‌ساز در جامعه و با هدف نهادینه‌سازی فرهنگ و قوانین ترافیکی، مسیر خود را در آموزش هرچه بیشتر آینده‌سازان جامعه ادامه خواهیم داد.

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری هرمزگان اضافه کرد: دانش‌آموزان با پیروی از قوانین و مقررات و کسب مهارت های شهروندی، نقش ها و وظایف خود را در قبال جامعه محلی با مشارکت در فعالیت‌ها و برنامه های زیست محیطی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی و ... انجام داده و همچنین با رعایت نظم و قانون، احساس تعلق نسبت به جامعه، رفتار همدلانه، محترمانه و مشارکت جویانه، آن را تثبیت می کنند.

وی در پایان به اقدامات صورت گرفته در زمینه آموزش فرهنگ ترافیک به شهروندان و کاربران مرتبط از طریق رسانه های محلی و مدارس و نقش موثر آن در کاهش تصادفات تاکید کرد و از شهرداری ها خواست تا نسبت به نصب تابلو و بنر با محتویات آموزش فرهنگ ترافیک در معرض دید شهروندان اقدام کنند.

انتهای پیام/864/.

دیگر خبرها

  • لزوم توجه دولت به مشارکت و امنیت خاطر مردم در سرمایه‌ گذاری‌ ها
  • شهید مطهری اخلاق مداری در سیاست را به ما آموخت
  • طعنه هاشمی‌طبا به رئیسی و کابینه‌اش: فکر می‌کنند روز عروسی‌شان است؛ برای یکدیگر نوشابه باز می‌کنند
  • پشتوانه‌ عملیات وعده صادق، جامعه علمی ما بود
  • وظیفه جدید وقف کمک به حل مسائل جامعه است
  • چهار دستورکار ضروری دولت برای تحقق مشارکت مردم در جهش تولید
  • (ویدیو) وزیر کشور: طرح «نور» مورد استقبال مردم قرار گرفته؛ این طرح بر اساس تکالیف قانونی است
  • آحاد جامعه برای عمل به تکلیف اجتماعی و شرعی خود در انتخابات مشارکت کنند
  • وحیدی: «طرح نور» مورد استقبال مردم قرار گرفته است/ باید از ناهنجاری‌های تحمیلی جلوگیری شود
  • شهرداری‌ها در آموزش فرهنگ ترافیک مشارکت کنند