Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، مراسم افتتاحیه پانزدهمین جشنواره فیلم فجر مشهد، امشب، ۱۳ بهمن‌ماه، در سالن سینمایی اطلس در حالی برگزار شد که حواشی متعددی را در پی داشت، از بی نظمی و عدم هماهنگی‌ها تا محدودیت جا برای خبرنگاران و ضبط فیلم «به وقت شام» ابراهیم حاتمی‌کیا با موبایل توسط عده‌ای.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 سعید سرابی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی ضمن تبریک دهه فجر و گرامیداشت یاد و خاطره امام خمینی(ره) و شهیدان دفاع مقدس و مدافعان حرم و همچنین گرامیداشت یاد حضرت زهرا(س)، بیان کرد: برکات انقلاب اسلامی از نام این بزرگ و ائمه معصوم(ع) حاصل شده است.

سرابی با اشاره به برگزاری پانزدهمین دوره جشنواره فیلم فجر در مشهد، این رویداد را از رویش‌های انقلاب برشمرد و اظهار کرد: خدا را شاکرم با همت مسئولان و بخش خصوصی، آیین افتتاحیه این دوره از جشنواره با افتتاح پردیس سینمایی اطلس همراه شده است.

وی همچنین ضمن خیرمقدم به مسئولان و هنرمندان حاضر در جشنواره، از استاندار خراسان رضوی نیز تقدیر و تشکر کرد و افزود: ایشان همیشه از فرهنگ و هنر استان دفاع کرده و ما همیشه همراهی ایشان را داشته‌ایم؛ استاندار از مجموعه ما و همکارانمان بیشتر پیگیر برگزاری جشنواره فجر و رویدادهای هنری هستند؛ اینکه امسال جدول کاملی از فیلم‌ها اکران می‌شود و مجموعه سینمایی اطلس در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌گیرد، حاصل پیگیری‌های این مسئول و جلسات اتاق گفتگوی اصحاب رسانه و دولت است که با توجهات استاندار برگزار شده است.

سرابی با اشاره به اکران تمامی فیلم‌های حاضر در بخش سودای سیمرغ در جشنواره فجر مشهد، ادامه داد: اکران شش فیلم انیمیشن در سانس‌های صبح برای دانش‌آموزان که با همکاری آموزش و پرورش استان انجام می‌شود نیز از ابتکارات این دوره از جشنواره است؛ علاوه بر اینکه طی روزهای برگزاری جشنواره، شش فیلم بلند و 19 فیلم کوتاه اثر هنرمندان خراسانی نیز در سالن سینمایی شهید اصغرزاده اکران خواهد شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به گشایش پردیس سینمایی اطلس عنوان کرد: این مجموعه که با همت بخش خصوصی و هیئت مدیره اطلس به بهرداری می‌رسد، دارای11 سالن سینمایی و 1130 صندلی است؛ گرچه دو سینمای مشهد همواره جزو پرفروش‌ترین‌ها در کشور بوده است، اما با افتتاح پردیس اطلس این تعداد به 27 سالن رسید و تا پایان سال 31 سالن سینما در مشهد خواهیم داشت.

وی افتتاح پردیس سینمایی اطلس را از جلوه‌های عمل به اقتصاد مقاومتی و لبیک به فرمایشات رهبر معظم انقلاب بر شمرد و بیان کرد: آماده‌ بهره‌برداری شدن این پردیس تا دهه فجر از ابتکارات شهردار مشهد است و ایشان تا پایان کار از روند ساخت بازدید داشتند؛ حضور شهردار در مشهد به عنوان فردی که در حوزه اقتصاد، فرهنگ و هنر سابقه درخشانی دارند، برای اهالی فرهنگ و هنر مغتنم است.

وی در همین راستا اضافه کرد: حضور شهردار و شورای شهر و همت بلند سرمایه‌گذاران، زمینه مناسبی را برای توسعه زیرساخت‌های فرهنگ و هنری مشهد در سال‌های آینده فراهم می‌کند. 

سرابی در پایان سخنانش ابراز کرد: در روند برگزاری جشنواره حتما کوتاهی‌هایی پیش خواهد آمد، هرچند ما تلاش می‌کنیم کمتر اتفاق بیفتد اما پیشاپیش بر ما خواهید بخشید؛ امیدواریم بتوانیم زیرساخت‌های هنری‌مان را توسعه دهیم و بیش از پیش بتوانیم چنین برنامه‌هایی برگزار کنیم.

در ادامه مراسم، پس از پخش ویدیویی با موضوع انقلابی اسلامی و معرفی مجموعه اطلس، از امیر غلامی، مدیر عامل این مجموعه تقدیر شد.

قاسم تقی‌زاده خامسی، شهردار مشهد، در ادامه اظهار کرد: برای اولین بار است که همه فیلم‌ها در مشهد اکران و 12 سالن به همت بخش خصوصی افتتاح می‌شود، مجموعه‌ای که ساخت آن در زمان مقرر شده به پایان رسید.

تقی‌زاده خامسی با اشاره به برگزاری پانزدهمین جشنواره فیلم فجر مشهد بیان کرد: برگزاری این دوره همت بالایی می‌طلبید و ما اکنون در ابتدای راه هستیم؛ دلیلش هم آن است که ما از هفت میلیارد بلیت سینمایی که در دنیا به فروش می‌رسد، سهم ناچیزی داریم؛ دلیل دیگرش آن است که کشورهایی با جمعیتی شبیه ما، 10 برابر سالن سینما دارند و اگر ما 350 سالن داریم، باید 3500 سالن داشته باشیم، از طرف دیگر فروش قاچاقی فیلم‌های کشور، از فروش قانونی‌اش بیشتر است.

وی همچنین اضافه کرد: ما هنوز تکلیفمان را با فیلم، موسیقی و تئاتر معلوم نکرده‌ایم و کسری‌های زیادی در این زمینه وجود دارد، این تقصیرها از جانب هنرمندان نیست بلکه از جانب ما مسئولان است؛ من به سهم خودم عذرخواهی می‌کنم.

شهردار مشهد با اشاره به عدم تخصیص اعتبارهای صندوق توسعه ملی به حوزه سینما، ادامه داد: اما باز هم امیدواریم، چون اگر سالانه 100 فیلم تولید می‌کنیم، هر کدام برنده جایزه ملی و بین‌المللی می‌شوند.

اعلام آمادگی شهردار مشهد برای حمایت از سرمایه‌گذاران

وی ضمن تشکر از دست‌اندرکاران در خصوص تأسیس پردیس سینمایی اطلس اعلام کرد: ما از سرمایه‌گذاران در سراسر کشور برای سرمایه‌گذاری در مشهد استقبال می‌کنیم.

در ادامه، علی‌اصغر کاراندیش، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن ابراز خرسندی از حضور در بین دوستداران هنر مشهد و ابلاغ سلام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، اظهار کرد: وزیر فرهنگ و ارشاد، با اینکه مشتاق حضور در این مراسم بودند اما به دلیل مشغله‌های دیگر، این امکان فراهم نشد.

توسعه پایدار منوط به توسعه فرهنگ و هنر جامعه است

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه توسعه پایدار و همه جانبه اقتصادی، سیاسی و ... منوط به توسعه پایدار در حوزه فرهنگ و هنر است، تصریح کرد: اگر همه به این باور برسیم مشکلات جامعه ما به سرعت حل خواهد شد، همان‌طور که جوامع رشد یافته نیز ابتدا به حوزه فرهنگ و هنر توجه کردند و این بخش را ارتقا دادند.

وی با ضمن تقدیر از توجه مسئولان خراسان رضوی و مشهد نسبت به ارتقای فرهنگ و هنر، به تشکیل گروهی برای مشارکت بخش خصوصی در حوزه فرهنگ و هنر اشاره کرد و افزود: شهردار مشهد در سال 94 ، با اینکه مسئولیتی نداشتند با جنتی، وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی تماس گرفتند؛ برگزاری جلسات متعدد در راستای پیشنهاد ایشان، به تأسیس گروهی مالی برای توسعه هنر با سرمایه بخش خصوصی و بانک‌ها منجر شد؛ این گروه در راستای پاسخ به نیازهای فرهنگ و هنر تشکیل شد و مسئولان دولتی در اداره این گروه نقشی ندارند. 

کاراندیش با ابراز این مطلب که ما با اقداماتی که انجام دادیم سعی داشتیم سینما به عنوان یک صنعت در کشور شناخته شود تا بتواند از اعتبارات صندوق توسعه ملی استفاده کند، اضافه کرد: با اقدامات انجام‌ شده برخی چاپخانه‌های کشور به عنوان صنعت شناخته شدند و می‌توانند از اعتبارهای صندوق توسعه ملی بهره‌مند شوند؛ در تلاش هستیم تا برای سینما هم چنین شرایطی به وجود بیاید.

در پایان مراسم، محتشمی، همسر شهید محبی، سرمهندس کشتی سانچی روی سن رفت؛ وی از سختی‎‌های از دست‌دادن همسرش گفت و ابراز کرد: این فاجعه نه تنها برای ایران بلکه برای دنیا غمبار بود و اگر 31 خانواده یک داغ دیده‌اند، من 32 داغ دارم؛ کشتی سانچی مانند خانه من بود و من اکنون برای سانچی هم دلتنگ هستم.

همسر شهید فاجعه کشتی سانچی با اشاره به روح بزرگ همسرش و دوران زندگی مشترکشان، ادامه داد: صحبت از او برایم راحت نیست؛ آن افراد آدم‌های بزرگ و سرمایه این مملکت بودند و در اوج تحریم‌ها و محدودیت‌ها نه تنها برای زندگی خود بلکه برای چرخ زندگی یک ملت تلاش کردند.

محتشمی در همین راستا ادامه داد: وقتی همسرم به سفر می‌رفت او را به خدا می‌سپردم اما الان می‌گویم به دامان دریا می‌سپارمش؛ وقتی می‌رفت سفر ، آرزو می‌کردم سالم بازگردد اما اکنون فقط منتظر پیکرش یا نشانه‌ای هستم که آرامم کند؛ خیلی سخت است که ندانی چه اتفاقی برای همسرت افتاده است و سخت است که از او بی‌خبر باشی و او بین آب و آتش برای زنده‌ ماندن تلاش کند.

این همسر شهید فاجعه کشتی سانچی با ابراز اینکه صحنه غرق شدن همسرش هیچ‌وقت از خاطرش پاک نمی‌شود، ادامه داد: من با هزار امید و آرزو از کشتی پیاده شدم اما همه آرزوهایم با کشتی غرق شد.

محتشمی با اشاره به عکسی که از همسرش داشت، از ابراهیم حاتمی‌کیا، کارگردان برجسته سینما درخواست کرد روی جایگاه حاضر شود؛ سپس خطاب به وی ابراز کرد: این عکس ارزشمندترین دارایی من و تنها چیزی است که از همسرم دارم؛ این را به ابراهیم حاتمی‌کیا تقدیم می‌کنم؛ آقای حاتمی‌کیا شما آثار جاوادنه‌ای  برای دفاع مقدس ساخته‌اید؛ درگذشتگان سانچی هم چیزی کم از شهیدان ندارند چراکه در راه دفاع از مملکت و برای اقتصاد مملکت جنگیدند؛ این عکس را به شما تقدیم می‌کنم و عاجزانه درخواست می‌کنم فیلمی بسازید تا نامشان بیش از پیش جاودانه شود.

در پایان از این همسر شهید فاجعه سانچی با اهدای اطلس مسلمانی و تابلو درب کعبه تجلیل شد؛ ابراهیم حاتمی‌کیا درخواست همسر شهید را پذیرفت و امیر غلامی، مدیرعامل مجموعه اطلس نیز برای تهیه‌کنندگی و پشتیبانی مالی اعلام آمادگی کرد. 

بی‌قانونی رسمی در مراسم اکران

در ادامه مراسم، اکران «به وقت شام»، اثر ابراهیم حاتمی‌کیا، پایان‌‌بخش مراسم بود؛ پیش از نمایش فیلم، ابراهیم حاتمی‌کیا تذکر داد این فیلم برای افراد زیر 13 سال مناسب نیست. فیلم روی پرده رفت اما صدایی به گوش ‌رسید؛ ابراهیم حاتمی‌کیا به دلیل اینکه افرادی در حال ضبط فیلم بودند، چند بار تذکر داد تا نمایش فیلم قطع شود و بعد از اینکه هنوز نمایش فیلم ادامه داشت، روی سن رفت و با صدای بلندتر خواست اکران فیلم قطع شود و گفت: اکران فیلم به این شکل همه سرمایه‌ها را به باد می‌دهد؛ پس از آن بود که برخی افرادی که دوربین به دست داشتند از مراسم بیرون رفتند.

اجرای نمایش، پخش موسیقی سنتی خراسانی و کلیپی به یادبود شهیدان فاجعه سانچی نیز از دیگر آیتم‌های مراسم افتتاحیه پانزدهمین جشنواره فیلم فجر بود.

یادآور می‌شود؛ بی‌نظمی و عدم‌هماهنگی‌ها در برگزاری مراسم افتتاحیه، محدودیت مکانی محل برگزاری و ... از ایرادات وارد به این مراسم بود که امیدوارم طی برگزاری جشنواره در روزهای آتی، برطرف شود.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۷۲۸۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترویج فرهنگ غذای سالم متناسب با آموزه‌های طب ایرانی

  به گزارش ­خبرگزاری صدا و سیما؛ ­دکتر رادمنش با بیان اینکه در مکتب طب سنتی ایران چیدمان تغذیه بر اساس فصل، سن، محل زندگی و مزاج اشخاص متفاوت است، اما یکسری تدابیر عمومی نیز وجود دارد که رعایت آنها به حفظ سلامت همه افراد­ کمک می‌کند؛ تاکید کرد: پرهیز از پرخوری و درهم خوری یکی از اصول مهم تغذیه به شمار می‌آید، زیرا رعایت نکردن آن موجب تداخل و اختلال در هضم و ابتلا به انواع بیماری‌ها می‌شود. دکتر رادمنش همچنین داشتن نظم در ساعات غذا خوردن را یکی از مهمترین آداب تغذیه صحیح دانست و بر ایجاد فاصله کافی بین وعده شام و خوابیدن تاکید کرد. وی افزود: طب ایرانی، طب کلی نگر است و پزشکان متخصص طب ایرانی بر اساس شرایط هر فرد، دستورهای خاصی را به وی ارائه می‌دهند. در طب ایرانی پیشگیری از بیماری با رعایت اصول ششگانه حفظ سلامتی جز قوانین بنیادین می‌باشد. این اصول عبارتند از آب و هوا، تغذیه، حرکات بدنی، خواب و بیداری، نگهداری مواد لازم و دفع مواد زاید و حالات روحی و روانی که در این میان ورزش و تغذیه از اهمیت بیشتری برخوردار هستند. این پزشک و متخصص طب ایرانی ادامه داد: ورزش اصولی، عامل مهمی برای حفظ سلامتی به شمار می‌رود و برای آن فواید زیادی ذکر شده است. به نظر برخی از حکما، چون ابن سینا، عامل ورزش در حفظ سلامتی، بر همه عوامل حتی تغذیه، تقدم دارد و برای اینکه از فعالیت‌های بدنی بیشترین فایده نصیب افراد شود، ورزش‌های متناسب با هر فرد پیشنهاد شده است. وی افزود: فعالیت بدنی منظم و متناسب با سن و شرایط جسمانی، فواید بی‌شماری برای سلامت جسم و روان دارد. تشویق اعضای خانواده به انجام فعالیت‌های ورزشی مانند پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری، شنا و ورزش‌های گروهی، متناسب با شرایط افراد خانواده می‌تواند روحیه نشاط و شادابی را در خانه حاکم کند. ­ وی در پایان گفت: با همدلی و همکاری خانواده‌ها، رسانه‌ها، سازمان‌های دولتی و غیردولتی می‌توانیم با ترویج فرهنگ غذای سالم و ورزش همگانی و متناسب بر پایه آموزه‌های طب ایرانی، جامعه‌ای سالم و پویا برای نسل‌های آینده بسازیم. هفته سلامت فرصتی مغتنم برای آغاز این حرکت ارزشمند است.

دیگر خبرها

  • برگزاری هفدهمین جشنواره آموزشی شهید مطهری
  • ساخت فیلم «عشق آباد» با محوریت امام رضا (ع) و فرهنگ رضوی
  • پیگیری ۱۸۴ درخواست در ملاقات مردمی با فرماندار مشهد
  • ۱۶۰ میلیون نفر سالانه قربانی بیماری‌های ناشی از کار می‌شوند | راهکارهای ارتقاء فرهنگ ایمنی در محل کار
  • اجرا آموزش فرهنگ ترافیک در ۱۰ مدرسه همدان 
  • رایزن فرهنگی پشت‌ِ میزنشین نمی‌خواهیم / سرانجام ساخت فیلم سینمایی درباره اقبال لاهوری
  • ساخت فیلم سینمایی اقتباسی درباره فرهنگ رضوی
  • خبرهایی از ساخت دو فیلم درباره امام رضا(ع) و اقبال لاهوری
  • زمین‌های بی‌آب و علف البرز هم از شر ویلاسازی مصون نیست!
  • ترویج فرهنگ غذای سالم متناسب با آموزه‌های طب ایرانی