Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا -

بيشتر دروغ‌گوها مي‌دانند که دروغ گفتن اشتباه است‎
تحقيقات جديد نشان مي‌دهد براي فهميدن دروغ گفتن طرف مقابل، بهتر است به جاي دقت در سخنان فرد به حرکات فيزيولوژيکي بدن و حالات چهره او مانند خيره نگاه کردن، دزديدن نگاه و حرکت‌هاي ناسازگار توجه کرد.
دکتر «الن هندريکسن» (Ellen Hendriksen)، روانشناس باليني در مرکز بيماري‌هاي اضطراب و اختلالات (وابسته به دانشگاه ايالتي ماساچوست، ايالات‌متحده) در جديدترين بررسي‌هاي خود، راه‌هايي را براي مواجه با افراد دروغ‌گو يافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دروغ‌گويي معمولا به دو شکل ديده مي‌شود. يکي دروغ‌هاي کم‌خطر که تقريبا همه ما درگير آن هستيم؛ مانند اين: «من هرگز پيام شما را دريافت نکردم». نوع ديگر که درست در مقابل نوع اول قرار مي‌گيرد، دروغ‌هاي پرخطري هستند که خوشبختانه کمتر رايجند. مثال براي اين نوع دروغ، جملاتي از اين قبيل است: «من هيچ رابطه‌اي با اين شخص نداشتم».
در هر صورت، مسئله مهم آن است که آيا مي‌توان در مواجهه با افراد دروغ‌گو، حقيقت را مديريت کرد؟ تحقيقات مي‌گويند که احتمالا ماجرا به اين سادگي نيست. ما در شناسايي و رديابي دروغ‌ها تقريبا ناتوان هستيم. حتي فن‌آوري‌هاي جديد نيز نمي‌توانند به ما کمکي کنند و شانس کار ما را بهبود ببخشند.
سال 2009 (1388) تحقيقاتي انجام شد که در مجله علوم قانوني (Forensic Sciences) به چاپ رسيد و در آن توضيح داده شد که با تکنيک «تجزيه و تحليل استرس صدا» مي‌توان تا حدودي به راست يا دروغ بودن صحبت‌هاي فرد موردنظر پي برد.
سال 2014 (1393) تحقيقات ديگري با همين موضوع انجام شد که نشان داد افراد هوشمند به‌راحتي از دروغ‌گوها فريب مي‌خورند. البته اين مسئله بدان معنا نيست که ما نمي‌توانيم شانس خود را بهبود ببخشيم و بتوانيم جلوي اين مسئله را بگيريم؛ اما روش خاصي هم براي تشخيص اين فريب وجود ندارد.
در تحقيقات جديد راه‌هاي متفاوتي ارائه شده است که تا حدودي دروغ گفتن طرف مقابل را فاش مي‌کند. راه نخست، نشانه‌هاي فيزيولوژيکي بدن است. خيره نگاه کردن يا دزديدن نگاه، يکي ديگر از نشانه‌هاي دروغ‌گويي محسوب مي‌شود. از ديگر نشانه‌هاي دروغ‌گويي حرکات ناسازگار است که به‌طورمعمول در حرکات بدن و حالات چهره فرد دروغ‌گو ديده مي‌شود.
در يک دروغ واقعي، ممکن است شما تغييرات حالات چهره فرد دروغ‌گو را ببينيد. اين حالات مي‌توانند يک لبخند يا يک بي‌قراري باشند که به واسطه آن بتوان دروغ فرد را پيش‌بيني کرد.
خيره نگاه کردن يا دزديدن نگاه يکي ديگر از نشانه‌هاي دروغ‌گويي محسوب مي‌شود. بيشتر دروغ‌گوها مي‌دانند که دروغ گفتن اشتباه است، بنابراين در لحظه‌اي که دروغ مي‌گويند، تلاش مي‌کنند تا ارتباط چشمي خود را با طرف مقابل کاهش دهند. علاوه بر اين، دروغ گفتن عموما انرژي‌هاي شناختي و عاطفي زيادي را در برمي‌گيرد که ممکن است در فرد به‌هم‌ريختگي احساسي ايجاد کند؛ بنابراين در اين زمان فرد سعي مي‌کند تا به دوردست بنگرد.
از ديگر نشانه‌هاي دروغ‌گويي حرکات ناسازگار است که به‌طورمعمول در حرکت‌هاي بدن و حالات چهره فرد دروغ‌گو ديده مي‌شود. مي‌توان گفت کلمات دروغ مي‌گويند، اما بدن حقيقت را نشان مي‌دهد؛ بنابراين توصيه مي‌شود در مواجه با فرد دروغ‌گو بيشتر به حرکات وي توجه شود تا سخنان او.
نبايد فراموش کرد که دروغ گفتن را نبايد با پنهان کردن احساسات يکي گرفت. مايکرواکسپرشن‌ها (Microexpressions) بيانات مختصر و غيرمستقيم صورت هستند که براي نشان دادن حالات چهره به دو بخش تقسيم مي‌شوند و عواطف و احساسات فرد را پنهان مي‌کنند. شما ممکن است اضطراب خود را پنهان کنيد و در موقعيتي ناگوار و ناخوشايند، شوک خود را مهار کنيد. اين موارد حاکي از دروغ نيست.
منبع: سلامت نيوز


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۷۳۵۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش: با این راهکار ساده دمای گوشی خود را پایین بیاورید!

ایتنا - کارشناسان می‌گوید در صورت داغ شدن بیش از حد گوشی، نباید از آن استفاده کرد زیرا احتمال آتش گرفتن یا حتی انفجار آن وجود دارد. اما چگونه می‌توان در مدت زمانی اندک دمای گوشی را کاهش داد؟
افزایش شدید دمای تلفن‌های همراه هوشمند می‌تواند عواقب جبران ناپذیری به همراه داشته باشد. استفاده طولانی مدت، اجرای نرم‌افزارها یا بازی‌های سنگین، شارژ کردن مداوم دستگاه و حتی قرار گرفتن در معرض نور مستقیم آفتاب از جمله عواملی هستند که می‌توانند منجر به افزایش دمای گوشی شوند.

کارشناسان می‌گویند اگر گوشی بیش از حد داغ شود و کاربر متوجه این موضوع نشود، امکان آتش گرفتن یا حتی انفجار باتری آن وجود خواهد داشت.

افزایش طولانی مدت دمای گوشی می‌تواند به قطعات سخت‌افزاری از جمله پردازنده، باتری و سایر اجزای حساس آسیب جدی وارد کند. در شرایط بحرانی، حتی احتمال ترکیدن یا آتش گرفتن باتری گوشی وجود دارد.

براساس توصیه‌های کارشناسان، کاربران باید برای پیشگیری از درگیر شدن بیش از حد پردازنده، نرم‌افزارهای آنتی‌ویروس را ببندند، گوشی را هنگام اجرای کارهای سنگین از قاب محافظ دربیاورند، و حین شارژ گوشی را به شبکه‌های بی‌سیم یا بلوتوث متصل نکنند.

آنها همچنین توصیه می‌کنند برای شارژ کردن باتری، از شارژرهای اصلی و استاندارد شرکت سازنده گوشی استفاده شود و از محصولات ارزان‌قیمت شرکت‌های ناشناخته که استانداردهای لازم را ندارند، پرهیز شود.

شارژ کردن باتری در بازه ۲۰ تا ۸۰ درصد، بهترین راه برای جلوگیری از گرم شدن گوشی است. در این بازه که بازه سلامت باتری نامیده می‌شود، باتری گرمای کمتری تولید می‌کند.

همچنین توصیه می‌شود کاربران از به‌روزرسانی گوشی‌های خود غافل نشوند، زیرا بسیاری از این به‌روزرسانی‌ها با هدف رفع ایرادات گرمایی دستگاه ارائه می‌شوند.

در نهایت کارشناسان تأکید می‌کنند اگر با وجود رعایت تمام نکات، گوشی همچنان بیش از حد داغ می‌شود، کاربر باید فورا آن را خاموش کرده و از بکارگیری آن خودداری کند تا از وقوع حوادث ناگوار جلوگیری شود.

دیگر خبرها

  • راهکار‌های رئیس دستگاه قضا برای حمایت از حقوق کارگران
  • اگر خونتان غلیظ شده این راهکار‌ها را به کار بندید
  • وضعیت تلخ اقتصاد ایران در خاطره‌گویی فوتبالیست سابق در تلویزیون | فیلم
  • برگزاری نشست پیگیری اجرای مهمترین طرح‌های ریلی کشور
  • واکنش نکیسا به شایعه تبانی ذوب آهن مقابل نساجی: مگر ربیعی دروغ گفته است؟
  • ویدیو کامنت| دروغ بی‌بی‌سی فارسی درباره نیکا شاکرمی لو رفت!
  • چالش‌ها و راهکار‌های مشارکت سیاسی آگاهانه
  • آموزش: با این راهکار ساده دمای گوشی خود را پایین بیاورید!
  • آموزش‌های مهارتی راهکار رفع بیکاری است
  • راهکار های سند تحول قضایی برای تحقق فصل خصومت