Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - وب سايت گجت نيوز: لينکس (Lynx) يک هليکوپتر چندمنظوره است و مي‌تواند ماموريت و وظايف گوناگوني انجام دهد. اين هليکوپتر توسط کمپاني انگليسي وستلند هليکاپترز (Westland Helicopters) طراحي و ساخته شد و 40 سال در ارتش بريتانيا خدمت کرد.

ارتش بريتانيا به تازگي اعلام کرده است که تا 31 ژانويه (11 بهمن)، آخرين هليکوپترهاي لينکس که پنج فروند هستند نيز رسما بازنشسته شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اين هليکوپتر که روزگاري هليکوپتر اصلي ارتش بريتانيا بود، به طور کامل با هليکوپتر جديدتري به نام وايلد‌کت (Wildcat) جايگزين ‌مي‌شود.

هليکوپتر لينکس متعلق به نيروي دريايي آلمان
همانطور که گفته شد لينکس به عنوان يک هليکوپتر چندمنظوره در سال 1978 وارد خدمت شد. اين هليکوپتر در اصل براي ارتش و نيروي دريايي بريتانيا و به عنوان جايگزيني براي هليکوپترهاي اسکاوت (Scout) و وسپ (Wasp) ساخته شد، اما 16 کشورهاي ديگر همچون آلمان،‌ فرانسه، دانمارک، کره جنوبي و… نيز از خريداران آن بودند.

هليکوپتر لينکس مسلح به موشک‌هاي ضد زره در جنگ خليج فارس،‌ سال 1991
از همان روزهاي ابتدايي ورود به خدمت،‌ هليکوپتر لينکس در نقش يک هليکوپتر نمايش هوايي بسيار جلوتر از زمان خود بود. اين هليکوپتر مي‌توانست مانورهاي حلقه و چرخش را به راحتي انجام دهد. لينکس با وجود اينکه به عنوان يک هليکوپتر چندمنظوره طراحي شد، اما به سرعت به عنوان يک هليکوپتر ضد زره بسيار توانمند، هليکوپتر جستجو و نجات، هليکوپتر شناسايي، هليکوپتر نمايش هوايي، و هليکوپتر ضد زيردريايي نيز معروف شد.

هليکوپتر لينکس متعلق به نيروي دريايي بريتانيا
توليد هليکوپتر لينکس از سال 1978 آغاز و تا سال 2009 ادامه داشت و در طول اين 31 سال 450 فروند لينکس در مدل‌هاي گوناگون ساخته شد که از جمله مهم‌ترين آن‌ها مي‌توان به نمونه ساخته شده براي نيروي درياي بريتانيا اشاره کرد. اين نمونه داراي پروانه‌هاي جمع شوند، ارابه فرود 3 چرخ و ديگر تفاوت‌ها و سيستم‌هاي لازم براي نشست و برخاست از عرشه شناورهاي نيروي دريايي بريتانيا همچون ناوشکن‌ها و ناوچه‌ها بود.

هليکوپتر لينکس در حمله به عراق،‌ سال 2003
لينکس به مدت چهار دهه در تمامي عمليات‌ نظامي مهم بريتانيا شرکت‌ داشت و در هر شرايط آب و هوايي خدمت کرد، از شرايط جوي جنوب شرقي آسيا گرفته تا ايرلند شمالي و همچنين قطب جنوب.

موتور توربوشفت جم
لينکس هليکوپتري دو موتور است و وظيفه فراهم کردن نيروي لازم براي پرواز و حرکت توسط دو موتور توربوشفت (مشتقي از موتور جت) مدل جم (Gem) فراهم مي‌شود. اين موتورها ساخت بخش هوافضاي کمپاني انگليسي رولز-رويس (Rolls-Royce) هستند و هر کدام 1120 اسب بخار قدرت دارند.

اما چرا لينکس لقب سريع‌ترين هليکوپتر را دارد؟ در تاريخ 11 آگوست سال 1986 ميلادي، يک نمونه از هليکوپتر که به طور خاص بهينه و به پروانه‌هاي آزمايشي پيشرفته‌اي مجهز شده بود، توانست به سرعت 400.78 کيلومتر بر ساعت برسد. اين سرعت همچنان نزد فدراسيون بين‌المللي هوانوردي به عنوان بالاترين رکورد رسمي ثبت شده براي هليکوپترهاست. گرچه در سال‌هاي اخير، هليکوپترهاي آزمايشي X2 از آمريکا و X3 از اروپا به سرعت‌هاي بيشتر از آن نيز دست يافتند، اما رکوردهاي آنان رسمي نيست.

وايلدکت
هليکوپتر چندمظنوره وايلدکت ساخت کمپاني هوافضاي ايتاليايي-انگليسي آگوستا وستلند (AgustaWestland) که جايگزين لينکس است، سيستم‌هاي الکترونيکي پيشرفته‌تر، ارتفاع پروازي بالاتر و توان حمل بار/مهمات بيشتري نسبت به لينکس دارد. اين هليکوپتر از اواخر سال 2014 وارد خدمت شد و علاوه بر ارتش و نيروي دريايي بريتانيا، کره جنوبي و فيليپين نيز از خريداران آن هستند. نکته جالب اينجاست که با وجود اينکه وايلدکت بر اساس لينکس ساخته شده است، اما اين دو هليکوپتر تنها 5 درصد اشتراک قطعاتي دارند.

آخرين هليکوپترهاي لينکس که به همراه يک فروند هليکوپتر ترابري سنگين شينوک رهسپار آخرين ماموريت خود هستند.
هليکوپتر لينکس سال گذشته در نيروي دريايي بريتانيا بازنشته شد. در حال حاضر 4 فروند از آخرين بازماندگان لينکس‌ها که مجموعا 5 فروند و متعلق به ارتش هستند، در يک ماموريت در جنوب انگلستان به سر مي‌برند. اين هليکوپترها پس از بازگشت از ماموريت خود، در يک مراسم رسمي از خدمت خارج خواهند شد. در اين مراسم هر 5 فروند در يک آرايش به شکل حرف V انگليسي، از بالاي رودخانه تمز در بخش لندن مرکزي براي آخرين بار پرواز خواهند کرد و سپس بعد از 40 سال با خدمت در بريتانيا خداحافظي مي‌کنند. البته ناگفته نماند 11 کشور ديگر همچنان آن را خدمت دارند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۷۴۴۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قدرت غیر قابل انکار سپاه بر هم زننده تمامی معادلات جهانی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، سرتیپ پاسدار حسن شاهوارپور با گرامیداشت سالروز تاسیس سپاه پاسداران و یاد و خاطره سرداران رشید اسلام، گفت : قوام هر کشوری به نیرو‌های مسلح آن کشور است و رفع تهدیدات داخلی و خارجی نیز نیازمند اقتدار پایداری بوده که باید روز به روز تقویت شود.

وی افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی و سقوط رژیم پهلوی در کل منطقه در خلأ قدرت قرار گرفته بودیم که این خلأ ناشی از رژیم دست نشانده استکبار جهانی بود؛ آمریکا برای مبارزه با شوروی تلاش می‌کرد تقابل سردی را ایجاد کند، چون یکی از ستون‌های اصلی آمریکا در منطقه همان رژیم پهلوی بود که سقوط کرده بود.

فرمانده سپاه خوزستان ادامه داد: یکی از موضوعاتی که امام خمینی (ره) با نگاه دوراندیش و مدبرانه خود مورد نظر قرار داد، دفاع از ارتش بود چرا که در آن دوران، گروهک‌های منافق و کمونیسم شعار انحلال ارتش را سر می‌دادند و به همین جهت امام خمینی (ره) در ۲۹ فروردین ماه اعلام کردند که ارتش باید بماند.

وی تصریح کرد: در کنار ارتش جمهوری اسلامی برای ایجاد یک قدرت درونی، تشکیل سپاه پاسداران به صورت رسمی از سوی رهبر کبیر انقلاب اعلام شد و مسئولیت‌های سپاه علاوه بر حفاظت از شخصیت‌های سیاسی و درجه یک کشور، گسترش پیدا کرد تا همپای ارتش در تهدیدات درونی و بیرونی نیز با دشمنان مقابله کند.

سرتیپ پاسدار شاهوارپور یادآور شد: سپاه پاسداران هرجاکه انقلاب دچار تهدید باشد، پاسدار ایران اسلامی است و در این چند دهه توانسته با اقتدار و روحیه شهادت طلبی، تمامی معادلات جهانی را تغییر دهد.

وی اظهار کرد: تهدیدات پیش روی انقلاب اسلامی در سال‌های متوالی توسط سپاه پاسداران خنثی شد، اما قدرت‌های آن دوران جهان نیز بیکار نماندند و برای آسیب زدن به این اقتدار ایران اسلامی دست به کار شدند.

فرمانده سپاه ولیعصر (عج) خوزستان گفت: در ابتدای انقلاب آمریکا، فرانسه و انگلیس به عنوان قدرت بزرگ جهان که دیگر از رژیم پهلوی ناامید شده بودند، جمهوری اسلامی را بزرگترین تهدید منطقه می‌دانستند و توطئه‌های خود را با حمایت از گروه‌های تروریستی خود در داخل کشور، آغاز کردند.

وی تصریح کرد: تعداد زیادی از پاسداران انقلاب اسلامی در راه دفاع از آرمان‌های انقلاب و نظام و مبارزه با این گروه‌های تروریستی و منافق به شهادت رسیدند، اما این روحیه شهادت طلبی و ولایتمداری روز به روز قوی‌تر شد تا در نهایت اکنون نیرو‌های مسلح ایران اسلامی و به خصوص سپاه پاسداران به یکی از قدرت‌های بزرگ منطقه و جهان تبدیل شده اند.

سرتیپ پاسدار شاهوارپور به حضور پررنگ سپاه پاسداران برای خدمت به مردم و نظام اسلامی اشاره کرد و گفت: خدمت به زائران راهیان نور در یادمان‌های شهدا، دفاع از حرم اهل بیت (ع)، مبارزه با کرونا، خدمت به زائران اربعین حسینی، خدمت رسانی به مناطق محروم در قالب گروه‌های جهادی، تهیه و توزیع جهیزیه برای نوعروسان، تهیه و توزیع بسته معیشتی، درمان رایگان بیماران در مناطق محروم و بسیاری از موارد دیگر تنها بخشی از خدمت رسانی سپاه پاسداران به مردم شریف ایران اسلامی و خوزستان است.

وی با اشاره به عملیات وعده صادق و اقتدار سپاه پاسداران در پاسخ به جنایت‌های اخیر رژیم صهیونیستی، گفت: سپاه پاسداران در کنار سایر نیرو‌های مسلح سالهاست که خود را آماده نبرد‌های بزرگ کرده و با دسترسی به تجهیزات مدرن و پیشرفته و موشک‌های برد بالا و نقطه‌زن، هواپیمای بدون سرنشین و انواع تجهیزات نظامی و دفاعی به بالاترین سطح قدرت دفاعی رسیده است.

فرمانده سپاه خوزستان خاطر نشان کرد: در عملیات وعده صادق سپاه پاسداران نه تنها با رژیم صهیونیستی بلکه با تمامی کشور‌های عضو ناتو درگیر شد چرا که همگی این کشور‌ها با لایه‌های پدافندی برای دفاع از رژیم صهیونیستی دست به کار شدند.

وی افزود: ناتو تعدادی هواپیمای اف ۳۵ را بر فراز آسمان به پرواز درآورده بود و با وجود پدافند ضد موشکی پاتریوت برای مهار موشک‌های سپاه باز هم تعدادی موشک به صورت دقیق به اهداف پیش بینی شده اصابت کرد و به دشمنان نشان داد که اگر خدشه‌ای به منافع ایران اسلامی وارد شود، دیگر هیچ نقطه‌ای از جهان برای آنها امن نیست.

دیگر خبرها

  • جزئیات دیدار فرمانده سپاه تهران بزرگ با فرمانده نیروی زمینی ارتش +عکس
  • دیدار فرمانده سپاه تهران بزرگ با فرمانده نیروی زمینی ارتش
  • بازگشت تیم‌های قایقرانی ملوان نیروی دریایی ارتش و سکان تهران
  • سریع‌ترین مرد دنیا حامی کریس: عاشق رونالدوام!
  • تاکید فرماندهان سپاه تهران و نیروی زمینی ارتش بر تعامل در عرصه‌های مختلف
  • نیروهای واکنش سریع به دنبال تاسیس دولت در غرب سودان
  • قدرت غیر قابل انکار سپاه بر هم زننده تمامی معادلات جهانی
  • چهره‌های ایرانی که کابوس نتانیاهو شده‌اند + عکس
  • تقویت دفاع هوایی در دستورکار آلمان
  • ارتش و سپاه؛ لشکر خدمت