Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-29@20:08:47 GMT

خبر خوش به ناشران قرآن/ کاهش 50 درصدی زمان تصحیح

تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۹۷۶۰۹۱

خبر خوش به ناشران قرآن/ کاهش 50 درصدی زمان تصحیح

احمد زرنگار، معاون نظارت بر چاپ و نشر قرآن سازمان دارالقرآن در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره آزمون ششمین دوره آموزش مصححان قرآن گفت: در این دوره‌ها مصححان با آموزش‌هایی که نیازمند آن هستند، در زمینه‌های تخصصی ارتقا می‌دهیم، به ویژه اینکه آن‌ها در دوره‌های آموزشی با رسم و ضبط قرآن کریم که به روش‌های مختلف در قرآن‌ها موجود است؛ چرا که ما در کشورمان قرآن‌های متعددی به شیوه ایرانی، مصری، مرکز طبع و نشر، ترکی عثمانی و شبه قاره داریم که مصححان با این قرآن‌ها آشنا می‌شوند تا بتوانند بر اساس شیوه‌نامه به تصحیح این قرآن‌ها بپردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: ریزه‌کاری‌های زیادی در این شیوه‌ها وجود دارد که کارشناس تصحیح باید به آن‌ها مسلط باشد تا غلطی از دستش خارج نشود، به ویژه اینکه در دوره‌ای که در سال جاری برگزار شد، کارشناسان تصحیح در زمینه زبان عربی کمبود‌ها و ضعف‌هایی داشتند که امسال علم صرف را که از علم نحو مهمتر بوده و دارای سماعیات بیشتری است، با بهره‌گیری از اساتید مجرب برگزار کردیم.


زرنگار با بیان اینکه این دوره‌های آموزشی به مدت یک ترم برگزار شد، عنوان کرد: این دوره‌ها در سال آینده نیز ادامه خواهد یافت، به ویژه اینکه علم صرف و نحو را در سطوح پیشرفته برگزار می‌کنیم که اساس زبان عربی بر این دو علم است و اگر آن را به خوبی فرابگیرند غلطی از دست آن‌ها خارج نخواهد شد.
وی تصریح کرد: برای گرفتن این اغلاط دانستن علم صرف ضروری است؛ چرا که در رابطه با ساختار کلمه است و همچنین بخشی از این اغلاط مربوط به اعراب است، به عنوان مثال یکی از اغلاطی که از دست مصححان خارج شده بود، در ابتدای سوره مبارکه «حمد»، عنوان این سوره که «فاتحة الکتاب» است به صورت «سورة الفاتحة الکتاب» آمده بود، در حالی که از نظر قواعد زبان عربی و نحو، «فاتحة» نمی‌تواند «الـ» بگیرد؛ چرا که به «الکتاب» اضافه شده است. از این موارد بسیار است و مصحح به صرف داشتن الگو و شنیدن از نوار، ممکن است نتواند این اغلاط را بگیرد، اما مصححان مسلط به زبان عربی، به این موارد دقت می‌کنند.
زرنگار با اشاره به تعداد مصححان در این دوره گفت: خانم‌ها ۳۵ نفر و آقایان ۱۴ نفر هستند که حدود ۵ نفر از آن‌ها در دوره قبل حضور داشتند و با توجه نمره بالای آنها، حضورشان در در این دوره اختیاری بود و همچنین خانم عبدالرحیم به عنوان استاد علم صرف در این دوره‌ها حضور داشت. ما در مجموع ۶۰ مصحح داریم که از این تعداد ۵۰ نفر در دوره‌ها شرکت کردند و بقیه مجاز بودند در دوره‌ها حضور پیدا نکنند، اما حضورشان در آزمون‌ها الزامی بود.
وی ادامه داد: گواهی پایان دوره به مصححان ارائه می‌شود که نشان‌دهنده سطح علمی آنهاست. البته کسانی که به دلایل غیرموجه در دوره‌ها حضور نیافته‌اند در همکاری خود با آن‌ها تجدیدنظر می‌کنیم. چرا که معتقدیم مصححان باید اطلاعات و آموزش‌های خود را به روز کنند. حدنصاب قبولی در این آزمون نمره ۱۲ است و در صورت عدم کسب نمره لازم، آزمون مجدد از آن‌ها گرفته می‌شود.
زرنگار یادآور شد: این دوره‌ها بر اساس نیاز مصححان در سال آینده نیز ادامه می‌یابد و یکی از دوره‌هایی که مورد نیاز است، آموزش رایانه است که برای کاهش زمان تصحیح نیاز به این آموزش‌ها است؛ از این رو طی دو سال اخیر مدت تصحیح از ۲ هفته به ۱۰ روز در حال حاضر رسیده است و تلاش داریم این زمان را به ۵ روز کاهش دهیم و این دوره‌های آموزشی می‌تواند مقدمه‌ای برای این امر بوده و کار مصححان را سهل‌تر کند که همین آشنایی با دوره‌های آموزشی رایانه می‌تواند زمان تصحیح فعلی را به نصف کاهش دهد.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۷۶۰۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتخاب وزارت علوم به میزبانی بخش دانشگاهی سی و دومین دوره نمایشگاه قرآن


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، جلسه یکصد و سی و ششم مجمع مشورتی شورای هماهنگی فعالیت‌های قرآن و عترت دانشگاه‌ها با حضور مدیران فرهنگی و قرآنی دستگاه‌های دانشگاهی در نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها برگزار شد.

در این نشست چهار دستور بررسی شد، در نخستین دستور که به ارائه گزارش نمایندگان دانشگاه آزاد اسلامی از وضعیت برپایی بخش دانشگاهی سی و یکمین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم اختصاص یافت، بحث‌های مختلفی در مورد کم و کیف این بخش مطرح شد و در نهایت مقرر شد دانشگاه آزاد اسلامی میزبان بخش دانشگاهی نمایشگاه قرآن، گزارشی درباره ضعف‌ها و مشکلات نمایشگاه قرآن ارائه دهد.

همچنین در ادامه بررسی دستور نخست، وزارت علوم به عنوان میزبان بخش دانشگاهی سی و دومین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن معرفی شد. این نمایشگاه اواخر سال ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد.

در ادامه حجت‌الاسلام والملسمین سیدرضا طاهری، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی قم که میزبان گزارش جشنواره نهج‌البلاغه است، گزارشی از این جشنواره ارائه کرد. در این بخش مقرر شد با حضور رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، معاونان و مدیران نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و تاثیرگزاران حوزه نهج‌البلاغه نشستی تشکیل شود و در آن تصمیم‌سازی‌هایی درباره فعالیت‌های بیشتر در حوزه نهج‌البلاغه اخذ شود.

از دیگر مصوبات مربوط به این دستور تشکیل کانون نهج‌البلاغه در دانشگاه‌ها بود که بر اساس این مصوبه مقرر شد هر دانشگاه یک کانون نهج‌البلاغه داشته باشد.

در بخش دیگری از این نشست گزارش دستگاه‌ها از جشنواره‌های داخلی قرآن و عترت و نیز گزارشی از تمهیدات در نظر گرفته شده برای برگزاری جشنواره ملی قرآن و عترت ارائه و پس از طرح مباحث مختلف مقرر شد زمان و مکان اختتامیه سی و هشتمین دوره جشنواره ملی قرآن و عترت که به میزبانی وزارت بهداشت برگزار می‌شود، در نشست آینده مجمع مشورتی اعلام شود.

تصمیم‌گیری برای اضافه شدن یا اضافه نشدن بخش اساتید و کارکنان به جشنواره قرآن و عترت دانشگاهیان نیز به جلسه آینده مجمع مشورتی موکول شد.

دیگر خبرها

  • برگزاری دوره تربیت معلم تدبر سوره‌ای قرآن در مشهد
  • ثبت نام چهارمین دوره حفظ قرآن کریم دختران در آذربایجان شرقی
  • انتخاب وزارت علوم به میزبانی بخش دانشگاهی سی و دومین دوره نمایشگاه قرآن
  • ثبت‌نام لیگ قرآنی «ضحی» در گیلان آغاز شد
  • نحوه دریافت کارت ورود به جلسه آزمون اعطای مدرک به حافظان قرآن
  • ثبت‌نام سومین دوره مسابقات تیمی قرآن در گیلان آغاز شد
  • ثبت نام چهارمین دوره مقدماتی طرح ملی قرآنی "حفظ نور رضوی" آغاز شد
  • برگزاری دوره تربیت مربی آموزش نوین قرآن در کهگیلویه
  • آغاز ثبت نام چهارمین دوره مقدماتی طرح ملی قرآنی حفظ نور رضوی
  • «مقرأة الحرمین» خدمتی برای تصحیح قرائت، یادگیری تجوید