Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-06@03:53:16 GMT

دزفول و رامهرمز؛ در میان 20 نامزد پایتخت کتاب ایران

تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۹۷۷۵۲۸

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خوزستان و به نقل از ستاد اطلاع‌رسانی رویدادهای ترویج کتابخوانی، علی‌اصغر سیدآبادی، مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی، اعلام کرد: 20 نامزد راه‌یافته به مرحله نهایی داوری انتخاب پایتخت کتاب ایران معرفی شدند.

وی افزود: شهرهای کاشان(از استان اصفهان)، صدرا، اِوَز و شیراز(از استان فارس)، دزفول و رامهرمز(از استان خوزستان)، مهاباد (از استان آذربایجان غربی)، یزد(از استان یزد)، شهرکرد(از استان چهارمحال و بختیاری)، قزوین(از استان قزوین)، شهرری (از استان تهران)، بم(از استان کرمان)، خرم‌آباد(از استان لرستان)، سبزوار(از استان خراسان رضوی)، کلاله(ازاستان گلستان)، بجنورد(از خراسان شمالی)، لاهیجان(از استان گیلان) و کنگان، برازجان و خورموج (از استان بوشهر)، به‌‌عنوان 20 نامزد راه‌یافته به مرحله نهایی داوری انتخاب پایتخت کتاب ایران، به هیأت داوران نهایی معرفی شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی گفت: از میان این شهرها، یک شهر به‌ عنوان پایتخت کتاب ایران و چند شهر نیز به‌ عنوان شهرهای خلاق در ترویج کتابخوانی معرفی خواهند شد.

سیدآبادی درباره مراحل داوری پرونده‌های ارسالی به دبیرخانه چهارمین دوره انتخاب پایتخت کتاب ایران گفت: در هیأت داوری مقدماتی انتخاب پایتخت کتاب که از نمایندگان سازمان‌ها و نهادهای همکار پایتخت کتاب و گروهی از کارشناسان این حوزه تشکیل شده است، نامزدهای اولیه معرفی می‌شوند و نظر کارشناسی داوران درباره شهرهایی که شایستگی انتخاب به‌عنوان پایتخت کتاب را دارند، اعلام می‌شود.

وی افزود: از میان 20 شهری که به‌عنوان نامزد پایتخت کتاب معرفی شده‌اند، از چند شهر که امتیاز بالاتری آورده‌اند، بازدید میدانی صورت خواهد گرفت و نتیجه مجموعه داوری‌ها و کارشناسی‌های انجام‌شده، در اختیار هیأت داوران نهایی قرار خواهد گرفت.

مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی درباره معیارهای داوری پایتخت کتاب نیز گفت: ویژگی‌های کلی برنامه‌های ارسالی شهرها، باید شامل این موارد باشد: برنامه‌ها، فعالیت‌ها و اقدام‌ها به‌طور ویژه برای پایتخت کتاب طراحی شده باشد، تأثیرات پایداری در ارتقای سطح فرهنگ کتابخوانی داشته باشد، از مشارکت مردمی و پشتیبانی شرکت‌های بزرگ تجاری، کارخانه‌ها و دستگاههای اجرایی برای تأمین هزینه‌ها و سرمایه‌گذاری برخوردار باشد، قابلیت الگوبرداری داشته باشد، در محتوا و شیوه اجرا، نوآورانه و کیفی باشد، قابلیت و ضمانت اجرایی داشته باشد، برآورد کلی هزینه‌های برنامه‌ها را داشته باشد، گستره اجرایی برنامه در سطح شهر، یا در سطوح محلی، ملی و حتی منطقه‌ای و بین‌المللی باشد و جدول زمانی قابل ارزیابی و پیگیری دقیق داشته باشد.

وی درباره شرایط حداقلی برنامه‌های هر شهر نیز گفت: برنامه ارسالی باید حاوی معرفی مجموعه برنامه‌ها و فعالیت‌های فرهنگی، ترویجی و ابتکاری در حوزه کتاب برای حداقل یک سال و حداکثر دو سال باشد و حداقل‌هایی نظیر مشارکت همه اجزای صنعت نشر، مشارکت همه نهادها و حوزه کتاب و کتابخوانی، مشارکت سازمان‌های غیردولتی و دولتی مرتبط با کتابخوانی، حضور فعال مفاخر، مشاهیر و هنرمندان شاخص و محبوب، در نظر گرفتن طیف گسترده مخاطبان و اثربخشی و خلاقیت و پایداری در آن رعایت شده باشد.

سیدآبادی درباره شائبه تأثیرگذاری لابی و مذاکره در انتخاب پایتخت کتاب ایران نیز گفت: هیچ شهری خارج از نظر هیأت داوران، به مرحله نهایی داوری راه پیدا نمی‌کند و حتی به‌عنوان نامزد نیز معرفی نخواهد شد و هیچ نماینده مجلس یا مقام شهری و کشوری، نمی‌تواند بر تصمیم داوران تأثیر بگذارد. کما اینکه هیچ‌یک از مقامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در معرفی نامزدهای پایتخت کتاب دخالتی ندارد و از این وزارتخانه، تنها دکتر محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در ترکیب هیأت داوران نهایی حضور خواهند داشت.

گفتنی است، جلسه نهایی داوری انتخاب پایتخت کتاب ایران، ساعت 10 سه‌شنبه هفدهم بهمن ماه، در دفتر معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می‌شود.

مراسم پایانی این برنامه هشتم اسفندماه در سالن اجلاس سران با حضور مسولین کشوری و فرهیختگان حوزه فرهنگ برگزار خواهد شد.

به گزارش ایکنا، در نخستین دوره اجرای طرح پایتخت کتاب ایران در سال 94، ۶۴ شهر با ۳۹۰ طرح و برنامه به این فراخوان جواب داده‌ و تقاضا داشتند به عنوان پایتخت کتاب ایران انتخاب شوند. پس از ارزیابی‌های کارشناسی ۱۰ شهر به مرحله نهایی راه یافتند و به هیئت داوران معرفی شدند.

هیئت داوران با در نظر گرفتن اهداف و شاخص‌های ارزیابی، در اولین مرحله از داوری، شهرهای یزد، بوشهر، گنبدکاووس، نیشابور و اهواز را به عنوان نامزدهای نهایی جشنواره معرفی کردند. در نهایت بر اساس بیانیه هیئت داوران پایتخت کتاب ایران، اهواز به دلیل ارائه برنامه‌های نوآورانه، مشارکت‌جویانه، مؤثر و منسجم و استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی، تشکل‌های مردمی، صنایع و مراکز ورزشی و فرهنگی، لوح افتخار وزرای کشور و فرهنگ و ارشاد اسلامی و لوح تقدیر کمیسیون ملی یونسکو را دریافت کرد.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۷۷۵۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور ۶۰ ناشر خارجی در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران

رئیس سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: حدود ۶۰ ناشر خارجی در نمایشگاه کتاب سال جاری حاضر خواهند بود، همچنین حدود ۵۰ هزار عنوان کتاب خارجی عرضه می‌شود که این آمار در سال گذشته حدود ۴۵ هزار عنوان بود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، یاسر احمدوند در نشست خبری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اظهار کرد: حدود ۶۰ ناشر خارجی در نمایشگاه کتاب سال جاری حاضر خواهند بود، همچنین حدود ۵۰ هزار عنوان کتاب خارجی عرضه می‌شود که این آمار در سال گذشته حدود ۴۵ هزار عنوان بود و بر این اساس پیش‌بینی می‌کنیم از نظر حجم بار دریافتی با افزایش مواجه باشیم و حجم آن حدود ۷۰ تن باشد.

وی با اشاره به برگزاری رویداد «نشر ایران» در حاشیه نمایشگاه کتاب افزود: میزبان رویدادی با عنوان «نشر ایران» در روزهای ۲۴، ۲۵ و ۲۶ اردیبهشت هستیم که بر اساس نیاز معرفی بیشتر نشر ایران به جامعه جهانی و ناشران خارجی و کارگزاران منطقه‌ای طرح‌ریزی شده که حدود ۲۰ مهمان از کشورهای منطقه در آن شرکت خواهند کرد.

رئیس سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با تاکید بر اینکه برنامه‌های ویژه‌ای برای غزه و فلسطین در زمان برگزاری نمایشگاه کتاب تدارک دیده شده است، خاطرنشان کرد: هم کار نمادسازی برای پاسداشت و یادبود مجاهدت‌های مردم غزه تدارک دیده شده و هم برنامه‌های مختلفی با حضور اصحاب فرهنگ و قلم برگزار می‌شود.

احمدوند با اشاره به در پیش‌رو بودن دهه کرامت نیز یادآور شد: به مناسبت هم‌زمانی با ایام دهه کرامت برنامه‌هایی برای پاسداشت مقام و جایگاه دختران و بانوان تدارک دیده شده است.

این خبر در حال تکمیل است…

کد خبر 750730

دیگر خبرها

  • ورامین از سیاسی کاری و جناح بازی خسته است/عقب ماندگی راجبران کنیم
  • رقابت شهرهای استان کرمان برای عنوان پایتخت کتاب ایران
  • حضور ۶۰ ناشر خارجی در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران
  • سینما به روایت سینما/ دیوار میان پایتخت و شهرستان با «آپاراتچی» فروریخت
  • فیلمی که دیوار میان پایتخت و شهرستان را از بین برد
  • این برنامه‌ها را حتما بشنوید/ ضیافت کتاب خوان‌ها در رادیو
  • ایران جوان بمان (جمعیت) در البرز معرفی می شود
  • داوری بی‌نقص یک ایرانی در بازی ژاپن و ازبکستان
  • کتابخانه ای به گستره صدا
  • سمنان چگونه پایتخت کتاب ایران شد؟