Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-30@00:15:10 GMT

برنج‌های آلوده در زنجان شایعه نیست واقعیت است

تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۹۷۸۰۲۲

برنج‌های آلوده در زنجان شایعه نیست واقعیت است

زنجان- ۵۰۰ تن برنج آلوده اروگوئه‌ای اواخر سال گذشته وارد استان زنجان شد اما در ۱۸ اسفندماه سال ۹۵ طی نامه‌ای از طرف شرکت بازرگانی دولتی ایران به استان‌ها اعلام شد که این برنج‌ها تا زمان وصول نتایج آزمایشگاهی و صدور مجوز قابلیت مصرف کالا بدون هیچ دخل و تصرف و به‌صورت جداگانه متعاقب دستورالعمل‌های مربوط و با رعایت اصول و مقررات بهداشتی، قرنطینه‌ای نگهداری شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قدس: بنا بر اعلام مسئولان بهداشتی آزمایش‌های انجام‌شده بر روی این برنج‌ها حاکی از وجود «آرسنیک» بیش‌ازحد استاندارد بوده است.

آرسِنیک در فارسی به اکسید آن مرگ موش و سولفید آن «زرنیخ» گفته می‌شود و شبه‌فلز سمی معروفی است که به سه شکل زرد، سیاه و خاکستری یافت می‌شود.
آرسنیک و ترکیبات آن به‌عنوان آفت‌کش برای علف‌کش، حشره‌کش و آلیاژهای مختلف مورداستفاده قرار می‌گیرد و لذا برای سلامتی انسان بسیار خطرناک است.

در همین حال معاونت غذا و دارو اعلام کرده است با آزمایش‌هایی که بر روی این برنج‌ها انجام داده مانع از توزیع‌شده برنج‌های اروگوئه‌ای شده است.

حال قریب به چند ماه از این موضوع گذشته است و هنوز تکلیف این برنج‌های آلوده روشن نشده است هرچند که معاونت غذا و داروی استان زنجان اعلام کرده است که اجازه توزیع حتی یک کیلوگرم از این برنج‌ها داده نشده است.

ممنوعیت فروش برنج‌های آلوده

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان در همین رابطه اعلام کرده است برنج وارداتی اروگوئه‌ای در زنجان آلوده به آرسنیک است.

دکتر تاج کی تائید کرده است آزمایش‌های صورت گرفته نشان می‌دهد آرسنیک موجود در محموله برنج وارداتی بالاتر از حد مجاز است.

وی در این رابطه اعلام کرده است: ۵۰۰ تن برنج وارداتی اروگوئه‌ای در زنجان توقیف و از توزیع آن در بازار جلوگیری شده است.

جلوگیری از توزیع

مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه ۱۴ بابیان اینکه مجوز توزیع هرگونه برنج از سوی شرکت بازرگانی دولتی ایران به این شرکت ارسال و بر اساس مجوز مربوطه توزیع انجام می‌گیرد می‌گوید: لذا برنج‌ آلوده قطعاً عودت داده خواهد شد و شهروندان نگرانی از این بابت نداشته باشند.

برنج وارداتی اوروگوئه ای در زنجان آلوده به آرسنیک است  و لذا از توزیع آن جلوگیری شده است

محمد ایزدی بابیان اینکه به‌هیچ‌وجه این برنج اجازه توزیع پیدا نکرده است ادامه می‌دهد: سال گذشته ۳۳ هزار تن برنج از کشور اروگوئه وارد کشور شد که سهم استان زنجان  ۵۰۰ تن بوده و لذا خردادماه امسال بنا بر اعلام شرکت بازرگانی دولتی در انبارها توقیف و همچنان نگهداری می‌شود.

وی با اشاره به نتایج آزمایش‌های انجام‌شده و بررسی نمونه‌های برنج اروگوئه توسط دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان حاکی از بالا بودن جزئی مقدار آرسنیک در این نوع برنج نسبت به استاندارد مربوطه است ادامه می‌دهد: از ابتدای امسال تاکنون برنج اروگوئه‌ای در این استان توزیع نشده است.
مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه‌ ۱۴ استان زنجان بابیان اینکه مصرف‌کنندگان نگران کمبود برنج در این استان نباشند ادامه می‌دهد: برنج استاندارد و بهداشتی به میزان نیاز در انبار این شرکت وجود دارد و به‌محض دریافت مجوز برای توزیع در بین مصرف‌کنندگان استان توزیع می‌شود.

برنج‌ها عودت داده می‌شود

معاون اقتصادی استاندار زنجان در همین راستا با اشاره به اینکه زمان ورود این برنج به کشور نرم فلزات سنگین این برنج‌ها پایین‌تر از میزان اعلامی توسط وزارت بهداشت و استاندارد بود اما وقتی‌که محموله وارد کشور می‌شود تغییراتی در این استانداردها ایجاد می‌شود ابراز می‌کند: به دلیل تغییر استانداردها این برنج‌ها غیراستاندارد شده و قابلیت توزیع به‌هیچ‌وجه وجود نداشته و ما نیز اجازه توزیع نداده‌ایم.

فرامرز نیک‌سرشت بیان می‌کند: بیش از ۳۰ هزار تن برنج اروگوئه‌ای به کشور واردشده که ۵۰۰ تن آن به استان زنجان آمده و لذا در نشستی که در مشهد بوده قرار شد تا شرکت غله این ۳۰ هزار تن برنج را با پیدا کردن راهکارهایی به کشورهایی صادر کند که این استانداردها با استانداردهای آن کشور سازگاری دارد.

وی بابیان اینکه این برنج‌ها به‌عنوان امانت در استان‌ها نگهداری می‌شود تا در اسرع وقت صادر شود می‌افزاید: با اتخاذ یک تصمیم جامع این برنج‌ها تعیین تکلیف خواهند شد.

وی عنوان می‌کند: اگر کشور مبدأ عودت این کالا را نپذیرفت باید یک کشور دیگر برای صادرات این برنج‌ها هدف‌گذاری شود.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۷۸۰۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین موزه برق و روشنایی تبریز راه‌اندازی می‌شود

ایسنا/آذربایجان شرقی مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز گفت: همزمان با ۱۲۲ سالگی برق در تبریز نخستین موزه برق و روشنایی تبریز با همکاری مجموعه‌دار و تاریخ‌شناس بزرگ تبریز رضا سرابی اقدم و توسط شرکت توزیع نیروی برق تبریز راه‌اندازی خواهد شد.

اکبر فرج نیا در آیین تجلیل از پیشکسوتان صنعت برق تبریز با بیان اینکه توزیع نیروی برق تبریز همچون خانواده‌، صمیمی و همدل است، اظهار کرد: صنعت برق آذربایجان از نظر دانش و عمل مثال‌زدنی بوده و سخت‌ترین مشکلات با تلاش و همت کارکنان به نتیجه مطلوبی رسیده است.

وی افزود: خدمت در صنعت برق افتخار بزرگی است و دلیل این افتخار نیز حضور پیشکسوتانی است که طی سال‌ها چراغ راهی برای این صنعت بوده‌اند و در کنار آن‌ها درس زندگی آموخته‌ایم.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز با اشاره به لزوم بهره‌مندی از تجربیات پیشکسوتان برق در سطح ملی، اضافه کرد: خاطرات و تجربیات پیشکسوتان صنعت برق باید در قالب تاریخ شفاهی و انتقال دانش، ثبت و به نسل‌های حاضر و آینده منتقل شود.

 وی با اشاره به تأسیس اولین کارخانه برق تبریز به سال ۱۲۸۱ توسط قاسم خان والی، ادامه داد: با توجه‌ به قدمت تاریخی برق و روشنایی در تبریز، اولین موزه روشنایی تبریز با همکاری مجموعه‌دار و تاریخ‌شناس بزرگ تبریز آقای رضا سرابی توسط شرکت برق تبریز راه‌اندازی خواهد شد.

در ادامه این نشست رضا سرابی مجسمه‌ساز و موزه‌دار، محقق و تاریخ‌پژوه تبریزی با بیان اینکه یکی از دغدغه‌ها اصلی‌ من ایجاد موزه برق و روشنایی تبریز بود، گفت: در گذشته که تولید برق به شکل امروزی وجود نداشت، برخی کارخانه‌های بخش خصوصی عهده‌دار تأمین برق بودند که آثاری از آن دوران باقی‌مانده است.

وی با بیان اینکه در حدود ۵۰۰ نوع وسایل و لوازم روشنایی از چهار هزار سال پیش جمع‌آوری‌ و تعدادی از آن‌ها در موزه شهرداری تبریز به نمایش گذاشته شده است، گفت: در نخستین سال‌های ورود برق به ایران فقط در منازل رجال، برق وجود داشت و تصویر شاهان قاجار بر روی لامپ‌های سفارشی آن زمان نقش بسته شده که این نوع لامپ‌ها منحصر به‌فرد بوده و حتی در موزه برق تهران نیز وجود ندارد و ان‌شاءالله در موزه روشنایی تبریز به نمایش گذاشته خواهد شد.

سرابی با اشاره به لزوم ثبت خاطرات پیشکسوتان به‌عنوان تاریخ شفاهی، ادامه داد: امروزه موزه‌ها به سمت تاریخ شفاهی پیش می‌روند و این موضوع از اهمیت قابل‌ توجهی برخوردار است.

محقق و تاریخ‌پژوه تبریزی افزود: آثار به‌جای‌ مانده از گذشتگان قابل ارزش‌گذاری مالی نیست چرا که متعلق به همه مردم و نسل‌های آینده این شهر است و نسل‌های آینده باید با تاریخ و سختی‌های برق آشنا شوند.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط‌ عمومی شرکت توزیع نیروی برق تبریز، طی این مراسم قبض برقی که متعلق به ۱۱۸ سال پیش یعنی مربوط به دوره قاجاریه و پس از دوران جنگ مشروطه بوده توسط رضا سرابی مجسمه‌ساز و موزه‌دار، محقق و تاریخ‌پژوه تبریزی به مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز به عنوان نخستین اثر موزه برق و روشنایی تبریز اهدا شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بهبود اقتصادی؛ از میدان «واقعیت» تا میدان «تصویر»
  • شایعه عجیب درباره کلاهبرداری داوود کیم در ایران!
  • شایعه عجیب درباره کلاهبرداری داوود کیم خواننده مشهور کره‌ای در ایران
  • نخستین موزه برق و روشنایی تبریز راه‌اندازی می‌شود
  • علت افزایش قیمت برنج ایرانی مشخص شد
  • ۸۵ درصد نمایندگان پست با گوشی هوشمند توزیع مرسوله می‌کنند
  • آغاز کاشت نشا برنج در شالیزار‌های بابل + فیلم
  • شرکت‌های تامین سرمایه بهبود شبکه برق تعریف شود
  • موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند | واقعیت سفره مردم را هم منعکس نمی‌کنند
  • مورایس یک فصل دیگر قرارداد دارد/از شایعه تا واقعیت مذاکره با نویدکیا برای بازگشت به سپاهان