Web Analytics Made Easy - Statcounter

غلامرضا کریمی (قائم مقام وزیر در امور بین‌الملل و رئیس مرکز بین‌الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش) در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه تمام کارگزاران اعزامیِ جمهوری اسلامی به خارج از کشور، باید در مدارس ایرانی ادامه تحصیل بدهند، گفت: تداوم فعالیت مدارس خارج از کشور از اولویت‌های دولت در حوزه آموزش است و علیرغم محدودیت‌هایی که برخی کشورها ایجاد کرده‌اند، تلاش وزارت آموزش و پرورش بر ادامه فعالیت مدارس خارج از کشور و در صورت نیاز، گسترش آنها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی کشورها در حال بررسی سرفصل‌ها و نظام آموزشی ایران هستند
تصویب قوانینِ جدید در مورد مدارس خصوصی یا خارجی

وی افزود: جمع زیادی از ایرانیان خارج از کشور علاقمند به تحصیل در مدارس ایرانی هستند. در این میان عده‌ای تمایل به یادگیری زبان فارسی در این مدارس دارند و برخی نیز که درصدد بازگشت به ایران هستند، ترجیح می دهند ساعاتی را در مدارس ایرانی سپری کنند که بتوانند بر طبق نظام آموزشی ایران مدرک بگیرند.

او ادامه داد: بر این اساس، سیاست ما بر این است که مدارس خارج از کشور، با قدرت به فعالیت خود ادامه بدهند. برخی کشورها درصدد ساماندهی مدارس خارجی ها در کشور خودشان بوده و در حال بررسی مواردی همچون چگونگیِ سرفصل ها و نظام آموزشی دیگر کشورها از جمله ایران هستند.

کریمی با بیان اینکه در بعضی از این کشورها، به تازگی، قوانینِ جدیدی در مورد  مدارس خصوصی یا مدارس خارجی مصوب شده که ما به تناسب وضعیت هر کشور، در حال بررسی وضعیت هستیم و در صورت نیاز حتی تغییرات احتمالی را انجام می‌دهیم تا هم فرزندان کارگزاران نظام بتوانند از مدارس ما استفاده کنند و هم سایر ایرانیان مقیم خارج از کشور.

مشکلات معلمان در کشورهای همسایه، تابعی از روابط سیاسی کشورهاست
تلاش برای رفع موانعِ و مشکلاتِ پیش روی مدارس خارج از کشور

وی در مورد برنامه ها و اقدامات صورت گرفته برای کاهش مشکلاتی که برخی معلمان به خصوص در چند سال اخیر در برخی کشورهای همسایه با آن روبرو شده اند، با بیان اینکه بخشی از مشکلات پیش آمده، تابعی از روابط سیاسی و مسائل کلان میان دو کشور است، گفت: از آنجا که مدارس، یکی از پایگاه های فرهنگی کشور محسوب شده و در عرصه دیپلماسی عمومی نقش آفرین هستند از این رو برخی دولت ها فشار خود را روی مدارس ایرانی در خارج از کشور وارد می کنند.معلمان نیز بالطبع بدلیلِ ماموریتی که در خارج از کشور، در حال انجام آن هستند، تحت فشار هایی قرار می گیرند اما از آنجا که فعالیت مدارس بعنوان یک سیاست کلانِ نظام و دولت، همچنان ادامه خواهد داشت، تلاش ما نیز بر این است که با همکاری سفارتخانه هایمان در کشورهای مختلف، ضمن کاهش حساسیت کشورها، به نوعی موانعِ و مشکلاتِ پیش روی مدارس خارج از کشور را برطرف کنیم.

دلیلِ برگزار نشدنِ آزمون اعزام معلمان در سال جاری
برگزاری آزمون اعزام در سال ۹۷ در سطح محدود

وی درباره دلیلِ برگزار نشدنِ آزمون اعزام معلمان در سال جاری گفت: تعدادی از معلمانِ پذیرفته شده در آزمون های قبلیِ اعزام به خارج از کشور، هنوز در کشور هستند و اعزام نشده اند، لذا طبیعتاً برخی از آنها سال آینده اعزام خواهند شد و لزومی به برگزاری آزمون نبود.

او افزود: با این وجود اما استراتژی کلی مان برگزاری آزمون است، چرا که در برخی رشته ها از جمله آموزش ابتدایی، احتمالا دچار محدودیت و مشکل خواهیم شد. از این رو در حال بررسی دقیق تر هستیم تا در صورت نیاز، ضمن تامین چارچوب کار، در فرصت باقیمانده آزمون اعزام به خارج از کشور را در سطح محدود برگزار کنیم.

محدودیت برای اخذِ ویزای کار برای معلمان
هر ساله بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ معلم به خارج از کشور اعزام می‌شوند

کریمی در پاسخ به این سوال که آیا تغییری در ساز و کار آزمون بوجود خواهد آمد یا خیر؟ با اشاره به حدود ۱۳ هزار دانش آموز در حال تحصیل در مدارس ایرانی خارج از کشور، گفت: به تناسب نیازی که وجود دارد و همچنین با توجه به محدودیت هایی که برای اخذِ ویزای کار برای معلمان وجود دارد، هر ساله بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ معلم به خارج از کشور اعزام می شوند و درصدد هستیم آزمون را متناسب با نوعِ نیازهای ایرانیان خارج از کشور، طراحی کنیم.

اولویت اعزام با زوج‌های فرهنگی که هم رشته نیستند
لزوم آشنایی معلمان با چارچوب دیپلماسی و یک زبان خارجی

وی ادامه داد: همچنین بر این باور هستیم که آزمون باید به شکلی باشد که در نهایت معلمانی انتخاب شوند که با چارچوب های دیپلماسیِ عمومی آشنایی و به یک زبان خارجی نیز  تسلط نسبی داشته باشند. ضمن اینکه بر خلاف گذشته که زوج های فرهنگی، امتیاز خاصی برای موفقیت در آزمون داشتند، این بار اولویتِ ما، زوج هایی است که از یک رشته نبوده و از دو رشته مورد نیاز باشند.  این ضوابط از جمله مواردی است که در کمیته های کارشناسی در دست بررسی داریم تا بتوانیم انتخاب های دقیق تری داشته باشیم

سفارتخانه‌ها اعلام نیاز کنند، مدرسه ایجاد می‌کنیم

کریمی افزود: بر اساس نیازهایی که توسط سفارتخانه جمهوری اسلامی ایران در مناطق مختلف جهان، اعلام می شود، مدارسمان را شکل می دهیم و در این میان اگر طی ماه های آینده سفارتخانه جدیدی در کشوری ایجاد شده و تعدادی از  ایرانیان در آنجا اقامت پیدا کنند، طبیعی است که بر اساس نیازی که از طرف سفارتخانه اعلام می شود، می توانیم مدرسه جدیدی را تاسیس کنیم.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۷۸۱۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

"الف تا" رویدادی برای ارائه خلاقیت‌های آموزشی معلمان در سطح بین‌المللی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، محمد جمالی آرند، افزود: الف‌تا رویدادی است که با شناسایی و به‌اشتراک‌گذاری تجربیات خلاقانه و الهام‌بخش، زمینه تعامل و هم‌افزایی میان معلمان، مدیران و عوامل تربیتی و آموزشی مدارس سراسر کشور را فراهم می‌سازد.
وی، با بیان اینکه این رویداد شامل دو بخش مدارس پیشتاز تحول و تک تجربه می‌باشد، گفت:در بخـش اول مدارس پیشتاز تحول، تجــارب و اقدامات تحـــول‌آفرینـــی ثبــت می‌شوند که از سوی مجموعه معلمان، مربیان، مدیر، عوامل آموزشی و تربیتی یک مدرسه انجام و باعث ایجاد تحول در «کل مدرسه» شده است.
محمد جمالی آرند، افزود:در بخش دوم هم که شامل تک تجربه‌ها است، تک‌اقدامات تحول‌آفرینی ثبت می‌شوند که از سوی معلمان، مربیان، مدیران، معاونان آموزشی و پرورشی، هنرآموزان و عوامل آموزشی و تربیتی یک مدرسه انجام و موجب ایجاد تحول در «بخشی از مدرسه» شده است.
وی، آخرین مهلت بارگذاری آثار برای شرکت در این رویداد علمی را ۲۰ اردیبهشت ماه اعلام کرد و، گفت:مخاطبان رویداد می‌توانند با ورود به وبگاه رویداد به آدرس www.alefta.ir در بخش «عضویت»، حساب کاربری (پروفایل) خود را ایجاد و نسبت به تکمیل اطلاعات هویتی و پرسنلی خود اقدام نمایند. سپس برای ارسال تجربیات خود باید گزینه ثبت تجربیات را انتخاب و در مرحله بعد با انتخاب یکی از گزینۀ‌های «ثبت تجربه در بخش تک‌تجربه‌ها» و «ثبت تجربیات در بخش مدارس پیشتاز تحول» وارد فرآیند ثبت تجربه و اثر خود در بخش انتخابی شوند و تجربیات خود را با تکمیل فرم‌ها و ارسال مستندات شامل فیلم، صوت، عکس و … ارسال نمایند. در ادامه شیوۀ ارسال اثر در هریک از بخش‌ها توضیح داده شده است.

دیگر خبرها

  • برگزاری آزمون سمپاد مهارتی در ۱۱ استان کشور
  • ۳۴۰ هزار دانش‌آموز در آزمون مدارس سمپادونمونه دولتی رقابت می‌کنند
  • "الف تا" رویدادی برای ارائه خلاقیت‌های آموزشی معلمان در سطح بین‌المللی
  • مهاجرت با ویزای جعلی
  • آشنایی معاونان و معلمان پرورشی مدارس یزد با فرهنگ اهدای خون
  • تجلیل از ۲۴ معلم نمونه بیرجند
  • اوکراین صدور گذرنامه برای مردان خارج‌نشین را متوقف کرد
  • اقدامات تربیتی و آموزشی برخی معلمان از جنس چندین نسل قبل است/اجرای ۱۶ طرح عفاف و حجاب در مدارس
  • بازار سیاه مهاجرت با ویزای جعلی
  • روایت رئیسی از محدودیت های امنیتی برای حضورش در برخی اجتماعات پاکستان /برق آبی سریلانکا از سوی شرکت ایرانی با تکنولوژی پیچیده اجرا شده است