Web Analytics Made Easy - Statcounter

عدم مدیریت صحیح در نحوه بهره برداری اصولی از گیاهان منطقه ای این استان، قاچاقچیان داروهای گیاهی با سوء استفاده و دلالی آسان و همینطور خشکسالی پی در پی سبب شده است هرسال بیش از پیش با ریشه کن شدن این جان داروهای ذی قیمت و نایاب به انقراض نزدیکتر شوند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از چهارفصل؛ در کشور ما گونه‌های فراوانی از گیاهان مرتعی و بومی وجود دارد که از قابلیت‌های گوناگونی در زمینه‌های خوراکی ، دارویی یا علوفه‌ای برخوردارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گیاهان کوهی به ‌دلیل داشتن ارزش غذایی و دارویی از جمله منابع طبیعی هستند که همواره مورد توجه انسان بوده‌اند . با این حال در دهه‌های اخیر بهره‌برداری بی‌رویه و نامناسب از این گیاهان موجب شده است تا شماری از این گونه‌ها در معرض انقراض قرار گیرند.

استان کهگیلویه و بویراحمد با قرار گرفته در دامنه های زاگرس نیز از این نقیصه مستثنی نبوده و با داشتن یک میلیون و 724 هزار و 100 هکتار عرصه های جنگلی و مرتعی محل رویش گونه های مختلف گیاه مرتعی است که رقم آن به 470 نوع می رسد. هر سال و در آغاز بهار تعداد زیادی از اهالی روستاها و شهرها ، با روی آوردن به دامن سبز و بکر طبیعت استان و جمع‌آوری سبزی‌های کوهی ، آنها را در میدان‌ها و خیابان‌های یاسوج به فروش می‌رسانند که این برداشت بی‌رویه علاوه بر ازبین بردن پوشش گیاهی ، موجب نابودی زیست بومی منطقه نیز می‌شوند.

زرآبی،کرفس،آنغوزه،ریواس،بیله‌هر،موسیر،کنگر،لیزک و تره‌کوهی برخی از گیاهان خوراکی و دارویی این استان هستند که آن‌ها را گل نداده می‌چینند تا معاش روستائیان و خوراک اهالی شهر شود. وضعیت ریشه کن کردن گیاهان خوراکی ـ دارویی در کهگیلویه و بویراحمد دل هر دوستدار طبیعتی را به درد می آورد. آهسته آهسته بیلهر، سبزی کوهی، کنگر و دیگر گیاهان کوهی در پیاده روها سفره های رنگارنگ از گیاهان کوهی را مزین می سازد که در این مقوله غم انگیز نامی از مهربانی بر سر این سفر ها نیست.

سرزمین چهارفصل استان کهگیلویه و بویراحمد با توجه به تنوع آب و هوایی منحصر بفرد خود دارای انواع گیاهان دارویی است که به دلیل نبود کارخانه های فن آوری در عرصه پزشکی موجب به غارت رفتن و ریشه کن شدن گیاهانی شه که در آینده ای نه چندان دور می تواند به انقراض آنها منجر شود.

عدم مدیریت صحیح در نحوه بهره برداری اصولی از گیاهان منطقه ای این استان، قاچاقچیان داروهای گیاهی با سوء استفاده و دلالی آسان و همینطور خشکسالی پی در پی سبب شده است هرسال بیش از پیش با ریشه کن شدن این جان داروهای ذی قیمت و نایاب به انقراض نزدیکتر شوند.

توان رشته کوه زاگرس در رویش گیاهان دارویی در پرتو برف های دنای استان  کهگیلویه و بویراحمد آنچنان قابل توجه است که هیچگاه نمی توان از گیاهان کوهی آن همچون آویشن، برنجاس، چویل و دیگر رویش های خدادادی آن به همین راحتی دل بکنیم. دمدمه های بهار که با رایحه دلنواز علفهای عنبربوی زاگرس همراه می گردد بدون تردید شمیم جانفزای داروهای گیاهی و رستنی های خودرو آنچنان بر دل و جان می نشیند که استفاده درمانی از این گیاهان کوهی از صد مرحله شیمی درمانی های مصنوعی و تصنعی سبقت می گیرد.

کوهستانی بودن منطقه کهگیلویه و بویراحمد و صعب العبور بودن این استان توان برخورداری از پتانسیل رویش های گیاهان دارویی مختلف را به درستی تفسیر می نماید که جایگاه درمان های سنتی و داروهای کوهی در میان اهل اعتقاد به درمان های گیاهی در قبایل و طوایف مختلف به استجابت ایمان می نشیند.

اگر در نیمه اول بهار هرسال گذرتان به بازارهای استان کهگیلویه و بویراحمد بخصوص شهر یاسوج افتاده باشد دل هر انسان طبیعت دوستی به درد می آید که چطور مردمان ساده زیست و کم بضاعت این دیار با ریشه کردن گیاهانی نظیر بیلهر، تره کوهی، کنگر و دیگر گیاهان منحصر بفرد ارتزاق می نمایند. آگاه نبودن از کم و کیف نحوه بهره برداری و عدم مدیریت اصولی از نحوه کم و کیف از گیاهان کوهی سبب شده است که عمر آنها رو به زوال و نابودی کشیده شوند.

به هرحال: این روزها گیاهان دارویی مختص به کوههای زاگرس نشین استان کهگیلویه و بویراحمد به دلیل خشکسالی و عدم مدیریت صحیح از طرف اهالی مردمان کوه رو و همینطور فرصت طلبان سودجو حال و روز خوشی را سپری نمی کند و به نظر می رسد مسوولان و متولیان امر باید تدابیری بیاندیشند که ضمن صیانت از این جان داروهای شفابخش با ایجاد کارخانجات قابل فرآوری برای تهیه دارو، فرصت اشتغالزایی بومی و اقتصادی را برای این منطقه طبیعت خیز فراهم بیاورند.

انتهای پیام /

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۷۹۸۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فارس رتبه اول کشور در کشت گیاهان دارویی

به گفته مجتبی دهقان‌پور؛ استان فارس به دلیل اقلیم چهار فصل ظرفیت مناسبی برای توسعه گیاهان دارویی دارد و یکی از برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی توسعه صنایع تبدیلی در زمینه گیاهان دارویی است که می‌تواند به ارزش افزوده آن کمک کند.

او تصریح کرد: سطح ابلاغی برای طرح جهش تولید گیاهان دارویی در دیمزار‌های استان فارس حدود دو هزار هکتار بود که با اقدامات و برنامه ریزی‌های منسجم انجام شده، کشت گیاهان دارویی مانند خاکشیر، بابونه، آویشن و گل محمدی در اراضی دیم ۱۶ شهرستان مجری طرح افزایش چشمگیر یافت.

دهقان پور خاطر نشان کرد: شهرستان مرودشت با سه هزار و ۵۴۹ هکتار کشت دیم گیاهان دارویی در این حوزه پیشرو است و گیاه دارویی خاکشیر با سطحی بیش از چهار هزار و ۸۰۰ هکتار بیشترین سطح گیاه دارویی کشت دیم را در شهرستان‌های مجری طرح جهش تولید در دیمزار‌ها را به خود اختصاص داده است.

فارس پیشرو در تشکیل زنجیره ارزش محصولات کشاورزی 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس از کسب ۲۶ گواهی زنجیره ارزش محصولات کشاورزی در این استان خبر داد و گفت: اهمیت این گواهی در هویت دار کردن محصولات از لحاظ کیفیت و چگونگی فرایند تولید است و قابلیت‌های استان فارس را در حوزه زنجیره ارزش مشخص می‌کند.

دهقان پور در مراسم رونمایی از سامانه مدیریتی زنجیره تولید و تامین گیاهان دارویی، بیان کرد: در حال حاضر دو زنجیره ارزش گیاهان دارویی در این استان تشکیل شده که مفتخریم به عنوان استان پیشرو در این قضیه در نمایشگاه بین المللی اکسپو در استان تهران از این سامانه رونمایی کنیم.

به گفته او؛ هدف از راه اندازی این سامانه، پایش زنجیره ارزش گیاهان دارویی به موازات فعالیت‌های در حال انجام است به نحوی که تمامی عوامل پشتیبان در مقوله تولید، نگهداری و عرضه محصول به بازار، قابل رصد و نظارت هستند.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه بهره گیری از این سامانه موجب افزایش دانش ما در حوزه گیاهان دارویی می‌شود، تصریح کرد: این سامانه متناسب با مخاطبین حوزه گیاهان دارویی، اقدام به اطلاع رسانی در زمینه‌های مختلف از جمله سرمایه گذاری، تولید و فرآوری محصولات می‌کند و در قالب‌های متنوع از قبیل اینفوگرافیک و پادکست گزارش فعالیت‌های انجام شده را نیز ارائه می‌دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • فصل رویش گیاه کوهی با مصرف خوراکی و دارویی
  • گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض
  • بوی خوش گیاهان بهاری درسفره گروسی‌ها/۱۳۵ نوع گیاه خوراکی در بیجار
  • فارس رتبه اول کشور در کشت گیاهان دارویی
  • رنگین شدن سفره‌های مردم مراغه با گیاهان کوهی
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • رنگین شدن سفر‌ه ها با رویش گیاهان در مناطق کوهستانی مراغه
  • رنگین شدن سفر‌ه ها با رویش گیاهان کوهی مراغه
  • بازار داغ گیاهان دارویی در کرمانشاه+ تصویر
  • ورود فرمانده کل ارتش ایران به گچساران جهت حضور در اجلاسیه شهدای ارتش