Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-29@10:45:48 GMT

جاسوسی سرویس اطلاعاتی آلمان از خبرنگاران خارجی

تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۹۷۹۹۵۲

جاسوسی سرویس اطلاعاتی آلمان از خبرنگاران خارجی

تعدادی از خبرنگاران درپی جاسوسی سرویس اطلاعاتی آلمان به دادگاه این کشور شکایت کردند. ۱۴ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۴ بین الملل اروپا حقوق بشر نظرات

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از دویچه‌وله، سازمان‌ "گزارشگران بدون مرز" با انتشار بیانیه‌‌ای اعلام کرده است که پس از یک سال تحقیق در مورد قانونی که به سرویس اطلاعاتی آلمان اجازه می‌دهد از خبرنگاران خارجی جاسوسی کند، به دادگاه قانون اساسی آلمان شکایت کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شکایت که دسامبر سال 2017 به دادگاه ارائه شده است 93 صفحه دارد و علاوه بر پنج نهاد مدنی، خبرنگارانی از هفت کشور جهان خواستار رسیدگی به آن هستند. 

سرویس اطلاعاتی آلمانی (BND) از آغاز سال 2017 میلادی رسمأ مجاز است کاری را انجام دهد که سال‌ها به طور غیرمجاز انجام می‌داد: شنود و رصد ارتباطات الکترونیکی خبرنگاران خارجی. این مجوز توسط بوندس‌تاگ، مجلس فدرال آلمان، صادر شده است.

این مجوز به معنای آن است که خبرنگاران خارجی ممکن است هر زمان تحت نظر سرویس اطلاعاتی آلمان یا همکاران بین‌المللی این سازمان قرار گیرند. این سازمان مجاز است اطلاعات جمع‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اوری شده را در موارد مشخصی با همکاران خود مبادله کند.

همکاری در برنامه‌های مبارزه با تروریسم یا برای حفاظت از ارتش آلمان در موارد عملیا‌ت‌ خارج از کشور از جمله این موارد هستند.

خبرنگاران آلمانی از نظر قانونی نباید مورد شنود قرار گیرند. اما فعالیت‌های سرویس اطلاعاتی آلمان در عمل برای آنها نیز خطر‌ناک است، به عنوان مثال هنگامی که آنها با یک شبکه بین‌المللی از همکاران خود روی یک موضوع تحقیق می‌کنند.

یکی از شاکیان این سازمان، خبرنگار تحقیقی پاول اولموس اهل مکزیک است که در بررسی "اسناد پارادیس" یا بهشت‌های مالیاتی با شبکه‌ای بین‌المللی از خبرنگاران همکاری داشت. این اسناد شامل فهرستی از هزاران فرد خصوصی و شرکت‌های بین‌المللی بودند که با تأسیس شرکت‌های صوری در نقاط مختلف جهان با پولشویی از پرداخت مالیات در کشور خود فرار می‌کردند.

به عقیده کریستین میر، مدیر اجرایی سازمان "گزارشگران بدون مرز"، قانون سرویس اطلاعاتی آلمان برای خبرنگارانی مانند اولموس یک خطر جدی است. میر به دویچه‌وله می‌گوید: «چون اولموس با کار روی اسناد پارادیس با خبرنگارانی در اتحادیه اروپا و در آلمان همکاری داشته است. ارتباطات الکترونیکی پاول الموس امن نیست. در نتیجه همکاری با او یعنی فراهم شدن امکان غیر مستقیم شنود و رصد فعالیت ‌خبرنگاران آلمانی.»

کریستین میر می‌گوید که سازمان "گزارشگران بدون مرز" با این "منطق" به دادگاه قانون اساسی آلمان شکایت کرده است. او اضافه می‌کند: «قانون سرویس اطلاعاتی آلمان پیرو منطق حکومت‌های اقتدارگراست که حق آزادی مطبوعات را نقض می‌کنند و غیر از خبرنگاران آلمانی، سایر خبرنگاران دنیا را طعمه آزاد می‌دانند.»

یکی دیگر از خبرنگاران شاکی خدیجه اسماعیلوا از آذربایجان است. او برای خبرنگاری تحقیقی خود در مورد فساد و رشوه‌خواری در آذربایجان سال 2017 میلادی جایزه آلترناتیو نوبل را دریافت کرد. خدیجه اسماعیلوا هم از سرویس اطلاعاتی آلمان شکایت کرده است. کریستین میر می‌گوید که او در آذربایجان تمام مدت تحت نظر است و حتی زندگی خصوصی‌اش هم کنترل می‌شود.

اسنودن که به روسیه پناهند شده است، سال 2013 میلادی اسنادی را منتشر کرد که نشان می‌داد، کارفرمای او یعنی "آژانس امنیت ملی آمریکا" در سراسر جهان جاسوسی می‌کند. در جریان آن رسوایی، مشخص شد که سرویس اطلاعاتی آلمان نیز همکاری نزدیکی با آژانس امنیت ملی آمریکا داشته است.

پرونده این رسوایی فرااقیانوسی توسط کمیسیونی در بوندس‌تاگ به مدت سه سال بررسی شد. این کمیسیون تابستان سال 2017 میلادی گزارش نهایی خود را ارائه کرد. تین گزارش خبر از نقض گسترده و سازماندهی‌شده ماده 10 قانون اساسی آلمان می‌داد. این ماده حق محرمانه ماندن پست و مخابرات را تضمین می‌کند. هرچند هیچ‌‌یک از فراکسیون‌های بوندس‌تاگ در نقض قانون توسط سرویس اطلاعاتی آلمان تردیدی نداشتند، اما نتیجه‌گیری‌‌های آنها از فعالیت‌های این سازمان با یکدیگر بسیار متفاوت بود.

در حالیکه احزاب اپوزیسیون سبزها و چپ‌ها، مخالف شنود ارتباطات الکترونیکی بدون سوء ظن مشخص بودند، احزاب محافظه‌کار دمکرات مسیحی، سوسیال مسیحی و سوسیال دمکرات قانون سرویس اطلاعاتی آلمان را با هدف سازگاری با سازمان‌های اطلاعاتی خارجی اصلاح کردند.

حال این سازمان مجاز است از کشورهای عضو اتحادیه اروپا و سازما‌نهای وابسته به این اتحادیه هم جاسوسی کند؛ به عنوان مثال در صورتی که خطری احتمالی برای شرایط داخلی کشور یا در کل امنیت آلمان یا قدرت عملکرد این کشور وجود داشته باشد.

"گزارشگران بدون مرز" به نتیجه شکایت خود به دادگاه قانون اساسی آلمان امیدوار است.

این سازمان پیش‌تر نیز به دلیل بایگانی برخی داده‌ها توسط سرویس اطلاعاتی آلمان به دادگاه عالی اداری آلمان در شهر لایپزیگ شکایت کرده بود.

دادگاه به به دلیل نبود قانونی که ذخیره اطلاعات توسط سرویس اطلاعاتی آلمان را توجیه کند، این سازمان را موظف کرد که اطلاعات مورد نظر را از بین‌ ببرد.  

انتهای پیام/

R1036249/P36447/S8,89,92/CT12 واژه های کاربردی مرتبط اخبار "آلمان"

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۷۹۹۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله به مقر صلیب سرخ در غزه/ مقرهای فرماندهی و جاسوسی اشغالگران هدف حملات مقاومت

در حالیکه حملات اشغالگران برای دویست و سومین روز ادامه دارد، مقاومت فلسطین نیز همچنان به مقابله با سربازان و خودروهای اشغالگر در محورهای مختلف ادامه می‌دهد و مقر فرماندهی لشکر غزه در «ارتش اشغالگر» را هدف قرار داد.

به گزارش ایسنا، در ادامه تجاوزات اشغالگران، سه فلسطینی در نتیجه بمباران ساختمان صلیب سرخ محل اسکان آوارگان در خیابان الوحده شهر غزه توسط صهیونیست‌ها به شهادت رسیدند.

یک فلسطینی نیز در حالی که در زمین کشاورزی خود در منطقه الزهرا در جنوب غربی شهر غزه کار می‌کرد، در تیراندازی نیروهای اشغالگر به سمت وی ​​به شهادت رسید.

در همین حال یک ماهیگیر در حین کار در سواحل رفح بر اثر تیراندازی نیروهای اشغالگر شهید و یک نفر دیگر زخمی شد.

نیروهای اشغالگر همچنین چندین ساختمان مسکونی را در شهر المغراقه در شمال اردوگاه نصیرات در مرکز نوار غزه منفجر کردند.

توپخانه رژیم صهیونیستی نیز اردوگاه‌های نصیرات و البریج در مرکز نوار غزه هدف قرار داد.

این در حالی است که گردان‌های القسام، شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی حماس اعلام کرد که یک مقر جدید نظارت و جاسوسی رژیم صهیونیستی در شرق جحر الدیک در مرکز نوار غزه را با گلوله‌های خمپاره منهدم کرده است.

گردان‌های القدس، شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی در فلسطین نیز تاکید کرد که تجمعی از سربازان اشغالگر را در محور جنگی در نتزاریم، در جنوب شهر غزه، با رگبار خمپاره‌های کالیبر سنگین هدف قرار داد.

گردان شهدای الاقصی نیز مسؤولیت هدف قرار دادن تجمع نظامیان و خودروهای اشغالگر در همین محور جنگی را بر عهده گرفت.

همچنین گردان‌های مجاهدین، شاخه نظامی جنبش مجاهدین تاکید کرد که مبارزانش یک مقر فرماندهی متعلق به لشکر غزه در ارتش اشغالگر در شهرک «ریعیم» را با شلیک موشک منهدم و اعلام کردند که این هدف در پاسخ به تجاوزات مداوم اسرائیل علیه مردم فلسطین صورت گرفت.

القسام روز پنجشنبه تاکید کرد که ۲ گروه نیروی مکانیزه اسرائیلی را فریب داده و در ۲ کمین مین جداگانه در منطقه المغراقه قرار داد. این گروه مقاومت تاکید کرد که این ۲ کمین را با استفاده از مواد منفجره و موشک‌های هواپیماهای اف ۱۶ اسرائیل انجام داده که به سمت غیرنظامیان فلسطینی شلیک شد اما منفجر نشدند.

همچنین مبارزان آن اعلام کردند که با خمپاره‌های کالیبر سنگین، نیروهای اشغالگر اسرائیلی حاضر در محور «نتزاریم» را نابود کرده‌اند.

رسانه‌های نظامی گردان‌های القسام فیلمی را منتشر کردند که در آن عملیات تک تیراندازی ویژه علیه یک افسر اسرائیلی در بیت حانون در شمال نوار غزه را نشان می‌دهد.

گردان‌های القدس نیز صحنه‌هایی از بمباران سدیروت، نیرعام و شهرک‌های اطراف غزه را با گلوله‌های موشکی منتشر کردند.

گردان‌های مجاهدین همچنین تاکید کردند که مجاهدان آنها شهرک‌های بئیری و ناحل عوز و غلاف غزه را در پاسخ به جنایات اشغالگر با رگبار موشکی هدف قرار دادند.

در این راستا ارتش رژیم صهیونیستی بدون اشاره به ماهیت درگیری‌هایی که منجر به مجروح شدن آنها شد، اعلام کرد که ۱۱ نظامی در نبردهای ۲۴ ساعت گذشته در نوار غزه مجروح شده‌اند. با این اطلاعیه، تلفات شناسایی شده ارتش اشغالگر از آغاز جنگ در هفتم اکتبر گذشته به ۳۳۰۵ نفر رسید که از این تعداد ۱۵۸۴ نفر در تهاجم زمینی ۲۷ همان ماه مجروح شده‌اند.

همچنین تیپ ناحال که نوار غزه را به ۲ بخش تقسیم کرده این باریکه را ترک کرده و به جای آن ۲ تیپ‌ ذخیره ۲ و ۶۷۹ به رهبری لشکر ۹۹ برای کنترل منطقه وارد این باریکه شدند.

منابع عبری گفتند که طی سه ماه گذشته به سرلشکر ناحال وظیفه حفظ کریدور تقسیم کننده نوار غزه سپرده شد.

ارتش اشغالگر مدعی شد که سربازان تیپ حدود ۱۰۰۰ نیروی مقاومت را در کریدور به شهادت رسانده و ۲۰ کیلومتر تونل را تخریب کرده‌اند.

ارتش اشغالگر به لشکر یگاد استراحت کوتاه داده تا برای مأموریت بعدی غزه، یعنی حمله به رفح، آماده شود.

به عنوان بخشی از تدارکات برای تهاجم به رفح، بر اساس داده‌های ارتش اشغالگر، تاکنون حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار شهروند از منطقه شمال به منطقه المواصی و خان ​​یونس آواره شده‌اند. ارتش گفت که حدود ۱.۲ میلیون نفر هنوز در رفح هستند و ارتش برای بیرون آوردن آنها بعدا تلاش خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • درخواست نمایندگان پارلمان اروپا برای تقویت دفاع ضد جاسوسی
  • شکست یک جنبش بزرگ با توطئه‌های رنگارنگ داخلی و خارجی
  • موعد پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه تعیین شد
  • نیرو‌های مسلح، پشتوانه امنیت مردم هستند
  • وال استریت ژورنال: سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا پوتین را در مرگ ناوالنی دخیل ندانستند
  • افزایش خشم چین علیه اتهام زنی‌های جاسوسی از طرف آلمان
  • پاکسازی غزه از آوار و بمب‌، ۱۴ سال طول می‌کشد
  • آمریکا هیچ مدرکی دال بر دخالت مسکو در مرگ ناوالنی پیدا نکرد
  • کاریکاتور/ کار گذاشتن ابزار جاسوسی در بدن داوطلبان کنکور توسط پزشک
  • حمله به مقر صلیب سرخ در غزه/ مقرهای فرماندهی و جاسوسی اشغالگران هدف حملات مقاومت