Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، مرکز گیلان « از کشور هفتاد و دو ملت آمده ام. حدود 110سال از آمدنم به ایران می گذرد، درگذر ایام، بلاهای زیادی بر سرم آمده؛ از گرد پیری ای که بر سرم نشسته گرفته، تا رها شدن به حال خود و از بین رفتن و فروش رویشگاه ها و تبدیل آنها به ویلاهای مجلل. از اینها که بگذریم به آفات و بیماری می رسیم که سالهاست بلای رگ و ریشه و تن و بدنم شده.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»این شرح حال بوته های چای شمال کشور است که اگرچه آفات "کـَنه، شپشک آردآلود و شته" تقریبا مهمان همیشگی برخی باغ های آن است اما بیشتر از همه، از بیماری " نـِماتـُد مولد زخم ریشه چای" که تیشه به ریشه این گیاه همیشه بهار می زند، زخم خورده است. بلایی که به گفته معاون پژوهشی پژوهشکده چای کشور با جا خوش کردن در رگ و ریشه گیاهان، اگرچه به اندام های مختلف گیاهان حمله می کند اما در گیاهانی چون چای بیشتر از همه، ریشه های گیاه را هدف می گیرد.
دکترعلی سراجی در تشریح این بیماری با بیان اینکه " نـِماتـُدها " کرم های گردی هستند که با نیش خود بافت های گیاهی را سوراخ می کنند گفت: این بیماری با وارد کردن نیش خود در سلول های آسیب دیده گیاه، افزون بر اینکه راه ورود مناسبی را برای دیگر عوامل بیماری زا، ازجمله قارچ فوزاریوم فراهم می کند، با تغذیه از قسمت سطحی ریشه ها و تولید زخم وبافت مردگی یا "نِکروز" باعث کم شدن حجم ریشه، کاهش رشد، کوچک ، قهوه ای و چرمی شدن برگ های چای، کاهش ارتفاع بوته، خزان و لخت شدن شاخه ها و درنهایت باعث از بین رفتن بوته های چای می شود.  وی کاهش رشد رویشی یا سبزینه ای بوته های چای در بهار و تابستان و افزایش تولید گل و بذر در پاییز را هم از دیگر نشانه های بوته های چای آلوده به " نـِماتـُد مولد زخم ریشه چای" دانست. 
معاون پژوهشی پژوهشکده چای کشور می گوید: شاید در سال 68 که اولین نشانه های این بیماری در نهال های وارداتی ایستگاه تحقیقات چای سیاهکل شناسایی شد، کسی فکرش را هم نمی کرد که روزگاری، بیماری" نـِماتـُد مولد زخم ریشه چای"  آنقدر در باغهای چای، ریشه بدواند که 61 درصد باغ ها را به زیر چتر آلودگی خود ببرد. آفتی که در آلودگی های شدید، کاهش80 درصدی محصول هر بوته ی آلوده چای را در پی دارد. دکتر علی سراجی افزود: " نـِماتـُد ِمولد ِ زخم ریشه چای" براحتی از طریق نهال ها و خاک آلوده ای که به ادوات کشاورزی و پای حیوان و انسان چسبیده باشد، قابل انتقال و انتشار است.
وی نوسازی باغهای چای و جایگزینی نهال های جدید، جلوگیری از کاشت درختان میوه از قبیل سیب، گلابی، به  و مرکبات را که به عنوان میزبان عمل می کنند، شناسایی و محصور کردن قطعات آلوده در باغ های چای، تقویت ِخاکِ باغ های آلوده با کودهای آلی چون ضایعات پوسیده چای، کود دامی پوسیده ، کود سبز، استفاده از کودهای پتاسیمی و مخلوط آهک و کودهای معدنی چون کَل سیت یا دولومیت، انجام شخم های تابستانه، مبارزه با علف های هرز میزبان و از بین بردن بوته های آلوده ومسن را از مهم ترین راهکارهای مقابله با این بیماری گیاهی عنوان کرد. راهکارهایی که به عقیده معاون پژوهشی پژوهشکده چای کشور، آنقدرها که باید کاربردی نشده و به کار گرفته نشده است.
این دارنده مدرک دکترای تخصصی بیماری شناسی گیاهی می گوید: اگر روند افزایش سطح آلودگی این بیماری به همین منوال پیش رود و مقابله با آن هم با همین روند کند ادامه یابد، پیش بینی می شود تا حدود 50 سال دیگر، شاهد آلودگی همه باغهای چای باشیم. 
اما در حالی که معاون پژوهشی پژوهشکده چای کشور می گوید؛ حدود 61 درصد باغ های چای کشور از بیماری "نِماتد مولود زخم ریشه چای" زخم خورده است و آنقدرها که باید روشهای مقابله با این بیماری به کار گرفته نشده، رییس سازمان چای کشور اقدامات انجام شده برای نجات باغهای چای را از دست این بیماری، مثبت ارزیابی کرده و می گوید: سالانه حدود 40 جلسه باحضور کارشناسان سازمان چای و پژوهشکده چای کشور، درمناطقی که باغهای چای آن آلودگی بیشتری دارند برگزار می شود که در این جلسات، راهکارهای مقابله با این بیماری، به حدود هزار و 600 چایکار آموزش داده می شود و باغداران برای اینکه محصول بهتر و بیشتری به دست بیاورند اغلب این راهکارها را به کار می گیرند. 
محمد ولی روزبهان با بیان اینکه حدود 30 درصد باغهای چای گیلان و مازندران بصورت لکه ای، اما جدی، با این مشکل مواجهند، می گوید: براساس بررسی های انجام شده، حدود 4 تا 8 درصدمحصول سالانه این باغهای آلوده، معادل حدود 2هزار تن برگ سبزچای، به علت مبتلا بودن به این بیماری از بین میرود. 
وی مهم ترین علت شیوع این بیماری را استفاده بیش از حد از کود اوره می داند و می گوید: اگرچه "نماتد مولد زخم ریشه چای" همراه همیشگی باغهای چای است و فقط زمانی که جمعیت آن مانند شاخص میزان آلودگی هوا از حد مجاز عبور کُنـَد، یک بیماری جدی تلقی می شود، اما نباید فراموش کرد کاهش اثرگذاری آن بر کیفیت و کمیت محصول، مستلزم انجام همیشگی اقدامات کنترلی از جمله کاهش مصرف کود اوره  است که به چایکاران آموزش داده می شود. رییس سازمان چای کشور با بیان اینکه پهنه بندی ومشخص شدن وضعیت حاصلخیزی وجزییات فیزیکی و شیمیایی خاکِ باغ های چای، از پارسال از طریق صندوق حمایت از توسعه صنعت چای کشور و با همکاری پژوهشکده چای آغاز شده و در مراحل پایانی قرار دارد گفت: این کار به شناسایی وضعیت مناطق آلوده  و تعیین و اعمال راهکارهای کنترلی بیماری ها، کمک شایانی می کند. 
اگرچه بیماری "نماتد مولد زخم ریشه چای" مثل خوره، مواد غذایی موجود در ریشه را می خورد و انرژی و توان بوته های چای را از آنان می گیرد، اما فراموش نکنیم سالهاست، آفات دیگری توان تولید و بازرگانی این محصول را گرفته که با اختصاص اعتبارات، برنامه ریزی و اقدام به موقع از بین رفتنی است. اگرچه بر اساس اعلام رییس سازمان چای کشور دولت در لایحه بودجه سال 89، برای نخستین بار، برای رونق صنعت چای، ردیف اعتباری ویژه در نظر گرفت و مجلسی ها هم مصوب کردند ، اما با وجود آثار خوبی که این اعتبارات در زمینه تولید و احیای باغ های چای داشته، هنوز بوته های چای و چایکاران نیازمند توجه بیشترند. محمد ولی روزبهان افزود: در کنار استفاده از اعتبارات صندوق چای و همچنین محل اعتبارات یارانه ای دولت، عواملی چون اختصاص ردیف اعتباری ویژه و افزایش نرخ خرید تضمینی برگ سبز چای، در 7سال گذشته، باعث شد؛ افزون بر احیای حدود 4 هزار هکتار باغ چای، درآمد چایکارن نیز از حدود 39میلیارد تومان در سال 89 به 203 میلیارد تومان در زمان کنونی، افزایش یابد.
وی با بیان اینکه بیشترین آثار رونق تولید چای از سال93 و با اعطای تسهیلات بهزراعی ملموس تر شده گفت: پارسال هم برای نخستین بار، حدود 10میلیارد تومان تسهیلات با 4 درصد کارمزد و بازپرداخت 5 ساله، برای بهسازی و توسعه کارخانجات چای اعطا شد.
رییس سازمان چای کشور با بیان اینکه امسال حدود 108هزار تن برگ سبزچای از55هزار چایکار گیلان و مازندران خریداری شد  گفت: اگرچه از 3 سال پیش تا پارسال میزان تولید برگ سبز چای از64 هزار تن به 139هزار تن رسید اما به دلیل کاهش بارندگی ها امسال این میزان به 108هزار تن کاهش یافت.
محمد ولی روزبهان در پاسخ به این سوال که سازمان چای برای رفع عطش باغ های همیشه سبز چای در مواقع خشکسالی که یکی از دلایل مهم کاهش محصول سالانه است، چه تدابیری اندیشیده؟ با بیان اینکه سازمان چای، چایکارانی را که باغهای شان در معرض خطر کم آبی است، شناسایی و برای دریافت یارانه آبیاری تحت فشار که از محل صندوق توسعه ملی تامین می شود، به سازمان جهاد کشاورزی معرفی  می کند گفت: تا پارسال با اعطای یارانه به چایکاران ، توانستیم حدود 400هکتار باغ چای را به سیستم آبیاری تحت فشار یا شبکه آبیاری بارانی مجهز کنیم و قرار است تا پایان امسال در 300 هکتار دیگر از باغ چای هم  این کار انجام شود.
وی خرد و کوچک بودن باغهای چای، قرار گرفتن بیشتر باغها در ارتفاعات و دسترسی نداشتن به منابع آبی و محدودیت صدور مجوز حفر چاه را از مهم ترین موانع اجرای طرح سیستم آبیاری تحت فشار و از دلایل کم بودن وسعت باغهایی که به این سامانه مجهزند عنوان کرد.
رییس سازمان چای کشور می گوید : امسال راهکار دیگری را امتحان کرده ایم و بصورت آزمایشی در نیم هکتار از باغهای چای دربازکیاگوراب لاهیجان، سیستم آبیاری قطره ای را اجرا کرده ایم که درصورت نتیجه بخش بودن ِاین کار، این طرح را در باغهای چای اجرایی خواهیم کرد.
محمد ولی روزبهان معتقد است با وجود اقدامات انجام شده برای احیای صنعت چای، باز گره ها و موانعی بر سر راه قرار دارد که با افزایش حمایت های مالی برای بهزراعی و افزایش تولید و همچنین اتخاذ ساز و کارهایی برای افزایش قدرت رقابت پذیری و رونق چای تولید داخل، حل شدنی است.  
اما این روزها که لایحه بودجه 97در بهارستان بررسی می شود، انتظار می رود نمایندگان استان های چایخیز در بررسی های خود، سهم عمده ای برای چای در بودجه سالانه قائل باشند تا حدود 55هزار خانوار چایکار گیلان و مازندران که سفره های شان از طریق این بوته های سبز رنگین می شود، روی خوش روزگار را ببینند و به نان شب شان، محتاج نباشند.
نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی-که حوزه انتخابیه اش یکی از شهرستانهای چای خیز است - سهم ردیف وِیژه اعتباری چای را برای امسال حدود 100 میلیارد تومان، معادل سهم پارسال، اعلام کرده و می گوید : سهم ردیف اعتباری هر سال، بر اساس میزان تولید برگ سبز چای سال گذشته و نرخی که شورای اقتصاد برای خرید تضمینی مشخص می کند، تعیین می شود اما در صورت نیاز به اعتبارات بیشتر برای رونق صنعت چای، این سهم با استفاده از محل های دیگر اعتباری ازجمله ردیف عام سرفصل پرداخت یارانه محصولات کشاورزی تامین می شود. مهرداد لاهوتی در تشریح این موضوع افزود: اگرچه پارسال 100میلیارد تومان ردیف  اعتباری به چای اختصاص یافت اما با استفاده از دیگر ردیف های اعتباری حدود 122 میلیارد تومان در این خصوص جذب شد. 
وی با تاکید بر اینکه اختصاص اعتبارات بیشتر حوزه صنعت چای، منوط به افزایش میزان تولید سالانه برگ سبزچای است؛ معتقد است متولیان حوزه تولید چای، باید برای افزایش میزان تولید و اقتصادی کردن این کار بکوشند.
درحالی که رییس سازمان چای کشور از جذب اعتبارات صندوق توسعه ملی برای توسعه سسیتم آبیاری تحت فشار در باغهای چای می گوید، اما نماینده لنگرود در مجلس شورای اسلامی ازاینکه تاکنون هیچ اعتباری از محل این صندوق در گیلان جذب نشده انتقاد می کند و از مسئولان می خواهد برای جذب بخشی از 300میلیون دلار اعتباری که دولت هرسال از محل این صندوق برای این کار اختصاص داده، تلاش کنند.
مهرداد لاهوتی از اینکه بازرگانی چای، از حوزه اختیارات سازمان چای خارج است و درحال حاضر در اختیار معاونت بازرگانی وزارت جهادکشاورزی است هم گلایه کرد و گفت: از آنجا که سازمان چای، بیشتر با امور چای و چایکاری درگیر است، این کار باید به این سازمان سپرده شود و نمایندگان استان های چایخیز بارها این موضوع را تذکر داده و به شدت پیگیر واگذاری امور بازرگانی چای به سازمان چای هستیم.  وی قاچاق چای را هم مزید بر علت می داند و با بیان اینکه بر واردات چای هم مدیریت لازم اعمال نمی شود افزود: در نشست اخیر مجمع نمایندگان گیلان با معاون اول رییس جمهور، یکی از درخواست های مهم نمایندگان، کاهش، نظارت و کنترل بیشتر بر واردات چای بود که قول های مساعدی در این باره داده شد.
کوتاه سخن اینکه : با وجود کشیده شدن دست ملاطفت دولت بر سر چایکاران با اختصاص ردیف اعتباری ویژه و اقدامات سازمان چای از مقابله با بیماری های گیاهی گرفته تا رفع موانع تولید و زنده کردن باغهای بی جان و رها شده، باز هم متناسب نبودن قیمت برگ سبزچای باهزینه های تولید و تورم، قدیمی بودن باغهای چای و کم بودن توان بوته های پیر چای، اشباع بازارهای داخلی از انواع چای خارجی، قاچاق و فراهم نبودن بستر فروش چای خشک و ازهمه مهم تر پرداخت با تاخیر مطالبات چایکارن، حکایتی است که همچنان باقی است. البته برخی نمایندگان، جذب بیشتر و استفاده بهینه از اعتبارات موجود برای افزایش توان تولید چای، سپردن امور بازرگانی این محصول به سازمان متبوعه اش و نیز مدیریت بیشتر بر واردات این نوشیدنی پرطرفدار ایرانی را شاه کلید حل مشکلات صنعت چای می دانند.
 
  *      نگارندگان : کبرا اجدادی و مریم امدادی   

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۸۲۹۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حال ناخوش رانندگان تاکسی در گرگان

ایسنا/گلستان یکی از راننده‌های تاکسی زرد در گرگان معتقد بود که «رنگ زرد خودرو، تنها چیزی است که از سازمان تاکسیرانی به آنها رسیده و هیچ امکانات و امتیاز دیگری شامل حال‌شان نمی‌شود. از صبح تا نیمه شب در خیابان‌ها کلاچ و ترمز می‌گیرند تا نان حلال بر سر سفره خانواده ببرند ولی باز هم هشت‌شان گرو ۹ است.

خودروهایی که به‌عنوان تاکسی استفاده می‌شود، به‌دلیل رفت‌وآمد بسیاری که دارند، خیلی زود دچار فرسودگی می‌شوند و باید تعویض شوند، این در حالی است که قیمت خودروی جایگزین هزینه‌های زیادی را به رانندگان تحمیل می‌کند.

با توجه به این شرایط رانندگان تاکسی سال‌های زیادی است که با هزینه‌های شخصی در امر خدمت‌رسانی به شهروندان فعالیت می‌کنند، اما افزایش قیمت خودرو و لوازم یدکی موجب شده است تا این قشر مظلوم با مشکلات زیادی روبه‌رو شوند، از سوی دیگر ناوگان فرسوده حمل‌ونقل شهری در بروز آلودگی هوا مؤثر بوده و آلودگی‌های زیست‌محیطی بسیاری را برای شهر و شهروندان به همراه داشته است.

حسین یکی از رانندگان تاکسی گرگان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اینکه نداشتن بیمه بزرگترین معضل رانندگان تاکسی است، گفت: بیش از ۱۵ سال است که سایت بیمه رانندگان تاکسی مسدود است و رانندگان یا باید هزینه بیمه را آزاد محاسبه کنند که پرداخت آن با توجه به هزینه بالا و درآمد کمی که دارند برایشان مقدر نیست و یا باید قید بیمه را بزنند.

راننده تاکسی گرگان ادامه داد: درحالی که بسیاری از رانندگان تاکسی فعال با مشکل بیمه مواجه هستند برخی از رانندگان تاکسی فرسوده، خودرو خود را در گوشه منازل پارک کرده و به مشاغل دیگر مشغول هستند و تنها از بیمه ماشین خود استفاده می‌کنند.

تامین پول خرد چالش همیشگی رانندگان تاکسی

وی از کمبود پول خرد به عنوان مشکلی که همه روزه رانندگان تاکسی با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، نام برد و افزود: نبود پول خرد باعث شده مدام برای دریافت هزینه تاکسی و برگرداندن مابقی کرایه با مشکل مواجه شویم و این موضوع باعث تنش بین راننده و مسافر می‌شود.

رجبی ادامه داد: چند سال پیش قرار شد دستگاه پوز در اختیار رانندگان تاکسی قرار بگیرد اما این دستگاه تنها به تعداد انگشت شماری از رانندگان داده شد که بنا بر اعلام رانندگان اکثر دستگاه‌ها خراب بوده و قابلیت کار نداشتند.

محمد یکی از رانندگان تاکسی در گرگان به خبرنگار ایسنا گفت: بسیاری از کارمندان پس از بازنشستگی برای تأمین درآمد خود با خودروهای شخصی در سطح شهر مسافرکشی می‌کنند و تعداد زیادی از جوانان گرگانی نیز به دلیل پیدا نکردن شغل مناسب با خودروهای شخصی در سطح شهر مشغول جا به جایی مسافر هستند که باعث می‌شود روز به روز تعداد مسافران تاکسی‌ها در شهر کمتر شود.

جولان مسافربران غیر مجاز و کمبود مسافر

وی ادامه داد: علاوه بر جوانان بیکار و افراد بازنشسته افراد زیادی از شهرهای دور و نزدیک به گرگان آمده و اقدام به مسافرکشی می‌کنند که این کار علاوه بر آسیب‌ها و مخاطراتی که در شهر ایجاد می‌کند مسافران تاکسی‌ها را کاهش می‌دهد که باید به آن رسیدگی شود.

علی دیگر راننده تاکسی نیز به خبرنگار ایسنا گفت: در بعضی از اوقات گرگان مسافر خوبی دارد اما در بیشتر اوقات مسافر کم است و همین موضوع برای ما صرفه اقتصادی ندارد و هر چقدر زحمت می‌کشیم نمی‌توانیم خرج زندگی را تأمین کنیم.

گرانی لوازم خودرو و عدم حمایت مسولان

حسن یکی از رانندگان تاکسی در گرگان نیز گفت: با توجه به نبود شغلی مناسب با تهیه وام و خرید تاکسی به اصطلاح برای خودم شغلی دست و پا کرده‌ام اما می‌بینیم که به هیچ دردی نمی‌خورد و هر چه بیشتر تلاش می‌کنیم به جایی نمی‌رسم و حتی مایحتاج خود خودرو هم تأمین نمی‌شود.

رئیس حمل و نقل شهردار گرگان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه افرادی که از سال ۹۲ تاکنون اقدام به خرید تاکسی در شهر گرگان کرده‌اند، با مشکل بیمه مواجه هستند، گفت: مالکان قبلی خودروهای تاکسی دارای بیمه تاکسیرانی هستند، اما زمانی که تاکسی خود را واگذار کرده‌اند از تحت پوشش این بیمه خارج نشده‌اند و رانندگانی هم که تاکسی جدید خریداری کرده‌اند نتوانسته‌اند بیمه تاکسیرانی را دریافت کنند.

۵۰ درصد رانندگان تاکسی بیمه ندارند

کمال غریبی با بیان اینکه بیش از نیمی از رانندگان تاکسی در کشور با مشکل بیمه مواجه هستند، افزود: در سطح شهر گرگان ۳ هزار راننده تاکسی و ۱۰۰ راننده اتوبوس شهری فعالیت می‌کنند که ۵۰ درصد این افراد بیمه تأمین اجتماعی ندارند و بیش از ۵۰ درصد تاکسی‌ها نیز فرسوده هستند.



رئیس حمل و نقل شهرداری گرگان ادامه داد: به دلیل بدهی دولت به تأمین اجتماعی یارانه بیمه رانندگان تاکسی قطع شده و ما با رایزنی با نماینده مجلس آقای «رمضانعلی سنگدوینی» درحال پیگیری برای حل این مشکل هستیم.

وی با بیان اینکه از سال ۱۴۰۰ تا امروز تعداد ۳۰۰ خودرو تاکسی در گرگان نوسازی شده است، افزود: تلاش می‌کنیم به مرور و با تأمین اعتبار با جایگزین خودروهای نو نظیر سمند، برلیانس و آریا ناوگان تاکسیرانی را نوسازی کنیم.

غریبی با اشاره به اینکه برخی رانندگان تاکسی در مشاغل دیگری فعالیت دارند، گفت: این رانندگان باید در زمانی که به فعالیت دیگری می‌پردازند یک راننده کمکی در اختیار بگیرند و حداقل ۸ ساعت در روز به مردم خدمت‌رسانی کنند.

اجرای طراحی سامانه یکپارچه پرداخت هوشمند در گرگان برای اولین بار در کشور

رئیس حمل و نقل شهرداری گرگان از طراحی سامانه یکپارچه پرداخت هوشمند مشترک برای تاکسی‌ها و اتوبوس‌ها با همکاری یک شرکت دانش بنیان در گرگان خبر داد و افزود: این سامانه برای اولین بار است که در کشور اجرا می شود و بر روی اتوبوس‌ها و تاکسی‌ها نصب و پرداخت به صورت «nfc» را برای شهروندان مقدور می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: با اجرای این طرح، شهروندان کرایه خود را بدون دغدغه بابت داشتن پول نقد یا وجود پول خرد برای دریافت مابقی کرایه پرداخت کرده و از بسیاری از تنش‌ها و تخلفات جلوگیری خواهد شد.

غریبی با اشاره به اینکه اجرای این طرح ۱۵ تا ۲۰ میلیارد تومان هزینه دارد، گفت: این دستگاه را به صورت رایگان در اختیار رانندگان قرار داده و با کم کردن هزینه ناچیز ( یک درصد کرایه) در طولانی مدت هزینه دستگاه از رانندگان گرفته می‌شود.


رئیس حمل و نقل شهرداری گرگان با اشاره به اینکه با ایجاد خط ویژه مختص ناوگان حمل و نقل عمومی می‌توانیم تا حد زیادی از فعالیت مسافر بران غیرمجاز جلوگیری کنیم، گفت: در حال حاضر طرح مطالعاتی این کار در شهرداری گرگان در حال انجام بوده و در آینده اجرایی می‌شود.

وی ادامه داد: حل مشکل مسافربران غیر مجاز با ورود چهار دستگاه نیروی انتظامی، پلیس راهور، شهرداری و دادگستری باید پیگیری و به سرانجام برسد.

به گزارش ایسنا، تاکسی‌ها سهم قابل توجهی از سفرهای شهری شهروندان را به خود اختصاص می‌دهند، زندگی و رفت و آمد شهروندان به تاکسی‌های شهر گره خورده است و ناوگان تاکسیرانی در شکل‌گیری فعالیت‌های روزانه مردم، جنب و جوش و رفت و آمد شهروندان نقش بسیار مهمی دارد؛ بنابراین باید توجه داشت که تردد تاکسی‌های باکیفیت با کمترین میزان آلایندگی زیست‌محیطی در گرگان از  انتظارات بحق شهروندان آن است و ارائه خدمت در این زمینه نباید «هزینه» تلقی شود، زیرا صرف هزینه در چنین مواردی در حقیقت نوعی سرمایه‌گذاری برای سلامت مردم، ارتقای سطح فرهنگی جامعه و در نهایت افزایش درآمدهای اقتصادی شاغلان این بخش است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بیماری صنعت خودرو در کشور مدل مدیریت آن است
  • حال ناخوش رانندگان تاکسی در گرگان
  • حذف موازی کاری از صنعت داروسازی/ تسهیل در صدور پروانه و تولید
  • حذف موازی کاری از مسیر صنعت داروسازی/تسهیل در صدور پروانه و تولید
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری
  • بازدید هیات تجاری هرمزگان از نمایشگاه لاستیک و پلاستیک چین
  • آغاز برنامه ملی ریشه کنی بیماری طاعون نشخوار کنندگان کوچک در خوشاب
  • اختلال در ریشه کنی مالاریا در ایران
  • ریشه کنی مالاریا در ایران دچار اختلال شد