Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@14:04:35 GMT

عربستان در مبارزه با فساد هم از ما پیشی گرفت

تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۹۸۳۴۲۲

عربستان در مبارزه با فساد هم از ما پیشی گرفت

تهران-ایرنا- عصرایران در یادداشتی آورده است:نمی گوییم الزاماً مانند عربستان عمل کنیم و بدهکاران را بدون حکم قانونی حبس کنیم، اما بالاخره باید کاری کرد یا نه؟ تا کی پول ملت در جیب عده ای باشد که راست راست می گردند؟

مجتبی قفقازی در این یادداشت آورده است: دو روز پیش دادستان کل عربستان از تسویه حساب با بعضی از متهمان پرونده فساد مالی و اقتصادی در این کشور خبر داده و گفت در چارچوب طرح مبارزه با فساد اقتصادی در این کشور تا کنون مبلغی بیش از 106 میلیارد دلار از اموال و دارایی‌های متهمان پرونده‌های فساد اقتصادی به خزانه این کشور بازگشت داده شده است؛ این رقم، معادل درآمد دو سال فروش نفت ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این خبر پس از آن اعلام شد که از بیش از دو ماه پیش دهها تن از شاهزاده‌ها و مقامات سابق و چهره‌های متنفذ سعودی به دستور 'محمد بن سلمان' – ولیعهد و رییس کمیته مبارزه با مفاسد اقتصادی در سعودی- تحت بازداشت قرار گرفتند و این مبالغ در واقع ثمن آزادی این شاهزاده ها از زندان بوده است که در هفته جاری رخ داد.

دولت سعودی با تشکیل کمیته‌ای ویژه برای رسیدگی به مفاسد اقتصادی تا کنون دستکم توانسته با حبس دو ماهه دهها شاهزاده در هتلی پنج ستاره در ریاض، 106 میلیارد دلار از اموال و دارایی‌های غارت شده در این کشور را به خزانه بازگرداند.

روشی که دولت سعودی به کار برد در نوع خود بی سابقه بود. دستگیری مفسدان و آزاد کردن آنها در ازای پرداخت جریمه - بر جسب میزان مفاسد اقتصادی پرونده‌شان - با وجودی که انتقاداتی را در محافل رسانه‌ای بین المللی در پی داشته اما برای دولت سعودی که در راستای چشم انداز توسعه 2030 خود برنامه‌هایی تعریف شده در حوزه‌های مختلف اقتصادی برای کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی و کشیدن دندان‌های طمع هزاران شاهزاده و کاستن از میزان مفاسد اقتصادی در دست اقدام دارد؛ مثمرثمر بوده است.

ایران ما نیز سال‌ها با آفت فساد اقتصادی دست به گریبان بوده و در دهه گذشته مدام از دانه درشت های بدهکار بانکی و دانه درشت های فاسد و ... در رسانه‌ها و محافل سیاسی سخن به میان میاید؛ اما شعار مبارزه با مفاسد اقتصادی در ایران تا کنون نه تنها در عمل به درِ بسته خورده بلکه در برخی از پرونده های تشکیل شده نیز به سرانجام مطلوب خود نرسیده است که یکی از بارزترین آنها پرونده 'بابک زنجانی' میلیاردر نفتی شده است که هنوز هم بنا به اذعان مقامات وزارت نفت بیش از2.5 میلیارد دلار از بدهی‌های او به این وزارت خانه مفقود شده و عودت داده نشده است.

نمی گوییم الزاماً مانند عربستان عمل کنیم و بدهکاران را بدون حکم قانونی حبس کنیم، اما بالاخره باید کاری کرد یا نه؟ تا کی قرار است هزاران میلیارد تومان پول ملت در جیب عده ای باشد که راست راست می گردند و حقوق مردم را به آنها برنمی گردانند؟
آنچه در عربستان رخ داده، بیش از آن که دستگیری چند شاهزاده فاسد و بازستاندن اموال مردم از آنها باشد، ایجاد یک اراده جدی در مبارزه با فساد است که چند ویژگی داشت:
- مبارزه با فساد، از نزدیک ترین افراد به حکومت آغاز شد و دهها شاهزاده دانه درشت که تا کنون عربستان را ملک طلق خود می پنداشتند، بازداشت شدند.
- مبارزه، قاطعانه شکل گرفت؛ بدون هیچ اغماضی به متهمان گفتند تا پول ها را بازنگردانید، از آزادی خبری نیست.
- مبارزه، با سرعت انجام شد؛ به جای آن که دهها پرونده شکل گیرد و سال های سال در راهروهای دادگاه ها بچرخد و هزار اتفاق و بده بستان برایشان بیفتد، به سرعت مفسدان را گرفتند و به سرعت نیز پول های دزدیده شده را پس گرفتند و به خزانه عمومی واریز کردند.

البته مبارزه سلبی، نافی مبارزه ریشه‌ای و اصولی با پدیده فساد اقتصادی و اصلاح ریشه ای نظام بانکی و دیگر اصلاحات مورد نیاز قوانین اقتصادی نیست و این دو کار می توانند همزمان پیش روند.

سال‌هاست به حرف های مسؤولان از تریبون با اسامی مستعار و لیست‌های در جیب فلان مسئول در مقام تهدید دیگر مسئولان عادت کرده ایم؛ اما در عمل نه لیستی بیرون آمد و نه شاهد به سرانجام رسیدن پرونده‌های بزرگ مفاسد اقتصادی بوده‌ایم؛ در نهایت تنها عایدی فضای سیاسی کشور از این گونه حرف زدن‌ها و شعار مبارزه با مفاسد اقتصادی گروکشی سیاسی و ایجاد توازن وحشت افراد و جناح های سیاسی با یکدیگر (فضای بگم بگم) در زمان های انتخابات و.. بوده است.

بیاییم تعارف را کنار بگذاریم و به اصل مطلب بپردازیم؛ بر اساس اذعان مسئولان لیست بدهکاران بزرگ بانکی در دست است؛ اگر اراده ای وجود دارد چرا باید با تعارف و 'من بمیرم و تو بمیری' عمل کنیم؛ چرا باید خبری منتشر شود به این مضمون که: 'فلان مجری معروف تلویزیون جزء بدهکاران کلان بانکی است و اگر تسویه نکند نامش را اعلام می کنیم' و یا با اسامی مستعار و مُقَطَع کد می دهیم؛ اگر سند داریم و پرونده هست که فلان 'دُم کلفت' یا بهمان 'آقازاده' یا فلان مسئول فاسد است یا بدهکار است و با نهایت وقاحت سال‌هاست پول بیت المال را در جیب خود نگه‌داشته و نمی‌دهد و می‌خواهد از راه‌های فرار قانونی برای خود استفاده کند، نخست باید راه‌های فرار قانونی را سریعا و با تصویب قوانین فوریت‌دار ببندیم و سپس با دستگیری قاطع این دزدان اموال عمومی، تا ریال آخر بدهی آنها را به بیت المال تسویه کنیم.

تعارف را کنار بگذاریم، عربستان در مبازره با فساد هم از ما پیشی گرفت
برای جمهوری اسلامی بسیار زشت است که دزدان اموال مردم آزادانه بگردند و ای بسا طلبکار باشند ولی رقیب منطقه ای اش، پاکسازی محیط اقتصادی اش را کلید بزند و در این زمینه هم از ما پیشی بگیرد.
قرار بود، جمهوری اسلامی ایران، الگوی کشورهای اسلامی باشد؛ مسؤولان کاری نکنند که در نهایت عربستان الگو شود و ایران عبرت.

عصرایران/13بهمن 96
اول*علیرضافرجی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۸۳۴۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری ۲۶ سارق مغازه در خراسان جنوبی

رئیس پلیس آگاهی استان خراسان جنوبی از شناسایی و دستگیری ۲۶ سارق در طرح عملیاتی مبارزه با سرقت مغازه در خراسان جنوبی خبر داد و گفت: این افراد به ۳۹ فقره سرقت اعتراف کردند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، سرهنگ کاظم صادقی با اعلام این خبر، اظهار داشت: در راستای برخورد با سارقان مغازه، طرح مبارزه با سرقت به مدت 3 روز در سطح استان خراسان جنوبی با بهره گیری و استفاده حداکثری از امکانات و تجهیزات فنی پلیس اجرایی شد. 

وی بیان کرد: ماموران در این طرح با انجام اقدامات و تحقیقات گسترده پلیسی، 26 سارق را در سطح استان خراسان جنوبی شناسایی و در عملیاتی آنها را دستگیر کردند. 

رئیس پلیس آگاهی استان خراسان جنوبی افزود: بر اساس تحقیقات و بازجویی‌های انجام شده سارقان به 39 فقره سرقت مغازه اعتراف کردند که متهمان جهت سیر مراحل قانونی به مرجع قضائی معرفی شدند. 

صادقی با تاکید بر رعایت اصول و نکات پیشگیری از سرقت توسط مردم، خاطرنشان کرد: ارتقاء نظم و امنیت همواره در دستور کار پلیس قرار دارد. 

کشف 30 هزار لیتر سوخت قاچاق در استان

رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان خراسان جنوبی نیز از کشف 30 هزار لیتر سوخت قاچاق و خارج از شبکه توزیع فرآورده‌های نفتی در بازرسی از یک دستگاه تریلی خبر داد.

سرهنگ یدالله دهقان اظهار داشت: ماموران پلیس امنیت اقتصادی استان خراسان جنوبی در اجرای طرح مبارزه با قاچاق کلان سوخت، گشت زنی و کنترل محورهای مواصلاتی استان به یک دستگاه تریلی مشکوک و آن را جهت بررسی بیشتر متوقف کردند. 

وی بیان کرد: ماموران پس از هماهنگی با مقام قضایی در بازرسی از  تریلی، مقدار 30 هزار لیتر سوخت قاچاق و خارج از شبکه توزیع فرآورده‌های نفتی به ارزش 12  میلیارد ریال کشف کردند. 

رئیس پلیس امنیت اقتصادی خراسان جنوبی افزود: ماموران در این رابطه یک دستگاه تریلی توقیف و یک نفر متهم دستگیر  کردند که با تشکیل پرونده جهت سیر مراحل قانونی به مراجع قضایی معرفی شد. 

دهقان خاطرنشان کرد: مبارزه با قاچاق کلان سوخت به صورت ویژه در دستور کار پلیس قرار دارد و از شهروندان خواست که به منظور مشارکت در این امر هر گونه اخبار و اطلاعاتی از فعالیت قاچاقچیان دارند، از طریق سامانه 096300 به پلیس امنیت اقتصادی اطلاع دهند تا در اسرع وقت با متخلفان برخورد قانونی صورت گیرد. 

انتهای پیام/ 252/

دیگر خبرها

  • درویشیان: گشت ارشاد مدیران با جدیت اجرا شده است
  • دستگیری ۲۶ سارق مغازه در خراسان جنوبی
  • دولت با کسی تعارف ندارد
  • توصیه دادستان کرمان به مقامات قضائی استان‌ برای مبارزه جدی با فساد 
  • ۵ نکته مهم درباره برخورد دستگاه قضایی به دانه درشت ها
  • گشت ارشاد مدیران به معنای برکناری و بگیر و ببند نیست
  • تخصص بدون تعهد و تعهد بدون تخصص زمینه‌های فساد را ایجاد می‌کند
  • کشف ۲۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در همدان
  • با سفارش نمی‌توان مأموریت مبارزه با فساد را دنبال کرد
  • موافقت عربستان با پیشنهادهای ایران