Web Analytics Made Easy - Statcounter

دولت دونالد ترامپ روز جمعه اعلام کرد، بخش عمده سیاست تسلیحات هسته‌ای دولت باراک اوباما را همچنان ادامه خواهد داد اما یک رویکرد تهاجمی‌تر در قبال روسیه اتخاذ می‌کند چراکه روسیه باید متقاعد شود اگر تهدید به حتی یک حمله هسته‌ای محدود در اروپا بکند با "هزینه‌های شدید غیرقابل قبول" روبرو خواهد شد.

ایران آنلاین /این بازبینی جامع سیاست هسته‌ای آمریکا خواهان افزایش سلاح‌های هسته‌ای راهبردی نشده و برخلاف اظهارات دونالد ترامپ از جمله در یک توئیت کمی بعد از آغاز ریاست جمهوری‌ای‌اش است که گفته بود آمریکا "باید به میزان زیادی قابلیت‌های هسته‌ای خود را تقویت کرده و توسعه دهد تا زمانی که دنیا نسبت به سلاح‌های هسته‌ای سر عقل بیاید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"

ترامپ همچنین در سخنرانی سالانه خود در روز سه‌شنبه گذشته هیچ اشاره‌ای به موضوع توسعه قابلیت‌های هسته‌ای آمریکا نکرد اما گفت "زرادخانه هسته‌ای آمریکا باید جلوی اقدامات تجاوزگرانه را بگیرد."

یک گزارش 74 صفحه‌ای خلاصه‌وار درباره یافته‌های مربوط به این بررسی و بازبینی عنوان کرده که کره شمالی یک "تهدید واضح و شدید" برای آمریکا و هم‌پیمانانش است. همچنین این گزارش تاکید کرده هرگونه حمله هسته‌ای کره شمالی علیه آمریکا یا هم‌پیمانانش منجر به "پایان این حکومت" خواهد شد.

این بررسی انجام شده تحت رهبری پنتاگون در عین حال چین را به عنوان یک رقیب هسته‌ای بالقوه قلمداد کرده و گفته زرادخانه هسته‌ای آمریکا به نحوی تنظیم شده تا "جلوی این نتیجه‌گیری اشتباه از سوی پکن که می‌تواند با استفاده از سلاح‌های هسته‌ای در آسیا به برتری دست یابد یا استفاده از سلاح‌های هسته‌ای به صورت محدود قابل قبول خواهد بود" را بگیرد.

این بررسی تحت رهبری پنتاگون دستورش یکسال پیش از سوی ترامپ صادر شد تا به بازبینی وضعیت زرادخانه هسته‌ای آمریکا و سیاست‌های این کشور در این حوزه بپردازد.

ترامپ در یک بیانیه کتبی گفت: راهبرد آمریکا به نحوی طراحی شده که احتمال استفاده از سلاح‌های هسته‌ای را هرچه کمتر کند.

او در اشاره‌ای به تهدید حملات سایبری فاجعه بار گفت: آمریکا به دنبال تقویت عامل بازدارنده در مقابل حملات بزرگ علیه آمریکا و هم‌پیمانانش از جمله "حملات فاجعه باری که لزوما به شکل تسلیحات هسته‌ای نیستند" است.

دولت ترامپ همچنین نتیجه گرفته که آمریکا باید تا حد زیادی از برنامه رئیس‌جمهور قبلی برای مدرنیزه سازی زرادخانه هسته‌ای از جمله با بمب‌افکن‌ها، زیردریایی‌ها و موشک‌های زمینی جدید پیروی کند.

همچنین این دولت از تداوم پایبندی به توافق‌های کنترل تسلیحاتی موجود از جمله توافق موسوم به "استارت جدید" خبر داده که آمریکا و روسیه را ملزم به رعایت سقف 1550 کلاهک هسته‌ای راهبردی و حداکثر 700 پرتابگر کرده است.

در گزارش بررسی هسته‌ای پنتاگون نتیجه گرفته شده با وجود آنکه نظام‌های کنترل تسلیحات می‌توانند منافع آمریکا را به پیش ببرند اما در حال حاضر با توجه به آنچه که آمریکا تجاوزگری روسیه در اوکراین و نقض توافقات موجود تلقی می‌کند،‌ "پیش بینی پیشرفت بیشتر در این حوزه دشوار است".

مقام‌های دولت آمریکا روز جمعه پیش از انتشار علنی این بررسی، مقام‌های روسیه و چین را در جریان آن گذاشته است.

در عین حال دیدگاه دولت ترامپ این است که سیاست‌ها و اقدامات روسیه آکنده از پتانسیل برای محاسبه غلطی که منجر به تشدید کنترل نشده جنگ در اروپا شود، هستند.

این دولت مشخصا اشاره به دکترین روسیه مشهور به "تهدید کن تا درگیری تخفیف یابد" اشاره کرده که در آن مسکو به استفاده از سلاح‌های هسته‌ای کم قدرت تر در یک درگیری محدود و متعارف در اروپا تهدید می‌کند با این اعتقاد که انجام این کار آمریکا و ناتو را وادار به عقب نشینی خواهد کرد.

این بررسی می‌گوید اظهارات اخیر مسئولان روسیه درمورد این دکترین تسلیحات هسته‌ای در حال تحول، ظاهرا قرار است آستانه و محدوده را برای اولین استفاده از سلاح‌ هسته‌ای توسط مسکو پایین بیاورد.

در عین حال در سند بازبینی مواضع هسته‌ای آمریکا که بعدازظهر جمعه منتشر شد، تقاضا شده که تسلیحات هسته‌ای این کشور در جنگنده‌های رادار گریز اف – 35 نیز مستقر شود.

در این سند نوشته شده است: مدرن کردن جنگنده‌های دارای قابلیت دوگانه از جمله جنگنده‌های نسل جدید اف – 35 همچنان قدرت بازدارنده ناتو را به همراه قابلیت ما برای استقرار سریع سلاح‌های هسته‌ای در صورت اقتضای وضعیت امنیتی، حفظ خواهد کرد.

این سند مشخص کرده که واشنگتن "به کارگیری سلاح‌های هسته‌ای را تنها در موارد حاد برای دفاع از منافع هسته‌ای آمریکا و هم‌پیمانان و شرکایش" در نظر می‌گیرد.

در عین حال بر طبق این گزارش، موارد حاد می‌تواند شامل حملات راهبردی غیرهسته‌ای علیه آمریکا یا منافعش شوند.

در این سند نوشته شده است: آمریکا در حال گنجاندن قابلیت‌های هسته‌ای در جنگنده‌های دارای قابلیت حمله هسته‌ای و استقرار سریع اف – 35 به عنوان یک جایگزین برای پتانسیل‌های فعلی در حال کهنه شدن است.

این سند خاطر نشان کرده است: این برنامه به همراه برنامه‌های جاری افزایش طول عمر بمب‌های B-61 یک عامل مهم برای تقویت ثبات منطقه‌ای مبتنی بر بازدارندگی و افزایش اطمینان هم‌پیمانان خواهد بود.

همچنین دولت ترامپ گزینه ادامه آزمایش سلاح‌های هسته‌ای در صورت لزوم را حفظ کرده است.

در این سند نوشته شد: آمریکا تا زمان ضرورت آزمایش سلاح‌های هسته‌ای را از سر نخواهد گرفت و هدف از این کار تضمین ایمنی و تاثیر زرادخانه هسته‌ای آمریکا است و از همه کشورهای دارای سلاح هسته‌ای می‌خواهد که به اعلام و حفظ یک نوع تعلیق برای آزمایش‌های هسته‌ای دست بزند. / ایسنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۸۵۴۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویکرد منطقی، احترام به حقوق ملت‌ها در استفاده صلح‌آمیز از فناوری هسته‌ای است

استاندار اصفهان گفت: برگزاری اجلاس‌های وزینی همچون همایش علوم و فنون هسته‌ای، سرفصل جدیدی را در توسعه همه جانبه و عادلانه علم و دانش بشری و احترام به حقوق ملت‌ها در استفاده صلح‌آمیز از فناوری هسته ای و پرهیز از هرگونه افراطی‌گری باز خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل استانداری اصفهان، سیدرضا مرتضوی امروز _دوشنبه هفدهم اردیبهشت_ در سی‌امین کنفرانس ملی هسته‌ای ایران و نخستین همایش بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای ۲۰۲۴ که به میزبانی اصفهان در حال برگزاری است، اظهار کرد: به‌عنوان استاندار اصفهان خرسند و مفتخر هستم تا از طرف مردم هنردوست و هنر پرور اصفهان، حضور میهمانان گرامی را در اصفهان، میعادگاه هنر و اندیشه، پایتخت فرهنگ و تمدن، تجلی گاه حکمت و معنویت، دیار همیشه جاوید ایثار و مقاومت، شهر خلاق صنایع دستی جهان و شهر گنبدهای فیروزه‌ای خیر مقدم عرض کنم.

وی با اشاره به اینکه اصفهان گواه شکوهمند خلاقیت ایرانی است، افزود: اصفهان شهر موزه‌ای است که سیاحان و سفرنامه نویسان و شرق شناسان آن را سحرآمیز و افسانه‌ای می‌خوانند و فرهنگ دوستان آن را نصف جهان نامیده‌اند.

استاندار اصفهان با بیان اینکه اصفهان شهری است که ریشه در تاریخ دارد، عنوان کرد: سرزمینی با بیش از هفت هزار سال سابقه تمدنی و سه دوره پایتختی سیاسی ایران و بیش از ۲۲ هزار جاذبه فرهنگی، تاریخی، طبیعی، مذهبی و گردشگری شهری که دارای ۱۵ اثر ثبت شده جهانی توسط یونسکو در حوزه میراث فرهنگی ملموس و دو اثر میراث فرهنگی ناملموس است، این استان همچنین مرکز ادیان توحیدی و شهر هم زیستی مسالمت‌آمیز با حضور هموطنان ادیان الهی ارامنه، زرتشتیان و یهودیان است.

مرتضوی خاطرنشان کرد: اصفهان این دانشنامه هنر و معماری ایران از دیرباز تاکنون عظمت و شکوه زوال ناپذیر فرهنگ و تمدن خود را مدیون تلاش‌های مجدانه و مشترک دانشمندان، حکیمان، علما و بزرگان علم و اندیشه و بزرگانی همچون بوعلی سینا علامه مجلسی ملاصدرا، شیخ بهایی، میرداماد و میرفندرسکی است.

وی ادامه داد: همه این فضائل در سایه معارف الهی و وفاق و همدلی بی مانند ادیان توحیدی در این سرزمین به وجود آمده است که همیشه تاریخ منشأ انعکاس معنویت، صلح و دوستی در سرزمین پارس بوده است.

استاندار اصفهان متذکر شد: بدون شک برگزاری این کنفرانس بین‌المللی در اصفهان به‌عنوان قطب مهم علم و خلاقیت کشور و مصدر پیشرفت در صنعت هسته‌ای، گواه دیگری از خلاقیت علمی و نبوغ دانشمندان و متخصصین ایران زمین است.

مرتضوی گفت: امروز ما در عصری زندگی می‌کنیم که امپراطوری رسانه صهیونیستی تلاش می‌کند روایت‌هایی نادرست از ایران به دنیا مخابره کند و تصویر غلطی از مردم صلح دوست ایران به دنیا انعکاس دهد، در این عصر امپراطوری رسانه قتل ۳۵ هزار کودک و زن در فلسطین اشغالی را سانسور می‌کند.

وی افزود: در عصر حاضر پدیده‌هایی نظیر جهانی شدن، مرزهای جغرافیای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و هنری ملل را در نوردیده و اصالت جوامع بشری را در حوزه‌های مختلف کم رنگ می‌کند، در چنین دورانی ضرورت حفظ و صیانت از حریم و موجودیت میراث ارزشمند هنری، فرهنگی و علمی بیش از پیش آشکار می‌شود و امید است با برگزاری اجلاس‌های وزینی از این دست و تبادل دستاوردها و پیشرفت‌های علمی بتوان با هم اندیشی‌های علمی و همکاری‌های متقابل کشورها، سرفصل جدیدی را در توسعه همه جانبه و عادلانه علم و دانش بشری و احترام به حقوق ملت‌ها در استفاده صلح‌آمیز از فناوری هسته‌ای و پرهیز از هرگونه افراطی‌گری رقم زد و این رویکرد منطقی را جایگزین زبان زور و ادبیات تهدید و تحریم توسط بعضی از کشورها کرد.

استاندار اصفهان در پایان گفت: ضمن ابراز مسرت از برگزاری این رویداد علمی در اصفهان و عرض خوشامدگویی مجدد به میهمانان امید وافر دارم تا اهداف عالیه این کنفرانس در همکاری و توسعه دستاوردهای علمی با کشورهای میهمان بیش از پیش محقق گردد.

کد خبر 751162

دیگر خبرها

  • رویکرد منطقی، احترام به حقوق ملت‌ها در استفاده صلح‌آمیز از فناوری هسته‌ای است
  • پوتین دستور آغاز رزمایش هسته‌ای را صادر کرد
  • پوتین رزمایش هسته‌ای برگزار می‌کند
  • پوتین دستور تمرینات نظامی جهت استفاده از سلاح هسته‌ای را صادر کرد
  • هشدار روسیه به آمریکا درباره استقرار موشک در منطقه آسیا-اقیانوسیه
  • روسیه این سلاح حساس آمریکایی را به ایران فرستاده
  • رویکرد بایدن در قبال تظاهرات ضد صهیونیستی دانشجویان در آمریکا
  • مخالفت آمریکا با استفاده اوکراین از سلاح‌های آمریکایی در خاک روسیه 
  • نمایش تسلیحات اهدایی آمریکا و ناتو به اوکراین در مسکو
  • تصاویر فوق العاده از حمله پهپادهای تهاجمی روسیه به اهداف نظامی در اوکراین | ویدئو