Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون فرهنگی دانشگاه تهران بر ضرورت تشکیل انجمن ادبی در دانشگاه‌ها به منظور جذب استعدادهای برتر تاکید کرد و گفت: تشکیل یک انجمن ادبی می تواند نقش اساتید و دانشجویان ادبی دانشگاه را در محیط حرفه ای ادبیات و شعر کشور بیشتر می کند و ارتباط بین جامعه و دانشگاه شکل می‌گیرد.

به گزارش ایسنا، دکتر مجید سرسنگی به آغاز به کار انجمن ادبی در دانشگاه تهران اشاره کرد و گفت: یکی از رویکردهایی که ما در این چند سال در حوزه فرهنگی دانشگاه داشتیم این است که سلیقه‌های مختلف دانشجویان محملی برای فعالیت های فرهنگی پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حوزه ادبیات و شعر یکی از حوزه هایی است که به شدت دانشجویان به آن علاقه دارند. بطوریکه در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران اساتید برجسته ای مثل مرحوم قیصر امین پور، استاد شفیعی کدکنی در این دانشکده حضور داشتند و  در حال حاضر  نیز اساتید بسیاری حضور دارند و دانشجویان از محضر درس آنها استفاده می کنند. 

وی در ادامه افزود: تصمیم بر این شد که تشکیل یک انجمن ادبی می تواند در جذب استعدادهای جوانی که در دانشگاه هستند در حوزه ادبیات و شعر مفید باشد و بستری را فراهم کند که این دانشجویان و همچنین اساتید بتوانند در این انجمن ادبی هم بیاموزند و هم به دیگران آموزش دهند. 

معاون فرهنگی دانشگاه تهران، اظهار کرد: عدم ارتباط با جامعه یکی از مسائلی است که دانشگاه همیشه از آن رنج می بریم،  این مشکل در حوزه های فرهنگی و هنری نیز وجود دارد به عنوان مثال اساتیدی که در دانشگاه در حوزه شعر کار می کنند به دلیل عدم ارتباط با جامعه، نه تاثیری در جامعه می گذارند و نه تاثیر از جامعه می گیرند؛ البته عموما این طور است و استثناهایی هم بوده است. 

دکتر سرسنگی در ادامه عنوان کرد: ایجاد یک انجمن ادبی می تواند نقش اساتید و دانشجویان را در محیط حرفه ای ادبیات و شعر کشور بیشتر کند و به نوعی ما بتوانیم در حوزه ادبیات و شعر جریان سازی و نقش آفرینی کنیم. بنابراین این دو هدف اساسی موجب شد  تصمیم به تأسیس انجمن ادبی بگیریم؛ البته اهداف خردتری هم دارد مثل این که باعث می شود فضایی داشته باشیم که عموم مردم، دانشجویان و علاقه مندان بتوانند در جلسات ادبی شرکت کنند و از آن بهره ببرند. 

معاون فرهنگی دانشگاه تهران گفت: در مجموع قرار است فعالیت‌هایی که در باغ موزه نگارستان انجام می شود، چند بُعدی شود؛ ایده ما این است که باغ موزه نگارستان تبدیل به یک مرکز فرهنگی هنری جامع شود و تنها یک موزه برای نگهداری چند شئ نباشد به همین دلیل سعی کردیم فعالیت های متنوعی را در باغ موزه نگارستان طراحی کنیم از جمله نگارخانه های تجسمی، برنامه های هنری و ادبی و برنامه هایی برای کودکان و نوجوانان، برنامه هایی برای بازشناسی هویت علمی و فرهنگی دانشگاه تهران و ...ایجاد انجمن ادبی و حضور آن در باغ موزه نگارستان در راستای این اهداف نیز هست. 

دکتر مجید سرسنگی در پایان، افزود: این انجمن ادبی فرهنگی به همت اداره کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران و دانشجویان فعال در کانون های و انجمن های علمی دانشجویی ادبی دانشگاه و تعدادی از شعرا و ادبای بنام کشور، آغاز به کار خواهد کرد. امیدواریم که در ادامه کارش با حضور اساتید و دانشجویان، تبدیل به یکی از حلقه های مهم ادبیات و شعر کشور شود.  

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، حضور در این مراسم برای عموم آزاد است و علاقه‌مندان می‌توانند به نشانی میدان بهارستان، خیابان دانشسرا، خیابان شریعتمدار رفیع، باغ موزه نگارستان، تالار روح الامینی مراجعه کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۸۵۸۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحصیل ۲۵۰ دانشجوی استعداد درخشان در دانشگاه علامه‌طباطبائی

در مراسم تقدیر از دانشجویان برتر دانشگاه علامه‌طباطبائی اعلام شد ۲۵۰ دانشجوی نخبه و استعداد درخشان در این دانشگاه تحصیل می‌کنند. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، آیین تقدیر از دانشجویان رتبه برتر کنکور سراسری، دانشجویان برتر المیپاد علمی دانشجویی و رتبه‌های اول تا سوم پذیرش بدون آزمون کارشناسی ارشد سال 1402 دانشگاه علامه‌ طباطبائی برگزار شد.

 معتمدی در این آیین با تبریک به دانشجویان و خانواده‌های آن‌ها گفت: دانشجویان مایه خرسندی نظام جمهوری اسلامی ایران هستند. امیدوارم آن‌ها قدر این استعداد و ظرفیت خود را بدانند و خدمت به خلق را در راس امور قرار بدهند.

وی با اشاره به قدمت 65 ساله دانشگاه علامه‌طباطبائی، افزود: این دانشگاه تاکنون حدود یکصد هزار دانش‌آموخته داشته که تعداد زیادی از آن‌ها، وزیران کابینه‌های قبلی و فعلی دولت و در حال خدمت‌گزاری به کشور و نظام جمهوری اسلامی ایران هستند. همچنین در راس این دانشجویان، ده‌ها شهید والامقام مانند شهید ابراهیم همت قرار دارند.

رئیس دانشگاه علامه‌طباطبائی ادامه داد: ظرفیت دانشگاه را دانشجویان فراهم می‌کنند و آن‌ها در حال خدمت به کشور برای پیشرفت و کمک به ساختارها و سازمان‌های نظام جمهوری اسلامی ایران هستند.

وی درباره حضور دانشجویان در دانشگاه و کلاس درس، اظهار کرد: به نسبت حضور فعال دانشجویان در کلاس‌های درس، سطح کلاس‌ها بالا می‌رود. هنگامی که دانشجویان فعالانه در کلاس‌های درس حضور پیدا می‌کنند و به معلم خود گوش می‌دهند، معلم احساس می‌کند گفته‌هایش هدر نمی‌رود و این یک نعمت الهی برای معلم به شمار می‌رود.

معتمدی گفت: اینجا دانشگاه علوم انسانی است که خاستگاه جامعه تحقیقاتی و نظریه‌پردازان آن از ایران نیست و ما به شکل وارداتی از علوم انسانی استفاده می‌کنیم. دانش علوم انسانی باید مبتنی بر بافت، فرهنگ و موقعیت باشد. موضوع علوم انسانی، انسان است؛ انسان‌هایی که در فرهنگ‌ها و اقلیم‌های متفاوت‌، انتظارات و سلیقه‌های متفاوتی دارند. 

وی با اشاره به برنامه راهبردی دانشگاه علامه‌طباطبائی، خاطرنشان کرد: محور برنامه راهبردی، تحول در علوم انسانی است. علوم انسانی باید اثربخش باشد و دانش‌آموخته آن باید بتواند نقشی متناسب با تخصص خود ایفا کند. امروزه اولویت خانواده‌ها برای انتخاب رشته، علوم انسانی نیست و دلیل اصلی آن بی‌اطلاعی است. با توجه به اینکه ما رشته‌هایی در علوم انسانی داریم که دانشجویان از همان دوره کارشناسی شاغل می‌شوند، باید بتوانیم اثربخشی علوم انسانی را به جامعه نشان دهیم.

رئیس دانشگاه علامه‌طباطبائی تصریح کرد: دانشگاه علوم انسانی باید درخصوص مسائل و مشکلات جامعه چاره‌اندیشی و در این باره کمک کند تا مشکلات حل شود و این همان تحول در علوم انسانی است. یکی از نهضت‌هایی که علیه دانش جهانی شکل گرفته؛ ایجاد دانش بومی در بسیاری از کشورها مانند مکزیک، هند، ژاپن، کره جنوبی، کشورهای آسیای شرقی و آمریکای لاتین است.

وی ادامه داد: ما در دانشگاه علامه‌طباطبائی باید بتوانیم به کمک دانشجویان بااستعداد مطالعه دانش بومی انجام دهیم. باید به مسائل نگاه معرفتی، دینی، بومی و کاربردی داشته باشیم و این نوع جهان‌بینی است که خط فکری ما را نشان می‌دهد. 

معتمدی در پایان سخنان خود گفت: شما دانشجویان نخبه به دلیل توانمندی و استعدادی که خداوند در اختیارتان قرار داده است، قادر هستید به پربار شدن این مسیر کمک کنید. نوع نگاه نسل شما بسیار بهتر از نسل ما است و می‌توانید با همین نوع نگاه، تحول‌های مثبتی را ایجاد کنید.

آدمی با اشاره به حضور 250 دانشجوی نخبه و استعداد درخشان در دانشگاه علامه‌طباطبائی، گفت: حضور این دانشجویان وظیفه ما را سنیگن‌تر می‌کند. این دانشگاه توجه ویژه‌ای به حضور استعدادهای درخشان و نخبگان دارد چرا که ما با شما شناخته می‌شویم.

وی افزود: برای معرفی دانشگاه علامه‌طباطبائی باید دانشجویان نمونه و نخبگان را نشان دهیم. نخبگان یک عامل شناسایی و هویت‌بخش برای دانشگاه هستند. وقتی کسی به برتری، نخبگی و نبوغ می‌رسد، جامعه از او انتظارات بیشتری خواهد داشت؛ ما از نخبگان هم در بُعد علمی، هم در بُعد فرهنگی و هم در بُعد تربیتی انتظار داریم. دانشجویان نمونه الگوی ویژه‌ای برای دیگر دانشجویان هستید.

معاون آموزشی دانشگاه علامه‌طباطبائی خطاب به دانشجویان نخبه و استعداد درخشان گفت: نکته‌ای که نخبگان باید در نظر بگیرند این است که نگویند چون ما نخبه و برتر هستیم پس نیاز به کار بیشتر و سخت‌کوشی نداریم؛ سخت‌کوشی بخشی از استعداد است و هیچ چیزی بدون تحمل سختی به دست نمی‌آید. 

وی تاکید کرد: زمینه همه بخش‌های کار آفرینی، مهارت‌ورزی، رشد، نو‌آوری، ایده‌پردازی و خلاقیت در دانشگاه فراهم شده است و فقط همراهی و همفکری شما را می‌طلبد و ما از شما انتظار ایده‌سازی داریم تا بتوانید از این محیط‌ها به بهترین شکل استفاده کنید. تلاش می‌کنیم هر آنچه که شما برای رشد و پیشرفت نیاز دارید را فراهم کنیم. 

در این آیین از دانشجویان رتبه برتر کنکور سراسری، دانشجویان برتر المیپاد علمی دانشجویی و رتبه‌های اول تا سوم پذیرش بدون آزمون کارشناسی ارشد سال 1402 دانشگاه علامه‌طباطبائی با اهدای لوح و هدیه تقدیر شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ضرورت بهره‌گیری از هوش مصنوعی و نانو فناوری در حوزه پزشکی
  • سهم انجمن سینمای جوانان ایران و سازمان سینمایی از نمایشگاه کتاب
  • تاکید بر توسعه فعالیت‌های فرهنگی جهاددانشگاهی در دانشگاه‌ها
  • مشارکت دانشگاه‌های تهران در اجرای دوازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویی
  • تحصیل ۲۵۰ دانشجوی استعداد درخشان در دانشگاه علامه‌طباطبائی
  • فلسفه حضور استادان حوزه در دانشگاه، تأثیرگذاری فرهنگی و تربیتی است
  • ضرورت جهش نوین نشریات دانشجویی در جهت حل مساله دانشگاه‌ها
  • جمع آوری گنجینه‌های تاریخی گیلان توسط حوزه هنری
  • همایش بین المللی مدیریت ورزشی در اردبیل برگزار شد
  • تصاویر جالب از آمریکا در حمایت از غزه | از رژه خودرویی تا تشکیل زنجیره انسانی توسط دانشجویان دانشگاه شیکاگو