Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-27@23:48:06 GMT

«زمين» با هم‌نشيني شعر و موسيقي منتشر شد

تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۹۹۱۵۰۰

«زمين» با هم‌نشيني شعر و موسيقي منتشر شد

خبرگزاري آريا - موسيقي ما- آيين رونمايي آلبوم «زمين» با نوازندگي «هوشيار خيام» - آهنگساز و پيانيست- و خوانش اشعاري از «احمد پوري» -مترجم و نويسنده- در شهر کتاب فرشته با پخش کليپي از چگونگي شکل‌گيري اين آلبوم و با تصاويري از پوري و خيام آغاز شد. در اين مراسم هوشيار خيام و ميلاد محمدي دونوازي پيانو و تار انجام دادند و در ادامه احمد پوري اشعاري را به همراه نوازندگي پيانوي خيام براي حاضرين خواند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جشن امضا نيز از ديگر بخش‌هاي اين مراسم بود.
اما «هوشيار خيام» درباره‌ي اين اثر توضيح داد:‌ «اين آلبوم با همراهي و حضور استاد احمد پوري و ميلاد محمدي به ثمر رسيد. البته نسخه جديدِ آلبوم «زمين» کمي متفاوت با نسخه پيشين بوده و قطعاتِ تازه‌اي را شامل مي‌شود. اين اثر درواقع هم‌نشيني شعر و موسيقي است.»
اين آهنگساز تاکيد دارد که اين مجموعه کتاب گويا نيست: ‌«چيزي که از ابتدا در زمينه کتاب‌هاي گويا همواره مرا به‌شخصه آزار مي‌داد، اين بود که عموما از نويسنده‌اي در يک استوديو دعوت مي‌شد تا مجموعه‌اي از اشعار خود يا شعراي ديگر را بخواند، پس از آن نيز به آهنگسازي رجوع مي‌شد تا روي اين اشعار ضبط‌شده موسيقي ساخته شود يا گاها از موسيقي‌هاي قديمي آن آهنگساز استفاده مي‌شد، درنهايت از يک مهندس صدا دعوت مي‌شد تا اين تکه‌هاي جدا ضبط‌شده را کنار هم بگذارد. به همين خاطر اين تکه‌هاي موسيقيايي انچنان که بايدوشايد در هم تنيده نمي‌شدند و اين شايد بزرگ‌ترين مشکل کتاب‌هاي گوياي قديمي بود.»
او مي‌گويد به خاظر نمايشگاه‌هاي نقاشي مادرش با«احمد پوري» آشنا شده بوده و البته پيش از آن نيز کتاب‌ها و ترجمه‌هاي او از آثار پابلو نرودا و ناظم حکمت را خوانده بوده: «اين کتاب‌ها درزماني که در ايران نبودم، هميشه همراهِ من و رويِ ميز من بود و بخشي از دل‌تنگي من براي ايران را رفع مي‌کرد. در آنِ ديدار حضوري وقتي خودم را به استاد پوري معرفي کردم، با مهرباني بسيار با من هم‌صحبت شدند و زماني که من يکي از اشعار نرودا را براي ايشان به زبان اسپانيايي خواندم آغازي شد براي همکاري ما. من در ذهن داشتم که از صداي خودِ استاد پوري براي خوانشِ اشعارشان در اين آلبوم استفاده کنم؛ اشعاري که براي من بسيار خاطره‌انگيز بودند.»
او اين موضوع را با مترجمِ برجسته مطرح مي‌کند و حالا «هوشيار خيام» مي‌گويد: «اتفاقي که در مجموعه «زمين» رخ داد، اين بود که قطعات درواقع اجراهاي زنده هستند و نتيجه هر آنچه هست در لحظه اتفاق افتاده است. بخش عمده‌اي از تأثيرگذاري قطعات اين آلبوم به سببِ شيوه خوانشِ اشعار با بيان استاد پوري است و شايد اين تأثير دوطرفه بوده باشد؛ دقيقاً به‌مانند دوئت و دو نوازي.»
اما «احمد پوري» نيز درباره‌ي اين همکاري چنين توضيح داد: «لحظات شکل‌گيري اين آلبوم و آشنايي من با هوشيار خيام لحظات شيرين و نابي بود. من به ديدارِ تابلوهاي فرينوشِ گنجي نازنين رفته بودم و با جواني آشنا شدم که با لبخندي پرمحبت به سويم آمد و از علاقه به ترجمه‌هاي من سخن گفت و به‌يک‌باره و بدونِ مقدمه شروع به خواندنِ اثري از نرودا به زبان اسپانيايي کرد و من غافلگير شدم. هوشيار آن‌قدر زيبا و شيوا به اين زبان شعر خواند که من تصور کردم زبانِ دومِ او اسپانيايي است. البته اين امر به اين جهت است که او استاد موسيقي است و گوش موسيقيايي بسيار دقيق و حساسي دارد. همين نکته به‌نوبه خود سبب شد تا من نيز او را رها نکنم. ازآنجا بود که پيشنهاد همکاري براي آلبوم "زمين" برايم بسيار جذاب شد. هدف هوشيار اين بود که قطعات به‌صورت زنده و بدون برنامه‌ريزي قبلي و حتي تمرين ضبط شوند و بالطبع لحن خوانشِ من با نواختن او همراه شده و تأثيرپذيري دوسويه صورت بگيرد. اين کار به همان اندازه که سخت بود، برايم بسيار جذابيت داشت؛ چيزي که تا آن زمان تجربه نکرده بودم. به‌شخصه از اين اتفاق بسيار خرسندم و حال قضاوتِ با مخاطبيني است که به اين اثر گوش مي‌سپارند. امروز تلاش داريم که باهم و در کنار هم بخشِ کوچکي از لحظاتِ شکل‌گيري اين اثر را بازآفريني کنيم.»‌
 آلبوم موسيقي «زمين» با خوانش اشعار احمد پوري و نوازندگي پيانو هوشيار خيام از سوي نشر «موسيقي امروز تهران» به بازار عرضه‌ شده است.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۹۱۵۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معماری و شهرسازی، آلبوم هویتی یک منطقه در تاریخ است 

ایسنا/بوشهر نماینده ولی فقیه وامام جمعه بوشهرگفت: معماری و شهرسازی و بازآفرینی، آلبوم هویتی یک منطقه در تاریخ است و نشان از درجه دانش مدیران و مردم آن منطقه دارد.

 آیت الله صفایی بوشهری امروز در هفتمین اجلاس مجمع رؤسای کمیسیون شهرسازی و معماری شوراهای اسلامی و معاونین شهرسازی شهرداری‌های کلانشهر و مراکز استان‌ها در سالن اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر افزود: می توان هر منطقه و درجه تمدن آن را با معماری و شهرسازی او محاسبه کرد. بدین خاطر است که هر منطقه و هر جغرافیا اولین پدیده ای که از آن به چشم می آید معماری آن است. هوشمندی در ارتباطات بلوکی فی ما بین معماری در عرصه های آن جغرافیا و تناسب معماری با ویژگی جغرافیایی و ژئوپولوتیک آن و عرصه های مختلف رنگ و مواد اولیه و ارتفاع و مهندسی و معماری آن در تناسب با زیست بوم است.

منتخب مردم تهران در مجلس  ششم خبرگان رهبری بیان داشت: اگر در کرانه ساختار معماری و مهندسی سازه همانند زیست بوم کویر باشد این نشان از عدم هوشمندی و کیاست طراحی و معماری در یک جغرافیاست. اگر مواد اولیه که در کویر استفاده می شود، در منطقه کرانه استفاده گردد، نشان از عدم توانمندی در عرصه مهندسی است. در هر زیست بوم معماری و شهرسازی و بازآفرینی سازه زیستی نشان از درجه دانش و هوشمندی و توان مهندسی و تشخیص قوی در عرصه جامع شناسی و روان شناسی آن جامعه دارد.

وی با اشاره به عرصه زیست بوم حیات سازه و ارتباط آن با ساکنین گفت: در منطقه کوهستانی و کویر تمام فرکانس ها و اضلاع حیات به شکل فرکانس عمودی است. بدین جهت است که منطقه کویر از مثلث، مستطیل و مربع در اشکال هندسی بسیار استفاده می شود و حتی در عرصه فرهنگ آیین های مذهبی روش عزاداری آنها هم به همین شکل است و این مساله در سازه دیوار و ساختمان هم کاملا مراعات می شود.
آیت الله صفایی بوشهری بیان داشت: در منطقه کرانه درست بالعکس است. هندسه ای که از آن استفاده می شود نیم دایره و انحنا و اشکالی است که کاملا با فضای محیط همگن باشد و بخاطر شرایط جوی پنجره ها و درب ها بسیار است. اگر این مهندسی سازه تغییر کند، با روح و روان جامعه و محیط سازش نخواهد داشت. در عرصه کرانه مثل کرانه جنوب ایران که همیشه با حملات بیگانگان مواجه بوده و بارها شاهد هجمه های بیگانگان بوده است، بالطبع سازه ای که ساخته می شود غیر از مراعات ابعاد خاص زیستی، باید عرصه پدافند غیرعامل را هم مراعات کند.
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر بیان داشت: در کرانه باید رنگ بنا با دریا متفاوت باشد وگرنه دریایی که در کنار هست در متن زندگی قرار می گیرد و یکسان سازی محیط می شود و تناسب رنگی وجود نخواهد داشت به همین خاطر برای اینکه تفاوت باشد تفاوت رنگ وجود دارد و بهترین رنگ به خاطر جذب سرما در فصول گرم رنگ سفید است لذا تمام بناهای شهر بوشهر رنگ سفید دارد و بخاطر تضاد رنگ، پنجره ها رنگ قهوه ای دارند.
امام جمعه بوشهر با بیان اینکه شعار معماری و سازه های بوشهر «سلام» است گفت: اولین چیزی که انسان با ورود به بافت بوشهر متوجه می شود سلام سازه به شخص است. به همین جهت درصد بیماری های روحی در تاریخ استان بوشهر فوق العاده کم و درجه امید بالا است و به همین جهت است که معماری شهری و بازآفرینی آن یک فن آوری جامع و یک دانش وسیع و هوشمندی فوق العاده در آفرینش تمدن و آسایش مردمی نیاز دارد. این کار کوچکی نیست که بخواهیم بنایی که دارای فرسودگی است را با نگاه مدرنیته بازآفرینی کنیم.
آیت الله صفایی بوشهری با بیان اینکه معماری و شهرسازی در هر جغرافیا نشانه تمدن و درجه دانش آن جغرافیا است، تصریح کرد: یکی از مواد استفاده در سازه های قدیمی بوشهر چوب است. در حالت عادی چوب در کنار ساحل با رطوبت بالا و بارش در زمستان این چوب را دچار آفت و خوردگی از درون می کند اما بناهای بوشهر اینطور نیست علت آن این است که چوب ها از داخل دریا اخذ شده است. این چوب ها با مواد رنگ ضد آفت رنگ شده اند.
وی با بیان اینکه معماری نشان از هنر یک منطقه است، گفت: هنر زیباترین ارائه داشته و داده انسانی است. هنر معماری و معماری هنرمندانه سازه ایجاد فضای مناسب برای انسان می کند و عرصه سلامت و پزشکی معماری یکی از نکات بزرگ است. در محاسبات عرصه سلامت بسیاری از بیماری های خاص به جهت معماری غیر استاندارد زیست بوم هر منطقه است.

آیت الله صفایی بوشهری ابراز داشت: معماری و بازآفرینی و شهرسازی نشان از توانمندی صنعت است و ایجاد امنیت می کند و باید منجر به ارتباط قوی اجتماعی شود در حالیکه معماری امروزی ایجاد ارتباط و سلام نمی کند بلکه ایجاد تفرق می کند. در عرصه معماری و شهرسازی و بازآفرینی باید یک نگاه جامع از حیث تمدن آفرینی باشد چه در خود سازه زیستی شخصی و چه در محله ای که انسان زندگی می کند.
وی با بیان اینکه امروز متاسفانه مشاهده می شود که شهرک هایی که ساخته می شود جامع نیست، گفت: باید به سمت مسجد محوری، دانش محوری، سلامت و امنیت و فرهنگ محوری حرکت کنیم و اگر این کار را نکنیم این زنجیره معماری از هم گسسته خواهد شد.
امام جمعه بوشهر با اشاره به نظام مهندسی تاسیسات گفت: مقدار زیادی از هزینه کرد زندگی مردم و مدیریت عمران، هزینه ترمیم و تعمیر و بازآفرینی پیش از موعد تاسیسات می شود. نظام تاسیسات باید در آن یک تحول فوق العاده باشد، چراکه بسیاری از خرج مردم و مسئولان خرج تعمیر و مرمیم و تجدید تاسیسات می شود.
وی با اشاره به پیشینه و تاریخ شهر بوشهر ابراز داشت: تاریخ شهر بوشهر چند هزار سال قبل از میلاد است؛ این استان پایتخت مقاومت و مبارزات ضد استعماری است. چهار بار انگلیس به این منطقه حمله کردند و هر چهار بار علمای این استان حکم به دفاع دادند و بزرگانی همچون رئیسعلی دلواری و باقرخان تنگستانی حرکت مردمی ایجاد کردند و انگلیس را شکست دادند و اکنون از انگلیسی ها در بوشهر فقط گورستان آنها باقی مانده است.
آیت الله صفایی بوشهری ابراز داشت: چند برهه تاریخی کشورهای اروپایی به دنبال تصرف گلوگاه های اقتصادی استان و تسلط بر اقتصاد و گمرک بودند اما باز علمای بزرگ نظیر مجتهد اهرمی و مردم نگذاشتند که اقتصاد اینجا به دست بیگانگان بیفتد. در دفاع مقدس خارگ به اندازه روزهای دفاع مقدس بمباران شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • لزوم تغییر رویکرد خدماتی به اجتماعی در شهرداری‌ها
  • عملکرد شوراها قابل دفاع است
  • فنونی‌زاده:رفیعی تا ۲ بازی گل نخورد رفت خالکوبی کرد! /نام سپاهان پرسپولیس را هوشیار می‌کند
  • « نئوتنالیتی » شنیدنی شد/ انتشار مجموعه «قاوال مکتبی»
  • شورای اسلامی شهر و روستا مصداق مردم سالاری دینی است
  • دونوازنده مهم کنسرت برگزار می کنند/ یک هم‌نشینی شنیدنی
  • «نئوتنالیتی» شنیدنی شد/ انتشار مجموعه «قاوال مکتبی»
  • معماری و شهرسازی، آلبوم هویتی یک منطقه در تاریخ است 
  • تولید گندم را به ۱۹ میلیون تن می رسانیم
  • چتر حمایت بهزیستی آذربایجان غربی بر سر بیش از ۹۰۰۰ زن سرپرست خانوار