Web Analytics Made Easy - Statcounter

اجتماع > آموزش - همشهری آنلاین:
رئیس صندوق رفاه دانشجویان گفت: فارغ‌التحصیلانی که بدهکار صندوق رفاه دانشجویان هستند، تا۲۲بهمن فرصت دارند از طرح بخشودگی۱۰۰درصدی جرایم دیرکرد بدهکاران صندوق رفاه دانشجویان استفاده کنند.

به گزارش مهر، ذوالفقار یزدان‌مهر در نشست مطبوعاتی به مناسبت ایام دهه فجر، گفت: امسال برای دومین بار، طرح «بخشودگی صد درصدی جرایم دیرکرد بدهکاران صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقيقات فناوري» ویژه دهه مبارک فجر اجرا می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم افزود: دانش‌آموختگانی که به این صندوق بدهکار بوده و به علت پرداخت نکردن به موقع اقساط، مشمول جریمه دیرکرد شده‌اند، می‌توانند تا ۲۲ بهمن ماه با مراجعه به سامانه صندوق رفاه دانشجویان به آدرس http://bp.swf.ir برای بازپرداخت باقی‌مانده بدهی‌ خود از این بخشودگی استفاده کنند.

یزدان‌مهر تصریح کرد: در سال ۹۴ که مسئولیت صندوق رفاه دانشجویان را بر عهده گرفتم، حدود ۴۴۰ میلیارد تومان مطالبات سنواتی و معوق داشتیم که با تعامل مؤثر با فارغ‌التحصیلان، بانک اطلاعاتی این فارغ‌التحصیلان تکمیل شد و توانسته‌ایم ۳۶۲ میلیارد تومان را وصول کنیم.

وی افزود: از مجموع ۴۴۰ میلیارد تومان، ۷۸ میلیارد تومان باقی مانده است که باید آن را وصول کرده و به چرخه بازپرداخت و کمک به نیازمندان جدید اضافه شود.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم اظهار کرد: بالاترین میزان استفاده از تسهیلات صندوق رفاه دانشجویان ۴۹ میلیون تومان، بالاترین میزان بدهی معوق ۱۰ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان و قدیمی‌ترین فارغ‌التحصیل بدهکار صندوق رفاه دانشجویان مربوط به سال ۱۳۵۷ است.

یزدان‌مهر تأکید کرد: بر اساس این طرح، فارغ‌التحصیلان باید کل بدهی خود را پرداخت کنند تا مشمول جرایم دیرکرد نشوند.

وی خاطرنشان کرد: تا کنون ۱۰۰ هزار و ۴۱۴ نفر از فارغ‌التحصیلان، از طرح بخشودگی ۱۰۰ درصدی جرایم دیرکرد بدهکاران صندوق رفاه استفاده کرده‌اند.

یزدان‌مهر در ادامه به ۱۱ گام بلند صندوق رفاه دانشجویان در دولت یازدهم اشاره کرد و گفت: اولین گام، تدوین سند راهبردی بود که با هدف خودکفایی و ارائه خدمات هدفمند به دانشجویان شکل گرفت.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم تصریح کرد: اهتمام به رویکرد مدیریت مشارکتی مبتنی بر دانایی با روحیه جهادی، ظرفیت‌سازی در قوانین کشوری با تصویب ۷ بند و ماده در احکام دائمی، برنامه ششم توسعه و بودجه سنواتی از دیگر گام‌هایی بود که توسط صندوق رفاه دانشجویان در دولت یازدهم برداشته شد.

وی به افزایش درآمد اختصاصی با تحقق ۱۱۸۹ میلیارد تومان در دولت یازدهم با رشد ۱۷۱ درصدی اشاره کرد و گفت: جلب حمایت مؤثر نهادهای عمومی، مردمی و خیران با ظرفیت‌سازی مبلغ ۲۲۳ میلیارد تومان، تقویت اعتبار عمومی صندوق با رشد بی‌سابقه ۱۵۷ درصدی، افزایش بی‌سابقه ذخیره استراتژیک و دستیابی به مبلغ ۴۰۶ میلیارد تومان با رشد ۱۹۲ درصدی، از دیگر گام‌هایی بود که صندوق رفاه دانشجویان در دولت یازدهم برداشته است.

یزدان‌مهر ادامه داد: پوشش صد درصدی تسهیلات به دانشجویان متقاضی واجد شرایط، رشد ۲۵ تا ۵۰۰ درصدی نرخ وام‌های دانشجویی، ایجاد و حمایت از ۱۱۴ صندوق قرض‌الحسنه و خیریه دانشگاه‌ها برای حمایت ویژه از دانشجویان بی‌بضاعت و بهبود سراهای دانشجویی با تعمیر، تجهیز و ارتقای ۵۰۰ سرای دانشجویی و ظرفیت‌سازی برای ساخت ۲۰۰ سرای دانشجویی، از دیگر گام‌های بلندی بود که صندوق رفاه دانشجویان در دولت یازدهم برداشته است.

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۹۱۷۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بدهی ابر بدهکاران بانکی؛ بیش از ۷۰ درصد پایه پولی کشور

 به گزارش تابناک به نقل از اکوایران، آمار‌ها حاکی از آن است که مجموع تسهیلات غیرجاری ۲۴ بانک در پایان سال ۱۴۰۲ به ۶۴۵ همت رسیده است که در مقایسه با رقم پایه پولی، بیش از ۷۰ درصد پایه پولی کشور ارزش دارد.
 

 میزان مطالبات غیرجاری هر یک از بانک‌ها در پایان اسفند ماه ۱۴۰۲ بررسی شده است. در حالت کلی زمانیکه از مدت زمان اتمام قرارداد بیش از دو ماه گذشته باشد و بخشی از تعهدات همچنان تسویه نشده باشد، مطالبات مربوطه بانک در زمره مطالبات غیرجاری قرار می‌گیرد.

بانک‌ها در انتهای هر فصل آمار و جزئیات اطلاعات مربوط به باقی مانده تسهیلات کلان پرداختی خود به اشخاص یا به عبارتی تسهیلات کلان غیرجاری خود را منتشر می‌کنند. در حالت کلی مشاهده می‌شود مجموعا ۶۴۵ همت ارزش تسهیلات کلان غیرجاری شبکه بانکی در پایان اسفند ۱۴۰۲ بوده است که ارزش آن بیش از نصف کل پایه پولی کشور برآورد می‌شود.

شایان ذکر است در این گزارش صرفا آمار مربوط به ۲۴ بانک بررسی شده و موسسه اعتباری ملل و بانک ایران و ونزوئلا به دلایل آماری وارد بررسی‌ها نشده است.

 

سبقت تسهیلات غیرجاری بانک صنعت و معدن از بانک آینده
مشاهده می‌شود بیشترین تسهیلات کلان غیرجاری در پایان سال ۱۴۰۲ متعلق به بانک صنعت و معدن بوده که با رقم ۲۴۰.۴ همت از بانک آینده با ۱۲۵ همت تسهیلات غیرجاری پیشی گرفته است.

در رده سوم نیز بانک صادرات با ۱۰۹ همت تسهیلات غیرجاری در جایگاهی بالاتر از بانک صادرات با ۴۹.۵ همت ارزش تسهیلات سررسید شده بیش از ۲ ماه قرار دارد.

در مقام‌های بعدی نیز بانک ملی، توسعه صادرات، پارسیان و تجارت نیز به ترتیب ارزش تسهیلات غیرجاری خود در پایان سال ۱۴۰۲ را در میان ۲۴ تا ۱۰ همت اعلام کرده‌اند.

مشاهده می‌شود ۱۸ بانک مورد بررسی دیگر نیز کمتر از ۱۰ همت تسهیلات غیرجاری در پایان سال گذشته به ثبت رسانده‌اند که از این میان تسهیلات مورد بررسی نیمی از آن‌ها کمتر از ۲ همت بوده است.

تسهیلات غیرجاری بانک‌ها، خوب یا بد؟
به‌طور کلی تسهیلات غیرجاری می‌تواند منجر به افزایش ریسک انباشته در ترازنامه بانک‌ها شود و یا نقدینگی در دسترس بانک اختلال ایجاد کند، این موضوع ممکن است حتی در برهه‌هایی منجر به توسل به آخرین پناه یعنی بانک مرکزی شود. به همین ترتیب پایین بودن میزان تسهیلات غیرجاری یکی از معیار‌های قضاوت در رابطه با عملکرد بانک‌ها در گزینش مشتریان خوش‌حساب به شمار می‌آید.

باید توجه شود مسئله تسهیلات تکلیفی، تامین مالی طرح‌های دولت و جبران کسری بودجه یکی از دلایل عمده در رابطه با بالا بودن میزان تسهیلات غیرجاری بانک‌های دولتی است. در مقابل برخی از بانک‌ها نیز به دلایلی همچون کج‌گزینی و مخاطره اخلاقی، رانت جویی یا طرح‌های غیر اقتصادی تولیدی متحمل تسهیلات غیرجاری چشمگیری شده‌اند.

دیگر خبرها

  • یک میلیون روستایی و کشاورز در دولت سیزدهم بیمه شدند
  • پرداخت وام ودیعه مسکن به دانشجویان متاهل در شش ماهه نخست امسال
  • کاهش ۸ درصدی نرخ بیکاری در استان مرکزی طی سال گذشته
  • افزایش ۱۰ درصدی وام ودیعه مسکن دانشجویی در سال تحصیلی آینده
  • رشد ۴۱ درصدی صدور مجوز صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سال گذشته
  • جریمه دیرکرد بابت وام مددجویان کمیته امداد دریافت نمی شود
  • جریمه دیرکرد وام از مددجویان کمیته امداد دریافت نمی شود
  • سپرده‌گذاری۱۰ میلیون نفر در صندوق امداد ولایت/ عدم دریافت دیرکرد اقساط در این صندوق
  • بدهی ابر بدهکاران بانکی؛ بیش از ۷۰ درصد پایه پولی کشور
  • جشن فارغ‌التحصیلی به سبک دانشجویان عراقی + فیلم