Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-04@21:29:02 GMT

منتظری: قانون دو تابعیتی‌ها نیاز به اصلاح دارد

تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۹۹۴۹۱۰

دادستان کل کشور گفت: قانون دو تابعیتی‌ها نیاز به اصلاح دارد. آفتاب‌‌نیوز : حجت الاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری در گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما گفت: ان‌شاءالله در روز یکشنبه، 22 بهمن حضور باشکوه و پرطراوت مردم را شاهد خواهیم بود.
وی گفت: دشمن برای ضربه زدن به انقلاب و برای اینکه اهداف خودش را در کشور پیاده کند عواملی را نیازمند است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عامل نفوذی از طرف اطلاعات دشمن را منتقل می‌کند و از یک طرف دیگر مشکل برای نظام بوجود می آورد لذا مساله نفوذ مهم است و همه باید مراقب باشیم که دشمن از طریق نفوذ به اهداف خود دست نیابد.
وی افزود: رسیدن به این مقصد و تحقق این مبارزه با نفوذ دشمن مستلزم یکسری اقداماتی است که از ناحیه مسولین و حتی مردم انتظار می‌رود.
وی افزود: قانون دو تابعیتی‌ها نیاز به اصلاح دارد زیرا شرایط کشور خاص است و قوانین ما جوابگو نیست.
منتظری  با بیان اینکه دو تابعیتی‌ها برخلاف صراحت قانون ایرانی هستند اما از یک کشور اجنبی هم تابعیت می‌گیرند، گفت:  اگر اینها افراد عادی باشند مشکلی نیست اما اگر بخواهند در هر رده‌ای خدمت دولتی کنند خلاف قانون است و اینها سعی می کنند دوتابعیتی بودن خود را مخفی کنند و دستگاه‌های اطلاعاتی باید اینها را شناسایی کنند. اولا بدانید که قانون مدنی خدمت دوتابعیتی‌ها را منع کرده اما جرم انگاری نشده؛ البته نمایندگان طرحی آماده کردند برای جرم انگاری این موضوع و از طرف دیگر مجلس مدتی است به دنبال تحقیق و تفحص از دوتابعیتی‌هاست.
وی ادامه داد: برخی مسئولان اخیرا حرفهایی زده‌اند که باید بگوییم که برخلاف ادعای شما برای اینکه ما به شما اسامی را بدهیم حرفی غلط است. چون ما این اطلاعات را نداریم بلکه دستگاه‌های اطلاعاتی این ابزار شناسایی را دارند. وزارت اطلاعات و وزارت خارجه می توانند با ابزاری که در اختیار دارند آنها را شناسایی کرده و به ما اعلام کنند.
وی افزود: دستگاه‌ها باید دوتابعیتی‌ها را به دستگاه قضایی اعلام کرده تا قوه قضاییه با آنها برخورد کند. ما از زمانی که فهمیدیم یک سری دوتابعیتی وجود دارد طی نامه‌هایی از وزارت اطلاعات خواستیم تا اسامی را به ما اعلام کنند. پاسخ اخیر وزارت اطلاعات پاسخ کامل و شفافی نبود و من باز هم نامه‌ای به آنها زدم و گفتم این عدد اعلام شده قابل پذیرش نیست و حاضر نشدند اسامی را بگویند و از نظر ما پاسخشان کافی نبود.
وی با تاکید براینکه  مساله دوتابعیتی‌ها یک خطر بالقوه برای کشور است، گفت: دولت باید حساسیت بیشتری داشته باشد و از مجلس می‌خواهیم با تصویب قوانین مورد نیاز این موضوع را دنبال کنند. در خصوص آمار و اعداد مطالبی به ما اعلام شده اما کافی نیست. مثلا گفتند یک لیست صد نفره داریم ولی  این لیست فاقد اسم و عنوان به درد ما نمی‌خورد. یک مساله مهم این است که دوتابعیتی‌ها تلاش می‌کنند تابعیت مضاعف خود را مخفی کنند و اینجاست که نقش دستگاه‌های نظارتی و اطلاعاتی مشخص می‌شود و آنها باید نظر بدهند.
وی افزود: یک اشکال دیگر این است که وزارت اطلاعات طبق اطلاعات ما یک بانک اطلاعات جامع ندارد که به صورت ثبت شده در اینترنت یا جای دیگری ثبت و ضبط شده باشد. وزارت اطلاعات به صورت قفسه بندی اطلاعاتی دارد اما دسترسی به اینها سخت است و ما از آنها می‌خواهیم تا آرشیو و بانک اطلاعاتش را به روز رسانی کنند. ما شاهد بودیم برخی از افراد از همین ابزار دوتابعیتی استفاده کردند و سالها سر کار بودند و اینها توانستند مبالغ کلانی را برداشت کنند و بعد هم از کشور فرار کنند.
منتظری در پاسخ به سوالی درباره حقوق‌های عمومی ضمن بیان اینکه  مساله حقوق‌های عمومی مهم است  و در قانون اساسی و آیین دادرسی به آن اشاره شده است و دادستان کل کشور و دادستانهای شهرستان را صاحب مسئولیت‌هایی کرده است گفت: ما از سال 94  که قانون اجرایی شد یک معاونت خاصی برای این موضوع تشکیل دادیم و این معاونت مطالعاتی را شروع کرد و حقوق عمومی را استخراج کردیم و مصادیقش مشخص شد. ما 170 مورد را احصا کردیم و طبقه بندی شدند. البته نیاز به کار بیشتری می‌طلبید و بعد از اولویت بندی گروه، گروه کردیم و شروع به پیگیری شد.
وی با تاکید براینکه  به دادستانها گفتیم تا نسبت به حقوق عمومی که حق مردم است باید توجه بیشتری داشته باشند، گفت: چند مورد مهم از این حقوق بحث محیط زیست، اراضی ملی، بهداشت، بیت المال و انفال و بافت فرسوده است. ما در رابطه با منابع طبیعی مشکلات زیادی داریم. اولا تصرفات قبلی مربوط به سالهای قبل است که با کمال تاسف دستگاه‌های مربوط  یا کوتاهی یا تقصیر داشته‌اند و برخورد لازم را نداشته‌اند. کنار سواحل، دریاها، کوهها و جنگلها ساخت و سازهایی شده است. البته ما دو بخش داریم. ابتدا شدت و سختگیری نسبت به پرونده‌ها و تصرفات بعدی و دیگری درباره تصرفات قبلی است.
وی با بیان اینکه ما نیروی نظارتی کافی نداریم و باید ناجا و خود دستگاه‌ها بیایند و به ما گزارش بدهند، گفت:  البته ما از مردم می‌خواهیم به کمک ما بیایند. در این میان دستگاه‌ها هم باید به جد پای کار بیایند و تعارف و رودربایستی نداشته باشند. ما در سایت دادستانی کل درگاهی را ایجاد کردیم و  در این درگاه، پنجره‌ای ایجاد شده و مردم می‌توانند مسایل و موارد را به ما ارایه کنند. کوتاه آمدن از بحث حقوق عمومی خیانت به مردم است و من بعید می‌دانم همکارانم در دادستانی اجازه خیانت به مردم را بدهند.
وی در پاسخ به سوالی درباره موسسات مالی غیرمجاز گفت: یکی از مشکلات ما این است که این موسسات با نشان دادن در باغ سبز از مردم پولهایی گرفته‌اند و بعد نتوانستند به وعده‌هایشان عمل کنند.  ما از دو جهت می‌توانستیم ورود کنیم. اولا اینکه ما در شورای عالی پول و اعتبار عضو هستیم و دیگری اینکه شاید جرمی واقع شده باشد که باید رسیدگی کنیم؛ البته اینکه قرار باشد ما پولی خلق کنیم و به مردم بدهیم این وظیفه ما نیست .ما در شورای پول و اعتبار این موضوع را به جد پیگیری کردیم و مقرر شد تا تلاشها برای حل مشکل مردم انجام شود.  باید بدانیم که مردم بدون توجه به مجاز و غیرمجاز بودن این موسسات به آنها اعتماد کرده‌اند و حتی به این فکر نکرده‌اند وقتی موسسه‌ای حرف از سود چهل درصدی می‌زند از کجا می‌خواهد با چه کسب و کاری این پول را بدهد.
وی اضافه کرد: ما در این زمینه اول اولویتمان این بود که حقوق مردم به آنها پس داده شود. البته پولهای موجود کفاف بدهی را نمی‌داد و قرار شد تا سقف 200 میلیون را بدهیم و بعد ما بقی طلبکاران به مرور تسویه کنند. سپرده گذاران کلان بدانند که واگذاری اموال به جا مانده از متهمان سریع به آنها داده نمی‌شود و این امر زمان بر است.
وی اضافه کرد:  ما تا الان هفت تعاونی را در دادسرا در حال رسیدگی داریم که 9 نفر در بازداشت هستند. ما در اثنای رسیدگی به این موضوع رسیدیم که یک موسسه خودش آمده در یکی از موسسات مالی غیرمجاز سرمایه گذاری کرده که اصلا این موضوع در حیطه کارش نبوده و نباید این کار را می‌کرده است.
منبع: ایسنا

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۹۴۹۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشنهاد گسترش دامنه شمول در اصلاح قانون بیمه بیکاری

معاون وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی از کاهش تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری در ۲.۵ سال گذشته خبر داد و گفت: پیشنهاد گسترده تر شدن دامنه شمول در اصلاحیه قانون بیمه بیکاری را ارائه کرده ایم.

علی حسین رعیتی فرد در گفت‌وگو با ایسنا، درباره آخرین آمار مقرری بگیران بیمه بیکاری در کشور اظهار کرد: شهریور سال ۱۴۰۰ تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری نزدیک به ۲۴۰ هزار نفر بود که اکنون به ۱۶۰ هزار نفر رسیده و تعداد قابل ملاحظه ای از مقرری بگیران بیمه بیکاری کم شده است.

وی ادامه داد: با دستورالعمل و تفاهم نامه‌ای هم که بین ما و سازمان تامین اجتماعی و فنی و حرفه‌ای انجام شد مصمم هستیم که این عدد کمتر شود چون هم بازار کار به کارگر ماهر و کار بلد نیاز دارد و هم سازمان فنی و حرفه ای آمادگی دارد که آموزش‌های لازم را ارائه دهد تا افراد بیکار به چرخه اشتغال بازگردند.

پیشنهاد گسترش دامنه شمول در اصلاح قانون بیمه بیکاری 

معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اصلاح قانون بیمه بیکاری اظهار کرد: در قانون پیشنهاد دادیم دامنه شمول گسترش پیدا کند چون قبلاً هم دامنه شمول محدودتر بود و هم کسانی که در منطقه آزاد و ویژه کار می‌کردند مشمول مقرری بیمه بیکاری نمی‌شدند، از طرفی کارگران پروژه‌ای هم محدودیتی برای پوشش‌شان وجود داشت. یک بحث هم در خصوص از کار افتادگی بود مثلاً اگر کسی انتهای بازنشستگی اش بود ممکن بود مشمول مقرری بیمه بیکاری شود و دیگر برگشت به کار انجام نمی‌شد لذا پیشنهاد دادیم که اگر از کار افتاده و ناتوان است برنگردد ولی اگر توان کار دارد ظرف یک سال که مقرری بیمه بیکاری گرفت باید بتواند در جایی مشغول به کار شود و  ادامه فعالیت بدهد و صرفاً دنبال گرفتن مقرری نباشد.
به گفته رعیتی فرد، منابع صندوق بیمه بیکاری محدود است و باید بتواند در شرایط بحران نظیر  کرونا به کمک بیاید تا کسانی که سال‌ها بیمه پرداز بودند را تحت پوشش قرار بدهد.

فرایند بازگشت افراد به چرخه اشتغال

معاون وزیر کار درباره فرایند بازگشت به کار و تفاهم‌نامه سه‌جانبه بین سازمان تامین اجتماعی، وزارت کار و سازمان فنی حرفه‌ای توضیح داد: به موجب این تفاهم نامه کسانی که مشمول مقرری بیمه بیکاری می‌شوند باید حتماً بعد از ۶ ماه با فراخوانی که صورت می‌گیرد آموزش لازم را ببینند و به محل کار قبلی برگردند. اگر نمی‌توانند در محل قبلی مشغول کار شوند یا برگشت به کارشان با مهارت قبلی نیست، مهارت جدید توسط سازمان فنی و حرفه‌ای برایشان لحاظ می شود که به بازار کار برگردند.
به گفته وی تلاش وزارت کار این است که افراد آموزش‌های لازم را فرابگیرند و به محیط کار برگردند چون هم به نیروی کار نیاز است و هم کسی که سال‌ها کار کرده و صاحب تجربه است می تواند برای کشور مفید باشد.

رعیتی فرد در پایان خاطرنشان کرد: تفاهم نامه سه جانبه ما با سازمان تامین اجتماعی و فنی و حرفه ای درحال اجراست و دستورالعمل آن به استانها رفته و هماهنگی ها با استانها انجام گرفته است.کسانی که مشمول مقرری بیمه بیکاری می‌شوند باید حتما به چرخه آموزش برگردند و آموزش ببینند و در جایی مشغول کار شوند.
انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اصلاح قوانین اسلحه و مهمات برای جلوگیری از وقوع جرم است
  • ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به رشد تولید و سرمایه‌گذاری در مناطق محروم کمک خواهد کرد
  • پیشنهاد گسترش دامنه شمول در اصلاح قانون بیمه بیکاری
  • رئیس قوه قضائیه در هرمزگان: چرخه معیوب سرمایه گذاری درکشور نیاز به اصلاح دارد
  • قانون شورا‌ها باید اصلاح شود
  • چرخه معیوب سرمایه گذاری درکشور نیاز به اصلاح دارد
  • حاجی‌بگلو: قانون شوراها باید اصلاح شود
  • رئیس قوه قضائیه: چرخه معیوب سرمایه گذاری درکشور نیاز به اصلاح دارد
  • ◄ بانک مرکزی براساس نص صریح قانون نرخ ارز نیما را اصلاح کند‌
  • اصلاح قانون کار امنیت شغلی کارگران، بزودی