Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-08@03:07:37 GMT

اهميت بازي و ورزش براي کودکان

تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۹۹۵۲۴۲

اهميت بازي و ورزش براي کودکان

خبرگزاري آريا -

بازي‌هاي ساده، مي‌توانند تاثير عميقي بر رشد اجتماعي و ذهني کودکان داشته باشند
يادش به خير بازي‌هاي دوران کودکي؛ گرگم به هوا، استپ هوايي، وسطي، هفت سنگ، قايم موشک و... با اين بازي‌ها بزرگ شديم و حالا که سال‌ها از آن دوران مي‌گذرد، طعم شيرين اين بازي‌ها و شيطنت‌هايش را بهتر درک مي‌کنيم.
چه ورزشي براي چه سني، مناسب است؟
حالا مي‌دانيم که اين بازي‌هاي ساده، مي‌توانند چه تاثير عميقي بر رشد اجتماعي و ذهني و تعاملات ما با اطرافيان‌مان داشته باشند و از طريق بازي، قواعد زندگي و رقابت با ديگران را بياموزيم و تمرين کنيم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر اين‌ها، به مزيت‌هاي بازي‌هاي دوران کودکي‌مان بايد کمک به جلوگيري از چاقي را هم اضافه کنيم.
با توجه به اهميت بازي و ورزش براي کودکان، به‌خصوص در زندگي‌هاي ماشيني و آپارتماني امروزي، چه خوب است اگر ما بزرگ‌ترها هم گاهي در اين بازي‌ها مشارکت داشته باشيم و کودکان‌مان را در اين مسير، راهنمايي و در پذيرش برد و باخت بازي، همراهي کنيم.
با توجه به اهميت اين موضوع، در اين قسمت مي‌خواهيم اشاره‌اي کوتاه به بازي ورزشي کودکان داشته باشيم. نمونه‌هايي از ورزش‌هاي مناسب براي کودکان عبارتند از:
1- چند عدد صندلي را به رديف بچينيد؛ تعداد هم‌بازي‌ها بايد بيش از تعداد صندلي‌ها باشد. سپس يک موزيک تند و هيجان‌آور را براي مدت مشخصي پخش کنيد و از بچه ها بخواهيد که به محض تمام شدن موزيک، روي صندلي‌ها بنشينند. در هر مرحله، تعداد صندلي‌ها را کم‌تر کنيد؛ تا جايي که يک صندلي باقي بماند. کودکي که بتواند روي اين صندلي آخر بنشيند، برنده بازي خواهد بود.
2- به وسيله دو عدد چوب، ابتدا و انتهاي يک مسير را انتخاب کنيد. در ابتداي مسير، يک سبد و در انتهاي مسير، تعدادي توپ قرار دهيد. از کودک بخواهيد که در مدت مشخصي (مثلا با پخش موزيک)، از ابتداي مسير به انتها برود، يک توپ بردارد، بدود، به ابتداي مسير برسد و توپ را در سبد بيندازد. کودکي که در طول زمان تعيين شده، تعداد بيش‌تري توپ را در سبد بيندازد، برنده بازي است.
به چند نکته در بازي کودکان، حتما توجه داشته باشيد:
کودک بايد با هم‌سالان هم قد و قواره خود بازي کند.
ورزش‌هاي کودکانه بايد شاد، مفرح و همراه با نظامي ساده باشند.
بچه‌ها خيلي زود از نشستن يا ايستادن خسته مي‌شوند. پس، ورزشي را انتخاب کنيد که به ميزان کافي، تحرک داشته باشد.
اگر ورزش، با موسيقي، صوت، صداي طبل و دست زدن همراه باشد، به هماهنگي بهتر سيستم عصبي و عضلاني کودک کمک مي‌کند.
هنگام ورزش و بازي، به‌خصوص در صورت عرق کردن کودکان، مراقب دريافت آب و مايعات کافي توسط کودکان باشيد.
در هواي خيلي گرم ورزش نکند و اگر در محيط آزاد ورزش مي‌کند، از کرم ضدآفتاب و کلاه لبه‌دار استفاده کند.
چه ورزشي براي چه سني، از ديد کارشناسان کلينيک مايو
اگر مي‌خواهيد کودک‌تان، در تمام عمرش، اندام مناسبي داشته باشد، اگر نگراني چاقي فرزندتان هستيد و ده‌ها اگر ديگر، ورزش کردن کودک را جدي بگيريد.
1) از دو تا پنج سالگي، بچه‌ها را به
ـ دويدن و لگد زدن به توپ
ـ بالا رفتن از پله يا مانع کوتاه و غلت زدن
ـ پرتاب کردن توپ‌هاي سبک
ـ پدال زدن با سه‌چرخه
ـ بازي در آب (با نظارت والدين)
تشويق کنيد.
2) از شش تا هشت سالگي، با بچه‌ها
ـ سافت‌بال يا فوتبال
ـ شنا و ژيمناستيک
ـ گلف يا تنيس
ـ ورزش‌هاي رزمي
ـ دوي استقامت
ـ دوچرخه‌سواري
را تمرين کنيد.
منبع:shahrzadseries.com


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۹۵۲۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب‌های این روزها باب میل کودکان است؟

نویسنده و تصویرگر کتاب کودک می‌گوید: در دهه هشتاد قالب تصویرگران تمرکزشان روی برنده شدن در جشنواره‌های خارجی بود و کار را بدون متن می‌فرستادند به جشنواره‌ها و پس از دریافت جایزه متن به آن اضافه می‌شد، همین امر نیز موجب شد تا متن و تصویر آثار با هم هماهنگ نباشد. علاوه بر این تصویر نیز ویژه کودک نبود، امروز شاهد ساختار بهتر تصویرگری کتاب‌ها هستیم و از نظر رنگ‌پردازی بیشتر باب میل کودکان است.

به گزارش ایسنا، سمانه قاسمی نویسنده و تصویرگر کتاب کودک، درباره وضعیت ادبیات کودک و نوجوان گفت: یک‌سری از ناشران که کتاب‌های جدید منتشر می‌کنند، روی کیفیت کارها نیز با تمرکز بیشتری فعالیت دارند و رنگ کتاب‌ها نسبت به گذشته بهتر شده است. هر چند کتاب‌های ترجمه همچنان در بازار کتاب بیشتر از تالیف دیده می‌شود، اما در سال‌های اخیر یک‌سری از ناشران آثار تالیفی خوبی را منتشر کرده‌اند که در حد رقابت با آثار تصویرگری خارجی است و کارهای قابل قبولی است که وزن کتاب کودک را سنگین‌تر کرده‌ است؛ امیدوارم که تالیف بیشتر از ترجمه در بازار نشر دیده شود.

او سپس گفت: خوشبختانه در انتشارات کانون آثار نوقلمان نسبت به سایر ناشران بیشتر دیده می‌شود، اما این نسبت به آنچه که از کانون انتظار می‌رود همچنان اندک است و به نظرم کانون پرورش فکری باید روی تصویرگری آثار بیشتر کار کند.

قاسمی در پاسخ به این پرسش که تصویرگران کتاب کودک تا چه اندازه به دنیای کودکان امروز نزدیک هستند، توضیح داد: خوشبختانه اتفاق خوبی که رخ داده این است که بعد از یک دوره‌ای به‌ویژه در یک دهه اخیر تصویرگران، بیشتر به بازار ایران توجه کردند. در دهه هشتاد قالب تصویرگران تمرکزشان روی برنده شدن در جشنواره‌های خارجی بود و کار را بدون متن می‌فرستادند به جشنواره‌ها و پس از دریافت جایزه متن به آن اضافه می‌شد، همین امر نیز موجب شد تا متن و تصویر آثار با هم هماهنگ نباشد. علاوه بر این تصویر نیز ویژه کودک نبود. اما از یک سالی به بعد آنقدر حجم اتفاق‌هایی از این دست زیاد شد که خود مولفان و تصویرگران متوجه این کمبود در بازار کتاب شدند و امروز شاهد ساختار بهتر تصویرگری کتاب‌ها هستیم و از نظر رنگ‌پردازی بیشتر باب میل کودکان است. ضمن این‌که در تصویرسازی‌ها از حس هنری بزرگسالانه کم شد و بیشتر به درک کودک توجه شد که این پیشرفت خوبی است. ضمن این‌که نسل جدید تصویرگران واقع‌گراتر وارد این عرصه شدند.

نویسنده کتاب «چرخ چرخ بچرخان» همچنین درباره ورود کتاب‌های الکترونیک و نسخه دیجیتالی آثار و تاثیر آن بر عرصه تصویرگری بیان کرد: ما افزونه به کتاب داریم و عروسک به آن معنا در حوزه کتاب کودک نداریم. اما یک‌سری از کتاب‌ها همراه با لوح فشرده فیزیکی هستند و یا «کیو ار کد» پشت جلد آثار هست. به نظرم این اتفاق‌ها تاثیری روی تصویرگری نداشته است، اما تعدادی از ناشران کتاب‌هایی تولید می‌کنند که هم با کیفیت است و هم چیزی به کتاب افزوده‌اند که می‌توان آن را در دسته اسباب‌بازی‌ها قرار داد. البته بیشتر این آثار خارجی است و ترجمه می‌شود و در پایان با کیفیت خوب نیز چاپ می‌شود. این بخش از کتاب کودک و بخصوص خردسال که بیشتر تمایل به این سمت دارد به بخش تالیف باید افزوده شود و از سوی دیگر نیز هنرمندان خودمان باید تالیف و تصویرگری این کتاب‌ها را انجام دهند که حمایت ناشر در این زمینه بسیار اهمیت دارد.

قاسمی در پایان درباره آینده کتاب و ادبیات کودک گفت: من آینده را خوب می‌بینم و به نظرم کتاب همچنان فروش دارد و کودک و نوجوان به کتاب علاقه‌مند است چرا که سرگرم‌شان می‌کند. این را والدین نیز به خوبی درک کرده‌اند و به سمت کتاب گرایش دارند. کمی مشکلات مالی در بازار کتاب وجود دارد که همواره بوده و باید به نوعی این مشکل ازسوی مدیران حل شود. امیدوارم که بچه‌ها روز به روز کتاب‌خوان‌تر شوند.

سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مصلی امام خمینی(ره) برگزار می‌شود و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز در این نمایشگاه با آثار خود حضور دارد.

 انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • کتاب‌های این روزها باب میل کودکان است؟
  • وعده مهدی تاج؛ از فصل آینده هر تماشاگر با کد ملی روی صندلی خودش می نشیند!
  • پرتاب حدادی به صندلی ریاست/ من تنها، شما همه!
  •  تلاش برای شاد کردن کودکان غزه
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • کتاب «خانه زیر آب و جوجه لاک پشت ها» منتشر شد
  • گزارش سازمان‌های بین‌المللی از وضعیت غم‌انگیز کودکان غزه
  • درمان رایگان کودک با داشتن بیمه پایه
  • اهمیت بستن کمربند ایمنی در خودرو مخصوصا صندلی عقب (فیلم)
  • تذکر رهبر انقلاب به اهمیت نگاه ملی در کودکان + فیلم