Web Analytics Made Easy - Statcounter

روستای چاه زبر و بن‌دشت شهرستان زرین دشت پس از ۳۸ سال در مسیر آبرسانی قرار گرفتند. ۱۵ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۴:۲۵ استانها فارس نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، نزدیک 10 سال است که استان فارس دچار تنش آبی شده و در حال حاضر 19 شهر استان در مرز بحران  قرار گرفته است. به گفته ایوب ملکوتی، معاون بهره‌برداری آبفای استان فارس سطح آب سفره‌های زیرزمینی در استان به اندازه‌ای کاهش پیدا کرده که عمق چاه‌ها به 450 متر رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مشکل آب شرب که این روزها در اغلب روستاهای استان فارس دیده می‌شود، قصه پر غصه‌ای شده که گاه به تعطیلی کشاورزی انجامیده و گاه مهاجرت مردم از روستاها را در پی داشته اما گاه مردم رنج وسختی زندگی در روستا را به امید خبری خوش تحمل می‌کنند. 

آبرسانی به روستاها پس از 38 سال 

روستای چاه زبر و بن‌دشت شهرستان زرین دشت 38 سال در بی‌آبی به سر می‌بردند و همین امر سبب شد که خبرگزاری تسنیم در گزارشی در خرداد ماه امسال این مسئله را پیگیری کند. پس از تقریبا 8 ماه از انتشار آن گزارش اینک خبرهای خوبی در راه است. 

پروژه خط انتقال آب به این 2 روستا تکمیل شده و مناقصه انتخاب پیمانکار برای احداث شبکه توزیع اعلام شده است. سید مهدی سیدی، رئیس آبفای روستایی زرین‌دشت در گفت‌وگو با تسنیم از تکمیل خط انتقال آب به طول 32 کیلومتر سخن می‌گوید و علاوه بر آن به اقداماتی برای آبرسانی به این 2 روستا اشاره می‌کند. 

به گفته وی ایستگاه پمپاژ به مساحت 300 مترمربع و چهار مخزن آب که در مجموع 500 مترمکعب می‌شود برای آبرسانی به این روستاها ایجاد شده و با احداث 21 کیلومتر شبکه توزیع آبرسانی به طول کامل انجام می‌شود. 

اجرای مناقصه و انتخاب پیمانکار 

سیدی هزینه تکمیل خط انتقال را 4 میلیارد تومان اعلام می‌کند و قرار است که این آب از محل چاه رزک شهرستان جهرم تامین شود. علت این مسئله را می‌توان در صحبت‌های فرماندار سابق زرین‌دشت پیدا کرد، یزدان‌پناه که به تازگی سکان فرمانداری زرین دشت را تحویل داده است به خبرگزاری تسنیم گفته است « در حوزه سرزمینی زرین‌دشت منبع آب شرب وجود ندارد و منابع آب این شهرستان EC بالایی دارد». 

در گزارش پیشین خبرگزاری تسنیم وعده داده شده بود که تا پایان امسال مشکل آب این 2 روستا برطرف شود و اکنون در ماه‌های پایانی سال احداث شبکه توزیع آب با 11 میلیارد ریال اعتبار به مناقصه گذاشته شده تا به گفته سیدی با تعیین پیمانکار توزیع آب در این 2 روستا نیز انجام شود. 

نکته دیگری که سیدی به آن اشاره می‌کند این است با این خط انتقال نه تنها آب این  2روستا بلکه آب 2 شهر و روستاهای مسیر نیز تامین می‌شود. روستاهای بن‌دشت و چاه زبر در مجموع 400 نفر جمعیت دارد. 

آبی که نیست ... 

وحید تفیله، دهیار روستای بن‌دشت در خردادماه امسال در گفت‌وگو با تسنیم از بی‌آبی روستا سخن گفته است و اینکه گاه 2 ماه طول می‌کشد تا مردم بتوانند آب شرب خود را تهیه کنند. به گفته وی مردم برای ادامه زندگی مجبور به خرید آب شرب هستند در صورتی که پرداخت هزینه آب برای بسیاری از مردم مشکل است. 

دهیار بن‌دشت از وجود چشمه آبی در روستا خبر می‌دهد که پیش از این برای مصارف غیربهداشتی استفاده می‌شده اما خشکسالی سبب کاهش آب آن شده و مردم برای استفاده‌های بهداشتی نیز گاه با کمبود آب روبه‌رو هستند. 

نزدیک به 10 سال است که خشکسالی بر فارس سایه انداخته و بیشترین تاثیر را بر روستاها گذاشته است، به گونه‌ای که می‌توان گفت فرکانس روستاهای فارس روی موج بی‌آبی و تشنگی تنظیم شده است. 

خبرگزاری تسنیم در نظر دارد در سلسله‌ گزارش‌هایی به بیان مشکلات و توانمندی‌های شهرستان‌ها و روستاهای استان فارس بپردازد. ‌مردم مناطق مختلف استان می‌توانند مشکلات و توانمندی‌های شهرستان و روستای خود را از ساعت 8 الی 16 با شماره تماس 07132281975 با دفتر خبرگزاری تسنیم استان فارس در جریان بگذارند.

گزارش از حلیمه زارع 

انتهای پیام/ش

R41382/P1361/S6,61/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۹۵۸۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخورداری ۱۲۱ روستای آذربایجان شرقی از آب پایدار در خردادماه

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی مالک رحمتی در جمع اعضای قرارگاه جهادی آبرسانی به روستا‌های استان ادامه داد: این مشکل با همکاری مجموعه‌های قرارگاه سازندگی امام حسن(علیه السلام)، سازمان برنامه و بودجه و آب و فاضلاب آذربایجان شرقی در حال رفع است.

به گفته وی این اقدامات بر این پایه است که رویکرد مدیریتی استان از پشت میزنشینی به حضور میدانی تبدیل شده است و مدیران با هدف تکمیل طرح‌های کلیدی استان که موضوع آبرسانی یکی از آنها است، حرکت می‌کنند چرا که در برابر مردم _ولی نعمتان اصلی انقلاب_ مسئول هستیم.

استاندار در ادامه به وجود ۲۸۰۰ روستا در آذربایجان شرقی و وجود مشکل آب در ۵۸۰ روستای استان (بر اساس گزارش‌های اعلامی مسئولان حوزه آب) اشاره کرد و افزود: تقریبا یک پنجم روستا‌ها با این مشکل دست و پنجه نرم می‌کنند از این رو لازم است توجه ویژه‌ای برای حل مشکل آنها شود.

رحمتی در همین نشت ضمن تماس تلفنی با رضایی، معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت نیرو و مدیر مس سونگون که در پرداخت مطالبات تعهد شده این مجموعه برای پیشبرد طرح‌های آبرسانی منطقه، تعلل کرده اند، قول پرداخت ۱۱۰ میلیارد تومان از وزارت نیرو و ۴۰ میلیارد از مس سونگون را گرفت تا طرح‌ها با شتاب بیشتر و تا رسیدن فصل تابستان به سرانجام برسد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی هم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، درخصوص مصوبات نشست قرارگاه جهادی آبرسانی به روستا‌های استان و اعلام زمان بندی برای افتتاح طرح‌های آبرسانی روستایی از جمله آلمالوی هشترود و مجتمع آزادگان در کلیبر اشاره کرد و گفت: این طرحها تا سوم خرداد امسال افتتاح می‌شود، ضمن این که با همت و اقدامات جهادی امسال تنش آبی جدی چه در شهر‌ها و چه در روستاهای استان نخواهیم داشت.

 

دیگر خبرها

  • مشکلات آبرسانی در روستاهای بخش گابریگ از زبان اهالی
  • آبرسانی به ۵ هزار روستا در کشور
  • بازگشایی راه ۱۴۳ روستا در چابهار
  • ۵۸۰ روستای آذربایجان شرقی دارای مشکل آبی است
  • آبرسانی به ۵۸۰ روستا در اولویت مدیریت آذربایجان‌شرقی
  • هزینه‌کرد ۷۰۰ میلیارد تومانی برای آبرسانی به روستاهای کردستان
  • هزینه‌کرد ۷۰۰ میلیارد تومان برای آبرسانی به روستاهای کردستان
  • برخورداری ۱۲۱ روستای آذربایجان شرقی از آب پایدار در خردادماه
  • آب‌رسانی سیار به ۲۸۵ روستا در استان مرکزی
  • ۷۰۰ میلیارد تومان برای آبرسانی به روستاهای کردستان هزینه شد