Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه سیاسی جهان نيوز: مرکز مطالعات بین‌المللی و امنیتی دانشگاه مریلند بامداد شنبه نتایج کامل نظرسنجی اخیر خود را که توسط مرکز نظرسنجی ایران پل انجام شده، منتشر کرد.

حمایت 94 درصدی مردم از توسعه برنامه موشکی
یافته‌های این نظرسنجی نشان می‌دهد 94.9 درصد از گروه نمونه، توسعه برنامه موشکی ایران را «بسیار مهم» و «تا حدی مهم» ارزیابی کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

73.8 درصد از شرکت‌کنندگان در پاسخ به این سوال که «ساخت موشک تا چه اندازه برای کشور شما مهم است» گزینه «بسیار مهم» را انتخاب کرده‌اند. 21.1 درصد آن را «تا حدی مهم» دانسته‌اند و 1.7 درصد گفته‌اند این موضوع «چندان مهم نیست»، 2.3 درصد گفته‌اند «اصلا مهم نیست» و 1.2 درصد پاسخ «نمی‌دانم» را انتخاب یا از پاسخ به سوال خودداری کرده‌اند. افرادی که توسعه برنامه موشکی ایران را «مهم» دانسته‌اند به یک سوالِ تشریحی درباره دلیل مهم بودن این موضوع پاسخ داده‌اند. در این میان، «دفاع از ایران در برابر دشمنان» با 32.7 درصد بیشترین پاسخ‌ها را به خود اختصاص داده و بعد از آن «جلوگیری از حمله دیگران به ایران» (16.3درصد) و «حفظ یا افزایش امنیت ایران» (14.8درصد) در رده‌های بعدی قرار گرفته‌است. بیشتر شرکت‌کنندگان در این پیمایش (56.7درصد)  همچنین با ایده مذاکره بر سر برنامه موشکی ایران، حتی در صورت تهدید آمریکا و اروپا به تحریم مخالفت کرده‌اند. معتقدان به گزاره «ایران بایستی به آزمایش موشک‌های هسته‌ای ادامه دهد و اصرار کند که این موضوع قابل مذاکره نیست.» نسبت به نظرسنجی قبل(ژوئن 2017) حدود 2درصد افزایش یافته اند. افرادی که به استمرار آزمایش موشک های بالستیک در کنار مذاکره درباره ماهیت غیرهسته ای موشک ها اعتقاد دارند، حدود 3درصد کاهش یافته اند. نتایج این نظرسنجی همچنین نشان می‌دهد که 64.7 درصد از مردم ایران دیدگاه کاملا مساعدی درباره حزب‌ا... لبنان دارند و حدود نیمی از آن ها از ادامه کمک به دولت بشاراسد رئیس‌جمهور سوریه حمایت می کنند.

اعتقاد 90درصدی مردم به پایبند نبودن آمریکا به تعهداتش در برجام
بر پایه گزارش خراسان، بخش دیگری از نتایج این نظرسنجی نشان می‌دهد که اغلب مردم ایران با درخواست رئیس‌جمهور آمریکا برای مذاکره مجدد درباره برجام مخالف اند. 64 درصد از آن ها گفته‌اند که ایران نباید با مذاکره مجدد درباره محدودیت برنامه هسته‌ای‌اش تحت هیچ شرایطی موافقت کند. این در حالی است که 74.8 درصد از ایرانی‌ها گفته‌اند که توافق هسته‌ای وضعیت زندگی آن ها را بهبود نبخشیده است. 90.7 درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی همچنین براین باورند که آمریکا به تعهداتش عمل نکرده و تحریم‌های ایران را برنداشته یا به طور غیرمستقیم از حصول منافع لغو تحریم‌ها جلوگیری می کند. در سؤال دیگری مطرح شده که بیشترین اثر منفی را در اقتصاد ایران فشارها و تحریم های خارجی دارد یا فساد و سوءمدیریت داخلی؟ براساس نتایج این نظرسنجی با وجود آن که اعتقاد به تحریم خارجی حدود 6درصد از نظرسنجی قبلی افزایش پیدا کرده است، بیشتر مردم(63.3 درصد) عامل داخلی را مشکل اصلی اقتصاد ایران دانستند. در این نظرسنجی همچنین پرسیده شده است که آیا شما موافقید نظام سیاسی ایران تغییرات بنیادین داشته باشد که 4.9 درصد با این جمله «خیلی موافق» بوده اند، 11.5 درصد تاحدی موافق بوده اند اما در مقابل 54 درصد به شدت مخالف و 23 درصد نیز تاحدی مخالف بوده اند.

میزان و روش کسب اخبار
در بخشی از این نظرسنجی از مردم پرسیده شده چه اندازه اخبار داخلی را دنبال می کنند که نتایج آن به این شرح است: کمی بیش از 19درصد «خیلی»، بیش از 51درصد «تاحدی»، کمی بیش از 17درصد «زیاد دنبال نمی کنند» و حدود 12درصد هم «اصلاً دنبال نمی کنند». درباره اخبار خارجی هم حدود 54درصد زیاد و تاحدی دنبال می کنند و 45درصد نیز یا دنبال نمی کنند یا زیاد دنبال نمی کنند. در بخش دیگری نیز درباره روش های کسب اطلاع از مسائل داخلی و خارجی از افراد سوال شده بود. براساس نتایج این نظرسنجی، کانال های تلویزیونی داخلی را 82.7 مردم زیاد و تاحدی دنبال می‌کنند و 64.9 درصد اصلا یا زیاد کانال های رادیوی داخلی را دنبال نمی کنند. کمترین رسانه ای که مورد اقبال مردم است، رادیوهای کشورهای خارجی است. براساس این نظرسنجی تنها 28.8 درصد روزنامه ها را به عنوان منبع کسب اخبار خود معرفی کرده اند. بیش از 58درصد مردم هم اینترنت را به عنوان منبع کسب اطلاعات خود مطرح کردند. 65.5درصد هم اخبار خود را زیاد و تاحدی از شبکه های اجتماعی تلگرامی و اینستاگرامی کسب می کنند.

ریزش 9درصدی مخاطبان بی.بی.سی و صدای آمریکا در 8 ماه
در بخش دیگری از نظرسنجی ایران پل، از مردم درباره دنبال کردن اخبار بی.بی.سی و صدای آمریکا سوال می شود. براساس نتایج منتشر شده، این دو رسانه از سال 2015 تاکنون با بیشترین ریزش مخاطب مواجه بوده و تنها 22.5 درصد مخاطب داشته اند که نسبت به نظرسنجی قبلی، حدود 9درصد کاهش یافته است.  

قاسم سلیمانی محبوب ترین چهره سیاسی ایران
این پیمایش علاوه بر این نشان می‌دهد که سردار قاسم سلیمانی فرمانده نیروی سپاه قدس ایران کماکان محبوب‌ترین فرد در میان چهره‌های نظام است. براساس این نظرسنجی، وی از حمایت حدود 83 درصد از مردم ایران برخوردار است که در مقایسه با دو سال پیش 10 درصد افزایش داشته است. محمد جواد ظریف هم حدود 69درصد محبوبیت دارد که نسبت به نظرسنجی گذشته ایران پل 7درصد کاهش داشته است. براساس نتایج این پیمایش، حسن روحانی هم با کاهش حدود 9درصدی، 65.5 درصد محبوبیت دارد. سید ابراهیم رئیسی نیز 53.8 درصد محبوبیت دارد. براساس نتایج منتشر شده محبوبیت نداشتن محمود احمدی نژاد هم با افزایش 7درصدی به 48درصد رسیده است.
 

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۹۶۸۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت روحانی چگونه سفره مردم را کوچک کرد؟

دولت یازدهم و دوازدهم به ریاست حسن روحانی سفره مردم را کوچک کردند و دهه ۹۰ را به علت ناکارآمدی‌ها و ترک فعل‌های بی‌شمار با میانگین رشد اقتصادی ۰.۶درصد به پایان رساندند.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: روزنامه ایران در گزارشی در این‌باره نوشت: دهه ۹۰ به علت ناکارآمدی‌ها و ترک فعل‌های بی‌شمار دولت موسوم به تدبیر و امید از رشد اقتصادی محروم شد و میانگین رشد اقتصادی ۰.۶درصد به ثبت رسید. جهش‌های شدید نرخ ارز و تورم‌های مستمر بالا و تحقق تورم ۶۰درصدی، عدم تأمین واکسن در دوره کرونا، تشدید بیکاری در کشور، افت سرمایه‌گذاری خارجی، رشد فزاینده حجم نقدینگی و ثبت نرخ رشد نقدینگی ۴۰درصدی، تورم عدم ساخت مسکن و جهش‌های قیمتی بخش ساختمان در دوره روحانی و کاهش درآمد سرانه ایرانیان در این دوره زمانی تنها لیست کوتاهی از خسارت‌های دولت حسن روحانی است که این روزها وی از آنها به عنوان هدایایی برای دولت سیزدهم یاد می‌کند(!) وضعیت دولت تحویل داده شده توسط روحانی در سال ۱۴۰۰ در مقایسه با وضعیت پایان دولت دهم در سال ۹۲ نشان می‌دهد که روحانی میراثی از مجموعه‌ای از ناکارآمدی‌ها را برجای گذاشته است. در دولت احمدی‌نژاد تورم ۳۸درصد، نرخ رشد نقدینگی ۲۹درصد و میانگین رشد اقتصادی ۲.۰۵درصدی تجربه شد که در مقایسه با وضعیت تحویل دولت روحانی به دولت سیزدهم، به‌مراتب وضعیت بهتری بوده است. همچنین به لحاظ نابرابری، دولت روحانی کشور را در وضعیت نامطلوبی قرار داد؛ ضریب‌جینی به عنوان شاخصی برای سنجش نابرابری در دولت روحانی و عدم اتخاذ سیاست‌های حمایتی از اقشار کم‌درآمد روندی صعودی را طی کرد. در حالی که در دولت احمدی‌نژاد به دلیل اجرای سیاست هدفمندی یارانه‌ها شاخص نابرابری به‌شدت در کشور کاهش یافت و توزیع درآمد نیز نسبتاً بهبود یافت.

بی‌توجهی دولت روحانی به اصلاح اساسی ساختارهای اقتصاد باعث شد، کاهش تصنعی تورم با جرقه بازگشت تحریم‌های آمریکا از بین رفته و دولت روحانی را رکورددار بزرگ‌ترین تورم دو دهه اخیر کند و باعث کوچک شدن سفره‌های مردم شود.

در یک دهه گذشته تشکیل سرمایه و تولید ناخالص داخلی کشور با رشدهای پایین و بعضاً منفی روبه‌رو بوده است. نتایج عدم ثبات در شرایط اقتصاد کلان به دلیل ناکارآمدی و بی‌برنامگی دولت گذشته در کاهش سرمایه‌گذاری و تولید و همچنین ترغیب فعالان اقتصادی به فعالیت‌های سفته‌بازانه در دهه ۹۰ قابل مشاهده است. بر اساس آمارهای بانک مرکزی، متوسط نرخ رشد یک دهه اخیر تشکیل سرمایه ثابت ناخالص کل، ماشین‌آلات و ساختمان طی دوره ۱۳۹۱ تا ۱۴۰۰ به‌ترتیب معادل ۶.۹-، ۹.۱- و ۵.۲- درصد بوده است. البته بر اساس آمار بانک مرکزی سال ۱۴۰۱ میزان سرمایه‌گذاری یا همان تشکیل سرمایه ثابت ناخالص با رشد ۶.۷درصدی، رکورد این شاخص را زده است. موردی که روحانی همواره سعی داشت بر آن تأکید کند، بلد بودن زبان دنیا و نوید ارتباطات اقتصادی- سیاسی با جهان بود، اما فارغ از کارنامه سیاسی که مشخص شد بلد بودن زبان دنیا، تنها بلوف بود، دولت در این زمینه در حوزه اقتصاد رفوزه شد. شاهد این مدعا هم میزان سرمایه‌گذاری خارجی به روایت بانک مرکزی است. با آنکه میزان سرمایه‌گذاری خارجی در سال‌های ۹۰ و ۹۱ در اوج تحریم‌های نفتی و هسته‌ای بیش از ۴میلیارد دلار در سال بود اما پس از برجام روندی نزولی به خود گرفت به طوری که سال ۹۵ به ۳میلیارد و ۲۲۳میلیون دلار و سال ۹۶ به ۲میلیارد و ۴۳۰میلیون دلار رسید. این عدد سال ۹۶ به رقم ناامیدکننده یک‌میلیارد دلار هم رسید.

شاخص درآمد ملی سرانه، یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌هایی است که برای نشان دادن وضعیت اقتصادی یک کشور به کار می‌رود و بهبود این شاخص بیانگر وضعیت مناسب خانوارها، بنگاه‌های اقتصادی و بخش‌های مختلف است. درآمد سرانه در یک دهه اخیر از ۹.۲میلیون تومان در سال ۹۰ به ازای هر نفر در سال ۹۸ به ۸/۴ میلیون تومان (به قیمت ثابت سال ۹۰) کاهش یافته است. این یعنی درآمد مردم در یک دهه اخیر نه‌تنها افزایش نداشته که کاهش هم یافته است. مرکز آمار در حالی این ارقام را اعلام کرده که اصلی‌ترین دلیل این بحران، تورم فزاینده سال‌های اخیر بوده است.

دیگر خبرها

  • مالیات آری؛ اما نه ۳۰ و ۵۰ و ۷۰ درصد!
  • وداع با یکی از بهترین معلمان رسانه؛ راز محبوبیت اسکویی چه بود؟
  • وداع با یکی از بهترین‌ معلمان رسانه/ راز محبوبیت اسکویی چه بود؟
  • دولت روحانی چگونه سفره مردم را کوچک کرد؟
  • حضورآگاهانه مردم در انتخابات و انتخاب اصلح
  • طعنه سنگین روحانی به وضعیت مشارکت در انتخابات
  • قالیباف پدیده انتخابات شد، مفتح رکورددار شد /آراء کدام منتخبان مجلس دوازدهم باطل شد؟ /افزایش سهم وزرای احمدی نژاد در پارلمان
  • افزایش قابل توجه درآمد اینترمیامی پس از حضور مسی
  • طعنه سنگین روحانی به شورای نگهبان و دولت؛ باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • نظرسنجی: تجربه شخصی شما درباره سرعت اینترنت بعد از افزایش قیمت