Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-03@03:43:43 GMT

هدف گالری،معرفی هنرمندان ناشناخته است

تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۹۹۹۴۳۳

هدف گالری،معرفی هنرمندان ناشناخته است

به گزارش جهان نيوز،‌ سجاد باغبان ماهر متولد 1360، دارای مدرک دکتری تاریخ هنر، استاد دانشگاه، پژوهشگر هنر، عضو هیات علمی دانشگاه هنر اصفهان و در حال حاضر مدیر گالری ساربان است. وی در خصوص رویکرد فعالیت های گالری «ساربان» که در مراسم افتتاحیه دهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر به عنوان نگارخانه برتر سال معرفی شد گفت: گالری ساربان در سال 1389 افتتاح شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موسس و مالک این گالری آقای محمد ساربان از مجموعه داران بزرگ آثار تجسمی است. مدیریت گالری ساربان از اواسط سال 1395 به من واگذار شد.

وی افزود: سیاست کاری گالری ساربان برای انتخاب و نمایش آثار هنرمندان بر اساس سبک کار، ویژگی آثار و تقسیم بندی نسل ها می باشد. تعدادی از نگارخانه ها هنر کلاسیک و تعدادی هم هنرهای پست مدرن را تبلیغ می کنند. اما دیدگاه این گالری صرفا هنر مدرن است. از این رو نمایشگاه های نقاشی، مجسمه سازی، چاپ دستی و... بسیاری تاکنون در گالری ساربان برگزار شده است.
باغبان ماهر در پاسخ به اینکه بر روی آثار کدام نسل از هنرمندان متمرکز هستید، اظهار داشت: تمرکز ما روی آثار هنرمندانی است که متولد نیمه دوم دهه 30 تا اوایل دهه 50 هستند و اصطلاحا «نسل میانه» نامیده می شوند. این هنرمندان نگاه مدرن و فرمالیستی را در آثارشان لحاظ کرده و به همین دلیل ویژگی آثار این نسل مطابق با رویکرد گالری است.

وی افزود: یک دلیل دیگر برای انتخاب نسل میانه، حضور و تبلیغ کمرنگ آنهاست. گالری ساربان در نظر دارد هنرمندانی را معرفی و حمایت کند که هنر آنها به شدت تحت تاثیر وضعیت سیاسی و اجتماعی کشور قرار گرفته است. ایامی که این هنرمندان سرگرم فعالیت های هنری بوده اند، با سالهای جنگ ایران و عراق مصادف بوده است. به همین دلیل آنطور که باید شناخته نشده اند. هنرمندان قبل از آنها در بی ینال ها(دو سالانه ها)  حمایت شده و هنرمندان بعد از آنها نیز در دوران شکوفایی هنر رشد یافته اند و می توان گفت تنها حق نسل میانه به درستی ادا نشده است.

مشاور پژوهش سابق خانه هنرمندان ایران درباره فروش آثار در ساربان گفت: همه گالری ها مطلع هستند که وظیفه اصلی آنها فراهم کردن شرایط برای فروش اثر است. من یک پژوهشگر هنر هستم و به خوبی می دانم در صورتی که نسبت به فروش و اقتصاد هنر بی توجه باشیم، رضایت کامل هنرمندان را جلب نخواهیم کرد. خوشبختانه تاکنون نتیجه اقتصادی نمایشگاه ها، هم برای گالری ساربان و هم هنرمندان سودمند بوده است.

 باغبان ماهر درباره نحوه اطلاع رسانی و جذب مشتری برای خرید آثار عنوان کرد: از آنجایی که موسس گالری ساربان مجموعه دار است، ارتباط و تعامل ما با دیگر مجموعه داران به خوبی برقرار می شود. طی یک توافق ضمنی در حین نمایشگاه، با ارائه آثار، بیوگرافی هنرمند و... خریداران را توجیه می کنیم که از نمایشگاه خرید کنند و به ندرت پیش می آید فردی که مجموعه دار نیست، طی بازدید از نمایشگاه تصمیم به خرید اثر بگیرد.

وی ادامه داد: معمولا در حراجی های تهران اشخاصی مسئول هستند که به اصطلاح آنها را دروازه بان می نامند. هنرمندان برای ورود به این بازارهای هنری باید به سختی از دروازه بانان عبور کنند. مجموعه داران هم معمولا نام و سابقه هنرمند را در نظر می گیرند. اما گالری ساربان طی گفتگوهای طولانی از آنها می خواهد که با خرید آثار هنرمندانی که شاید خیلی شناخته شده نباشند ابتدا هزینه خود را در زمینه پرورش استعداد سرمایه گذاری کنند. پس از گذشت دو سه سال که آثار آنها بیشتر دیده شود، در کتاب ها چاپ شود و می توانند از سرمایه اولیه خود بازگشت مالی هم داشته باشند.

باغبان ماهر در ادامه درباره جشنواره هنرهای تجسمی فجر اظهار داشت: جشنواره تجسمی فجر امسال در سه بخش فراخوان، ارائه طرح هنری (کریتور شدن) و دعوت از گالری ها در حال برگزاری است. این اقدام که از گالری ها خواسته شده که به صورت مستقل حضور داشته و هنرمند مورد نظرشان را آنجا معرفی کنند، تغییر خوبی است اما در آینده با مشکل مواجه شده و نمی تواند به صورت همزمان وجود داشته باشد.

مدیر گالری ساربان ادامه داد: بهتر است بخش گالری ها تقویت و تبدیل به «آرت وردها» شود. جای خالی آرت وردها در فضای هنری ایران محسوس است و ممکن است در دراز مدت جشنواره و حراج ها با مشکل رو به رو شود.

گفتنی است جشنواره هنرهای تجسمی فجر تا 3 اسفندماه برقرار و علی صادقی به عنوان هنرمند مطرح گالری ساربان در غرفه جشنواره مستقر است.
 
منبع:باشگاه خبرنگاران

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۹۹۴۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در هفته هنر انقلاب اسلامی یزد چه گذشت؟

ایسنا/یزد حوزه هنری استان یزد به مناسبت هفته هنر انقلاب اسلامی برنامه‌های متنوعی را در استان برگزار کرد.

نام گذاری روز بیستم فروردین ماه به نام «روز هنر انقلاب اسلامی» پس از شهادت هنرمند متعهد و بسیجی، شهید سید مرتضی آوینی در سال ۱۳۷۲ و به پیشنهاد شاعران، نویسندگان و هنرمندان حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی و به دستور مقام معظم رهبری، اتفاق افتاد.

این مناسبت در واقع فرصتی است برای معرفی و گسترش هنر انقلاب اسلامی که هنرمندان کشورمان طی چند دهه گذشته با برداشتی ماهرانه از مبانی هنر کهن ایرانی ـ اسلامی و منطبق با شرایط و امکانات روز، آنها را خلق و توسعه داده‎اند.

با توجه به تقارن هفته هنر انقلاب اسلامی با تعطیلات رسمی و ایام عید فطر در برخی از استان‌ها برنامه‌های هفته هنر با تاخیر برگزار شد که استان یزد هم از این جریان مستثنی نبود ولی در عین حال برنامه‎های متنوع از برگزاری چهل و چهارمین محفل طنز «قند شکن» با حضور مسئولان، شاعران، طنزپردازان و عموم مردم که با شعرخوانی طنزپردازان استان و کشور از جمله «محمد حسین مهدویان»، «امین شفیعی» و «احمد رفیعی وردنجانی» تا مراسم افتتاحیه دومین جشنواره طنز عدلیه(دادخند) که با حضور دادستان یزد و معرفی حجت‌الاسلام «مهدی پرنیان» به عنوان دبیر  این رویداد  هنری ادبی، به بهانهی این مناسبت در یزد برگزار شد.

البته برنامه‌های دیگری مانند اکران و تحلیل فیلم «تک تیرانداز» در مدرسه فیلم حوزه هنری یزد با حضور هنرمندان، توزیع بلیط  فیلم‌های آسمان غرب و آپارتچی با موضوع دفاع مقدس بین هنرمندان به مناسبت هفته هنر انقلاب اسلامی، تجدید میثاق جمعی از هنرمندان استان و کارکنان حوزه هنری یزد با شهدا و آرمان‌های انقلاب اسلامی در قالب ویژه برنامه «آسمانی‌ترین رفیق» همراه با غبارروبی قبور مطهر شهدا که همراه با گرامیداشت یاد و خاطره شهدا به ویژه شهدای حمله تروریستی راسک در گلزار شهدای خلدبرین یزد به همراه شعرخوانی، بیان خاطره و سخنرانی سردار فتوحی از یادگاران دوران دفاع مقدس درباره شهدا و عملیات وعده صادق برگزار شد را نیز می‌توان در این باره نام برد.

برگزاری نشست نقد کتاب «به من نگو فرمانده» اثر بانوی نویسنده یزدی «نجمه السادات موسوی بیوکی» با حضور استاد «محمد قاسمی پور» پژوهشگر و نویسنده کشوری و جمعی از نویسندگان استان در حوزه هنری، همچنین برگزاری کارگاه آموزشی »مصاحبه در تاریخ شفاهی و خاطره نگاری» با حضور استاد «محمد قاسمی پور» و جمعی از نویسندگان استان، رونمایی از کتاب «رازی بین من و تو» اثر «محمد رضا امیر خانی» نویسنده یزدی به همراه  اجرای نمایشنامه خوانی این اثر  با حضور هنرمندان استان در سالن استاد فرج نژاد حوزه هنری یزد، نیز از دیگر برنامه‎های شاخص حوزه هنری استان به مناسبت هفته هنر انقلاب اسلامی بود که البته کمتر از سوی رسانه‎ها به آن پرداخته شد.

بازدید هنرجویان هنرستان فنی و حرفه‎ای سما از حوزه هنری استان یزد و آشنایی آنها با ساختار، برنامه ها  و چشم اندازهای حوزه هنری، تماشای تولیدات باشگاه فیلم و تبیین سند تحول حوزه هنری استان نیز از دیگر برنامه‎ها در این هفته بود.

البته بهتر بود مسئولان مربوطه در همان زمان، اطلاع رسانی گسترده‌تری در خصوص تأخیر در برگزاری برنامه‌های این هفته انجام می‌دادند تا انعکاس مطلوبی از این برنامه‌ها را در رسانه‌ها شاهد باشیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • معرفی آثار برتر دهمین جشنواره علامه حلی
  • برپایی نمایشگاه تذهیب «نقش و نگار» در برج آزادی
  • برپایی نمایشگاه نقاشی «افکار» در نقش جهان
  • انتشار کتاب «سمفونی رنگ، هارمونی خط»
  • خودروهای عضلانی جذابی که ناشناخته ماندند، از فورد فالکون کبرا تا کرایسلر والیانت (+عکس)
  • فروشگاه اینترنتی هفت گالری افتتاح شد
  • در هفته هنر انقلاب اسلامی یزد چه گذشت؟
  • روستای فهرج یزد در مسیر جهانی شدن + فیلم بنای ناشناخته پیش از اسلام
  • اینجا طبیعت از بوم بیرون می‌زند!
  • خراسان جنوبی گنجینه ناشناخته سرمایه گذاری /اکسپو سکوی پرتاب توسعه