Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@02:04:57 GMT

بازگشایی موزه صفوی بناب

تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۰۰۰۱۳۲

بازگشایی موزه صفوی بناب

تبریز- ایرنا- مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی اعلام کرد: موزه صفوی شهر بناب پس از تعطیلی چند ماه اخیر، از امروز بازگشائی می شود.

مرتضی آبدار روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به وقفه ایجاد شده در فعالیت موزه یاد شده، اظهار کرد: این موزه بسیار زیبا و منحصر به فرد از امروز 15 بهمن مجدد پذیرای بازدیدکنندگان خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با تاکید بر اینکه اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی تمام سعی و تلاش خود را برای توسعه و رونق فعالیت موزه ها صورت می دهد، گفت: بر همین راستا حمایت های لازم برای خدمات رسانی بهتر و بهینه به گردشگران داخلی و خارجی جهت بازدید از موزه هاو سایر اماکن دیدنی استان در دستور کار قرار دارد.
آبدار با اشاره به اینکه آذربایجان شرقی دارای 28 موزه است که 19 مورد آن در تبریز و بقیه در سایر شهرستان های استان واقع است، گفت: از جمله آنها می توان به موزه های آذربایجان، مشروطه، قاجار، سنجش، محرم، قرآن و کتابت، موزه عصر آهن، مسجد کبود، تاریخ طبیعی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، موسسه تاریخ و فرهنگ دانشگاه تبریز، شهر و شهرداری و موزه ادبی استاد شهریار در تبریز و موزه ایلخانی مراغه، سنگ نگاره های مراغه، صفوی بناب، هدایای خامنه، عشایر آذربایجان سراب، مردم شناسی جنوب سهند و موزه میانه در شهرستان های استان اشاره کرد.
به گزارش ایرنا، موزه صفوی شهر بناب در سال 1390 در محل خانه تاریخی سیف العلماء تاسیس شد و تمامی آثار این موزه از سکه تا نگارگری مربوط به دوره صفوی و شاهان آن دوره می باشد.
خانه سیف العلماء با نمایی آجری و رو به جنوب بنا شده است که مصالح عمده آن چوب، آجر و خشت می باشد و در مساحت 450 مترمربعی و حیاط 490مترمربعی به موزه تبدیل شده است.
این بنا که در محله ای قدیمی در خیابان شهید بهشتی بناب واقع شده، در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
در این موزه تصاویری از نگاره‌های شاهنامه تهماسبی، یکی از شاهکارهای هنری مکتب تبریز دوره صفوی، به نمایش درآمده و در بخش خط و کتابت موزه، کتب خطی این دوره در کنار تصاویری از قطعات خوشنویسی از استادان بزرگ دوره صفویه قرار دارد.
ظروف مسی دوره صفوی و آثاری از شهرستان بناب دیگر آثار این موزه را تشکیل می‌دهد.
بیشترین آثار این موزه که همه ساله هزاران نفر از آن بازدید می ‌کنند و یکی از موزه‌های پربار و ارزشمند جنوب آذربایجان‌شرقی است، مربوط به دوره صفویه و پیش از آن است و به همین خاطر به موزه'صفوی' بناب مشهور شده است.
تعطیلی این موزه نگرانی هایی در میان اهالی فرهنگ آذربایجان شرقی به وجود آورده بود.
گفته می شود کمبود نیروی انسانی عامل تعطیلی موزه صفویه بناب در ماه های اخیر بود.
شهرستان بناب با حدود 120 هزار نفر جمعیت در 105 کیلومتری جنوب تبریز واقع شده است.
خبرنگار: سیدیحیی مرتضائی **انتشار: عزیزی راد
3038/518

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۰۰۱۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از معلمان نمونه آموزش و پرورش در تبریز

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی معاون وزیر آموزش و پرورش در مراسم تجلیل از معلمان نمونه با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای فرهنگی و دانش آموز و به ویژه شهید مرتضی مطهری گفت: شهید مطهری شهید مبارزه با جهل بود و کار معلمی نیز همین است بزرگی اندیشه و عظمت فکری این استاد باعث شده تا سالروز شهادتش به نام روز معلم نامگذاری شود.

محمودزاده افزود: رمز ماندگاری معلمان بزرگ خلوص آنها بود معلمانی که یاد و خاطرشان ماندگار شده است برای رضای خداوند و برای مردم کار می‌کردند.

وی با اشاره به اینکه رفتار یک معلم می‌تواند مسیر زندگی یک دانش آموز را تغییر دهد ادامه داد: صلاحیت و مرجعیت علمی باعث می‌شود تا نفوذ کلام اتفاق بیافتد لذا توانمندسازی معلمان و دانش نظری، تخصصی و تربیتی آنان اهمیت زیادی دارد.

محمودزاده خودسازی در محضر استادان، تواضع، سخاوت و گشاده دستی در تعلیم دانش را از شاخص‌هایی عنوان کرد که باعث ماندگاری نام معلمان می‌شود.

وی با اشاره به اهمیت تربیت دانش آموزانی در تراز انقلاب اسلامی افزود: نقش پرورشی، تربیتی و فرهنگی آموزش و پرورش باید پررنگ‌تر باشد.

مدیر کل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی نیز در این مراسم با تبریک روز معلم گفت: وظیفه اصلی معلمان تربیت است. معلم مسئول تربیت نسل آینده است که باید برای این منظور به نحو شایسته قدم برداریم.

سعادتی افزود: سال ۱۴۰۳ سال اجرایی شدن سند تحول است و باید استان ما در این زمینه پیشقدم باشد.

دیگر خبرها

  • آغاز طرح حامیم در دانشگاه علوم پزشکی تبریز
  • دومین همایش به رسم سقایی در تبریز
  • انتقال آثار تاریخی با ارزش از موزه ملی به کرمان
  • نامزدهای راه یافته به دور دوم انتخابات مجلس در آذربایجان شرقی
  • واژگونی ۲ خودرو در تبریز یک کشته و یک مصدوم برجای گذاشت
  • تداوم بارش باران در آذربایجان شرقی
  • تداوم بارش باران تا روز جمعه در آذربایجان شرقی
  • تجلیل از معلمان نمونه آموزش و پرورش در تبریز
  • کشف بیش از ۴۷ هزار آمپول قاچاق در تبریز
  • احزاب آذربایجان‌ شرقی لیست‌های انتخاباتی خود را اعلام کردند