Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-05@03:27:48 GMT

ناگفته‌هایی درباره تجارت میلیاردی آدامس

تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۰۰۱۴۵۳

ناگفته‌هایی درباره تجارت میلیاردی آدامس

پول‌نیوز - کارشناسان در حالی از زنگ خطر سلامت مردم در مصرف آدامس‌های وارداتی که تاریخ‌مصرفشان رو به پایان است و با قیمتی ناچیز و سود بالا در بازار عرضه می‌شوند، سخن می‌گویند که حجم بالای واردات و پیشتازی ایرانیان در مصرف آدامس باعث ایجاد تجارت پرسودی شده است.

«سیناپرس» در ادامه نوشت: با کمی جست‌وجو درمی‌یابیم که در کنار یک میلیارد دلاری که سالانه با سیگار دود شده و به هوا می‌روند، تجارت پرسود دیگری نیز وجود دارد که میلیاردها دلار را جویده و ته‌مانده آن را راهی سطل زباله یا کف خیابان‌ها می‌کند: آدامس.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



شرکت مطالعات بازار تکناویو (Technavio) پیش‌بینی خود را از بازار جهانی آدامس تا سال ۲۰۱۹ میلادی اعلام کرد. بر اساس این گزارش تا ۲۰۱۹ بازار جهانی آدامس با رشد ۷-۴ درصدی در سال روبرو خواهد بود و میزان فروش این بازار از ۲۴ میلیارد و ۷۲۰ میلیون دلار در سال ۲۰۱۴ به ۳۲ میلیارد و ۶۳۰ میلیون دلار در سال ۲۰۱۹ می‌رسد. تکناویو همچنین نرخ رشد سالانه مرکب (CAGR) حدود ۵٫۶۴ درصدی را بین سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۹ پیش‌بینی می‌کند.

در صنعت جهانی شکلات و آدامس، ۱۵٫۶ درصد به آدامس، ۲۹٫۱ درصد به آب‌نبات و ۵۵٫۲ درصد به شکلات اختصاص دارد.

آدامس بدون قند، محرک رونق بازار فروش

عرضه آدامس‌های بدون قند یکی از حلقه‌های کلیدی رونق بازار فروش آدامس محسوب می‌شود. آدامس‌های بدون قند (suger-free) حدود ۷۹ درصد بازار جهانی آدامس را در سال ۲۰۱۴ در اختیار داشتند و پیش‌بینی می‌شود که این سهم تا سال ۲۰۱۹ با ۹ درصد افزایش روبرو شود.

نتایج مطالعه‌ای که سال ۲۰۰۱ در مجله Dental Research منتشر شد، ادعا کرد که جویدن آدامس‌های بدون قند به مدت ۲۰ دقیقه و ۳ بار در طول روز، می‌تواند به کاهش پوسیدگی و (ایجاد پلاک) دندان‌ها کمک کند. همچنین اداره ایمنی مواد غذایی اروپا (EFSA)، بین سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۱ برخی ادعاها در خصوص منافع بهداشتی جویدن آدامس‌های بدون قند - ازجمله کمک به کاهش خشکی دهان و معدنی شدن دندان‌ها - را تأیید کرد.

تکناویو معتقد است که نتایج این مطالعات، در جلب‌توجه مشتریانی که به‌سلامت خود اهمیت می‌دهند و در کل، افزایش فروش جهانی آدامس تأثیرگذار بوده است. آدامس‌های "انرژی‌زا" و آدامس‌های "کاملاً طبیعی" از دیگر عوامل اثرگذار در افزایش فروش آدامس محسوب می‌شوند.

اصلی‌ترین گروه‌های مصرف‌کنندگان آدامس

نوجوانان، کودکان و بزرگ‌سالان، ۳ گروه اصلی مصرف‌کننده آدامس هستند. در سال ۲۰۱۴، نوجوانان با ۸۹ درصد، اصلی‌ترین مصرف‌کنندگان آدامس شناخته شدند اما پیش‌بینی می‌شود که با افزایش تبلیغات در خصوص مزایای آدامس‌های بدون قند برای سلامت دندان، میزان مصرف آدامس در بین بزرگ‌سالان طی سال‌های آینده بشدت افزایش پیدا کند.

مردم چه کشورهایی بیشتر آدامس می‌جوند؟

شاید اولین پاسخی که برای این سؤال به ذهن خطور می‌کند، کشور آمریکا باشد که ۳۵ درصد سهم بازار تولید آدامس را در اختیار دارد اما در گزارشی که شرکت تحقیقات بازار Kantar Media (فیلیپین) در سال ۲۰۱۲ منتشر کرد، ۲ کشور ایران و عربستان سعودی در صدر فهرست مصرف‌کنندگان آدامس در جهان قرار دارند.

براین اساس، ۸۲ درصد ایرانی‌ها آدامس می‌جوند و عربستان با ۷۹ و آمریکا با ۵۹ درصد در رتبه‌های ۲ و ۳ اصلی‌ترین مصرف‌کنندگان آدامس در جهان قرار دارند. اسپانیا، فرانسه، لهستان، مجارستان، انگلیس، آفریقای جنوبی و مالزی، رتبه‌های ۴ تا ۱۰ را در اختیاردارند. در این گزارش تأکید شده که شاید یکی از دلایل آمار بالای مصرف آدامس در ایران، رفتار رایج، دادن آدامس به‌جای بقیه پول در این کشور باشد.

ایران یکی از مراکز هدف برای صادرات آدامس

بر اساس داده‌های یورومانیتور اینترنشنال (Euromonitor International)، ارزش خرده‌فروشی بازار آدامس ایران ۱۸۰ میلیون و ۹۰۰ هزار دلار است و شرکت ریگلی (Wrigley) با برند اوربیت، ۴۳ درصد سهم بازار آدامس ایران را در اختیار دارد.

یورومانیتور اینترنشنال در گزارش دیگری که سال ۲۰۱۵ در خصوص بازار آدامس ایران منتشر کرد، عنوان می‌کند که  ایران به دلیل داشتن جمعیت جوان، یکی از مراکز هدف تولید و عرضه‌کنندگان اصلی آدامس جهان محسوب می‌شود.

در این گزارش آمده است که شرکت صنعتی پارس‌مینو از فرصت موجود به‌خوبی استفاده و برند داخلی وایت (White) را به بازار عرضه کرده است. این برند ازلحاظ کیفیت، بسته‌بندی و ویژگی بدون قند بودن، شباهت زیادی با برند اوربیت دارد و با توجه به قیمت بسیار مناسب آن در مقایسه با نمونه خارجی، گرایش مشتریان ایرانی نسبت به این برند داخلی در حال افزایش است.

البته یکی دیگر از دلایل این مسئله، موقعیت مرزهای غربی ایران و حجم بالای قاچاق آدامس به داخل کشور است که  واردکننده رسمی آدامس برخی برندها را مجبور به خروج از این بازار کرد. با این شرایط، شرکت پارس‌مینو موفق شد جایگاه خود را بیش‌ازپیش در بازار تثبیت کند و در حال حاضر، حدود ۲۵ درصد سهم بازار آدامس ایران را در اختیار دارد.

اصلی‌ترین برندهای آدامس در جهان

سردمدار تولید آدامس در جهان شرکت آمریکایی ریگلی (Wrigley) است که ۳۵ درصد بازار را در اختیار خود دارد. شرکت‌های Mondelez (کانادا)، Perfetti (ایتالیا) و Lotte (ژاپن- کره جنوبی) دیگر رقبای اصلی بازار جهانی آدامس محسوب می‌شوند.

آدامس اوربیت (Orbit)، آدامس تریدنت (Trident)، آدامس ویویدنت (ViViDent) و آدامس زایلیتول (Xylitol)، ازجمله نمانام‌های این ۴ شرکت هستند که در بازار ایران عرضه می‌شوند.

هایپرمارکت و سوپرمارکت، خواربارفروشی، شیرینی فروشی و داروخانه مراکز اصلی عرضه آدامس محسوب می‌شوند. به‌طورکلی سهم این مراکز  درفروش آدامس حدود ۵۳ درصد است. یکی از دلایل مهم این مسئله، قرار گرفتن قفسه‌های آدامس در کنار صندوق‌ها عنوان می‌شود.

منبع: پول نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۰۱۴۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقاومت بازار طلا برای شفافیت

  فعالان این صنف در نشستی که با مدیران سازمان امور مالیاتی داشتند، اعلام کردند که نسبت به ثبت اطلاعات و سرمایه خود در سامانه جامع تجارت انتقاد داشتند و این اعتراضات ربطی به مالیات‌ستانی از آنها ندارد. نادر بذرافشان، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران درباره اعتراض صنف طلا به سامانه جامع تجارت توضیح داد: در جلسه‌ای که در وزارت کشور برگزار شد، مقرر شد ثبت اطلاعات و سرمایه طلا‌فروشان سه ماه به تعویق افتد تا ابهامات پیش آمده، رفع و بررسی‌های لازم در این زمینه انجام شود. 
ازطرف دیگر سیدمحمد هادی سبحانیان،رئیس کل سازمان امور مالیاتی نیز در این خصوص گفت: به موجب قانون اساسی، سازمان امور مالیاتی کشور صرفا مجری قوانین است و هیچ اختیاری در مورد کم ‌یا زیاد کردن نرخ یا پایه مالیات ندارد و همان‌طور که به‌طور گسترده اطلاع‌رسانی شد، هیچ مبنای قانونی برای افزایش مالیات در حوزه طلا وجود ندارد.  این گفته بذرافشان و سبحانیان آب پاکی را روی هجمه همه‌جانبه برخی رسانه‌های داخلی و رسانه‌های معاند ریخت که به‌طور مستمر سعی داشتند مالیات‌ستانی عادلانه سازمان امور مالیاتی را مورد انتقاد قرار دهند. 
     
اعتراض طلا‌فروشان به سامانه جامع تجارت 
با این حال باید به این نکته اشاره کرد که بخشی از اتفاقات و شایعاتی که سال گذشته رقم خورده، اساسا هیچ ارتباطی به سازمان امور مالیاتی و مالیات ندارد، چون از طرفی مالیات طلافروشان همان روال قبلی است و هیچ نرخ و پایه جدیدی برای مالیات طلافروشان تعیین نشده وازطرف دیگر، قراراست فاکتور کاغذی که طلافروشان به خریدار می‌دادند از این پس به صورت الکترونیک در سامانه مودیان هم ثبت شود تا در خصوص میزان اصل طلا، میزان سود و اجرت شفاف‌سازی صورت گیرد و مالیات بر ارزش افزوده صرفا از اجرت وسود آن اخذ شود.به همین دلیل پرواضح است که مسأله اصلی طلا‌فروشان، مالیات نیست؛ مسأله اصلی‌شان الزاماتی بود که به واسطه پیاده‌سازی سامانه جامع تجارت برقرار شده بود. درواقع یک سری تکالیفی از آنها خواسته شده بود که مربوط به مالیات و سامانه مودیان و پیاده‌سازی قانون پایانه‌های فروشگاهی نبوده است.  اما در روزهای گذشته دوباره با آغاز به کار سامانه جامع تجارت، بازار طلافروشان با چالش‌های زیادی روبه‌رو  شده است به طوری که فعالان این بازار ‌با انتقاد از فعالیت سامانه جامع تجارت می‌گویند حتی نسبت به اصلاحات مد نظر فعالان بخش طلا نیز اقدامی صورت نگرفته و از هفته گذشته اعلام شد این سامانه بعد از سه ماه بدون هیچ‌گونه تغییراتی آغاز به کار کرده و همین موضوع موجب شده تا طلافروشان واکنش‌هایی داشته باشند. 
     
طلافروشان مالیات کمی می‌دهند
طلافروشان مدعی هستند که ثبت سرمایه آنها در سامانه جامع تجارت برای این صنف به چالش تبدیل شده اما سخنگوی سازمان امور مالیاتی می‌گوید: میانگین مالیات ابرازی طلا‌فروش‌ها در سال قبل ۹میلیون و ۶۰۰ هزار تومان، یعنی ۸۰۰ هزار تومان در ماه بوده است. مهدی موحدی، سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور در پاسخ به این سؤال که «اکنون میزان مالیات پرداختی صنف طلافروشان به‌طور متوسط ماهانه چقدر است؟» عنوان کرد که میانگین مالیات ابرازی طلافروش‌ها به میزان ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان برای سال گذشته و برای یک سال بوده است؛ یعنی تقریبا ماهی ۸۰۰ هزار تومان. در حالی که میانگین مالیات پرداختی کارمندان در سال گذشته بیش از ۱۰ میلیون تومان بوده است. 

سامانه جامع تجارت چیست؟
سامانه جامع تجارت، سامانه مربوط به ثبت سفارش‌های کالا و در جهت تسریع امور صادرات و واردات بوده که در بخشی از این سامانه ضوابط اختصاصی گروه کالایی فلزات گرانبها و گوهرسنگ و صدور صورتحساب الکترونیکی از طریق سامانه مودیان پیش‌بینی شده که صنف طلافروشان زیر بار ثبت اطلاعات خود در آن نمی‌رود.  براساس تبصره چهار ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، ثبت معاملات انواع طلا اعم از آب‌شده، شمش، مسکوکات و مصنوعات در سامانه جامع تجارت الزامی در نظر گرفته شد‌؛ این موضوع در حالی که از سال گذشته مطرح بود اما از نیمه دوم سال گذشته جدی‌تر و از اواخر آذر ماه به صورت رسمی اعلام شد. همچنین تاکید شد که از ابتدای دی ماه، تخلف از ضوابط مذکور، موجب محکومیت به ضبط کالا و پرداخت جریمه برابر ارزش کالا خواهد شد.  قانون ثبت مشخصات و اطلاعات خریدار و فروشنده در سامانه جامع تجارت‌ (ذیل تبصره ۴ ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق ارز)، از سال گذشته لازم‌الاجرا شده اما به دلایل مختلف که نیازمند آموزش‌های لازم بود، تا دوم آبان ماه امسال نیز به تعویق افتاد‌؛ بر این اساس باید واحدهای صنفی در سامانه جامع تجارت ثبت‌نام و اطلاعات معاملات خود در هر حوزه‌ و تمام مشخصات خرید و فروش، خریدار، فروشنده و سرمایه اولیه فروشنده را ثبت می‌کردند.  اوایل فروردین امسال این قانون از طریق ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای اجرا به وزارت صمت ابلاغ شد. باوجود همه اینها اما هنوز ابهاماتی در اجرای این ضوابط برای صنف طلافروشان وجود دارد و به همین دلیل از ورود به این سامانه خودداری می‌کنند.  صنف طلا و جواهر کشور با تکیه بر آنچه «ابهامات سامانه جامع تجارت» می‌خوانند، می‌گویند چرا باید سرمایه خود را در این سامانه ثبت و اطلاع‌رسانی کنند؟ بنابراین آن‌‌گونه که گفته می‌شود ۷۰ درصد از فعالان این صنف هنوز وارد این سامانه نشده‌اند.   حالا با وجود به تعویق افتادن سه ماهه برای اجرای ثبت معاملات طلا در سامانه جامع تجارت، هنوز فعالان این صنف معتقدند که اجرای این امر، به‌نفع صنعت نخواهد بود و در صورت اجرایی شدن، از این صنف و صنعت کناره‌گیری خواهند کرد. 

دیگر خبرها

  • ایران ۱۰۰ تولیدکننده موبایل دارد، کره جنوبی یک عدد؛ چرا این نگران‌کننده است‌؟
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • پیش‌بینی آغاز تجارت آزاد بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده 
  • لاستیک نانویی بسیار سبک به بازار آمد
  • طلا فروشان باز هم زیر بار نرفتند!
  • حجم تجارت خارجی ایران در سال قبل ١۴٠ میلیارد دلار بود
  • مقاومت بازار طلا برای شفافیت
  • افزایش حجم تجارت خارجی ایران نسبت به سال گذشته
  • رفع بحران ناترازی انرژی با ۲۰ درصد صرفه‌جویی
  • از افزایش تراز آب دریاچه ارومیه تا آغاز تولید بنزین از متانول