Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-05-08@21:03:21 GMT

شعار پیشگیری هنوز هم اصلی ترین ظرفیت کنترل سرطان است

تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۰۰۱۹۵۶

شعار پیشگیری هنوز هم اصلی ترین ظرفیت کنترل سرطان است

رکنا: متخصصان هنوز بر این باورند که پیشگیری در مبتلا نشدن به سرطان یک روش اصولی و مقدم است.

رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر اینکه مهم‌ترین و اصلی‌ترین ظرفیت برای کنترل سرطان، پیشگیری است، اظهار کرد: بعضی از بیماری‌های سرطانی به طور کامل مهار شده‌اند و نتیجه مهار آن‌ها در مقایسه با بیماری‌های قلبی بهتر است و هیچ سرطانی وجود ندارد، مگر آنکه در درمان آن پیشرفت حاصل شده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 دکتر محمدعلی محققی در نشست تخصصی ارتقای آگاهی‌بخشی در حوزه سرطان که به مناسبت روز جهانی پیشگیری از سرطان برگزار شد، گفت: سرطان، بیماری با قدمت دیرینه است و در آینده به دلیل تغییر در دموگرافی جمعیت با سرطان بیشتر مواجه خواهیم بود.

وی با تاکید بر اینکه مهم‌ترین و اصلی‌ترین ظرفیت برای کنترل سرطان، پیشگیری است، اظهار کرد: بعضی از بیماری‌های سرطانی به طور کامل مهار شده‌اند و نتیجه مهار آن‌ها در مقایسه با بیماری‌های قلبی بهتر است و هیچ سرطانی وجود ندارد، مگر آنکه در درمان آن پیشرفت حاصل شده باشد.

رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی تهران، ادامه داد: راهبردهای افزایش آگاهی‌های عمومی در جامعه ایران جهت پیشگیری از سرطان، اهمیت بسیار زیادی دارد و جامعه ما، جامعه‌ای رو به رشد است و ظرفیت‌های عظیمی برای مواجهه با مشکلات دارد و تاکنون نیز موفقیت‌های بسیاری در درمان بیماری‌های واگیر و غیرواگیر به دست آمده است.

محققی اظهار کرد: یکی از ظرفیت‌های مهم و تاثیرگذار در درمان و پیشگیری از سرطان مراکز تحقیقاتی و علمی هستند که در کشور وجود دارند و هر کدام بخشی از فعالیت‌هایشان را به مبارزه با سرطان اختصاص داده‌اند.

وی با بیان اینکه سرطان در کشور بعد از حوادث Accidents و بیماری‌های قلبی و عروقی سومین علت فوت است،‌ گفت: چندین عامل خطر در مورد بیماری‌های غیر واگیر در جامعه ما وجود دارد که از میان آن‌ها می‌توان به رژیم‌های غذایی ناسالم، فشار خون، چاقی و توده بدنی بالا، کم تحرکی، مصرف دخانیات و آلودگی هوا اشاره کرد.

رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی تهران، افزود: جمعیت بین 15 تا 60 سال کشور، هدف آموزش عمومی هستند و باید در بحث آموزش عمومی حتما مورد توجه قرار بگیرند.

محققی با بیان اینکه آموزش عمومی از راهبردهای قطعی در کنترل سرطان است، یادآور شد: اگر مداخله از طریق آموزش به شکل صحیح انجام شود، باعث کاهش تعداد مرگ و میر می‌شود و تجربه در کشورهای غربی نیز موید این مسئله است، زیرا پس از آموزش‌های عمومی بعد از دهه 80 میلادی تعداد سرطان‌های ناشی از مصرف دخانیات کاهش یافته است.

وی اظهار کرد: ابتلا به سرطان معمولا بعد از 30 سالگی رخ می‌دهد و اگر با استفاده از راهبردهای مناسب، شیوه زندگی افراد اصلاح شود و مصرف دخانیات،‌ کم تحرکی و عوامل این چنینی کاهش یابد، مرگ و میر ناشی از سرطان کم می‌شود.

رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی تهران در پایان با بیان اینکه شبکه‌های بهداشتی در آموزش عمومی بسیار موثر است، گفت: نباید از این ظرفیت غافل شویم و همچنین باید دسترسی مردم به اطلاعات بهداشتی افزایش یابد و بسته‌های ویژه ارتقای سواد سلامت در تلویزیون ارائه شود.

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

منبع: رکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۰۱۹۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روز جهانی آسم ۱۴۰۳ + تاریخچه، شعار و پوستر World Asthma Day

روز جهانی آسم (World Asthma Day) هر سال در اولین سه‌شنبه می مصادف با ۷ می ۲۰۲۴ (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) برگزار می‌شود. شعار این روز در سال ۲۰۲۴، «آموزش آسم قدرت می‌بخشد» تعیین شده است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، اولین سه‌شنبه ماه می هر سال، روز جهانی آسم (World Asthma Day) و هدف آن گسترش آگاهی در مورد افرادی است که از این بیماری رنج می‌برند. این روز برای افزایش آگاهی در مورد بیماری‌های تنفسی و گرد هم آوردن متخصصان مراقبت‌های بهداشتی برای کمک به بیماران تعیین شد و در سال ۲۰۲۴ مصادف با هفتم می (هجدهم اردیبهشت ۱۴۰۳) برگزارمی‌شود.

آسم یک مشکل شایع در سراسر جهان و یک بیماری مزمن مجاری هوایی است. در این بیماری بروز التهاب در مجاری هوایی منتهی به ریه‌ها موجب انسداد و مشکلات تنفسی می‌شود.

تاریخ روز جهانی آسم ۱۴۰۳

تاریخ روز جهانی آسم ۱۴۰۳، هفتم می ۲۰۲۴ مصادف با هجدهم اردیبهشت است.

تاریخچه روز جهانی آسم

آسم یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مزمن غیرواگیر است که بیش از ۲۶۰ میلیون نفر را مبتلا می‌کند و سالانه مسئول بیش از ۴۶۰ هزار مرگ در سراسر جهان است که بیشتر آن‌ها قابل پیشگیری هستند. میزان مرگ‌ومیر ناشی از آسم از دهه ۱۹۸۰ تقریباً دو برابر شده است.

تاریخچه آسم در چین به سال ۲۶۰۰ قبل از میلاد می‌رسد و مصر باستان نیز علائم تنگی نفس و مشکلات تنفسی را در متون خود ذکر کرده است. بقراط (۴۶۰ تا ۳۷۰ قبل از میلاد) اولین کسی بود که وضعیت موجود در یونان باستان را توصیف و آن‌ها را با محرک‌های محیطی و مشاغل و حرفه‌های خاص مرتبط کرد. حدود ۱۰۰ سال قبل از میلاد نیز آرتائوس کاپادوکیه تعریف مفصلی از آسم ارائه کرد که شبیه نحوه درک بشر امروزی از پیشرفت این بیماری است.

رومیان باستان نیز به بررسی این وضعیت پرداختند و سال ۵۰ پس از میلاد، پلینی بزرگ ارتباط بین گرده گل و مشکلات تنفسی را کشف کرد. او یکی از اولین کسانی بود که داروی اپی‌نفرین را به‌عنوان یک نوع تسکین سریع درمان آسم توصیه کرد.

قرن نوزدهم دکتر هنری اچ سالتر توصیف‌های پزشکی دقیقی از آنچه ارائه کرد که در طول حملات آسم در ریه‌ها اتفاق می‌افتد. یکی از بنیان‌گذاران دانشکده پزشکی جان هاپکینز، ویلیام اوسلر، در سال ۱۸۹۲ به شباهت‌هایی بین آسم و شرایط آلرژیک و محرک‌های خاص آسم مانند آب‌وهوا، احساسات شدید و رژیم غذایی اشاره کرد. دهه ۱۹۸۰ زمان تمرکز بر اهمیت سیستم ایمنی بود و درک بهتری از آسم به‌عنوان یک بیماری التهابی مشاهده شد. در این دوره پزشکان نیاز به مدیریت آسم را حتی در صورت نداشتن علائم برجسته کردند. دستگاه‌های استنشاقی درمان آسم نیز در سال ۱۹۵۶ ساخته شد.

سازمان جهانی آسم (جینا) در سال ۱۹۹۳ تأسیس و اولین روز جهانی آسم که توسط جینا سازماندهی شده است، در سال ۱۹۹۸ برگزار شد. روز جهانی آسم هر سال با هدف گسترش آگاهی در مورد چالش‌های پیش‌روی مبتلایان به این بیماری برگزار می‌شود و هدف آن گرد هم آوردن پزشکان، بیماران و سازمان‌ها برای توانمندسازی افراد مبتلا به آسم و ایجاد زندگی بهتر برای آن‌ها است.

شعار روز جهانی آسم ۲۰۲۴

شعار روز جهانی آسم در سال ۲۰۲۴، «آموزش آسم قدرت می‌بخشد» تعیین شده است. جینا با انتخاب این شعار بر نیاز به توانمندسازی افراد مبتلا به آسم برای تشخیص و مدیریت بیماری خود با آموزش مناسب تأکید و از متخصصان مراقبت‌های بهداشتی درخواست کرد تا آگاهی خود را در مورد این بیماری و مرگ‌ومیر ناشی از آن، همچنین شواهد منتشر شده در مورد مدیریت مؤثر آسم افزایش دهند تا به اطلاعات قابل اعتماد و درمان بهینه برای بیماران خود مجهز شوند.

کد خبر 751218

دیگر خبرها

  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با بروز بیماری‌های قلبی
  • توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه
  • کلمه «سرطان» از کجا آمده است؟/ چرا به سرطان «سرطان» می گویند؟
  • افزایش سرطان‌های سطح چشم / تشدید علائم بیماری‌های چشمی با قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا
  • ایران آمادگی بورس تحصیلی دانشجویان اخراج شده از دانشگاه‌های آمریکا را دارد
  • روز جهانی آسم ۱۴۰۳ + تاریخچه، شعار و پوستر World Asthma Day
  • مصرف دخانیات از مهم‌ترین عوامل ایجاد سرطان دهان
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب / ارتباط بیماری‌های دهان با بروز برخی سرطان‌ها
  • حقایق مهم و جذاب درباره سلامتی بدن