Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست به نقل از ستاد علوم شناختی، دکتر حسین عزیزی کارشناس گروه پژوهش، فناوری و زیرساخت ستاد علوم شناختی گفت:برای ترویج و ارتقای علوم شناختی و توسعه فناوری های شناختی، از سال 92 فراخوان طرح های پژوهشی محققان و اساتید در دستور کار قرار گرفت تا ضمن گسترش حوزه های علوم شناختی در کشور، نسبت به تامین نیازهای داخلی در ابعاد گوناگون به ویژه در بخش های توسعه فناوری و خدمات شناختی اقدام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود:در فراخوان طرح های پژوهشی بر اساس اولویت و نیازها، فعالیت های جهت دار محققان و خبرگان حوزه علوم شناختی تحت حمایت قرار می گیرد تا در چارچوب این برنامه، گام های موثر و مثبتی در رفع نیازهای داخلی برداشته شود و زمینه برای دستیابی به خودکفایی و کاهش میزان وابستگی ها و صرفه جویی ارزی مهیا شود.
کارشناس گروه پژوهش ستاد علوم شناختی افزود: امید است براساس راهبرد و حمایت های ستاد علوم شناختی، بخشی از نیازهای کشور در حوزه های فناوری علوم شناختی در داخل ساخته و تامین شود.
دکترعزیزی اضافه کرد: این اطمینان وجود دارد که با رویکردهای شناختی می توان تغییرات بزرگی در جامعه ایجاد کرد و با بهره گیری از دانش، تخصص و مهارت های نخبگان و محققان این حوزه، کشور را در تامین زیرساخت های نوین فناوری و خدمات شناختی به خودکفایی رساند.
کارشناس ستاد علوم شناختی با اشاره به اینکه حمایت از محققان برجسته ایرانی مقیم خارج از کشور دراجرای طرح های مصوب ستاد، یکی دیگر از ابزارهای ترویج و گسترش علوم شناختی در کشور است، یادآورشد: در راستای فراخوان طرح های پژوهشی و حمایت از اساتید در مراکز علمی و دانشگاهی کشور، محققانی که به شیوه های مختلف در طرح های علوم شناختی مشارکت و یا همکاری دارند، از حمایت های ستاد برخوردار خواهند شد تا از این طریق نسبت به انتقال تجربیات و یافته های علمی و نیز افزایش همکاری های متقابل اقدامات مفیدی در حوزه علوم شناختی صورت پذیرد.
وی با بیان اینکه برای ارتقای علوم شناختی در سطح جامعه، درحال حاضر حدود چهل مرکز دانشگاهی در استان های مختلف کشور با ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی برای گشترش این حوزه همکاری و مشارکت دارند، خاطر نشان کرد: ستاد علو م شناختی راهبرد حمایتی از طرح های پژوهشی را با رویکردهای هدفمند و دارای نتایج و دستاوردهای مشخص پیگیری می کند تا با استفاده از دانش بومی زمینه برای پیشگری، تسهیل درمان بیماری ها و نیز ابداعات در بخش فناوری های علوم شناختی در کشور مهیا شود.
به گفته این کارشناس ستاد علوم شناختی بواسطه حمایت های صورت گرفته، هم اینک طرح های متعددی در زمینه نگاشت مغز، ایمپلنت های مغزی، ارتباط بین مغز و ماشین و سایر طرح ها در حال اجرا است که نشانگر کسب پیشرفت های علمی و تحقیقاتی گسترده در علوم شناختی است.
عزیزی می گوید: با حمایت های علوم شناختی ده ها طرح پژوهشی از جمله در بخش های روانشناسی شناختی، فناوری های شناختی، علوم اعصاب شناختی و آموزش و پرورش شناختی تصویب و به اجرا در آمده است.
وی گفت: اجرای این طرح های تحقیقاتی ضمن شکوفایی دانش علوم شناختی و گسترش آن، دستیابی به خودکفایی و کاهش میزان وابستگی ها و نیز صرفه جویی های ارزی در کشور را به دنبال خواهد داشت.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۰۲۲۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگرانی از فعال شدن کانون گردوغبار در مرکز ایران

مدیرکل محیط زیست استان قم گفت: ستاد ملی مدیریت گردوغبار کشور اعلام کرده اگر دریاچه نمک آسیب ببیند، فلات بخش مرکزی نیز آسیب خواهد دید و کانون گردوغبار و ریزگردها در منطقه فعال خواهد شد. - اخبار استانها -

محمدحسین بازگیر در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در قم، در پاسخ به شرایط فعلی دریاچه نمک و وجود ریزگردها در این منطقه اظهار داشت: دریاچه نمک، یکی از فرصت‌های خوب استان قم است که بین سه استان قم، اصفهان و سمنان قرار گرفته و وسعتی حدود 200 هزار هکتار دارد و از دشت مسیله پشتیبانی می‌کند و خوشبختانه هنوز به وضعیتی که گرد و غبار و ریزگرد ایجاد کند نرسیده است.

وی افزود: بخشی از آن به دلیل قرار گرفتن در محیط مناسب است که در سمت استان سمنان، کویر مرکزی ایران واقع شده و وجود پارک ملی، خود یک زون حفاظتی برای دریاچه به حساب می آید، در سمت استان اصفهان هم پناهگاه حیات وحش یخاب وجود دارد و در سطح استان قم، شرایط مناسب‌تری از لحاظ میزان رطوبت و آب دریاچه را داریم.

مدیرکل محیط‌زیست استان قم با بیان اینکه متأسفانه به دلیل قطع حقابه ها و خشکسالی گسترده، اکوسیستم این منطقه به شدت شکننده شده است، گفت: متأسفانه کم کم با تهدید این فرصت گرانبها روبه‌رو می‌شویم و حق آبه هایی که باید به تالاب‌های اقماری دریاچه، مثل؛ تالاب مُرّه، تالاب حوض سلطان، تالاب بند علی خان در استان تهران و ...  برسد، نرسیده و رودخانه‌ها، ورودی و آوردهای گذشته را ندارد، در بالادست، هم سدهای زیادی و هم برداشت‌های زیادی داشتیم.

بازگیر عنوان کرد: آبی که هم اکنون در رودخانه شور، تالاب مُرّه به استان می‌رسد، با خودش آلودگی همراه دارد و آب سالمی نیست، اما کارهای خوبی هم در دست اقدام است، از جمله؛ دریاچه نمک که در پایین دست یک حوزه آبخیز بزرگ قرار گرفته، یکی از زیرحوزه های فلات مرکزی ایران است که 9 استان در این حوزه آبخیز مشترک و سهیم هستند که به دریاچه نمک منتهی می‌شود.

وی تصریح کرد: لازمه مدیریت و ساماندهی آن کارهای فرااستانی است که در سفر قبلی رئیس جمهور به استان قم، موضوع دریاچه نمک در یک کارگروه ملی به تصویب رسید و بیش از یک سال کار انجام شد و یک برنامه جامعی برای مدیریت این حوزه تهیه و با دستگاه‌های مختلفی که مرتبط با این حوزه اند، همچون وزارت کشور، وزارت نیرو و جهاد کشاورزی، وزارت صمت و ‌... تبادل اطلاعات صورت گرفت و در این راستا طرحی نوشته شد که در ششمین جلسه ستاد ملی تالاب های کشور به تصویب رسید.

مدیرکل محیط‌زیست استان قم اظهار داشت: جایگاه این ستاد در ذیل قانون حفاظت و مدیریت تالاب‌های کشور است و با حضور 10 عضو کابینه به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار می‌شود و شأن مصوبات این ستاد شبیه مصوبات ستاد هیئت دولت است.

بازگیر درباره پروژه‌های الویت دار طرح جامع دریاچه نمک گفت: کارهایی که باید در سطح کل حوزه صورت پذیرد، مشخص شده و برنامه 5 ساله برای آن تصویب و از اسفند ماه ابلاغ شده که در دستور کار همه دستگاه‌ها باید قرار گیرد.

 وی افزود: برای تحقق پیدا کردن این اقدامات، یک کارگروه ویژه تخصصی باید شکل گیرد که ستاد، مسئولیت این کارگروه را به استاندار محترم قم داده و استانداران سایر استان‌های حوزه و دستگاه‌های مرتبط هم در این کارگروه حضور دارند.

مدیرکل محیط زیست استان قم تصریح کرد: ستاد ملی مدیریت گردوغبار کشور  اعلام کرده اگر دریاچه نمک آسیب ببیند، فلات بخش مرکزی نیز آسیب خواهد دید و کانون گردوغبار و ریزگردها در منطقه فعال خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وابستگی به واردات نهاده‌های دامی با جایگزینی علوفه کم آب کاهش می‌یابد
  • راه اندازی میز خدمت در نمایشگاه تجهیزات پزشکی
  • شرکت‌های دانش بنیان و واحدهای فناور کرمانشاه توسعه می‌یابند
  • احتمال تبدیل دریاچه نمک قم به کانون جدید گرد و غبار کشور​
  • مشاغل ذهنی خطر زوال عقل را کاهش می دهند
  • ایران خواستار اشتراک دانش، فناوری و حمایت مالی کشور‌ها در بهبود حوزه‌های آبخیزداری مناطق خشک و نیمه‌خشک
  • نگرانی از فعال شدن کانون گردوغبار در مرکز ایران
  • دهمین همایش بین‌المللی علوم شناختی برگزار می‌شود
  • حمایت ایرانسل از رویداد استارتاپی «هوش مصنوعی از داده تا ثروت»
  • دهمین همایش بین‌المللی دوسالانه علوم شناختی برگزار می‌شود