Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-07@00:50:28 GMT

شکستگی دندان کودکان را جدی بگیرید

تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۰۰۲۶۲۰

شکستگی دندان کودکان را جدی بگیرید

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: شکستگی دندان کودکان باید جدی گرفته شود و در غیر این صورت منجر به عفونت دندان می‌شود.

مهدی جعفر زاده در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا درباره آسیب‌های وارد شده به فک و دندان‌های شیری و دایمی کودکان اظهار کرد: آسیب دیدن دندان‌ها یکی از معضلات مشترک بین انسان‌ها است که بخش مهمی از این آسیب‌ها در دوران کودکی بروز می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
وی با بیان اینکه فعالیتهای فیزیکی بدن از دوران کودکی بر روی سلامت فک و دندان تاثیرگذار است،‌ تصریح کرد: برای مثال زمانی که کودکان راه رفتن را آغاز می کنند به دلیل عدم تکامل سیستم عصبی روزانه چندین بار زمین می خورند که این امر در سلامت فک و دندان تاثیرگذار است. عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: دعوا و نزاع بچه‌ها در سنین بالاتر و همچنین انجام فعالیت‌های ورزشی خطرناک در مدارس موجب بروز ناهنجاری‌هایی در فک و دندان کودکان می‌شود. وی همچنین با بیان اینکه متاسفانه سوء رفتار با کودکانامروز در جوامع مدرن همچنان یک معضل است، گفت: نوع تنبیهی که برای این افراد در خانه و یا مدرسه در نظر گرفته می‌شود موجب بروز اتفاقاتی و ضربه زدن به دندان‌های کودک می‌شود. جعفرزاده بروز تصادفات را از  دیگر دلایل وارد شدن ضربه به فک کودکان دانست و گفت: کودکانی که دارای ناتوانی‌های جسمی، ذهنی، صرع، فلج مغزی و سندروم‌ها هستند به دلیل کافی نبودن تعادل بدنشان در برخوردهایی که با اجسام و یا زمین دارند به دندان‌های خود آسیب می‌زنند. متخصص دندان‌پزشکی کودکان با تاکید به اختلالات تکاملی اظهار کرد: تکه تکه شدن دندان کودکان یکی از اختلالات تکاملی است که گاهی به جنس دندان بستگی دارد و در صورت وارد شدن حداقل ضربه به فک کودکان منجر به شکسته شدن دندان‌هایش می‌شود.

وی با بیان اینکه در صورت بروز حادثه‌ای که ممکن است به فک کودکان آسیب وارد کند انجام رادیوگرافی، معالجات پزشکی و مداخلات درمانی امری ضروری است، تصریح کرد: همچنین باید توجه داشت که برای انجام ورزش‌های رزمی و خطرناک به فرزندان توصیه می شود که از محافظ‌های دهانی استفاده کنند که بهترین عمل مراجعه به دندان پزشک و قالب گیری برای انجام این کار است.

جعفرزاده با تاکید بر اینکه لزوم ترمیم دندان شکسته کودکان امری ضروری است، افزود: دندان‌های شکسته با مواد هم رنگ و سفید پر  می‌شود. بسیاری از اوقات یک شکستگی کوچک مشکلاتی را در آینده برای فرزندان به دنبال دارد که به سختی قابل درمان است. متخصص دندان پزشکی کودکان اذعان کرد: مراجعه سریع بیماران به دندان پزشک فقط به منظور زیبایی دندان نیست، بهتر است بدانیم که زمانی که شکستگی اتفاق می‌افتد بخشی از مینا و محافظ دندان از بین می‌رود و عاج دندان باز شده و موجب وارد شدن بزاق و میکروب‌ها به عصب دندان می‌شود و در نهایت عفونت دندان را شاهد هستیم. جعفرزاده یادآور شد: پیشگیری از ضربه از اهداف درمان‌های ارتودنسی است که این دندان‌ها در موقعیتی قرار گیرند که خطر کمتری آنها را تهدید کند. ممکن است فک بسیاری از کودکان مستعد آسیب باشد که ضربه و شکستگی دندان‌ها را موجب می‌شود. وی تاکید کرد:انجام معاینات دقیق برای کودکان در سنین مختلف توصیه می‌شود و در صورت بروز هر نوع اتفاق  مراجعه سریع به دندان پزشک در اولویت قرار گیرد تا آسیب‌دیدگی دندان کودکان با توجه به نوع ترمیم عمیق یا سطحی زیر نظر دندان پزشک تحت درمان قرار بگیرد.

منبع: ایمنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۰۲۶۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این ویتامین را بخورید و این ورزش را انجام دهید؛ پوکی استخوان نمی‌گیرید

آفتاب‌‌نیوز :

افزایش سن با ضعف، شکستگی استخوان، خمیدگی پشت و کوتاه شدن قد همراه است که اغلب افراد از آن‌ها به عنوان نشانه‌های پیری یاد می‌کنند، اما این علائم در واقع نشانه‌های ابتلا به پوکی استخوان هم است. از دیگر عوامل خطر مهم در بروز این بیماری می‌توان به مواردی همچون عدم تحرک، یائسگی، رژیم غذایی فاقد کلسیم، مصرف برخی دارو‌ها همانند کورتیکو استروئید، مصرف سیگار، عدم تماس با نور خورشید و نیز زمینه‌های ارثی و عوامل ژنتیکی اشاره کرد. مطالعات مختلف نشان داده‌اند که این بیماری تا ۷۰ درصد می‌تواند تحت کنترل ژن‌ها باشد و در خانواده تکرار شود.

خانم‌ها با میزان بالاتری نسبت به آقایان به این بیماری مبتلا می‌شوند که البته دلایل زیادی برای آن ذکر شده است که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به یائسگی اشاره کرد. در این دوران به علت کاهش هورمون استروژن از میزان تراکم استخوانی کاسته می‌شود. این بیماری علائم قابل توجهی ندارد به همین دلیل به بیماری خاموش شناخته می‌شود. در مراحل اولیه‏ بروز، علائم آن به ندرت ظاهر می‏‌شود و به همین دلیل تشخیص بیماری را دشوار می‏‌کند.

از مهم‌ترین علائم پوکی استخوان می‌توان به شکستگی خود به خود استخوان‌ها با کمترین ضربه اشاره کرد که به میزان بالایی در گردن، ران و لگن و ستون مهره‏‌ها ایجاد می‌شود که به دنبال این شکستگی‌ها، درد در نواحی دارای شکستگی ایجاد می‌شود. انحراف ستون مهره‌ها و کوتاه شدن قد نیز از علائم آن است.

این بیماری هزینه‌های زیادی را به جامعه و فرد تحمیل می‌کند به شکلی که بر اساس مطالعاتی که در دانشگاه علوم پزشکی تهران صورت گرفته است، استئوپروز (پوکی استخوان) مسئول از دست رفتن بیش از ۳۶ هزار سال زندگی مردان و زنان ایرانی در مقیاس DALY است؛ بنابراین می‌توان گفت که مرگ و میر و بار ناشی از استئوپروز به دلیل شکستگی‌های مکرر استخوان‌ها و هزینه‌های درمانی و بستری همیشه قابل توجه بوده و در نتیجه پیشگیری از آن نقش مهمی در بهبود کیفیت زندگی، کاهش مرگ و میر و هزینه‌های خدماتی و درمانی دارد.

برای تشخیص این بیماری از روش‌های متفاوتی استفاده می‌شود که شامل گرفتن شرح حال کامل، انجام معاینات فیزیکی، ارزیابی آزمایشگاهی، تست سنجش تراکم استخوان و گا‌ها عکس‌های رادیولوژی است. یکی از مهم‌ترین ابزار‌هایی که برای پیش‌بینی خطر شکستگی و در نتیجه شناسایی افراد در معرض خطر بکار برده می‌شود، ابزار فرکس است.

همانطور که اشاره شد روش‌های متفاوتی برای تشخیص استئوپروز وجود دارد که گرفتن شرح حال کامل از مهم‌ترین آن‌ها است، زیرا این مرحله به تشخیص اولیه یا ثانویه بودن استئوپروز فرد کمک به سزایی می‌کند. بررسی علایم رادیولوژیک بخصوص بصورت شکستگی مهره‌ها و کاهش تراکم استخوان نیز در این زمینه کمک کننده است. تست سنجش تراکم استخوان به عنوان تست طلایی برای تشخیص استئوپروز است. مارکر‌های آزمایشگاهی همانند سطوح سرمی کلسیم، فسفر، آلکالین فسفاتاز، آلکالین فسفاتاز استخوانی، هورمون پاراتورمون و همچنین بیومارکر‌های استخوانی شامل استئوکلسین و C ترمینال تلوپپتید (CTX) نیز در این روند کمک کننده هستند. البته بیوپسی استخوان نیز در تشخیص بیماری و بررسی کیفیت استخوانی کمک کننده است که به علت تهاجمی بودن کاربردی ندارد؛ بنابراین به نظر می‌رسد شناسایی بیماران در معرض خطر این بیماری و سپس پیشگیری از بروز آن از اهمیت بالایی برخوردار باشد. کیفیت زندگی که شامل داشتن تغذیه مناسب، فعالیت فیزیکی کافی و تماس با نورآفتاب کافی است در این راستا حائز اهمیت است. همانطور که می‌دانیم تغذیه به طور کلی به عنوان یک فاکتور موثر در بسیاری از بیماری‌ها مورد توجه است و بیماری استئوپروز نیز از این قاعده مستثنی نیست.

رژیم غذایی دارای کلسیم و ویتامین D کافی برای پیشگیری از این بیماری مورد نیاز است. مواد لبنی از جمله مواد غذایی غنی از کلسیم نیز باید در رژیم روزانه افرد قرار گیرد و از آنجایی که حضور ویتامین D به همراه کلسیم برای سلامت استخوان‌ها مورد نیاز است پس باید ویتامین D کافی نیز در بدن وجود داشته باشد. نور آفتاب به عنوان یک منبع مهم برای جذب کافی ویتامین D شناخته شده است. لازم به ذکر است که تماس با نور آفتاب به طور مستقیم و نه مثلا از پشت پنجره، برای ساخت ویتامین D مورد نیاز است. از این رو تماس مستقیم با نور آفتاب با میزان ۳۰ دقیقه در روز در برنامه روزانه فرد قرار گیرد.

از راه‌های مهم پیشگیری از استئوپروز، انجام فعالیت فیزیکی به صورت منظم است. مطالعات مختلف نشان داده‌اند که ورزش‌های تحمل کننده وزن که فشار بالایی به استخوان‌های فرد وارد می‌کنند می‌توانند تاثیر مثبتی بر تراکم استخوان داشته باشند و بدین ترتیب موجب افزایش تراکم استخوان فرد شوند، لذا انجام این ورزش‌ها حداقل ۳۰ دقیقه در روز می‌تواند کمک کننده باشد.

بنابر اعلام مرکز تحقیقات استئوپروز، پیاده‌روی به عنوان یک ورزش موثر بر تراکم استخوان بسیار توصیه شده است. از طرفی انجام فعالیت فیزیکی موجب افزایش تعادل فرد می‌شود و بدین ترتیب در دوران کهنسالی برای حفظ تعادل فرد بسیار کمک کننده است. برای پیشگیری از این بیماری، افراد می‌بایست در دوران کودکی و نوجوانی یک رژیم غذایی غنی از کلسیم داشته و به طور منظم ورزش کنند و تماس کافی با نور آفتاب را همواره مد نظر داشته باشند تا بدین ترتیب قبل از رسیدن به پیک تراکم استخوانی در دهه سوم زندگی، ذخیره کافی استخوانی برای خود تهیه کنند و بدین ترتیب با افزایش سن این افراد کمتر در خطر پوکی استخوان قرار گیرند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • آذربایجان شرقی استان پیشرو در زمینه کاهش آسیب اجتماعی کودکان کار
  • پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب / ارتباط بیماری‌های دهان با بروز برخی سرطان‌ها
  • آنروا: کودکان غزه‌ سطوح مخرب آسیب روانی را تجربه می‌کنند
  • آونروا: کودکان غزه‌ سطوح مخرب آسیب روانی را تجربه می‌کنند
  • ترمیم شکستگی لوله اصلی آب شهر ندوشن
  • مداخله به‌هنگام، راه کنترل نشانه‌های اوتیسم
  • این ویتامین را بخورید و این ورزش را انجام دهید؛ پوکی استخوان نمی‌گیرید
  • اطلاعیه احتمال قطعی یا افت فشار آب در برخی از مناطق ارومیه
  • مصونیت از آسیب‌های اجتماعی با ویدئو کتاب‌های مهارتی برای کودکان