Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در بودجه سال 97 سهم آورده دولت برای مشارکت با خیرین بیشتر شده، گفت: 30 هزار مدرسه معادل 30 درصد از 105 هزار فضای آموزشی موجود، به تخریب، مقاوم سازی و بازسازی نیاز دارند تا به سطحی از ایمنی برسند.

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش ایرنا، سید محمد بطحائی روز یکشنبه در حاشیه مراسم امضای تفاهمنامه ساخت یکهزار مدرسه دوم برکت در مناطق کمتر توسعه یافته کشور در جمع خبرنگاران افزود: تلاش های بنیاد برکت و ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره) به لحاظ کمی قابل قدردانی است زیرا مخاطب اصلی این کمک‌ها دانش آموزان مناطق محروم و کم برخوردار است، جایی که مردم به لحاظ معیشتی و اقتصادی امکان کمک به آموزش و پرورش را ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه جنبه بسیار مهمتر در این حرکت بنیاد برکت، فرهنگسازی برای ساخت مدارس در مناطق محروم است، ادامه داد: خیرین همواره مایه افتخار ما ایرانی ها هستند، به گونه ای که امروز از 100 هزار مدرسه‌ موجود در کشور، حدود 30 هزار مدرسه معادل یک سوم فضاهای آموزشی توسط خیرین ساخته شده است و از این جهت حرکت بنیاد برکت فرهنگ سازی برای جلب مشارکت خیرین نیز به شمار می رود.

** خبر خوش وزیر آموزش و پرورش
بطحائی با بیان اینکه در بودجه سال 97 سهم آورده دولت برای مشارکت با خیرین بیشتر شده، اظهار داشت: بر اساس برنامه‌ای که از چند سال قبل آغاز شده خیرینی که 50 درصد هزینه ساخت یک مدرسه را پرداخت کنند، 50 درصد آن را نیز دولت و به نام همان خیر متقبل می‌شود، در سال جاری و سال قبل به دلیل کمبود اعتبارات، سهم دولت فقط 20 درصد تخصیص یافت اما در اعتبارات سال آینده با عنایت مجلس شورای اسلامی این رقم قابل توجه شده و از محلی پیش‌بینی می‌شود که تخصیص آن صددرصد خواهد بود.
وی افزود: میزان این بودجه برای سال آینده حدود 300 میلیارد تومان است و این رقم غیر از اعتبارات عمرانی است و امید است با ورود بیشتر خیرین مدرسه ساز که همواره چراغ مدارس را روشن نگهداشته اند و همچنین بنیاد برکت که در کنار آموزش و پرورش هستند، مدارس بیشتری در کشور ساخته شود.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: در اتفاق اخیر و زلزله کرمانشاه اگر کمک بنیاد برکت نبود نمی توانستیم اطمینان داشته باشیم که در مهر 97 مدارس افتتاح شود و امیدواریم حرکت مردم و خیرین با کمک دولت در زمینه مدرسه سازی در سال آینده شتاب بیشتری بگیرد.
بطحائی افزود: امید است با عنایت ستاد اجرایی فرمان امام(ره) و تاکید رهبر معظم انقلاب در کنار یکهزار مدرسه که توسط بنیاد برکت احداث خواهد شد، فضاهای جانبی همچون سالن های ورزشی و کتابخانه ها نیز ساخته شده و این مدارس را کامل کنند.
وی یادآور شد: این مدارس از حیث فیزیکی تهیه شده و در اختیار آموزش و پرورش قرار می گیرد و تامین نیروهای آموزشی این یکهزار مدرسه پس از تحویل پیش بینی می شود و برنامه های آموزشی و پرورشی ادامه خواهد داشت.
وزیر آموزش و پرورش افزود: در سال جاری به دلیل تخصیص کم اعتبارات که تاکنون فقط 30 درصد بوده است، حدود یکهزار و 400 مدرسه در مهر ماه توسط پیمانکارن تحویل آموزش و پرورش شده و تعدادی از مدارس هم در دهه فجر افتتاح می شود و دانش آموزان از مدارس فرسوده و نا ایمن به مدارس جدید منتقل می شوند.
تفاهمنامه ساخت یکهزار مدرسه با همکاری وزارت آموزش و پرورش و ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره) امروز پانزدهم بهمن ماه در محل بنیاد برکت به امضای مسئولان دو دستگاه رسید.
بر اساس این تفاهمنامه ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی(ره) از طریق بنیاد برکت و با هماهنگی سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس یک هزار مدرسه دیگر برکت را تا پایان سال 1400 در مناطق کمتر توسعه یافته کشور خواهد ساخت.
تاکنون یکهزار مدرسه برکت با 6 هزار کلاس درس و حجم سرمایه گذاری 700 میلیارد تومان توسط بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام خمینی( ره) احداث و برای استفاده دانش آموزان مناطق کمتر توسعه یافته تحویل آموزش و پرورش شده است.
تعداد دو هزار و 50 روستا زیر پوشش مدارس برکت قرار گرفته اند و ظرفیت دانش آموز
پذیری مدارس بهره برداری شده بنیاد برکت حدود 130 هزار نفر است.
با احداث و تکمیل مدارس جدید برکت تا پایان سال 1400 شمار مدارس ساخته شده از سوی بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره) به دو هزار واحد خواهد رسید.
فراهنگ ** 1883 ** خبرنگار: مریم جلوداران * انتشار: امید غیاثوند

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۰۴۱۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود

بهنام نیک‌نژاد؛ درباره ابلاغ آیین‌نامه جدید مدارس غیردولتی و ساماندهی وضعیت شهریه این مدارس اظهار کرد: طبق این قانون سامانه نظارت بر مدارس غیردولتی با هدف شفاف سازی ایجاد می‌شود البته این در گذشته ایجاد شده بود اما چون پشتوانه قانونی نداشت، عمدتاً مورد اعتراض مدارس قرار می‌گرفت.

وی در پاسخ به این پرسش که سازمان مدارس غیردولتی چگونه در سامانه نظارت بر وضعیت مدارس میزان شهریه دریافتی، تعداد کارکنان و وضعیت فضای آموزشی را نظارت می‌کند؟ عنوان کرد: وزارت آموزش و پرورش مکلف است حداقل ۶ ماه بعد از ابلاغ قانون، سامانه الکترونیکی مدیریت، نظارت و ارزیابی مدارس و مراکز غیردولتی را ایجاد کند و تمام اطلاعات از جمله آمار کارکنان و دانش‌آموزان مدارس غیردولتی، فضا و نوع مالکیت، تجهیزات آموزشی، مجوزهای تأسیس و راه اندازی، شاخص‌های ارزیابی، میزان شهریه دریافتی، درآمد و هزینه‌ها را ثبت کند.

امکان نظارت مجلس

مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در گذشته مدارس برای اعلام درآمد و هزینه‌ها همراهی نمی‌کردند، افزود: مجلس و سازمان مدارس غیردولتی به عنوان ناظر می‌تواند سامانه نظارت را رصد کنند؛ در گذشته معلمان مدارس غیردولتی همواره اعتراض داشتند که حقوق آن ها اندک است هم‌اکنون سامانه نظارت می‌تواند درباره شفاف‌سازی مبالغ پرداختی به کارکنان مدارس شفافیت ایجاد کند.

وی ادامه داد: امکان ارزیابی و رصد سامانه شفافیت برای مدیران آموزش و پرورش و اعضای کمیسیون آموزش مجلس فراهم است همچنین اولیای دانش‌آموزان مدرسه می‌توانند به اطلاعات مربوط به فضا، نوع مالکیت، تجهیزات آموزشی، شاخص‌های ارزیابی و میزان شهریه دریافتی دسترسی داشته باشند، دریافت این اطلاعات جامع می‌تواند به اجرای رتبه‌بندی مدارس غیردولتی کمک کند.

نیک‌نژاد بیان کرد: والدین نسبت به شهریه بالای مدارس غیردولتی معترض هستند از سوی دیگر مؤسسان می‌گویند که چرا شهریه مدرسه را پایین تعیین می‌کنید، در گذشته چون نمی‌توانستیم اطلاعات مربوط به درآمد و هزینه مدارس را به صورت سامانه‌ای و آنلاین مشاهده کنیم در نهایت شهریه برخی مدارس بسیار زیاد و برخی پایین می‌شد.

حساب‌های مختلف مدارس باید ساماندهی شود

مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه باید به وضعیت مدارس غیردولتی نظم داد، افزود: حساب‌های مختلف مدارس باید ساماندهی شوند و شفاف‌سازی به نفع مؤسسان و مردم است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا امکان برداشت شهریه دریافتی اضافه از حساب مدرسه وجود دارد، بیان کرد: طبق قانون جدید امکان جریمه نقدی مؤسس تا ۱۰۰ درصد شهریه ابلاغی کل دانش‌آموزان مدرسه در همان سال متناسب با مبلغ تخلف مالی وجود دارد، در گذشته جریمه نقدی وجود نداشت.

برگرداندن شهریه به مردم و جریمه مدارس

نیک‌نژاد ادامه داد: به مدرسه‌ای که بیشتر از شهریه مصوب دریافت کند فرصت می‌دهیم شهریه اضافه را به خانواده‌ها بازگرداند و بعد از آن برای مدرسه جریمه تعیین می‌کنیم روند کار بدین صورت است، وقتی در استان رأی صادر شد که مؤسس مدرسه باید جریمه پرداخت کند ۲۰ روز فرصت برای اعتراض دارد پس از آن پرونده در شورای سیاست‌گذاری و نظارت بر مدارس غیردولتی بررسی می‌شود، وقتی آن ها جریمه مدرسه را تایید کردند، قطعیت یافته و از مدرسه دریافت می‌شود.

وی افزود: جریمه نقدی به حساب درآمدهای عمومی نزد خزانه‌داری کل کشور واریز و به طور کامل در اختیار صندوق حمایت از مدارس غیردولتی قرار می‌گیرد تا در راستای ارتقای کیفیت و عدالت آموزشی و پرورشی در مدارس غیردولتی مناطق محروم هزینه شود.

مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش تأکید کرد: شهریه باید به حساب مدرسه واریز بشود و پس از در پایان سال تحصیلی اگر مبلغی باقی ماند، مؤسس می‌تواند به عنوان سود برداشت کند.

ساماندهی ساعت کار و بیمه معلمان

نیک‌نژاد درباره ساماندهی حقوق و بیمه معلمان مدارس غیردولتی عنوان کرد: در قانون جدید آمده است، ساعات فعالیت تمام وقت معلمان و کارکنان آموزشی غیر رسمی مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیر دولتی شامل برنامه درسی ملی و فوق برنامه درسی مصوب شورای عالی آموزش و پرورش و آمادگی برای حضور در کلاس درس، ۳۰ ساعت در هفته و ساعات کار مدیران، معاونان و کارکنان اداری دفتری و خدماتی این مدارس و مراکز ۳۶ ساعت در هفته با احتساب حضور در جلسات و شوراهای آموزشی، پرورشی و اداری مدرسه تعیین می‌شود.

وی ادامه داد: در گذشته قانون کار مبنا بود و با استناد به آن معلمان مدارس غیردولتی برای دریافت حقوق و بیمه کامل باید ۴۴ ساعت در هفته تدریس می‌کردند اما اکنون در قانون جدید ساعت تمام وقت معلمان ۳۰ ساعت است و مؤسسان مدارس غیردولتی و مهدکودک‌ها باید با رعایت این موضوع کارکنان خود را بیمه کنند و امکان رصد به صورت آنلاین برای سازمان مدارس غیردولتی وجود دارد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • اقدامات قابل توجه دولت سیزدهم در حوزه مدرسه‌سازی جای قدردانی دارد
  • آذربایجان‌غربی نیازمند جذب اعتبارات مدرسه‌سازی است
  • شهریه مدارس غیردولتی، شفاف می‌شود؟!
  • رتبه برتر معاونت مشارکت های مردمی اداره کل نوسازی مدارس خوزستان در کشور
  • توسعه کشور و مردمی سازی صنعت نفت و گاز بدون نیاز به مدیریت و بودجه دولت
  • شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود
  • ساخت ۸۲ طرح خیری در چهارمحال و بختیاری
  • مدرسه سازی در سیستان و بلوچستان با مشارکت خیران
  • شناسایی ۱۰۰ مدرسه خطرآفرین در چهارمحال و بختیاری
  • نیاز چهارمحال و بختیاری به احداث ۱۰۰۰ کلاس درس