Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان کرمان گفت: برای این‌که شانس اشتغال افراد را بالا ببریم، نیاز است افراد ماهر را تحویل بازار کار بدهیم و هر جامعه‌ای که صاحب مهارت و این مزیت برتر شده، توانسته خلق ثروت کند.

به گزارش ایسنا،«محمدرضا جهانگیری» صبح امروز 15 بهمن ماه در نشست خبری اظهار کرد: هم‌اکنون معضل اصلی جامعه، بیکاری است و کشور با ابرچالش اشتغال روبه رو است که این مسأله بیشتر در قشر تحصیلکرده دانشگاهی نمود پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با اشاره به این‌که متوسط نرخ بیکاری استان کرمان 11 و نیم درصد است و با میاگین کشور فاصله‌ای ندارد، افزود: نرخ بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی 22 درصد و دو برابر نرخ بیکاری کل جامعه است که یکی از علل، گسترش بی‌رویه آموزش عالی بوده و جوانانی که باید در دهه 80 برایشان شغل ایجاد می شد، وارد تحصیلات عالیه شده و اکنون برای آن‌ها شغلی نیست.

جهانگیری با بیان این‌که دولت در برنامه ششم توسعه رشد هشت درصدی اقتصاد را پیش‌بینی کرده که بتواند در هر سال بیش از یک میلیون شغل ایجاد کند تا فشار بر بازار اشتغال و نرخ بیکاری را کاهش بدهد، افزود: به ازای هر یک درصد رشد اقتصادی 100 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در کشور نیاز است و این عدد تقریباً غیرممکن به نظر می‌رسد و در واقع دو درصد این عدد باید از طریق بهره‌وری محقق و 200 هزار میلیارد تومان صرفه‌جویی صورت بگیرد.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان کرمان گفت: تحقق بهره‌وری با افزایش بهره‌وری نیروی کار میسّر است و هر چه نیروها ماهر و کار اثربخش‌تری داشته باشند، بهره‌وری را بالا می‌برد و براین اساس آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در این برهه فوق‌العاده مهم است.

وی افزود: برای این‌که شانس اشتغال افراد را بالا ببریم، نیاز است افراد ماهر را تحویل بازار کار بدهیم و هر جامعه‌ای که صاحب مهارت و این مزیت برتر شده، توانسته خلق ثروت کند.

مهارت بهتر است یا ثروت؟

جهانگیری با بیان این‌که باید این سئوال مطرح شود که «مهارت بهتر است یا ثروت»؟ تصریح کرد: باید در جامعه، فرهنگ و اهمیت مهارت را القاء بکنیم که متأسفانه در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که فقر مهارت به شدت به جامعه ما آسیب می‌زند.

وی بیان کرد: با رخ دادن شکاف بین نسلی، نسل جدید کمتر به مهارت پرداخته و در چند دهه اخیر کم کم به جایی رسیده‌ایم که فقدان مهارت تهدید بزرگی برای جوانان ماست و این می‌تواند برای کشور ما چالش ایجاد بکند. در حالی که نسل ما باید دارای ثروت مهارت باشد، فاقد آن است و منابع ما نیز روز به روز کاهش پیدا می‌کند.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان کرمان اظهار کرد: با توجه به شرایط، باید در همه عرصه‌ها تلاش بیشتری صورت بگیرد تا جامعه را با مهارت آشتی بدهیم و متأسفانه دانشگاه‌ها اصلاً نگاه بازار کار به دانشجویان ندارند و رشته‌هایی که بتوانند کسب مهارت کرده و به راحتی وارد بازار کار شوند، ندارند.

وی افزود: سعی بر این است برای ایجاد هر رشته، نیازسنجی در منطقه صورت بگیرد و پس از آموزش مهارت نیز کارآموز رهگیری می‌شود که آیا توانسته با این رشته وارد بازار بشود یا نه؟

جهانگیری تصریح کرد: براساس نیازسنجی صورت گرفته مشخص شد در یکی از شهرستان‌های استان که یک هزار نفر راننده پایه یک و راننده ماشین آلات صنعتی نیاز دارد، یک آموزشگاه نیست.

وی ادامه داد: برای رفع این نیاز و حل مسأله اشتغال در شهرستان، طرحی از بهمن ماه امسال تا بهمن ماه سال آینده اجرا خواهیم کرد که در آن 10 هزار نفر با کمک بنگاه‌های اقتصادی شهرستان که نیاز به نیروی کار دارند، آموزش داده و روانه بازار کار خواهیم کرد.

سهم فنی و حرفه‌ای از بودجه آموزشی بسیار ناچیز است

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان کرمان در ادامه با اشاره به سهم اندک فنی و حرفه‌ای از بودجه عمومی دولت، گفت: سهم ما از کل بودجه آموزشی امسال 1.3 درصد بوده که بسیار ناچیز است و این در حالی است که به ازای هر نفر ساعت در آموزش فنی و حرفه‌ای 20 برابر آموزش و پرورش هزینه می‌کنیم.

وی افزود: طرحی را در سال جاری دنبال و با اکثر بنگاه‌های اقتصادی و معین‌های استان مذاکره کردیم که بخشی از هزینه‌های آموزشی ما را تقبل کنند و این اتفاق افتاده تا با کمک آنها بتوانیم کمکی به بازار اشتغال و نیازهای آنها را در بخش مهارت رفع کنیم.

جهانگیری اظهار کرد: توانمندسازی جوامع محلی در روستاها و سکونتگاه‌های غیررسمی از اولویت‌های ماست و برای استفاده از تسهیلات اشتغال روستایی، نیاز است افراد مهارت داشته باشند زیرا تنها با توزیع پول در جامعه نمی شود شغل ایجاد کرد.

ایران در زمینه ارتباط بین آموزش و اشتغال رتبه 130 را دارد

وی با اشاره به اینکه اگر به سمت آموزش‌های مهارتی نرویم، با توزیع پول به اشتغال نمی‌رسیم، تصریح کرد: در بررسی آموزش‌های رسمی بین 130 کشور در زمینه ارتباط بین آموزش و شغل، کشور ما رتبه آخر را دارد.

جهانگیری با اشاره به اینکه در آموزش فنی و حرفه‌ای پیش‌بینی و رصد شده که آموزش‌های ارائه شده مطابق با بازار کار باشد، گفت: اگر نیازسنجی به درستی انجام شود، هدف‌گذاری برای اشتغال در کارگاه‌ها را می‌توان افزایش داشت و قبل از برنامه‌ریزی آموزشی این شعار را داریم که می خواهیم به چه کسی، چه آموزشی و برای کجا بدهیم.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان کرمان با بیان اینکه فرصت از دست دادن منابع را نداریم، اظهار کرد: 28 مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای دولتی، قریب به 200 کارگاه آموزش دولتی و 701 آموزشگاه آزاد در خوشه‌های مختلف صنعت، کشاورزی و خدمات آموزش‌های فنی و حرفه‌ای را در استان کرمان به آحاد جامعه ارائه می‌دهند.

وی با اشاره به اینکه در 150 حرفه آموزش ارائه می کنیم، افزود: در 10 ماهه امسال 5 میلیون و 300 هزار نفر ساعت در بخش دولتی و 4 میلیون و 100 هزار نفر ساعت در بخش خصوصی استان آموزش های فنی و حرفه ای را گذرانده اند.

جهانگیری تصریح کرد: صرفاً بحث آموزش را نداریم و مشاغل را رصد و در زمینه اشتغال عمل می‌کنیم و هر جا که برای ارتقاء مهارت نیروهای بنگاه‌های اقتصادی و صنعتی به علت تغییرات تکنولوژی نیاز است، همکاری می‌کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۰۵۰۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشنهاد تغییر نام دانشگاه «فنی حرفه‌ای» به «مهارت» قابل پیگیری است

سید محمد حسینی در مراسم اختتامیه نخستین کنفرانس ملی مهارت ایران که با همت دانشگاه فنی و حرفه‌ای با حضور استادان، پژوهشگران و فعالان صنعتی در مرکز همایش‌های صدا و سیما برگزار شد، با اشاره به اینکه ۱۴۰۳ اولین سال اجرای برنامه هفتم است و دولت در تدوین آن به مهارت آموزی اهتمام ویژه‌ای داشت، گفت: برگزاری این کنفرانس می‌تواند اهمیت مهارت افزایی و آموزش حرفه‌های شغلی را به گفتمان غالب در جامعه و بین خانواده‌ها، جوانان و نوجوانان و رسانه‌ها تبدیل کند. دولت نیز آمادگی دارد لوایح لازم در این زمینه را تدوین و به مجلس تقدیم کند تا اهداف مدنظر در برنامه هفتم محقق شود.

معاون امور مجلس رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه نیروی انسانی بزرگ‌ترین سرمایه هر کشوری است، افزود: هیچ کشوری بدون نیروی متبحر نمی‌تواند از منابع و ذخایر مادی خود استفاده کند همچنان که برخی کشور‌ها به‌رغم برخورداری از منابع زیرزمینی غنی، به‌خاطر کمبود سرمایه انسانی توانمند و متعهد، تحت سلطه قدرت‌های جهانی هستند، لذا غلبه بر مشکلات و تسریع در پیشرفت کشور قبل از هر چیز نیازمند نیروی ماهر و توانمند است که بایستی جوانان را به یادگیری مهارت‌های شغلی ترغیب کرد تا در جامعه نقش‌آفرین و مؤثر باشند و در جهت رفع نیاز‌ها و مشکلات اقتصادی گام بردارند.

حسینی تاکید کرد: امام راحل روحیه خودباوری، اعتماد به نفس و «ما می‌توانیم» را در جامعه احیا کردند که یک نمونه از نتایج ملموس آن عملیات وعده صادق توسط نیرو‌های غیور مسلح کشور است که با موفقیت به اجرا در آمد درحالیکه برخی کشور‌های غربی با بسیج همه امکانات خود در دفاع از رژیم صهیونیستی، موفقیت آمیز بودن عملیات ایران را باور نداشتند و مدعی بودند که موشک‌های ایران نمی‌تواند از سپر دفاعی و پدافندی چند لایه آنها عبور کند، اما غلبه بر این دیواره‌ها نشان داد که جوانان و نخبگان ما از چنان استعدادی برخوردار هستند که هیچ مانعی نمی‌تواند برنامه آنها را متوقف کند.

معاون پارلمانی رئیس جمهور با بیان اینکه بسیاری از جوانان از استعداد شگرفی برخوردار هستند و در همه حوزه‌ها می‌توانند منشاء کار‌های بزرگ باشند از اقدامات انجام شده برای مهارت آموزی به سربازان وظیفه در پادگان‌ها نیز تجلیل کرد و گفت: این کار باعث می‌شود که دوران سربازی برای جوانان پرجاذبه و مفید باشد.

حسینی تاکید کرد: بر اساس قاعده عقلی «حکم الامثال فیما یجوز و فیما لایجوز واحد» ملتی که بتواند در یک عرصه موفقیت و دستاورد بزرگ داشته باشد در سایر حوزه‌ها نیز این قابلیت و امکان را دارد بنابر این ما که در عرصه نظامی، علمی و هسته‌ای توانسته‌ایم با اتکا به توان عناصر نخبه و انقلابی به دستاورد‌های بزرگی دست پیدا کنیم در عرصه‌های اقتصادی، صنعتی و کشاورزی نیز می‌توانیم پیشرفت‌های چشم گیری را رقم بزنیم.

معاون پارلمانی رئیس جمهور خاطرنشان کرد: دولت مردمی آیت‌الله رئیسی با احصای نظام مسائل کشور و تدوین سند تحول و برنامه هفتم راهکار‌های عملیاتی برای غلبه بر مشکلات را درنظر گرفته است و بر این مبنا گام به گام در حال رفع موانع و بهبود شرایط است.

وی با اشاره به نیاز کشور به مشاغل و حرفه‌های متنوع گفت: درگذشته غالبا در دانشگاه‌ها تاکید بر مباحث نظری بود و به حرفه‌آموزی کم توجهی وجود داشت، اما در این دوره با توجه به نیاز کشور به نیرو‌های ماهر در حرفه‌ها و مشاغل گوناگون، مهارت‌افزایی و آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در اولویت برنامه‌ها قرار گرفته است و دولت با حمایت از دانشگاه فنی و حرفه‌ای، افزایش اعتبارات و کمک به تامین تجهیزات و امکانات مورد نیاز آموزشی، مصمم است گام‌های بلندی در این زمینه بردارد.

معاون رئیس جمهور تصریح کرد: دانشگاه باید نیرو‌های متخصصی تربیت کند که در آینده نقش آفرین باشند و تلاش اساتید دانشگاه فنی و حرفه‌ای در جهت تحقق شعار «ارزش‌مدار، کارآفرین و ثروت‌ساز» باشد البته دانشگاه‌ها باید در کنار ارائه آموزش‌های فنی و تخصصی، تقویت ایمان و پایبندی به اصول و ارزش‌ها را نیز وظیفه خود بدانند.

حسینی افزود: از طرف دیگر فرهنگ‌سازی در جامعه و بین خانواده‌ها برای سوق دادن فرزندان به سمت مهارت‌آموزی در دانشگاه‌ها از اهمیت فراوانی برخوردار است تا فرهنگ کار در جامعه نهادینه شود.

معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: دانشگاه فنی و حرفه‌ای در سال‌های اخیر با حمایت دولت مردمی گام‌های بلندی به سمت مهارت‌افزایی برداشته است و جوانان گرایش و اقبال بیشتری برای تحصیل در این دانشگاه پیدا کرده‌اند، چون اشتغال به کار آنان در آینده تقریباً تضمین شده است.

وی در ادامه با تاکید بر اهمیت استقرار مراکز آموزشی فنی و حرفه‌ای در جوار مجموعه‌های صنعتی اظهارداشت: دانشگاه‌های فنی و هنرستان‌ها اگر در کنار کارخانه‌ها و مراکز صنعتی و معدنی و پارک‌های علمی و فناوری باشند می‌توانند از تجهیزات و امکانات آنها برای آموزش عملی دانشجویان و دانش آموزان بهره ببرند همچنان که دانشگاه‌های علوم پزشکی از دسترسی به بیمارستان‌ها برای آموزش دانشجویان بیشترین استفاده را به عمل می‌آورند.

حسینی همچنین با اشاره به مطالبه اساتید دانشگاه فنی و حرفه‌ای مبنی بر تغییر نام این دانشگاه به دانشگاه ملی مهارت و تاسیس شهر مشاغل و پارک‌های مهارت و صنایع خلاقه، این پیشنهاد‌ها را موجه و قابل پیگیری دانست.

در پایان این مراسم با حضور معاون پارلمانی رئیس‌جمهور از برگزیدگان کنفرانس، پژوهشگران برتر، حامیان دانشگاه و کنفرانس و نیز پیشکسوتان دانشگاه از جمله پروفسور حسن کی‌پور تجلیل شد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دولت

دیگر خبرها

  • چرا آموزش مهارت به کارگران ضرورت دارد؟
  • نویدکیا: یک تیم داغان را تحویل گرفتم!
  • ۷۴ درصد از زندانیان ندامتگاه خورین ورامین مشغول به کار شدند
  • پیشنهاد تغییر نام دانشگاه «فنی حرفه‌ای» به «مهارت» قابل پیگیری است
  • دانش‌آموزان امسال ۳ نوع مهارت را فرامی‌گیرند
  • دانش‌آموزان امسال ۳ نوع مهارت را فرا می‌گیرند
  • استقرار مراکز آموزشی فنی و حرفه‌ای در جوار مجموعه های صنعتی
  • مهارت‌آموزی ۱۴۹۳ بانوی بیرجندی در مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای
  • مهارت‌آموزی ۳۵۲۱ مددجوی کمیته امداد خراسان‌ جنوبی
  • مهارت‌آموزی سه هزار و ۵۲۱ مددجوی کمیته امداد خراسان‌جنوبی