Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-07@16:03:23 GMT

کنترل بیولوژیک، بهترین ابزار مدیریت تلفیقی آفات

تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۰۰۹۴۴۹

کنترل بیولوژیک، بهترین ابزار مدیریت تلفیقی آفات

کارگاه آموزشی کنترل بیولوژیک آفات با هدف آشنایی دانشجویان رشته کشاورزی و مهندسی گیاه پزشکی پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد با امتیازات و مزایای توسعه کنترل بیولوژیک و تأثیر آن بر سلامت افراد جامعه برگزار شد.

عضو هیات علمی گروه کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد در حاشیه کارگاه آموزشی کنترل بیولوژیک آفات در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا اظهار کرد: «کنترل بیولوژیکی برای کنترل آفات شامل حشرات، کنه‌ها، علف‌های هرز، و بیماری‌های گیاهی است که با استفاده از موجودات زنده به روش شکارگری، گیاه‌خواری یا دیگر مکانیسم‌های طبیعی انجام می‌شود اما مشخصاً با مدیریت انسانی انجام می‌شود که این روش مهم‌ترین جز در برنامه مدیریت تلفیقی آفات است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

دکتر مجید رحیمی زاده با اشاره به مزایای کنترل بیولوژیکی خاطرنشان کرد: «حرکت در راستای توسعه پایدار کشاوری، اثرات تخریبی کمتر این روش در محیط‌زیست نسبت به روش‌های فیزیکی و شیمیایی و کاهش نسبی آلودگی محیط‌زیست، امکان افزایش محصول با منابع موجود، کاهش احتمال ایجاد مقاومت با مواد شیمیایی، دستیابی به روش‌های کنترل بی‌خطر و کاهش اثرات زیان‌آور مواد شیمایی روی سایر موجودات زنده مانند حشرات و میکروارگانیسم‌های غیر هدف از مزایای کنترل بیولوژیکی است.»

مدیر گروه رشته کشاورزی واحد بجنورد افزود: «کنترل بیولوژیک به‌عنوان اساسی‌ترین رکن مدیریت تلفیقی آفات می‌تواند تضمین‌کننده بهبود کیفیت و سلامت محصول و افزایش قابلیت صادرات و کاهش خطرات زیست‌محیطی و سلامت جامعه باشد و لذا بهترین ابزار مدیریت تلفیقی آفات بوده و به همین سبب در سنوات اخیر بسیار موردتوجه قرارگرفته است.»

وی خاطرنشان کرد: «توسعه کنترل بیولوژیک و ایجاد و ترویج فرهنگ مصرف محصولات عاری از باقیمانده سموم شیمیایی به‌ویژه در مورد میوه‌ها و سبزی‌ها که عمدتاً به‌صورت خام و تازه مورد استفاده قرار می‌گیرد از ضرورت‌های تأمین سلامت و بهداشت افراد جامعه است.»

رحیمی زاده تصریح کرد: «در عصر حاضر مصرف آفت‌کش‌ها مشکلات عدیده‌ای از جمله ایجاد آلودگی در اکوسیستم آبی، آلودگی در خاک، ورود سموم در زنجیره‌های غذایی و اثر بر جانوران و گیاهان، انقراض گونه‌های زیستی، مقاومت در آفات و به مخاطره افتادن سلامت افراد جامعه را منجر می‌شود.»

رحیمی زاده با بیان آماری از میزان مصرف سالانه سموم دفع آفات کشاورزی در ایران اظهار کرد: «میزان مصرف سالانه سموم دفع آفات کشاورزی در ایران حدود 24000 تن است که از این میزان حشره‌کش‌ها، قارچ‌کش‌ها و علف‌کش‌ها به ترتیب از میزان بالای مصرف برخوردار است که استان گیلان از بالاترین میزان مصرف و استان سیستان و بلوچستان از کمترین میزان مصرف برخوردار است.»

مدیر گروه رشته کشاورزی افزود: «مسمومیت ناشی از آفت‌کش‌ها در جهان سالانه یک‌میلیون مورد است که از این تعداد 20 هزار مورد منجر به مرگ می‌شود و بیماری‌های پوستی دومین رتبه بیماری‌های معمول مربوط به مشاغل مرتبط با سموم است.»

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۰۹۴۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهترین زمان مصرف پروتئین چه وقت است؟ قبل یا بعد از تمرین؟

مصرف پروتئین کافی به حفظ توده عضلانی بدون چربی کمک می‌کند، به خصوص در افرادی که به طور منظم ورزش می‌کنند. اما آیا زمان مصرف پروتئین بر میزان اثرگذاری آن تاثیر می‌گذارد؟ باید قبل از تمرین پروتئین خورد یا بعد از آن؟ بهترین زمان مصرف پروتئین ممکن است به نیاز‌های کلی و اهداف تناسب اندام شما بستگی داشته باشد.

به گزارش روزیاتو، پروتئین در فرآیند‌های بیولوژیکی مختلف از جمله تولید هورمون، عملکرد سیستم ایمنی و بسیاری از واکنش‌های آنزیمی نقش دارد. همچنین برای رشد و ترمیم عضلات حیاتی است و این موضوع آن را به کانون توجه بسیاری از افراد که بر تناسب اندام تمرکز دارند تبدیل می‌کند.

فعالیت بدنی باعث تجزیه پروتئین عضلانی می‌شود، اما اسید‌های آمینه موجود در پروتئین رژیم غذایی نقش بلوک‌های ساختمانی را برای بافت عضلانی بازی کرده و از ترمیم عضله حمایت می‌کنند.

هیچ‌گونه شواهد قطعی وجود ندارد که بتوان گفت مصرف پروتئین قبل از تمرین بهتر است یا بعد از آن، اما مصرف پروتئین هم قبل و هم بعد از تمرین فوایدی برایتان دارد.

مردان و زنان باید روزانه چه مقدار پروتئین مصرف کنند؟

فواید مصرف پروتئین قبل از تمرین

در سال‌های اخیر، ورزش ناشتا به یک استراتژی رایج برای به حداکثر رساندن اکسیداسیون چربی در تلاش برای کاهش وزن تبدیل شده است. در حالی که تحقیقات در مورد اثربخشی آن هنوز قطعی نیست، بسیاری از ورزشکاران – حدود ۶۳٪ – این نوع تمرین را در برنامه‌های خود گنجانده‌اند.

مصرف پروتئین قبل از تمرین می‌تواند یک استراتژی تغذیه‌ای موثر برای افرادی باشد که برای ورزش ناشتا با مشکل مواجه هستند. این کار کربوهیدرات‌های موجود در سیستم بدن شما را در طول تمرین محدود می‌کند و در عین حال گرسنگی را نیز از بین می‌برد.

تحقیقات نشان می‌دهد که دوز‌های حداکثر ۴۰ گرمی پروتئین قبل از تمرین مانع اکسیداسیون چربی نمی‌شود. از طرفی مصرف آن قبل از تمرین تضمین می‌کند که ذخایر پروتئین آماده حمایت از سنتز پروتئین عضلانی در زمان مناسب هستند.

فواید مصرف پروتئین بعد از تمرین

مصرف پروتئین بعد از تمرین فواید زیادی دارد که با نقش آن در سنتز پروتئین عضلات شروع می‌شود.

این باور وجود دارد که تمرین مقاومتی جامع پاسخ آنابولیک عضله به دریافت پروتئین را تا ۲۴ ساعت افزایش می‌دهد. بنابراین، تامین یک منبع پروتئین برای سیستم بدن پس از تمرین می‌تواند به مرور زمان باعث افزایش عضله شود.

پروتئین بعد از تمرین می‌تواند نشانگر‌های آسیب عضلانی و التهاب را کاهش دهد، روند ریکاوری را بهبود بخشد و بدن را برای جلسه بعدی تمرین آماده کند.

به‌علاوه، برای کسانی که به دنبال کاهش وزن هستند، خوردن یک وعده غذایی غنی از پروتئین بعد از تمرین می‌تواند باعث احساس سیری شود و به کاهش مصرف غذا در بین وعده‌های غذایی کمک کند.

پروتئین قبل از تمرین یا بعد از آن؟

تصمیم برای مصرف پروتئین قبل یا بعد از تمرین بستگی به اهداف فردی، برنامه تمرینی و ترجیحات شخصی دارد. عواملی مانند شدت تمرین، قابلیت هضم، و نوع منبع پروتئین ممکن است بر زمان مصرف بهینه تأثیر بگذارند.

در حالی که زمان‌بندی ممکن است بر اساس عوامل فردی متفاوت باشد، این اولویت دادن به مصرف «کافی» پروتئین روزانه است که نقش کلیدی را در دستیابی به اهداف تناسب اندام ایفا می‌کند.

مشاوره با یک متخصص تغذیه می‌تواند به شما کمک کند تا مصرف پروتئین و زمان‌بندی خود را برای بهینه‌سازی عملکرد و نتایج تمرینی‌تان تنظیم کنند.

دیگر خبرها

  • طرح‌های مهم تأمین و انتقال آب به تهران در پیچ و خم اعتبارات
  • نقش تغذیه مناسب را در کنترل آسم جدی بگیرید
  • لزوم مبارزه با آفات مگس مدیترانه در باغات مازندران
  • ۱۳ استان در معرض تهدید سن و زنگ زرد هستند
  • بیش از ۳۵۰ میلیون نفر از علایم تنفسی آسم رنج می‌برند/ هزینه ۳۰ میلیون تومانی درمان هر بیمار در سال
  • بررسی ویژگی های انواع گیت کنترل تردد
  • بهبود خدمات‌رسانی شهرداری تبریز با بهره‌برداری از مرکز کنترل ترافیک و مدیریت بحران
  • لزوم مبارزه تلفیقی با آفت سپردار توت سفید در باغات سیاه ریشه
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • بهترین زمان مصرف پروتئین چه وقت است؟ قبل یا بعد از تمرین؟