Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@23:17:16 GMT

تصویرسازی کلیشه‌ای نکردیم

تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۰۱۵۱۹۹

تصویرسازی کلیشه‌ای نکردیم

کارگردان مستند «بانو قدس ایران» درباره احتمال وجود محدودیت در بیان و پرداختن به موضوع این مستند گفت: ما در این فیلم حرمت همسر امام(ره) که نهان‌خانه پنهان او بودند را حفظ کردیم و ناگفته‌هایی که وجود دارد به زندگی شخصی آنها برمی‌گردد.

به گزارش ایسنا، نشست خبری مستند «بانو قدس ایران» با حضور عوامل و کارگردان این مستند شامگاه یکشنبه 15 بهمن در پردیس سینمایی ملت برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای نشست مصطفی رزاق‌کریمی کارگردان این مستند بیان کرد: این فیلمی است که در دی‌ماه سال 94 آغاز شد و تولید آن سه سال طول کشید. برای من اتفاق مهم و خوبی در عرصه مستند و پرتره بود و با وجود اینکه در سال‌های گذشته چنین مستندهایی را زیاد کار کرده بودم اما این کار از دید خودم باید برای تحقیقات بسیاری انجام می‌شد و بعد از انجام تحقیقات بود که می‌توانستم بگویم می‌شود راجب این موضوع فیلم کار کرد یا نه؟

او ادامه داد: این مستندی نبود که سیاه‌لشگر یا سروصدا داشته باشد که البته دلایل خاص خودش را داشت.

سپس غلامعلی اصغریان تهیه‌کننده مستند «بانو قدس ایران» با اشاره به اینکه در کنگره‌ای که برای بزرگداشت این بانو در سال 94 برگزار شد، زمینه ذهنی ساخت این مستند زده شد و به نظر می‌رسید که این بانو حق بزرگی بر انقلاب و مردم داشته زیرا که 60 سال از زندگی‌اش را همسو با رهبر انقلاب بوده است و به واسطه چهره پرابهت امام(ره) اشخاص دیگری که در این راه زحمت کشیده بودند کمتر دیده می‌شدند بنابراین ما به بیان این داستان پرداختیم.

او ادامه داد: در ایران بسیار گفته می‌شود که پشت سر هر مرد موفقی یک زن ایستاده است و ما هم در این مستند حضور این زن در لحظه لحظه زندگی امام(ره) را به تصویر کشیدیم و سعی کردیم، بسترسازی انجام دهیم برای دیگر هنرمندان که آنها نیز ورودی داشته باشند به این قسم موضوعات.

در ادامه این نشست پژوهشگر این مستند در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر اینکه آیا در این مستند محدودیت‌هایی هم وجود داشته که امکان بیانش نباشد، گفت: اینکه ما چقدر پژوهش کردیم و چقدر از آن در فیلم آمده است مهم نیست قطعا حرف‌های ناگفته زیادی وجود داشته ولی آنچه که در فیلم آمده جامع و کامل است و سانسوری وجود نداشت و حرف‌هایی خانوادگی زده شد که احتمال می‌دادیم که خانم به عنوان یک زن دوست نداشته باشند این حرف‌ها در جایی زده شود.

سپس رزاق‌کریمی ادامه داد: این فیلم یک جغرافیایی جدیدی دارد و ما در نیمه‌های تحقیق به این نتیجه رسیدیم که باید مسیر مستقیم‌تری را پیش بگیریم تا به موضوع نزدیک شویم. وقتی تحقیق تمام شد به وضوح می‌توانم بگویم که حمایت حاج حسن خمینی بسیار مفید بود و کلمه خط قرمز برای ما وجود نداشت. ما فقط حریم امام را حفظ کردیم و این اصطلاح خط قرمز فقط در ایران مد است. ناگفته‌هایی وجود دارد که اینقدر شخصی‌اند که اصلا نباید گفته می‌شد. من پرهیز دارم از اینکه افراد در مقابل دوربین من به ابزار تبدیل شوند.

رزاق‌کریمی اضافه کرد: ما برای ساخت این مستند به سراغ نوه‌های امام(ره) رفتیم و هر کسی آزاد بود به صورت داوطلبانه جلوی دوربین قرار بگیرد و بعضی به دلایل مختلف جلوی دوربین نیامدند.

کارگردان این مستند با اشاره به اینکه استقلال شخصیت همسر امام(ره) نکته تاکیدی در این فیلم نبوده بیان کرد: یکی از دلایلی که امام(ره) با او ازدواج کرده همین استحکام و استقلال این زن بوده است. ایشان قبل از ازدواج نیز همین ویژگی شخصیتی را داشتند بنابراین ما در فیلم چیزی غیر از واقعیت را بیان نکردیم.

سپس غلامعلی اصغریان تهیه‌کننده «بانو قدس ایران» درباره اکران این مستند در سینماها اظهار کرد: قصد ما به طور قطعی اکران عمومی این مستند در تمام سینماهاست و بعد از جشنواره و در زمان خودش قطعا این اتفاق خواهد افتاد و پیش‌بینی می‌کنیم که با استقبال مواجه شود زیرا که تاثیرگذار و بدون هیچ سانسوری ساخته شده است.

محمدرضا کریمی راد فیلمنامه‌نویس این مستند با بیان اینکه این مستندهایی که ساخته می‌شود همه شبیه به هم هستند، گفت: این قصه روایت خانم است، کسی که به یقین می‌توانم بگویم در سینمای مستند برای اولین بار است که راوی یک زن است و قصه خودش را می‌گوید. زیبایی یک مستند به تناقض‌هایش هم است. از کلیشه مستندی که روی یک خط جلو برود جلوگیری کردیم و این فیلم باید در قالب مستند ارزیابی شود. در قلم هم سعی کردیم همان نوشتار فاخر همسر امام(ره) را حفظ کنیم.

زهرا نبی‌پور پژوهشگر این اثر به منابع این مستند اشاره کرد و گفت: دست‌نوشته‌های خانم منبع اصلی ما بود همچنین صحبت‌هایی که در سال‌های پایانی عمرشان با حاج حسن انجام داده بودند و نامه‌هایی که به فرزندانشان می‌نوشتند از دیگر منابع ما بود.

صبا ندایی آهنگساز این اثر نیز از موفقیت موسیقی در دیده شدنش اشاره کرد و گفت: موسیقی دو رسالت در این فیلم داشت؛ یک ایجاد فضاسازی و دوم بیان لحظات خاص داستان که برای هر کاراکتر تعریف شده بود.

در پایان نشست محمد پورفر تدوینگر درباره صحنه‌هایی که از بالا فیلمبرداری شده بود، بیان کرد: ما در این فیلم تصویرسازی کلیشه‌ای نداشته‌ایم. ضمن اینکه هیچ‌گاه تفاوت‌ها را سرکوب نکرده‌ایم و برای خوشایند کسی چیزی را اضافه یا حذف نکرده‌ایم. 

در این نشست مصطفی رزاق‌کریمی کارگردان، غلامعلی اصغریان تهیه‌کننده، محمدرضا کریمی راد فیلمنامه‌نویس، صبا ندایی آهنگساز، زهرا نبی‌پور پژوهشگر و محمد پورفر تدوینگر حضور داشتند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۱۵۱۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکای پشت پرده بابک زنجانی چه کسانی بودند؟ /چرا پرونده اختلاس او شفاف سازی نمی شود؟ /مبلغ کلان ارزی قرار است به صورت املاک به بیت المال بازگردد؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روزنامه اعتماد گفتگویی با جواد امام فعال سیاسی اصلاح طلب انجام داده که در آن به عفو بابک زنجانی واکنش نشان داده است.

جواد امام، دبیرکل مجمع ایثارگران درباره حکم عفو یکی از محکومان مالی و نجات وی از اعدام گفت: به نظر نمی‌رسد که هیچ انسان نوع‌دوستی از اعدام نشدن افراد یا عفو شدن‌شان ناخشنود باشد، اما درباره این پرونده سوالات و ابهاماتی نزد عموم جامعه وجود دارد که بهتر بود، مسوولان قبل از صدور حکم عفو، پاسخ‌های قانع‌کننده‌ای به آنها می‌دادند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در ادامه یادآور شد: یکی از ابهامات اصلی این است که چه کسی یا بهتر است بگوییم چه کسانی چنین بستری را ایجاد و به این فرد در جرایم ارتکابی‌اش یاری رساندند، یا به تعبیر بهتر شرکای پشت‌پرده او که امکانات زیادی هم در اختیار داشتند، چه کسانی بودند؟ چرا هیچگاه درباره این پرونده اختلاس که در زمان خود رقمی قابل توجه بود، شفاف‌سازی نشد؟ کاش آقایان تحقیق کنند و ببینند که معطل‌سازی دو قوه برای سال‌ها و پخش اطلاعاتی ناقص از پرونده آقای «ز» در رسانه‌ها چه آثاری در افکار جامعه گذاشته است؟

او ادامه داد: امروز یک سوال دیگر این است که آیا مبلغ کلان ارزی که این فرد در حاشیه‌ای کاملا امن و با حمایت اشخاص و جریانی خاص برداشته و آن را سال‌ها در اختیار داشته، قرار است به ‌صورت ملک و املاک به بیت‌المال بازگردد؟ آیا مولفه‌هایی مثل نوسانات ارزی، تورم، عدم‌النفع و... را به این پرونده راه داده‌اند یا خیر؟ خوب است شفاف توضیح داده شود روند بازگشت پول ملت پس از این همه فراز و نشیب چگونه خواهد بود؟

امام یادآور شد: ما در گذشته پرونده‌های زیادی در خصوص جرایم مالی داشته‌ایم که متهم ردیف اول آن را بدون هیچ مماشاتی اعدام کرده‌اند. به عنوان نمونه، می‌توان به پرونده‌هایی نظیر سلطان سکه و قیر اشاره کرد. لذا ممکن است این شائبه ایجاد شود که یا اعدام آنها عجولانه و نادرست بوده، یا پشتوانه آقای «ز» آنقدر قوی بوده که او را از اعدام رهانیده است؛ مگر افراد نباید برابر قانون یکسان باشند؟ در هر صورت یکی از اصلی‌ترین مسائل در امر کشورداری، صداقت و شفافیت در قبال مردم است. نمی‌توان با اظهارنظرهایی ناقص و آشفته، به افکار پرسشگر پاسخ داد. به‌ویژه در جامعه‌ای که میلیون‌ها تحصیلکرده دانشگاهی و اشخاص فرهیخته دارد .به باورم هیچ چیز به اندازه صداقت با مردم و محرم دانستن آنها در خصوص پرونده‌های این‌چنینی، نمی‌تواند جامعه را از عادلانه بودن احکام مطمئن سازد.

دبیرکل مجمع ایثارگران گفت: بدون تردید بخش مهمی از جامعه امروز درباره بخشی از پرونده‌های قضایی، پرسش‌های قابل تأملی دارند، اما متأسفانه پاسخ‌های قانع‌کننده‌ای به آنها داده نمی‌شود.

امام خاطرنشان کرد: آنچه در پایان می‌توان طلب کرد، درخواست از مسوولان قوه قضاییه جهت شفاف‌سازی هرچه بیشتر درباره پرونده‌های این‌چنینی است؛ اینکه دقیقا چه ابعاد و ارقامی داشته و چه کسانی به بهانه دور زدن تحریم و صدور چنین مجوزهایی بسترساز این جرایم شدند و با او در ارتکاب این جرم بزرگ همکاری و مشارکت داشته‌اند؟ به نظر می‌رسد که حکمرانی خوب که واجد شاخص‌هایی نظیر حاکمیت قانون، شفافیت و پاسخگویی است، ایجاب می‌کند که مقامات و کارگزاران تصمیم‌ساز، نسبت به این‌ شاخص‌ها توجه خاص داشته باشند.

او گفت: باید اضافه کرد که در اندیشه و عمل سیاسی امام خمینی نیز پر واضح است که تغییر وضع موجود به وضع مطلوب دنبال شده است. اندیشه و عمل بنیانگذار انقلاب در راستای شفافیت و پاسخگو کردن مقامات و کارگزاران حکومت بود و این مسیر به کارآمدی نظام و رضایتمندی عمومی رهنمون می‌شد و مشروعیت نظام را به‌دنبال داشت. مرجعیت رسانه‌ای در داخل کشور به ‌شدت متزلزل شده و رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران حرفه‌ای داخلی از نگرانی مواجه‌ شدن با اتهام‌هایی چون «تشویش اذهان عمومی» یا «نشر اکاذیب» و «اقدام علیه امنیت ملی» نمی‌توانند به رسالت حرفه‌ای خود به‌ طور کامل و مطلوب عمل کنند.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903384

دیگر خبرها

  • تن‌هاخ: در حد نام منچستر یونایتد بازی نکردیم
  • راهکار بیژن نوباوه برای حرکت فرهنگی برای حجاب؛ از سخت‌ترین کار شروع کردیم | فیلم
  • انزوای رژیم صهیونیستی در جشنواره‌ها/ از فرصت‌ها استفاده نکردیم
  • شرکای پشت پرده بابک زنجانی چه کسانی بودند؟ /چرا پرونده اختلاس او شفاف سازی نمی شود؟ /مبلغ کلان ارزی قرار است به صورت املاک به بیت المال بازگردد؟
  • ۱۵ سال کشته‌سازی؛ «ترانه»‌ای که به «نیکا» ختم شد
  • ۱۵سال کشته‌سازی؛ «ترانه»ای که به «نیکا» ختم شد+ عکس و فیلم
  • تربیت متخصص در علوم مختلف و ساختار سازی شیعه از مهم‌ترین اقدامات امام صادق علیه السلام بود
  • پیروان امام صادق(ع) در مسیر تمدن‌سازی
  • مجموعه مستند «پا به ماه» از شبکه ۲
  • شناخت درست اهل بیت و تبعیت از آنها از واجبات است