Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر مائده برهمن - متخصص رادیوتراپی و رادیوانکولوژی در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری برنا، در خصوص اثرگذاری رادیوتراپی بر مشکلات ژنتیکی فرزندان آینده زنان بهبودیادفته از سرطان، بیان کرد: «انجام رادیوتراپی از نظر ژنتیکی مشکلی برای جنین ایجاد نخواهد شد. رادیوتراپی یا شیمی درمانی مشکل دائمی روی کروموزوم مادر برای بارداری بعدی وی ایجاد نمی‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

وی با اشاره به اینکه رادیوتراپی همان لحظه بر روی محل تومور اثر می‌کند، تصریح کرد: «رادیوتراپی اثر سیستمیک روی مادر یا کروموزومها نمی‌گذارد.»

برهمن با بیان این مطلب که در گذشته دایره انجام رادیوتراپی بر روی محل موردنظر وسیع‌تر بود، گفت: «عوارض رادیوتراپی که در گذشته انجام می‌گرفت برای بافت های نرمال اطراف، بالاتر از وضعیت فعلی بود. در حال حاضر، دقیقا در محلی که تومور وجود دارد رادیوتراپی انجام می‌شود که عوارض و آسیب آن به بافت‌های اطراف بسیار کم‌تر است.»

وی در ادامه افزود: «با توجه به وجود دستگاه های پیشرفته کنونی رادیوتراپی می توان بدون بالابردن عوارض درمان دوز درمان را بالاببریم و اثر درمانی را بیافزاییم.»

برهمن تصریح کرد: «در خصوص شیمی‌درمانی استفاده از برخی داروها روی ژن تأثیری ندارد اما بر روی تخمک و باروری اثر می‌گذارد و تخمک را از بین می‌برد. اگر رادیوتراپی در لگن بیمار انجام شود روی سلول‌های تخمک بیمار تأثیر می‌گذارد و تخمدان پس از مدتی از بین می‌رود. به همین علت اگر فردی قصد باروری داشته باشد تخمدان را در شکم جابه‌جا می‌کنند تا از مسیر رادیوتراپی خارج شود. برای شیمی درمانی تخمک یا جنین را فریز می‌کنند.»

این متخصص رادیوتراپی با اشاره به اینکه در برخی موارد اثر رادیوتراپی با جراحی برابری می‌کند، تصریح کرد: «در برخی موارد مثل سرطان پروستات شما می‌توانید به مریض حق انتخاب درمان بدهید؛ مریض می‌تواند جراحی یا رادیوتراپی را برای درمان سرطان پروستات خود انتخاب کند.»

برهمن اظهار کرد: «به علت پیشرفت‌های حاصل در حوزه بهداشت‌، درمان رادیوتراپی از جراحی سبقت گرفته است.»

وی در ادامه به بیان مشکلات و چالش‌های رادیوتراپی پرداخت و عنوان کرد: «مشکل اصلی، هزینه بالا تهیه دستگاه‌های رادیوتراپی و توزیع نابرابر دستگاه‌ها در شهرها است. به دلیل هزینه بالا خرید دستگاه، امکان راحت تهیه کردن آن در شهرهای کوچک وجود ندارد. در شهرهای کوچک دستگاه رادیوتراپی نداریم اما تقریبا در تمام مراکز استان ها یک الی دو دستگاه رادیوتراپی وجود دارد.»

برهمن در خصوص هزینه‌های درمان رادیوتراپی، گفت: «در بیمارستانهای دولتی هزینه رادیوتراپی رایگان است. اگر فرد بیمار دفترچه داشته باشد خدمات درمانی برای وی رایگان انجام می‌شود. هزینه درمان رادیوتراپی در بیمارستانهای خصوصی رایگان نیست و هزینه آن به نوع سرطان بستگی دارد.»

وی در ادامه با اشاره به رایگان بودن هزینه شیمیدرمانی در بیمارستان‌های دولتی، بیان کرد: «شیمی درمانی در مراکز دولتی رایگان است اما داروهای آن رایگان نیست.»

این متخصص رادیوتراپی در خصوص اقدامات انجام شده وزارت بهداشت در رابطه با رادیوتراپی، گفت: «وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برایگسترش دستگاههای رادیوتراپی در سراسر کشور مجوز داده که تعداد دستگاه‌ها نسبت به چندین سال گذشته در مراکز استان‌ها بیشتر شده است.»

خبرنگار: ملیکا هاشمی

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۱۸۵۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاشت الکترود در مغز یک زن برای درمان سندروم لی + فیلم

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت: برای نخستین بار در کشور زنی ۲۳ ساله که از بدو تولد مبتلا به "سندرم لی" بود برای کاشت الکترود عمقی مغز در بیمارستان شهدای تجریش جراحی شد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علیرضا زالی؛ جراح مغز و اعصاب و استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی اظهار کرد: برای نخستین بار در کشور زنی 23 ساله که از بدو تولد مبتلا به "سندرم لی" بود برای کاشت الکترود عمقی مغز در بیمارستان شهدای تجریش جراحی شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی درباره سندرم لی توضیح داد: این سندرم نوع بیماری نادر ژنتیکی است که فرد از همان بدو تولد به آن مبتلاست، عمده مشکلات در این بیماران مربوط به بخش میتوکندری یعنی بخش کارخانه درون سلول مغز است.

وی افزود: انواع بیماری‌ها شامل اختلالات عصبی، کاهش شنوایی، مشکلاتی در قوای عقلانی و ضریب هوشی، اختلالات چشمی و مشکلات قلبی، عروقی و تنفسی از جمله عوارض مبتلایان به سندرم لی است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی درباره وضعیت کلی بیمار اظهار کرد: بیمار زنی 23 ساله‌ است که به دلیل ابتلا به "سندرم لی" و مشخصاً عوارضی مانند اختلالات حرکتی در اندام‌ها که با درمان‌های متعارف هم بهبود پیدا نکرده بود، به بیمارستان شهدای تجریش مراجعه کرد و بعد از بررسی کاندیدای جراحی شد.

وی با اشاره به بررسی وضعیت این بیمار توسط همکاران بخش اختلالات حرکتی بیمارستان شهدای تجریش، افزود: بعد از بررسی‌های تیم پزشکی تصمیم بر این شد که الکترود در بخش‌های عمقی مغز  این بیمار کار گذاشته شود.

انجام موفقیت‌آمیز جراحی پیچیده خارج کردن توده از بدن یک زن

به گفته زالی در این جراحی الکترود تحریک مغز در هسته‌های تالاموس قرار داده شد، با کمک این روش اختلالات و مشکلات مقاوم به دارو درمانی در این بیمار به میزان قابل توجهی کنترل می‌شود.

جراح مغز واعصاب با اشاره به اینکه نخستین جراحی سندرم لی در کشور توسط متخصصان بیمارستان شهدای تجریش انجام شده است، بیان کرد: خوشبختانه بیماری که تحت عمل جراحی درمان سندرم لی قرار گرفت، از طول عمر بالاتری در بین مبتلایان برخوردار است.

وی یادآور شد: اولین جراحی سندرم لی در دنیا توسط متخصصان جراحی اعصاب دانشگاه اکلاهما در ایالت اکلاهما آمریکا در بیماری 18 ساله انجام شده است.

در ادامه فیلم مربوط به انجام این جراحی را مشاهده می‌کنید:

.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۷ جراحی موفق و رایگان مغز در اصفهان
  • کاشت الکترود در مغز یک زن برای درمان سندروم لی + فیلم
  • هشدار درباره انتقال بیمار از مراکز دولتی به بیمارستان‌های خصوصی!/ باید چرخه پرگلایه «بیمه» اصلاح شود/ متاسفانه از اولویت نخست یعنی بهداشت غفلت شده است
  • پرداخت بیش از ۱۲ هزار و ۷۳۰ میلیارد ریال به مراکز درمانی
  • آیا هیپنوتیزم برای درمان بیماران مبتلا به سرطان مفید است؟
  • هزینه ۱۳ میلیارد ریالی درمان بیمه شدگان کرمانشاهی طی سال گذشته
  • در اکثر خانواده‌های ایرانی یک مورد ابتلا به سرطان دیده می‌شود | ابتلای مردان به این سرطان بیشتر شده است
  • مشکل تامین ارز دارو داریم؛ اما وعده درمان سرطان رایگان می دهند! بودجه 1403 برای تامین دارو چه می گوید؟
  • انجام ۱۸۰ هزار عمل جراحی در تعطیلات نوروز
  • جزئیات خدمات درمانی «رایگان» تامین‌اجتماعی به بیمه‌شدگان