Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا، جمعی از دانشجویان و فارغ‌التحصیلان رشته‌ داروسازی علوم پزشکی شیراز، با تهیه‌ بیانیه‌ای خطاب به وزیر بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشکی، اعتراض خود را نسبت به آزادسازی تاسیس داروخانه، اعلام و دلایل و توجیهات تخصصی را در این خصوص مطرح کردند.

متن این بیانیه‌ که به امضای 181 دانشجو و فارغ‌التحصیل داروسازی رسیده به شرح زیر است:

" به استحضار میرساند ما بعنوان جمعی از فارغ التحصیلان جدید و دانشجویان دوره کارورزی(اینترن) دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، که اکنون و یا در آینده‌ای نزدیک در کسوت مسئولیت فنی در برخی از داروخانه های کشور مشغول به خدمت رسانی هستیم و خواهیم بود، قطعا این تمایل را داریم که در آینده، بعنوان موسس و دلسوز داروخانه، به خدمت رسانی بپردازیم .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیرو ورود مرکز ملی رقابت به مسئله تاسیس داروخانه‌ها در سطح کشور اخیرا متوجه شده‌ایم که این نهاد با کمترین ارتباط به حوزه سلامت و فقط با دید تک بعدی به مسئله اداره داروخانه ها به عنوان یک بنگاه اقتصادی، به برخی از مواد آیین نامه تاسیس و اداره داروخانه ها که شامل شرط فاصله مکانی و جمعیت مندرج در مواد 4 و 15 می باشد، اعتراض کرده و بدون هیچ واکنش مناسبی از سمت خانه ما (وزارت بهداشت)، رای به حذف مواد مذکور داده است. این مسئله تا حدی است که برخی از مسئولان وزارت‌خانه به این امر و برخی تغییرات دیگر از جمله حذف امتیاز تاسیس هم رضایت داده‌اند .

ما اعلام میداریم که بطور کامل با حذف این مواد آیین نامه، با دلایل مشخص از جمله کاهش منزلت داروخانه ها و جایگاه حرفه ای داروسازان، ارجح شدن بُعد اقتصادی بر بُعد متعالی درمانی، هجوم صاحبان سرمایه اعم از دولتی و خصوصی به تصاحب داروخانه ها، کاهش چشم گیر میزان اشتغال داروسازان و از همه مهمتر پیش بینی ایجاد فساد ناگزیر در امر خطیر درمان و سلامت جامعه به دلیل برآورده نشدن تعادل اقتصادی داروخانه ها در آینده نه چندان دور مخالفیم و به هر قیمتی و بدون در نظر گرفتن باقی مسائل و پیش نیازها خواهان تاسیس داروخانه نیستیم. هم چنین اعلام میداریم که هرگونه تغییر در آیین نامه و ضوابط تأسیس و اداره داروخانه ها، بدون اعمال نظر تعیین کننده داروسازان بویژه موسسین و مسئولین فنی، موجب واکنش داروسازان خواهد شد و مسئولیت آن در این برهه حساس کشور متوجه شخص محترم وزیر میباشد .

شایان ذکر است که داروسازان و سایر فارغ التحصیلان علوم پزشکی، فقط برای خدمت رسانی در مناطق عادی تربیت نشده اند و تعداد زیادی از مناطق محروم کشور هنوز فاقد داروخانه و حداقل ها در خدمات رسانی دارویی میباشند. پس اگر تمایل به تاسیس داروخانه در مناطق عادی وجود داشته باشد، علاوه بر کسب امتیاز لازم، عقلانی و منطقی است که جمعیت به تناسب رشد کند و زمانی بین 5 تا 20 سال طول میکشد. هم چنین به دلیل منع رقابت در فروش دارو و ملزومات حیاتی، حریم داروخانه ها می‌بایست حفظ شود .

پیشنهاد موثر ما، کاهش پذیرش دانشجو در رشته داروسازی که در سال‌های اخیر به صورت سرسام آور و بی هدف دهها برابر افزایش یافته است و کاهش تعداد داروخانه های دولتی، دانشگاهی و نظامی که هر کدام از آن ها به تنهایی حداقل اقتصاد یکصد داروخانه شهری را در دست دارند، بصورت سریع و منطقی است .

امید است با ارجاع این نامه به شخصی که در اصل باید حافظ منافع اعضای خانواده خود و سلامت مردم باشد، شاهد جلوگیری از بروز این اتفاق ناصواب باشیم . "

به گزارش ایسنا، رونوشتی از این بیانیه برای رییس‌جمهور، رییس مجلس، رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، معاون وزیر و رییس سازمان غذا و دارو، سرپرست علوم پزشکی شیراز، مشاور وزیر بهداشت در امور دانشگاه‌ها، معاون غذا و داروی علوم پزشکی شیراز و رییس انجمن داروسازان ایران نیز ارسال شده است.

 

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۱۹۴۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۴ هزار نفر از دانشجویان متاهل علوم پزشکی وام تحصیلی دریافت کردند

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، علی اکبر محمدی رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت گفت: صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت در راستای اجرای قانون حمایت ازخانواده و جوانی جمعیت، در نیم سال نخست سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ به چهار هزار و ۱۹۳ نفر از دانشجویان متاهل مبلغ ۱۹۴ میلیارد و ۵۳۵ میلیون ریال وام تحصیلی اعطاء کرد.

بیشتر بخوانید: وعده مسئولان صندوق رفاه دانشجویی با بودجه ۱۴۰۳ محقق می‌شود؟

وی خاطرنشان کرد: این تسهیلات و ارائه وام تحصیلی با هدف ایجاد انگیزه در میان دانشجویان متاهل در راستای سیاست‌های افزایش جمعیت و قانون حمایت ازخانواده صورت گرفت.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت گفت: همچنین صندوق در راستای حمایت از دانشجویان متاهل و اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ همه درخواست‌های ودیعه مسکن، وام ازدواج و تولد فرزند ویژه دانشجویان دانشکده‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور را بدون محدودیت پوشش داد.

وی خاطرنشان کرد:یک هزار و ۲۱۶ نغر به مبلغ ۷۷۱ میلیارد و ۹۶۱ میلیون و ۴۵۸ هزار و ۳۱۳ ریال ودیعه مسکن و همچنین یک هزار و ۹۹۵ نفر به مبلغ ۴۹۸ میلیارد و ۷۵۰ میلیون ریال وام ازدواج و ۳۸۰ نفر به مبلغ و ۲۳ میلیارد و ۵۲۰ میلیون ریال وام تولد فرزند دریافت کردند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1228568 برچسب‌ها وام دانشجویی

دیگر خبرها

  • اعلام همبستگی دانشگاهیان  دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اساتید و دانشجویان ِ آزادی خواه ِ حامی فلسطین
  • تجمع دانشگاهیان علوم پزشکی کردستان در حمایت از خیزش دانشجویان آمریکا
  • علت فوت پزشک متخصص در استان فارس چه بود؟
  • علت فوت پزشک متخصص در استان فارس در دست بررسی است
  • حمایت دانشگاه علوم پزشکی آبادان از دانشجویان آمریکا و مردم غزه
  • افتتاح مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی آبادان
  • آغاز به‌کار مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه آبادان ‌
  • بیش از ۴ هزار نفر از دانشجویان متاهل علوم پزشکی وام تحصیلی دریافت کردند
  • غیر قانونی بودن سبدفروشی دارو توسط شرکت‌های پخش
  • استقرار دانشجویان پسر در خوابگاه ملکی دانشکده پرستاری طبس