Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-29@16:54:34 GMT

محسن هاشمی عليه خودش و نجفی

تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۰۲۰۰۹۱

رئيس شوراي شهر تهران در جريان بررسي کليات بودجه سال ٩٧ شهرداري تهران که حواشي زيادي در کم‌وکاستي درآمد‌هاي شهرداري و محل‌هاي تأمين کسري بودجه و برخي ديگر از مسائل داشت، در اظهاراتي بي‌سابقه و انتقادي، در نقد عملکرد شهرداري تهران گفت:‌ بايد معترف بود در شش ماه سپري‌شده از دوره مسئوليت شهردار منتخب، انتظار عمومي از تحول در مديريت شهري برآورده نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شرق، اين اظهارات انتقادي از دوره پايان رقابت محسن هاشمي به‌عنوان يکی از نامزدهاي شهرداري تهران، از سوي او سابقه‌اي نداشت. رئيس شوراي شهر تهران پس از بيان سوابقي از حضور انقلابي مردم در دهه‌هاي گذشته و انتظارات آنها از مسئولان، گفت: انتظارات مردم از جمهوري اسلامي و انقلابي که با هزينه‌هاي فراوان و تقديم صدها هزار شهيد به ثمر نشسته و حفظ شده است، با عملکرد فعلي سه قوه و ساير دستگاه‌ها و نهادهاي مسئول فاصله و شکاف عميقي دارد. به‌جاي اينکه يکديگر را متهم کنيم و اعتراضات مردم و مشکلات و نارضايتي آنان را همانند ساير مسائل به موضوع مناقشه سياسي تبديل کنيم، بهتر است آن را بشنويم و هر شخص، گروه يا دستگاه و نهادي، قصور و تقصير خود را در رقم‌زدن وضع موجود بپذيرد.

تزريق نااميدي و تنش به جامعه، نه‌تنها دواي درد آن نيست، بلکه به‌جاي آنکه مرهم و مسکني بر اين زخم عميق و کهنه باشد، نمک‌پاشيدن بر آن است. رئيس شوراي شهر تهران با بيان اينکه بايد صداي مردم را بشنويم، قبل از آنکه براي شنيدن دير شده باشد و اين‌گونه اقدامات ديگر اثرگذار نباشد و اصلاح و خدمت صادقانه و خالصانه را شتاب ببخشيم، گفت: امروز همه حوزه‌هاي عمومي با نارضايتي مردم مواجهند؛ از شرايط اقتصادي و بي‌ثباتي قيمت ارز تا وضعيت قضائي، عملکرد قوه مقننه و نهادهاي فرهنگي و اجتماعي. در اين زمينه حوزه مديريت شهري نيز خالي از اشکال و ضعف نيست و بايد معترف بود در شش ماه سپري‌شده از دوره مسئوليت شوراي پنجم و شهردار منتخب آن، انتظار عمومي از تحول در مديريت شهري برآورده نشده است و آن‌گونه که بايد، مديريت شهري در انجام وظايف خود فعال عمل نکرده است.

تصويب بودجه در شرايط بي‌پولي
روز گذشته شوراي شهر تهران کليات بودجه ١٧,٥ هزار ميلياردتوماني سال ٩٧ شهرداري تهران را بررسي و تصويب کرد. بر اساس اعلام مرتضي الويري، رئيس کميسيون برنامه‌وبودجه شوراي شهر تهران، بودجه نقد ۷۸ درصد افزايش يافته و سهم غيرنقد به ۲۳ درصد رسيده و سهم درآمدهاي پايدار ۳۱ درصد پيش‌بيني شده است. علي اعطا، سخنگوي شورا با اشاره به عدم تحقق درآمدهاي شهرداري تهران از محل عوارض پروانه‌هاي ساختماني گفت: پيش‌بيني سال ۹۶ حدود دوهزارو ٦٠٠ ميليارد ريال بوده، درحالي‌که عملکرد ۹ ماهه ۹۶ حدود هزارو ٢٦٥ ميليارد ريال بوده که تناسب خوبي ندارد و حالا برآورد سال ۹۷، دوهزارو ٦٠٠ ميليارد ريال ديده شده است. در بخش عوارض پذيره تجاري هم عملکرد مصوب ۹۶، پنج‌هزارو ٢٠٠ ميليارد ريال بوده، درحالي‌که عملکرد ۹ ماهه ۹۶، دوهزارو ٦١ ميليارد ريال بوده که فاصله قابل‌توجهي بين عملکرد ٩ ماهه و رقم مصوب ۹۶ دارد. اين در حالي است که برآورد سال ۹۷، پنج هزار ميليارد ريال در نظر گرفته شده که قابل‌قبول نيست و به نظر مي‌رسد همچنان گرايش شهرداري به مال‌سازي و ساخت مجتمع‌هاي بزرگ ادامه دارد. محمد سالاري با اظهار نگراني از اينکه تاکنون تنها ۵۲ درصد کل بودجه ۹۶ محقق شده و به نظر مي‌رسد درآمدها در بودجه ۹۷ محقق نشوند، گفت: به نظر مي‌رسد که به زحمت تنها ۱۶ هزار ميليارد تومان يا کمتر در سال ۹۷ محقق شود و به‌اين‌ترتيب بايد به فروش املاک ادامه داد يا شهرداري بايد وام بيشتري بگيرد يا اوراق مشارکت منتشر شود. وقتي در اصل بودجه شهرداري بيش از ۱۶ هزار ميليارد تومان محقق نمي‌شود، ورود به جزئيات عبث است.

با توجه به شرايط فعلي، درآمدها تحقق نمي‌يابد. اين چه کنيم چه کنيم‌هاي اعضا در صبح و عصر ادامه داشت و محسن هاشمي، رئيس شورا، تصريح کرد که اگرچه شورا و شهرداري تغيير کرده، اما هنوز ساختار شهرداري تحول‌يافته نيست و با انتقاد از برخي از اعضا افزود: بد است که در جلسات کميسيون مطلبي را تصويب مي‌کنيم، اما در صحن حرفمان را تغيير مي‌دهيم. درعين‌حال حسن رسولي در بيان نقاط قوت بودجه ٩٧ گفت: ايجاد خزانه مشترک و حذف ٦٢ رديف کمک به اين و آن که بوي رانت مي‌داد، اتفاقات خوبي است. محمود ميرلوحي هم در دفاع از بودجه گفت: شهرداري يا بايد استقراض کند يا مسير اشتباه دوره قبلي را ادامه دهد يا کار را متوقف کنيم. در اين ميان احمد مسجدجامعي بيان کرد شهرداري از توقعات خود در سال جديد کوتاه نيامده، درحالي‌که پول ندارد، اما در اين شرايط نبايد افزايش عوارض، منشأ بهبود وضعيت شهروندان شود.

او تأکيد کرد که بودجه ٩٧ به مناطق محروم توجه ندارد و گفت: درآمدهاي پايدار شهرداري يعني افزايش عوارض، افزايش عوارض يعني فشار بيشتر به مردم، اما فشار به شهروندان هم حدي دارد و بايد بُعد اجتماعي و فشاري که به مردم مي‌آيد را هم در نظر بگيريم. مسجدجامعي ادامه داد: دست ما باز نيست که چون شهرداري پول ندارد به مردم فشار وارد کنيم. اما در اين ميان محمدعلي نجفي، شهردار تهران که حضورش در برنامه شورا اعلام نشده بود، براي دفاع از لايحه بودجه ٩٧ در صحن شورا حاضر شد و خطاب به اعضا و رسانه‌ها گفت: اين بودجه بيش از هر چيز به وعده شورا و شهرداري تهران براي شفاف‌سازي عملکردها جامه عمل پوشانده است و هم‌زمان با تقديم بودجه به شوراي اسلامي شهر تهران فايل آن روي پايگاه اطلاع‌رساني شهرداري تهران قرار گرفته تا همه صاحب‌نظران و کارشناسان بتوانند نظرات خود را درخصوص اين بودجه ارائه کنند.

شهردار تهران با اشاره به محدوديت‌ها و ابهاماتي که براي تنظيم بودجه سال آينده شهرداري تهران وجود داشت، افزود: محدوديت‌هايي در منابع مالي، به‌ويژه تحقق منابع مالي، وجود داشت؛ از جمله درآمد شهرداري تهران از محل شهرفروشي و آينده‌فروشي شهر بود که اين روند متوقف شد و به‌تبع آن محدوديت‌هايي براي مجموعه شهرداري تهران به همراه داشت. همچنين محدوديت تغيير کاربري‌ها موجب شد که حدود هزار ميليارد تومان بودجه شهرداري تهران با محدوديت مواجه شود.
نجفي ادامه داد: ما در تغيير هزينه‌ها نيز با محدوديت‌هايي مواجه بوديم چرا‌که بخشي از هزينه‌هاي شهرداري تهران همانند پرداخت حقوق پرسنل و هزينه‌هاي مربوط به پيمانکاران و بخش نگهداشت شهر، اجتناب‌ناپذير است. او تأکيد کرد: ما در بودجه‌ريزي سال آينده با ابهاماتي مواجه بوديم؛ به عنوان نمونه نمي‌دانيم چه تصميماتي در بودجه‌ريزي کل کشور اتخاذ خواهد شد که در خلال آن به عنوان مهم‌ترين موضوع سهم شهرداري تهران از محل ماليات بر ارزش افزوده چقدر خواهد بود. بارها اعلام کرده‌ام که در برنامه توسعه ششم کشور درباره کلانشهرها، به‌ويژه تهران، تصميم ناعادلانه‌اي گرفته شده است؛ به‌طوری‌که سهم شهرداري تهران به يک‌باره به ميزان بسيار زيادي و تا حدود نيمي از بخش درآمدها کاسته شد.


او در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود به سقف تعيين‌شده بودجه سال آينده شهرداري تهران اشاره کرد و افزود: در مورد سقف بودجه، ميزان واقعي عملکرد ٢١ هزار ميليارد تومان است اما حدود ١٧ هزار ميليارد تومان به تصويب رسيده است. در سال گذشته بودجه ١٧ هزار و ٢٠٠ ميليارد توماني تعيين شد که براي سال آينده اگر (دو تا) ١٠ درصد تورم در نظر بگيريم بايد بودجه حدود ٢١ هزار ميليارد تومان در نظر گرفته مي‌شد، اما ما ١٧ هزار و ٥٠٠ ميليارد تومان را در نظر گرفتيم که نشان مي‌دهد بودجه‌ريزي به صورت کاملا انقباضي بوده است.

منبع: فرارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۲۰۰۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحول در پایتخت با مدیریت شهری

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، لطف الله فروزنده معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران با تاکید بر اینکه امروز در مجموعه شهرداری اتفاقات بزرگی رقم خورده، که باید برای مردم بازگو شود که آثار و برکات آن در زندگی همشهریان مشهود خواهد بود، اظهارداشت: به طور مثال قطعا هیچ کس نمی تواند موضوع آسفالت را منکر شود،درگذشته متوسط آسفالت 700 هزار تن بوده اما امروز به یک میلیون و هفتصد هزارتن رسیده است و یا افتتاح پی در پی پروژه ها در شنبه های امید و افتخار و گشایش هایی که در پروژه ها اتفاق افتاده و .....

فروزنده در ادامه افزود: همچنین نوسازی ناوگان حمل و نقل، اتوبوس برقی، تاکسی برقی، تقاطع همسطح، تکمیل پروژه های نیمه تمام یادگار، شوشتری و بعثت که اخیرا اضافه شده تمامی این موارد از جمله اقداماتی است که در حوزه شهر سازی انجام شده و حوزه مالی در همه موارد و مسائل نقش اساسی و کلیدی بر عهده داشته است.

وی به تحقق بودجه سال 1402 در دی ماه سال گذشته اشاره کرد و گفت: در سال 1402 برای اولین بار 30 همت متمم ارائه شده است و امسال حتما به رقمی بالاتر از این میزان خواهیم رسید.

معاون شهردار تهران گفت: برای امسال بودجه 151 هزار میلیارد تومانی در نظر گرفته شده است که رقم 80 هزار میلیارد تومان فقط به پروژه های عمرانی اختصاص دارد، افق ما در زمینه بسیار روشن است هر چند این امر وظیفه ما را سنگین تر خواهد کرد اما به لطف الهی، همدلی،همراهی و صمیمیت همکاران خدوم شهرداری به تحقق این مهم دست خواهیم یافت، زیرا هدف نهایی ما ارائه خدمت بیش از پیش به مردم است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بودجه ۱۴۰۳ شهرداری کرمانشاه در پیچ و خم شورای شهر
  • فیلم کامل ادعاهای جنجالی محسن افشانی علیه توماج صالحی
  • رشد ۷۰ درصدی بودجه منطقه ۷ اصفهان در ۱۴۰۳‏
  • تحول در پایتخت با مدیریت شهری
  • اختصاص بودجه ۱۵۱ هزار میلیارد تومانی پروژه‌های عمرانی تهران
  • کیهان: فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف! /جمهوری اسلامی: روحانیت خودش پیشقدم شود/از پرواز با بال استعداد‌ها تا پرواز با جت شخصی
  • چرا ‌حساب‌های شهرداری مشهد بسته شد؟
  • طرح سوال از شهردار مشهد مقدس کلید خورد
  • مصطفی هاشمی: همه در باخت شهرداری گرگان مقصرند
  • واکنش موسویان به تجمع علیه خودش در دانشگاه امریکایی