Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-07@03:23:59 GMT

فشار خون شديد و کنترل آن

تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۰۲۰۲۱۳

فشار خون شديد و کنترل آن

خبرگزاري آريا - در دو هفته گذشته در اين ستون درباره فشار خون و درمان آن نوشتم. اکنون مي‌خواهم تعريف شديد بودن اين بيماري و مقاومت به درمان را توضيح دهم. چند موضوع را در ابتدا بايد تاکيد کنم:
به گزارش جام جم، حتما به موازات درمان فشار خون و پايين آوردن آن بايد به دنبال علت فشار خون و درمان زمينه ايجاد آن باشيم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کاهش وزن، کم کردن نمک مصرفي، کم‌کردن مصرف غذاهاي آماده و انجام ورزش منظم به روند درمان کمک مي‌کند.
حتما بايد فشار خون را به زير 14 روي 9 برسانيم و نگذاريم بيمار درمان را قطع کند.
در افراد با سن بالا، زياد از حد فشار خون را پايين نياوريم.
خوشبختانه به دليل وجود انواع داروها بيشتر موارد فشار خون درمان شده و فرد بيمار از بروز عوارض در امان خواهد ماند. البته اين نکته مهم را بايد به خاطر سپرد که درمان فشار خون کاري دائمي و بي‌وقفه است و بعد از کنترل کامل فشار خون کماکان بايد ادامه يابد تا از بروز مجدد و شدت‌يافتن آن جلوگيري شود. هرگز نمي‌توانيم به صرف کنترل اين بيماري درمان را متوقف کنيم. زيرا نه تنها باعث عود بيماري مي‌شود، بلکه گاهي باعث بروز فشار خون‌هاي شديد و توفاني خواهد شد.
فشار خون شديد يا مقاوم چيست؟
وقتي درمان فشار خون با يک دارو موفق نباشد، بايد داروي دوم و سوم را براي درمان اضافه کرد. مهم اين است که يک داروي مدر يعني دارويي که باعث زياد شدن ادرار مي‌شود، جزو داروهاي بيمار باشد. در اين حالت اگر نتوانيم فشار خون را کنترل کنيم (يعني به کمتر از 140 روي 90 برسانيم) به معني مقاوم‌ ‌بودن فشار خون خواهد بود. داروهاي ادرار آور موجود شامل هيدروکلرتيازيد، تريامترن اچ، فورزمايد و اسپيرينولاکتون هستند که همانگونه که گفته شد نقش اساسي در کنترل فشار خون ايفا مي‌کنند و حتما بايد در بين داروهاي دريافتي بيماران باشد.
چرا فشار خون به درمان مقاوم مي‌شود؟
علت اول و اصلي آن مصرف نامرتب و قطع مصرف داروها از سوي بيماران است. وقتي بيمار بعد از مدتي دارو را قطع مي‌کند، حتي با مصرف دوباره آن نيز ممکن است ديگر فشار خون کنترل نشود. علت دوم خوردن نمک زياد يا مايعات شور است که کنترل فشار خون را ناممکن مي‌کند و علت سوم وجود بيماري‌هايي است که باعث فشار خون شده‌اند و پزشک نتوانسته آنها را تشخيص دهد.
کدام بيماري‌ها مي‌توانند فشار خون مقاوم ايجاد کنند؟
سردسته آنها، بيماري‌هاي غده فوق کليه است. غده فوق کليه چند هورمون ايجاد مي‌کند که فشار خون را بالا مي‌برد. به اين ترتيب حتما بايد کارکرد اين غده در بيماراني که فشار خون‌شان کنترل نمي‌شود ارزيابي شود. جالب اين است که با تشخيص و درمان اين موارد فشار خون بخوبي و کامل کنترل خواهد شد. از ديگر بيماري‌هايي که کنترل فشار خون را سخت مي‌کند تنگي
رگ‌هاي کليه‌هاست.
دکتر رضا کريمي
فوق‌تخصص غدد و متابوليسم

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۲۰۲۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان رایگان شد

 محمدکاظم مومنی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: طبق ابلاغ وزارت بهداشت تمامی بیمارستان‌های دولتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان موظف هستند پذیرش، بستری، اعمال جراحی، اقدامات تشخیص و درمانی، دارو و ترخیص کودکان زیر ۷ سال که دارای بیمه هستند را به صورت رایگان انجام دهند.

وی ادامه داد: خدمات دارویی قابل ارائه به کودکان زیر ۷ سال که به صورت سرپایی در بیمارستان‌ها انجام شود رایگان نیست.

وی افزود: رایگان شدن درمان کودکان زیر ۷ سال گامی بلند جهت حمایت از آینده سازان مملکت و خانواده‌های آنان است.

 مومنی گفت: کودک تا ۷ سالگی در معرض خطر انواع بیماری‌ها قرار دارد که ممکن است برخی از این بیماری‌ها را تا آخر عمر به همراه داشته باشد بر همین اساس باید درمان در دوران کودکی آغاز شود و به پیشگیری از بروز بیماری‌ها کمک شود.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • اجرای پروژه هوشمندسازی در شرکت فولاد مبارکه
  • نقدینگی کنترل نمی‌شد، گرفتار ابَر تورم می‌شدیم
  • بیش از ۳۵۰ میلیون نفر از علایم تنفسی آسم رنج می‌برند/ هزینه ۳۰ میلیون تومانی درمان هر بیمار در سال
  • «آموزش، کنترل آسم را بهبود می‌دهد»؛ شعار راهبردی روز جهانی آسم در سال ۲۰۲۴
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های زاهدان رایگان شد
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان رایگان شد
  • درمان بیماری‌های کلیوی با سم این حشره خطرناک
  • درمان بیماری کلیوی با سَم صدپایان!
  • درمان جدید بیماری آلزایمر
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند