Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجموعه روستاهای دلی مرزیان و پراشگفت از جمله مناطق ممسنی هستند که با تکمیل پروژه های راه سازی امکان افزایش خدمات و رفع محرومیت ها وجود دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از نورآنلاین شهرستان های ممسنی و رستم از نظر شاخص توسعه همواره در رده های پائین استان فارس قرار گرفته اند و یکی از زیر ساخت های مهم در توسعه راه و ارتباطات جاده ای می باشد که متاسفانه طبق آیتم های ارائه شده باز هم این شهرستان از جایگاه مناسبی برخوردار نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بسیاری از کشورهای در حال توسعه، الگوی رشد روستایی به مثابه ی راهبرد با اهمیت برای تامین نیازهای اساسی و توزیع بهینه منافع ناشی از توسعه ملی است. به اعتقاد بسیاری از صاحبنظران توجه ویژه به روستاها و برنامه ریزی برای توسعه روستایی علاوه بر افزایش تولید ناخالص ملی، موجب ماندگاری جمعیت مولد به ویژه جوانان و نوجوانان در این مناطق شده و جامعه را از پیامدهای مهاجرت و حاشیه نشینی، مشاغل کاذب، فقر و آسیب های اجتماعی می رهاند.

از سال 1327 که اولین برنامه توسعه روستایی کشور تدوین شد، تلاش های پراکنده ای برای توسعه این مناطق کلید خورد و این امر در تدوین برنامه های عمرانی کشور تا حدودی مورد توجه قرار گرفته، اما به اعتقاد جمعی از کارشناسان اقدام بایسته، همه جانبه نگر و اثرگذاری در راستای توسعه روستایی برای پیشگیری از پدیده مهاجرت به شهرها صورت نگرفته و با وجود بردن امکانات پایه به مناطق روستایی و صرف هزینه های سنگین برای شاخص های رفاه ، همچنان علامت سئوال بزرگی در مقابل مقوله مهاجرت به شهرها و خالی شدن بسیاری از روستاها از جمعیت وجود دارد. از طرفی هنوز بسیار از روستا ها از کمترین امکانات بهره مند هستند و محرومیت شدیدی در ان روستاها وجود دارد.

مناطق تنگ لله ، پر اشگفت و تنگ خاص ممسنی و حتی ماهور و دشمن زیاری  نیز از جمله این مواردی هستند که دچار این مساله مهاجرت شده اند. اما طی مدت اخیر بسیاری از اخبار رسانه ها به اهیمت پراشگفت و دلی مرزیان پرداخته اند و وضعیت نامناسب راه های این منطقه مشهود است. از طرفی به لحاظ شرایط جمعیتی و کشاورزی این خطه از اهمیت ویژه ای برخوردار است و خواسته مردمی نیز تکمیل پروژه های راه سازی بوده است.

 

باقر گودرزی رئیس اداره راه و شهرسازی در گفتگو با خبرنگار نورآنلاین بیان داشت: در دهه فجر امسال 4 پروژه راه سازی تکمیل شده است و یک پروژه نیز با حضور مسئولین کلنگ زنی خواهد شد. از جمله آنها می توان به راه رجالو به خرنگون و راه روستایی پیالی و همچنین گلیله به مال حاجی و محور گردنه بربید به پسکی اشاره کرد که مجموعا به طول 25 کیلومتر با صرف هزینه 5 میلیاردی می باشد و 3 هزار خانوار از این خدمات استفاده خواهند کرد.

وی مهترین پروژه دهه فجر را مربوط به گردنه بر بید خواند که در راستای این طرح از سالهای قبل نیز اقدامات مختلفی صورت گرفته  و بیان داشت: این پروژه در یک رینگ واقع شده است که از گردنه مورگاه به پل مورد به طول 60 کیلومتر می باشد که مجموعه روستاهای دلی مرزیان و پراشگفت از آن استفاده می کنند.

 

طی تلاش های صورت گرفته در سنوات گذشته 35 کلیلومتر آن آسفالت شده بود و در سال جاری نیز 15 کیلومتر به آن افزده شد و حدود 10 کیلومتر دیگر باقی مانده که در سال 97 اجرا خواهد شد. خوشبختانه پیمانکار طرح نیز مشخص شده است.

گودرزی راه را یکی از پیش نیاز های توسعه خواند و گفت: اگر راه باشد می توان در حوزه های اقتصادی ، اجتماعی آموزشی ،بهداشتی و .. پیشرفت کرد متاسفانه شاخص راه شهرستان های ممسنی و رستم در سطح استان فارس در رتبه های پائین قرار دارد لذا با حمایت های نماینده شهرستان به دنبال انقلاب در راه روستایی بودیم و با پیگیری های صورت گرفته 900 کیلومتر راه روستایی به استان فارس تخصیص داده شد که سهم ممسنی و رستم از این میزان به عدد 180 کیلومتر می رسد و هم اکنون پیمانکاران در محور های مختلف مشغول فعالیت هستند یا به آنها واگذار شده است.

 

 

رحمت الله فرامرزی فرماندار ممسنی نیز بیان داشت: راه و جاده محور توسعه است و هر جا راهی باز شود باعث افزایش خدمات رسانی و نهایتا موجب رضایت مردمی می گردد و در دوره جدید خوشبختانه در این حوزه تلاش ها مضاعف تر شده و خدمات رسانی به جمعیت محدود نشده است بلکه زیر ساخت ها در کل شهرستان باید فراهم شود و امیدواریم مسیر های باقی مانده نیز هر چه سریعتر عملیات اجرایی آنها آغاز شود.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۲۱۳۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک میلیون هکتار از مراتع آذربایجان غربی ییلاقی است

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی گفت: یک میلیون هکتار از مجموع ۲.۷ میلیون هکتار مراتع استان ییلاقی است که با صدور مجوز دامداران سالانه از این مراتع بهره برداری می کنند.

  مسعود شفیعی   افزود: مراتع استان یا روستایی و یا ییلاقی هستند در مراتع روستایی شروع فصل بهره برداری از ۱۵ اردیبهشت و مراتع ییلاقی از ابتدای تیرماه است که قبل از فرا رسیدن فصل بهره برداری مجوزها تمدید و دامها در عرصه ها مستقر می شوند.

وی اظهار کرد: مراتع روستایی استان از وضعیت بهتری برخوردار هستند چرا که دور از دسترس دامداران و روستاییان هستند و شرایط اب و هوایی اجازه چرای دام زودتر از زمان مقرر را نمی دهد.

شفیعی افزود: اغلب مراتع ییلاقی استان در نوار مرزی واقع شده اندو کنترل براین مراتع توسط نیروهای انتظامی و مرزبانی نیز انجام می شود و این موجب شده تا ییلاقات فرصات برای بازسازی داشته باشند.

وی اضافه کرد: سعی می شود تا ظرفیت مراتع به روزرسانی شود و مجوز های صادر شده به نسبت تولید علوفه مدیریت می شود.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی آذربایجان غربی گفت: از بهره برداران درخواست می شود از چرای زود هنگام در مراتع خودداری کنند چرا که در چرای دام قبل از زمان مقرر مراتع خیس است و باعث می شود تا پوشش گیاهی از ریشه خارج شده و آسیب جدی هم به خاک و هم به پوشش گیاهی وارد شود.

وی اضافه کرد: تعیین حدود مراتع برای دامداران نیز انجام می شود چرا که جمعیت بهره بردار نسبت به سطح مراتع بیشتر است و ۱۲۰ هزار نفر بهره بردار دارای مجوز در این زمینه وجود دارد.

 

دیگر خبرها

  • آغاز عملیات آسفالت معابر کوی نورد اهواز
  • احداث ۱۳۴ کیلومتر راه روستایی در کردستان
  • بهره‌برداری از ۲۷۴ کیلومتر راه روستایی در آذربایجان‌غربی
  • یک میلیون هکتار از مراتع آذربایجان‌غربی ییلاقی است
  • یک میلیون هکتار از مراتع آذربایجان غربی ییلاقی است
  • بهسازی آسفالت آرامستان بهشت معصومه (س) قم
  • هیچ یک از قطعات راه آهن استان نباید معطل بماند
  • ۱۹۱ کیلومتر از راه‌های اصلی خراسان شمالی بهسازی شد
  • شاخص بهره مندی روستا‌های کردستان از راه‌ آسفالته به ۷۵ درصد رسید
  • تخریب برخی جاده‌های روستایی ممسنی / لزوم کارهای آبخیزداری در فارس