Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-07@04:10:27 GMT

بازگشایی پرونده قدیمی توسط رئیس جدید گمرک

تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۰۲۳۱۶۲

رئیس کل گمرک با بیان اینکه از نظر ما دو شرکت ال‌جی و سامسونگ در رابطه با پرونده اخیر تخلف داشته و به آنها ابلاغ شده است، گفت: در خصوص واردات انواع لوازم خانگی از سوی این شرکتها تخلف صورت گرفته و مرجع رسیدگی به این تخلف نیز گمرک است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ دقیقا یک سال قبل موضوع جریمه ۳۰۰۰ میلیارد تومانی برند مشهور کره‌ای لوازم خانگی در رسانه‌ها خبر ساز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدتی بعد از رسانه‌ای شدن جریمه ۳۰۰۰ میلیارد تومانی وزیر پیشین صنعت نیز به موضوع ورود و عملا از شرکت کره‌ای دفاع کرد، اما این پایان ماجرا نبود و پای معاون اول رئیس جمهور نیز به موضوع باز شد.


جهانگیری در پاسخ به پیگیری‌های احمد توکلی که آن زمان از طریق مجموعه شفافیت و عدالت پیگر تخلف صورت گرفته بود موضوع را دارای اهمیت عنوان و تاکید کرد "با جدیت و حساسیت اقدام لازم انجام و نتیجه گزارش شود. "    

کرباسیان پیگیر وصول جریمه ۳۰۰۰ میلیاردی نشد؟

اما با شروع سال جدید ظاهرا فشار‌ها برای به سرانجام نرسیدن این پرونده آغاز شد و با انتخابات ریاست جمهوری نیز عملا این پیگیری برای وصول این جریمه در حاشیه قرار گرفت. البته باید این نکته نیز مد نظر قرار گیرد که رئیس پیشین گمرک نیز که هم اکنون وزیر اقتصاد دولت دوازدهم است عملا از پیگیری پرونده دست کشید.

نکته جالب آنکه بعد از گذشت یک ماه از عدم تعیین تکلیف پرونده‌های این چنینی، بر اساس ماده ۷ قانون امو گمرکی، گمرک ایران موظف به اعمال یک سری محدودیت برای واردکننده کالا بود که متاسفانه اقدام خاصی در این مورد دیده نشد.

حالا فرود عسگری که بعد از رفتن مسعود کرباسیان از تیر ماه به عنوان رئیس کل گمرک ایران فعالیت میکند به صراحت از تخلف دو شرکت کره‌ای خبر داده و تاکید کرد: از نظر ما دو شرکت ال‌جی و سامسونگ در رابطه با پرونده اخیر تخلف داشته و موضوع به آن‌ها ابلاغ شده است.

به گفته رئیس گمرک، رسیدگی به این تخلف در گمرک انجام شده و گمرک موارد مربوطه را محاسبه کرده است، اما در این مورد اختلاف نظری بین ما و وزارت صنعت، معدن و تجارت پیش آمد که این وزارتخانه خود را متولی طبقه‌بندی کالا‌ها می‌دانست.

عسگری گفت: "از نظر ما مرجع رسیدگی به این تخلف کمیسیون رسیدگی به اختلافات گمرکی و درنهایت دیوان عدالت اداری است، اما در این مورد اختلافات میان گمرک و وزارت صنعت، معدن و تجارت به معاونت حقوقی ریاست جمهوری ارجاع شد که هنوز نظر قطعی در این مورد داده نشده است. اما در عین حال این معاونت اعلام کرده که تشخیص ماهیت حقوق ورودی و معافیت یک کالا از این حقوق با وزارت صنعت، معدن و تجارت و طبقه‌بندی تعرفه از اختیارات گمرک است و ما نیز در این زمینه نظر خود را اعلام کردیم که منتظریم به آن پاسخ دهند. ما معتقدیم تخلف صورت گرفته و مرجع رسیدگی به این تخلف نیز کمیسیون حل اختلافات گمرکی است. "

عزم جدی رئیس گمرک برای وصول حقوق دولتی یا بازی با الفاظ

به نظر میرسد حکم معاونت حقوقی ریاست جمهوری در خصوص اختلاف گمرک و وزارت صنعت، یکی از چالش‌های اصلی احقاق حقوق دولتی در این مورد خاص است. البته چندی قبل نیز خبرگزاری تسنیم در یک گزارش مفصل به نقد و بررسی رای معاونت حقوقی پرداخت، اما هیچ پاسخی به این گزارش داده نشد.

حالا باید منتظر ماند و دید رئیس جدید گمرک تا چه اندازه برای وصول حقوق دولتی مصمم است. سوالی که وجود دارد این است که آیا عسگری نیز تنها در حد مباحث شعاری این موضوع را پیگیری خواهد کرد یا اینکه قرار است این بار رئیس کل جدید گمرک وظایف قانونی خود را در خصوص وصول حقوق دولتی آنهم با پشتوانه و حمایت وزیر اقتصاد اجرایی کند. شاید ذکر این نکته خالی از لطف نباشد که این پرونده از سوی مراجع مختلف در حال پیگیری بوده و به زودی گزارش‌های آن منتشر خواهد شد بر این اساس اقدام به موقع و پیش دستانه رئیس کل گمرک می‌تواند در اعاده حیثیت از این دستگاه مهم حاکمیتی بسیار موثر باشد.

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۲۳۱۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محکومیت ۱۰ میلیاردی، تاوان سوء استفاده از کارت سوخت شهروندان

به گزارش خبرگزاری مهر، رضا قشلاقی مدیرکل تعزیرات حکومتی گلستان گفت: پرونده فروش سه هزار و ۸۰۰ لیتر بنزین و ۱۳ هزار و۳۳۰ لیتر گازوئیل به ارزش سه میلیارد و ۶۴۰ میلیون ریال خارج از ضوابط تعیینی دولت در شعبه ویژه رسیدگی به تخلفات قاچاق کالا و ارز تعزیرات حکومتی شهرستان کلاله رسیدگی شد.

مدیرکل تعزیرات حکومتی گلستان افزود: شعبه پس از بررسی و با توجه به مدارک موجود در پرونده، اتهام انتسابی را محرز و جایگاه دار متخلف را به پرداخت هفت میلیارد و ۲۸۰ میلیون ریال جزای نقدی معادل ۲ برابر ارزش تخلف محکوم کرد.

قشلاقی گفت: شعبه همچنین متهم را به پرداخت سه میلیارد و ۶۴۰ میلیون ریال برای بهای مال از دست رفته و در مجموع به پرداخت ۱۰ میلیارد و ۹۲۰ میلیون ریال جزای نقدی محکوم کرد.

مدیرکل تعزیرات حکومتی گلستان افزود: این تخلف را بازرسان شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با بررسی تراکنش‌های کارت سوخت جایگاه، کشف و پرونده تخلف جایگاه دار را برای رسیدگی به تعزیرات حکومتی ارسال کردند.

کد خبر 6097305

دیگر خبرها

  • ۶۳ پرونده تخلف برای واحدهای صنفی در کردستان تشکیل شد
  • ۶۳ پرونده برای واحدهای متخلف در کردستان تشکیل شد
  • مجازات ۸۴۰ میلیون ریالی برای عرضه دارو‌های دامی تقلبی در اشنویه
  • پرونده تخلف برای ۵ واحد صنفی در ایرانشهر تشکیل شد
  • مجازات متصدی دارو خانه دامپزشکی متقلب در اشنویه
  • جریمه ۸۷ میلیارد ریالی تاوان عمل نکردن به تعهدات ارزی
  • توبیخ پزشک متخلف در ارومیه
  • محکومیت ۱۰ میلیاردی، تاوان سوء استفاده از کارت سوخت شهروندان
  • تعزیرات گران‌فروشان بازار ‌زنجان را نقره داغ کرد
  • ۱۳۵ پرونده تخلف حوزه دامپزشکی در استان سمنان تشکیل شد