Web Analytics Made Easy - Statcounter

سازمان نظام پزشکی تهران بزرگ در بیانیه‌ای با تاکید بر لزوم تامین فوری منابع مالی موردنیاز برای برون‏‌رفت از وضعیت غیرمتوازن موجود و اصلاح جریان نقدینگی زنجیره تامین دارو، تجهیزات و ملزومات پزشکی، ضمن ارایه 9 راهکار برای خروج از بحران، تصریح کرد: استمرار وضعیت موجود، نظام دارویی و درمانی کشور را با آسیب‌های غیرقابل جبرانی مواجه خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، متن بیانیه سازمان نظام پزشکی تهران بزرگ به شرح زیر است:

« ضمن تقدیر از زحمات دولت تدبیر و امید در تلاش برای تامین خدمات بهداشتی و درمانی شایسته و عادلانه برای آحاد ملت غیور کشورمان، که با اجرای طرح تحول نظام سلامت از اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۳ هدفگذاری شده است، متاسفانه شاهد هستیم که علی رغم تامین اولیه منابع مالی لازم برای اجرای طرح مذکور، به تدریج از سال دوم اجرای طرح، به دلایل مختلف تامین حداقل اعتبارات برای استمرار این حرکت بزرگ با مشکلات جدی روبرو شده است.

بی شک این مشکلات اهداف و دستاوردهای اولیه طرح مذکور را به شدت تحت تاثیرات منفی خود قرار داده‌اند. تبعاتِ اختلال در جریان نقدینگی زنجیره تامین دارو و تجهیزات و ملزومات مصرفی، به سمتی می‏‌رود تا اثرات مستقیم منفی بر ارائه خدمات دارویی و درمانی را نشان دهد و به تهدیدی جدی برای تمام سطوح ارائه خدمات اعم از بستری و سرپایی و تمام ذینفعان اعم از بیماران، پزشکان، داروسازان و پیراپزشکان تبدیل شود.

کمبود و جریان نامناسب نقدینگی، به خصوص صنعت دارو را با چالش‌های جدی مواجه کرده است. در حال حاضر وضعیت اقتصادی و دسترسی به منابع مالی در صنایع دارویی و شرکتهای تامین و توزیع دارو، تجهیزات و ملزومات مصرفی،  مراکز بیمارستانی دانشگاهی و دولتی و سازمان‌های بیمه‌گر به نقطه‏‌ای بحرانی رسیده است و نیازمند اقدامات عاجل همراه با برنامه‌های دوراندیشانه برای محافظت و اصلاح مسیر حرکت طرح تحول سلامت و رفع نواقص آن است.

 استمرار در تحمیل هزینه‌های افزایش یافته به سازمان‌های بیمه‌گر و بودجه عمومی کشور همراه با عدم تامین منابع مالی لازم برای بازپرداخت مطالبات افزایش یافته مراکز و موسسات درمانی از سوی سازمان های مذکور، افزایش قابل توجه حجم مطالبات شرکتهای دارویی و تجهیزاتی از مراکز بیمارستانی دانشگاهی  و همچنین  ورود فشار مضاعف مالی و کاهش سوددهی کارخانجات و شرکتهای دارویی-تجهیزاتی شامل  تولیدکنندگان و واردکنندگان بخش خصوصی و دولتی، همه از جمله عللی هستند که در صورت عدم چاره‌جویی سریع و برطرف نشدن می‌توانند به رکود کامل اقتصادی در صنعت دارو و بیمه کشور منجر شوند.

حتی با فرض خروج موقتی از وضعیت موجود با استفاده از طریق تزریق منابع محدود، لازم است سریعا برای اطمینان از استمرار مناسب طرح تحول سلامت چاره اندیشی شده و اصلاحات لازم در فرایند اجرایی طرح مذکور لحاظ شود. به همین دلیل لازم است مراتب زیر مورد عنایت جدّی و عاجل از سوی کلیه مسوولین ذیربط قرار گیرند:

1- تامین فوری منابع مالی مورد نیاز برای برون‏‌رفت از وضعیت غیرمتوازن و بحرانی موجود و اصلاح جریان نقدینگی زنجیره تامین دارو، تجهیزات و ملزومات مصرفی پزشکی. استمرار وضعیت موجود، نظام دارویی و درمانی کشور را با آسیب های غیرقابل جبرانی مواجه خواهد نمود.

2- توجه ویژه به تجویز و مصرف منطقی داروها از طریق اطلاع رسانی و اعمال نظارت های لازم از سوی سازمان ها و انجمن های علمی و صنفی، همراه با اصلاح برنامه های آموزش دانشگاهی رشته های علوم پزشکی و آموزش های مدوام گروه پزشکی. بی شک حتی در بهترین شرایط اقتصادی، عدم کنترل بر فرایندهای تجویز و مصرف دارو و سایر خدمات درمانی، به عدم کفایت منابعِ در اختیار منجر خواهد شد.

3- تدوین دستورالعمل‏‌ها و راهنماهای بالینی تشخیصی، درمانی و دارویی همراه با تبیین شاخص های نظارتی و ضمانت اجرایی برای این راهنماها از سوی انجمن های تخصصی و صنفی.

4- ارزیابی‏‌های دقیق اقتصادی با هدف بررسی هزینه-کارآیی و هزینه-اثربخشی، و تجدید نظر هوشمندانه در تعداد و درصد پوشش بیمه ای برخی خدمات سرپایی و بستری تشخیصی، درمانی و دارویی.

5- حمایت از فعالیت و سرمایه گذاری بخش خصوصی در صنعت بیمه همراه با حمایت و تسهیل حضور بخش خصوصی در تامین و ارائه خدمات سرپایی و بستری کارآمد.

6- فرهنگ سازی عمومی با هدف اصلاح مصارف دارویی همراه با ترویجِ تجویز و مصرف اقلام دارویی و تجهیزاتی تولید داخل، در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی.

7- التزام جامعه پزشکی به خودداری از تجویز داروهای خارج از لیست دارویی کشور همراه با فعال شدن شورای بررسی و تدوین داروهای ایران برای بروزرسانی منظم و بهنگام فارماکوپه دارویی کشور. همچنین تبیین راهکارهای شفاف و قانونمند برای دسترسی بی وقفه بیماران به داروهای دارای اثربخشی تایید شده بر مبنای "طبابت مبتنی بر شواهد".

8- اصلاح روند تخصیص اعتبارات مالی بخش‏ دارویی مراکز بیمارستانی، با عملیاتی نمودن تفکیک و تمرکز درآمدهای دارو و ملزومات، و تخصیص منابع مذکور صرفا جهت تامین دارو و ملزومات مصرفی.

9- با عنایت به پیشینه افتخارآمیز طب سنتی کشورمان، توجه ویژه، علمی و قانونمند به مجموعه غنی طب سنتی ایرانی همراه با مقابله جدی با سودجویان فاقد صلاحیت در این عرصه، که می‏تواند به بهره‏‌وری مناسب منابع داخلی و بهره مندی از میراث باارزش گذشتگان‏مان منجر شود.

در پایان، سازمان نظام پزشکی تهران، آمادگی خود برای هرگونه همکاری با وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، سازمان های بیمه گر، انجمن های علمی و تخصصی گروه پزشکی، سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، و اتحادیه تولیدکنندگان و واردکنندگان دارو برای ارائه راه حل های عملی جهت برون رفت از شرایط خاص موجود را اعلام می دارد.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۲۴۴۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان تامین اجتماعی به حداقل تعهدات درمانی خود در خصوص بیمه شدگان در شوش و کرخه عمل کند

بیمارستان نظام مافی شوش بعنوان تنها بیمارستان موجود در شوش و کرخه با وجود مشکلات ساختاری و کمبود پزشک و کادر درمان با حداکثر توان و بصورت شبانه روزی در حال ارائه خدمات درمانی به مردم این ۲ شهرستان و بیماران تروما (تصادفی) به جهت قرار گرفتن در مسیر جاده ترانزیتی است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین: در حالی که در بیمارستان های شهرستان های همجوار شوش یکی از دلایل اصلی نارضایتی مردم و مراجعان از برخورد نامناسب و نحوه رسیدگی پرسنل و کادر درمان است اما در بیمارستان نظام مافی ریشه مشکل و منشا نارضایتی ها متفاوت است.

بر اساس پیگیری های صورت گرفته، از ساعات ابتدایی تا پایانی شب ها، تعطیلی مراکز درمانی تامین اجتماعی، مطب ها و درمانگاه های خصوصی در سطح شهر های شوش و کرخه موجب افرایش شدید مراجعان و ازدحام در اورژانس بیمارستان نظام مافی شوش و کُند شدن روند ارائه خدمات شده و عمده گلایه شهروندان از شلوغی بخش اورژانس این بیمارستان در این ساعات است.

در شهرستان شوش به لحاظ وجود چندین شرکت بزرگ صنعتی از دهه های گدشته دارای جمعیت بالای بیمه شدگان تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی است و انتظار بود این سازمان مانند نقاط دیگر دارای یک بیمارستان در شوش و کرخه با توجه به وجود آمار بسیار بالای بیمه شدگان در این شهرستان باشد.

بر پایه این گزارش، ضروری است که در شرایط فعلی سازمان تامین اجتماعی با افزایش ساعات کاری یا شبانه روزی نمودن درمانگاه های شوش و هفت تپه به حداقل تعهدات درمانی خود در خصوص بیمه شدگان در شهرستان های شوش و کرخه عمل کند.

افزایش ساعات کاری درمانگاه های تامین اجتماعی ضمن اینکه باعث کاهش آمار ورودی مراجعان غیر اورژانسی به بیمارستان شوش و افزایش کمیت و کیفیت ارائه خدمات به بیماران اورژانسی شده از سوی دیگر موجب جلوگیری از تردد غیر ضروری شهروندان و طی نمودن مسیر جاده ترانزیتی تا بیمارستان نظام مافی می شود.

ورود جدی فرمانداران شوش و کرخه بعنوان رئیس شورای سلامت و تامین این شهرستان ها جهت افرایش ساعات کاری درمانگاه ها بعنوان‌ یک خواسته حداقلی از سازمان تامین اجتماعی مورد انتطار است.

قطعا با استفاده حداکثری از امکانات درمانگاه های تامین اجتماعی و نیز همراهی مراکز خصوصی در شوش و کرخه در کوتاه مدت باعث کاهش چشمگیر آمار مراجعان غیر اورژانسی به بیمارستان نظام مافی شوش و افزایش رضایت مندی مردم در ارائه خدمات خواهد بود.46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900017

دیگر خبرها

  • راهکار مدیریت منابع آبی استان‌های کم بارش چیست؟
  • ارایه خدمات درمانی به بیش از ۲۷۰۰ نفر در سطح استان 
  • پایداری جریان تامین و توزیع آب شرب شهر‌ها و روستا‌های استان یزد
  • حبس و جزای نقدی بیش از ۷۴ میلیارد ریالی دو متهم پرونده اخلال در نظام توزیع دارویی آذربایجان غربی
  • اصلاحات اساسی در اقتصاد برق، راهکار برون رفت از مشکلات بخش توزیع
  • هدایت نقدینگی به‌سمت صنایع پایین‌دست نفت، اشتغال‌زایی و سودآوری به‌ همراه دارد
  • استفاده از ابزار‌های نوین در کنترل نظام بانکی کشور
  • سازمان تامین اجتماعی به حداقل تعهدات درمانی خود در خصوص بیمه شدگان در شوش و کرخه عمل کند
  • غیر قانونی بودن سبدفروشی دارو توسط شرکت‌های پخش
  • چرا شرکت‌ها مشکل تامین مالی دارند؟