Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش الف، قیمت دلار بر مبنای روال روزهای گذشته سیر صعودی خود را همچنان دارد و در محدوده 4800 تومان است؛ صرافی‌ها و فعالان بازار ارز معتقدند دلیل اصلی گرانی دلار در این روزها کمبود عرضه و البته افزایش قیمت ارزی است که از سوی صرافی‌های بانک به صرافی‌های منتخب توزیع می‌شود.

این در حالی است که توزیع دلار دولتی که با نرخ 4500 تومان توسط برخی صرافی‌ها آغاز شده باعث شده تا ازدحام جمعیت قابل توجهی در روز گذشته در میدان فردوسی ایجاد شود؛ نکته جالب در میان انبوه جمعیت در مقابل صرافی‌های توزیع‌کننده دلار این است که اغلب خریداران دلالان و خانم‌های خانه‌دار هستند؛ به اعتقاد تجمع‌کنندگان این روش اجرا شده توسط بانک مرکزی چندان نمی‌تواند دوام بیاورد و موجب کاهش قیمت هم نخواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 در همین راستا، حمیده زرآبادی نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی در نشست علنی عصر یکشنبه (15 بهمن) طی تذکری شفاهی، خطاب به وزیر اقتصاد، گفت: در روزهای اخیر شاهد بازار آشفته ارز هستیم در حالی که اگر می‌خواهیم اقتصاد صادرات محور داشته باشیم باید بازار ارز کشور ساماندهی شود.

معصومه آقاپور علیشاهی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار الف؛، در مورد افزایش قیمت دلار و اینکه کمیسیون اقتصادی در این مورد چه تمهیداتی درنظر گرفته است، گفت: کمیسیون امنیت ملی جلسه مفصلی با مسئولین اقتصادی کشور و همچنین آقای سیف رییس بانک مرکزی در این خصوص برگزار کرد؛ افزایش قیمت دلار به دو دلیل عوامل بیرونی و عوامل داخلی است که در این جلسه رییس بانک مرکزی این توصیه را کردند.

وی تصریح کرد: موضوعی که مشخص است اینکه ما در طول چهار سال گذشته، اگر بخواهیم در مجموع حساب بکنیم افزایش قیمت دلار حداکثر یعنی با نوسان های متفاوتی که داشتیم نهایتا 35 تا 40 درصد افزایش داشته است؛ اما سرمایه گذاری ها در بخش خصوصی و در بخش سهام ها و یک سری موارد در بخش تولید و خدمات 80 درصد نرخ رشد داشتیم.

آقاپور علیشاهی با بیان اینکه ما از مردم می خواهیم که حتما با احتیاط پیش بروند، گفت: مردم فکر نکنند که باید در این شاخه سرمایه گذاری شود چراکه متاسفانه، افراد خرد در این شاخه با سرمایه گذاری های کم وارد می شوند و متضرر میشوند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار کرد:‌ در مورد عوامل خارجی باید گفت که بالاخره شرایط خاص بحران منطقه تاثیرگذار است. ما مشکلاتی با چند کشور در خصوص واردات ارز داشتیم، همچنین مشکلاتی که با بانک ترکیه وجود داشت و اینها باعث شد که ورود ارز با مشکلاتی روبرو شود.

آقاپور افزود: در مورد عوامل داخلی هم باید گفت یکی از موضوعاتی که موجب شد نرخ ارز افزایش پیدا کند، تقاضای بیش از اندازه ارز بود. به دلیل بحرانی که در موسسات مالی، بانکی و اعتباری پیش آمد، مردم درجه اطمینانشان نسبت به سیستم بانکی کاهش پیدا کرد و چون هنوز بستر لازم برای جذب این نقدینگی در بازار پول و سرمایه وجود ندارد. به همین دلیل این حباب به هر سمت که حرکت کند آنجا را خراب می کند، به سمت سکه، مسکن ، دلار رفته و باعث افزایش بی رویه قیمت میشود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد:اغلب سرمایه گذاری در داخل کشور متاسفانه به علت بورکراسی های خاص اداری که در کشور وجود دارد، چه از سرمایه های خرد و تاسیس بنگاههای اقتصادی کوچک و متوسط دچار مشکل می‌شود و همین قانون موجب می شود که چنین اتفاقی بیفتد و شاهد افزایش نرخ دلار داشته باشیم. یکی از مشکلاتی که در بنگاههای اقتصادی به وجود آمد درمورد قوانین مالیات ها بود که در واقع قوانین مالیات ها و سازو کارهایی که در شرایط خاص برای یک کشور به وجود آمد، در واقع  تولید کننده قیمت کالاهای تولیدی اش و مزیت نسبی اش نسبت به این کالاها در کشورهای همسایه پیدا نکرد و بنگاههای اقتصادی متاسفانه سرمایه های خود را به بانک ها هدایت کردند و زمانی که از سمت بانک ها عدم اطمینان پیش بیاید، اینها به سمت بازار دلار، ارز و طلا میروند و تنش به وجود می آید.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در مورد افزایش قیمت ارز، سوال از رییس جمهور در دستور کار قرار دارد یا خیر؛ گفت: در حال حاضر در کمیسیون ها در حال بررسی است.

معصومه آقاپور در پاسخ به این سوال که چه نظارتی قرار است صورت بگیرد و چرا وعده های رییس بانک مرکزی در مورد اینکه قیمت ارز افزایش پیدا نخواهد کرد، عملیاتی نشد، گفت:‌ برخی هستند که این شرایط را بدتر می کنند اما مطمئن باشدید که با کنترل و نظارت ها و اقداماتی که در حال انجام شدن است و با جذب سرمایه گذاری های خارجی و قراردادهای پابیندی که در این چند هفته اخیر انجام خواهد شد تنش این بازار به حداقل میرسد.

وی در پایان به مردم توصیه کرد که با این سفته بازی ها  وارد این بازار نشوند، مخصوصا افرادی که سرمایه کم و خرد دارند چراکه قطعا آنها متضرر خواهند شد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۲۶۷۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سکوت معنادار قالیباف بعد از پایان ضرب الاجل برای دولت رئیسی

با وجود اینکه قالیباف در دومین جلسه مشترک دولت و مجلس، تاکید کرده بود جلسه دیگری با دولت برگزار نخواهد شد، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، از برگزاری مجدد جلسات مشترک دولت و مجلس خبر داده است.

به گزارش خبرآنلاین، درحالی که ضرب الاجل قالیباف برای دولت رئیسی برای ارائه برنامه و راهکار‌های مدیریت بازار‌های اقتصادی، روز یکشنبه به پایان رسید نه تنها خبری از ارائه برنامه نشد، بلکه معاون رئیسی با انتشار نامه‌ای به مجلس ضمن بی توجهی آشکار به این ضرب الاجل، بر عملکرد اقتصادی دولت رئیسی با ارائه آمار‌هایی مُهر تایید زد.

قالیباف در نشست روز چهارشنبه هفته گذشته با دولتی‌ها تاکید کرده بود که جلسه سومی درکار نیست و اگر دولت در این بازه زمانی برنامه‌ای ارائه نکند، خود مجلس دست به کار خواهد شد، با این وجود، اما روز گذشته حمیدرضا حاجی بابایی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه، در گفتگویی که با ایسنا داشت، با اشاره به برگزاری دو جلسه با حضور مقامات دولتی در مجلس شورای اسلامی برای بررسی مسائل ارزی در کشور مدعی شد حتما جلسات مشترک دولت و مجلس مجددا برگزار خواهد شد.

حاجی بابایی البته این را هم گفت که «تاکنون طی دو جلسه مهم با مقامات دولتی درباره ارز بحث و گفتگو کردیم و نظرات خود را گفتیم و نظرات دولت را نیز شنیدیم و در نهایت نیز قرار شد تا دولت راهکار‌هایی را که مورد توافق دولت و مجلس است و می‌توانند مشکلات را حل کنند، اتخاذ نماید.»

سکوت معنادار قالیباف

از سوی دیگر با اینکه تصور می‌شد با پایان ضرب الاجل تعیین شده برای دولت و نامه معاون رئیسی به مجلسی ها، قالیباف وارد فاز پاسخگویی شود، اما او در هیچ کدام از جلسات علنی این هفته مجلس اشاره‌ای به این واکنش دولت و پایان مهلت تعیین شده برای دولتمردان نداشت.

موضوعی که این احتمال را به ذهن متبادر کرده است که یا توافقی دیگر به مثابه توافق گذشته بین دولت و مجلس در پشت پرده صورت گرفته است یا قالیباف در فضایی که تحت فشار زیاد از سوی تندرو‌های نزدیک به دولت قرار دارد نمی‌خواهد این فضا را علیه خود تشدید کند.

گفتنی است که دومین نشست بررسی مسائل ارزی شامگاه چهارشنبه، ۵ اردیبهشت ماه، با حضور وزیر اقتصاد، رئیس کل بانک مرکزی و معاون پارلمانی دولت و محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی، سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید، عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن، محمدحسین حسین زاده بحرینی و محسن زنگنه از نمایندگان اقتصاددی مجلس و تعدادی از کارشناسان مرکز پژوهش‌ها در مجلس برگزار شده بود.

محمد باقر قالیباف، در این جلسه با اشاره به تورم کالا‌های اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکرد‌های اقتصادی در این زمینه، گفته بود؛ «به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد. ما رویکرد اقتصادی مان در حوزه مدیریتی را اعلام کردیم و تا روز یکشنبه (۹ اردیبهشت) برای دریافت برنامه دولت منتظر می‌مانیم، اما اگر برنامه و سیاست ارزی دولت ارائه نشود، مجلس جلسه خواهد گذاشت و طرح خود را ارائه می‌کند.»

دیگر خبرها

  • حجم تجارت ایران و امارت به ۳۰ میلیارد دلار می رسد
  • کمیسیون اقتصادی ایران و امارات پس از ۱۰ سال برگزار شد/ پیش‌بینی افزایش تجارت به ۳۰ میلیارد دلار
  • سکوت معنادار قالیباف بعد از پایان ضرب الاجل برای دولت رئیسی
  • تثبیت قیمت نفت در پی مذاکرات آتش‌بس در خاورمیانه
  • محصولات داخلی قابل عرضه در بازار داخلی و خارجی است
  • چه کسی ترمز رشد ارز را کشید؛ دیگر خبری از افزایش قیمت نیست؟
  • معافیت‌های هدفمند مالیاتی منجر به افزایش مشارکت مردم در تولید کشور خواهد شد
  • جزئیات مهم از افزایش سرمایه سنگین نماد‌های بورسی
  • باید برای افزایش تولید نگاه‌ها ‌به خلیج فارس جذب شو‌د + فیلم
  • بازارساز ترمز رشد ارز را کشید/خبری از افزایش قیمت دلار نیست