Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیرجند - ایرنا - مانور اضطراری بهداشت و درمان با حضور تیم های هلال احمر استان های گلستان و سمنان در روستاهای شهرستان فردوس برگزار شد.

معاون بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر استان گلستان روز دوشنبه در حاشیه برگزاری این مانور به خبرنگار ایرنا گفت: تیم های بهداشت و درمان اضطراری استان های گلستان و سمنان به مدت سه روز به مردم روستاهای انارستانک، خانیک، لجنو، کجه و چاهنو خدمات بهداشتی و درمانی ارائه می دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حمید استیلی افزود: مانور اضطراری بهداشت و درمان منطقه یک هر سال در یکی از استان های کشور برگزار می شود که امسال این مانور در استان خراسان جنوبی و روستای انارستانک شهرستان فردوس برگزار می شود.
وی بیان کرد: در این مانور، تعداد 20 نفر نیروی عمومی و تخصصی پزشکی، بهداشت محیط، تغذیه، بهداشت روان، مامایی و دارو طی سه روز اقدامات اولیه شامل ویزیت، توزیع رایگان دارو به بیماران، بهداشت محیط، بهسازی محیط و بهداشت مادر و کودک را به مراجعان ارائه می دهند.
وی هدف از برگزاری این مانور را افزایش آمادگی در زمان بروز حوادثی نظیر سیل و زلزله عنوان کرد و گفت: این مانور تمرینی است که بتوانیم در مدت 2 تا سه ساعت چادرها را برپا کنیم و امکانات لازم را به آسیب دیدگان حادثه، ارائه دهیم.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان خراسان جنوبی روز گذشته (یکشنبه) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از برگزاری مانور منطقه ای با حضور تیم های بهداشت و درمان استان های گلستان، سمنان، خراسان شمالی، خراسان رضوی و خراسان جنوبی در مناطق کم برخوردار استان خبر داد.
جواد خامسان افزود: این تیم ها در روستاهای انارستانک و کجه از توابع فردوس، روستای کرغند از توابع قاین، روستای بغداده از توابع سرایان و همچنین تیم شهرستان بیرجند به همراه تیم های امدادی در شهر بیرجند خدمات ارایه می کنند.
وی اظهار کرد: هر تیم شامل پزشک، پرستار، ماما، تکنیسین دارو، روانشناس، کارشناس بهداشت محیط و کارشناس تغذیه بوده و همه خدمات ویزیت، تحویل دارو و مشاوره به اهالی این روستاها رایگان ارایه می شود که برگزاری این مانور سه روزه موجب خدمت رسانی ویژه ای به مناطق کمتر برخوردار استان خواهد شد.
بیمارستان صحرایی (RDH) هم برای اولین بار در استان راه اندازی شد و شامل بخش های اتاق عمل، مادر و کودک، مامایی، تزریقات و خدمات سرپایی است.
شهرستان فردوس با پنج هزار و 100 کیلومتر مربع مساحت و بیش از 42 هزار نفر جمعیت در شمال غربی خراسان جنوبی و فاصله 195 کیلومتری بیرجند قرار دارد.
سایت ایرنا خراسان جنوبی: www.irna.ir/skhorasan و کانال تلگرام: irnabirjand@
9865*3028
خبرنگار: اعظم جمالی * انتشار: رسول محمدحسنی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۳۵۳۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به سالک مبتلا می‌شوند

مسئول گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان اصفهان گفت: موارد ابتلا به بیماری سالک در این استان سالانه بین ۳ تا ۵ هزار نفر بود که الان به ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر کاهش پیدا کرده است.

به گزارش ایلنا، «رضا فدایی» مسئول گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان اصفهان درباره وضعیت ابتلا به بیماری سالک در این استان توضیح داد: پیش از تلاش‌هایی که برای کنترل این بیماری انجام شود، ما سالانه تنها در استان اصفهان بین ۳ تا ۵ هزار مورد بیمار سالک داشتیم، در حال حاضر پس از ۱۶ سال کار مستمر، موارد ابتلا بین ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر کاهش یافته است؛ این موفقیت حاصل یک تلاش بسیار وسیع و فشرده است.

وی اضافه کرد: البته خود بیماری هم نوسان‌هایی دارد، بعضی سال‌ها کم می‌شود و برخی سال‌ها بالا می‌رود ولی روی هم رفته در حال حاضر محدود شده است. در استان اصفهان شهرستان‌های اردستان، برخوار، نطنز و شاهین شهر و همین طور شهرستان‌های شرقی استان کانون‌های اصلی سالک هستند. بعضی سال‌ها هم کانون‌های جدیدی ایجاد می‌شود که در گذشته نبوده است.

فدایی عنوان کرد: برای این بیماری یک داروی اصلی موسوم به آمپول گلوکانتیم وجود دارد که این دارو را وزارت بهداشت به اندازه نیاز کل استان‌های سالک‌خیز تهیه و به رایگان توزیع می‌کند و ما هم به رایگان به بیماران تزریق می‌کنیم. همچنین دو یا سه نوع پماد وجود دارد که در کنار این آمپول، داروی کمکی محسوب می‌شوند و سیر بهبودی بیماری را تسریع می‌کند. از این رو این داروها را ما به مقدار مورد نیاز داریم و معمولا کمبود نداریم.

وی ادامه داد: از نظر درمانی بسیاری از بیماران پس از گذشت ماه‌ها از ضایعه پوستی مراجعه می‌کنند که در آن موقع زخم بزرگ شده و درمان آن هم سخت‌تر می‌شود. ما همیشه در آموزش‌هایی که بین مردم مناطق سالک‌خیز داریم بیان می‌کنیم که اگر زخمی بر روی سطح بدنتان پیدا شد، فورا برای درمان مراجعه کنند، چون درمان در مراحل اولیه بسیار کارآمدتر و ساده‌تر هست.

فدایی با اشاره به داروی سالک تولیدی شرکت‌های دانش بنیان داخلی گفت: آن دسته از داروهایی که سازمان غذا و دارو یا وزارت بهداشت تایید می‌کنند، مجاز به استفاده از آن‌ها هستیم. به طور مثال داروی سیناآمفولیش پمادی است که یک شرکت دانش بنیان تولید کرده است و پس از تایید وزارت بهداشت ما هم مجاز به استفاده از آن شدیم. به طور کلی یک رضایت نسبی در کنار داروهای اصلی از این داروهای محصول شرکت‌های دانش بنیان حاصل شده است، لذا از این نظر قدم‌های مثبتی برداشته اند.

وی درباره درمان جای زخم (اسکار) سالک گفت: متخصصان پوست و جراحان پلاستیک، روش‌هایی برای ترمیم نسبی جای زخم‌ها دارند که درمان از طریق سلول‌های بنیادی یکی از آن‌ها است. اما این روش‌ها نسبی و بسیار پر هزینه هستند. به همین دلیل ما تمام تلاشمان در زمینه مقابله با خود بیماری و مراجعه به موقع بیماران است.

فدایی همچنین به تغییرات روند ابتلا به بیماری سالک اشاره کرد و افزود: طبق اطلاعات منتشر شده از وزارت بهداشت روی هم رفته در کشور ما روند ابتلا به این بیماری رو به کاهش است. ظاهرا از بالای ۲۰ هزار مورد ابتلا در سال در حال حاضر به کمتر از ۱۰ هزار مورد رسیده ایم. در استان اصفهان نیز موارد ابتلا بین ۳ تا ۵ هزار نفر بود که الان به ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر کاهش پیدا کرده است.

وی تاکید کرد: حتی در سالی که آمار ابتلا کاهش پیدا می‌کند، نباید از این بیماری غافل شد، چرا که این بیماری خودش هم افت وخیز دارد، جدا از کاری که سیستم برای مهار آن انجام می‌دهد.

دیگر خبرها

  • برگزاری آزمون اعطای مدرک به حافظان قرآنی
  • سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به سالک مبتلا می‌شوند
  • دومین مانور انتخابات الکترونیک در شیراز برگزار شد 
  • کودکان زیر ۷ سال رایگان درمان می‌شوند
  • آغاز تبلیغات انتخابات مجلس در حوزه انتخابیه بیرجند، درمیان و خوسف
  • تبلیغات دور دوم انتخابات مجلس در خراسان جنوبی آغاز شد
  • نظارت ۹۹۰ ناظر بر دور دوم انتخابات بیرجند، درمیان و خوسف
  • برگزاری مجدد کنکور در زیرکوه
  • آشنایی با نامزدهای راه یافته به دور دوم انتخابات مجلس در بیرجند
  • درمان رایگان هدیه به کودکان