Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-07@23:08:42 GMT

شایع‌ترین دلایل ریزش مو

تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۰۴۰۵۲۴

شایع‌ترین دلایل ریزش مو

رژیم های غذایی سخت و محدود، نادیده گرفتن وعده های غذایی، به ویژه وعده صبحانه، و سریع غذا خوردن یکی از دلایل اصلی ریزش مو و دیگر پیامدهای سلامت هستند.

آیا هنگام شستشوی سر خود در حمام یا شانه زدن موهایتان نگران ریزش آنها و طاس شدن در آینده هستید؟ باید به این نکته توجه داشته باشید که دلایل روشنی برای ریزش مو وجود دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از عصرایران، در شرایطی که ریزش چند تار مو در روز عادی است، اما افزایش حجم ریزش مو شرایطی طبیعی محسوب نمی شود.

از دست دادن بین 50 تا 100 تار مو در روز عادی است. ریزش مو شرایطی فیزیولوژیک است و مو مراحل مختلفی را شامل رشد، فاز میانی و ریزش پشت سر می گذارد. زمانی که مو از پوست سر جدا می شود، در حقیقت فضا برای رشد موی جدید و سالم فراهم می شود. این روند عادی بوده و در بیشتر موارد تارهای جدید و سالم مو جایگزین تارهای فرو افتاده می شوند.

همچنین، باید به این نکته توجه داشته باشید که در زمان های خاصی از سال ممکن است با افزایش یا کاهش ریزش مو مواجه شوید. برای درک بهتر، ما در آغاز پاییز با افزایش ریزش مو مواجه می شویم.

آنچه باید موجب نگرانی ما شده و اقدامات لازم را در راستای مقابله با آن اتخاذ کنیم، مقدار مویی که روی برس یا شانه باقی مانده نیست و بیشتر باید به این که پوست سر چگونه به نظر می رسد، توجه داشته باشید.

به عنوان مثال، اگر بخش های از سر فاقد مو بوده و رشد مو در آن صورت نمی گیرد و یا تراکم تارهای مو به طور قابل ملاحظه ای کاهش یافته باید مورد بررسی دقیق قرار بگیرند.

دلیل ریزش مو چیست؟

جدا از شرایط عادی ریزش مو یا عوامل فصلی، برخی عوامل دیگر نیز می توانند ریزش مو را هرچه بیشتر افزایش دهند.

رژیم غذایی

رژیم های غذایی سخت و محدود، نادیده گرفتن وعده های غذایی، به ویژه وعده صبحانه، و سریع غذا خوردن یکی از دلایل اصلی ریزش مو و دیگر پیامدهای سلامت هستند.

یک رژیم غذایی ضعیف هم بر سلامت درونی و هم بر سلامت بیرونی بدن انسان تاثیرگذار است و بر همین اساس ممکن است با تیره شدن رنگ چهره و ناخن های شکننده نیز مواجه شوید.

کم خونی

کمبود آهن در جریان خون می تواند به ریزش مو منجر شود. طی قاعدگی، زنان اغلب با کمبود آهن مواجه می شوند و ممکن است ریزش مو را تجربه کنند. افراد مبتلا به کم خونی نیز شرایطی مشابه را تجربه می کنند.

مصرف برخی داروها

ریزش مو یکی از عوارض جانبی بسیاری از داروها است. داروهای حاوی مسدودکننده های بتا، هپارین، آمفتامین یا L-DOPA از آن جمله اند.

مواد شیمیایی

در بسیاری مواقع آنچه با موی خود انجام می دهید می تواند پیامدهای منفی برای آن به همراه داشته باشد. برخی محصولات مانند رنگ مو یا نرم کننده های شیمیایی حاوی مواد مضری، از جمله آمونیاک، برای سلامت انسان هستند که فولیکول های مو را تضعیف کرده و ریزش آن را تسریع می کنند.

تغییرات هورمونی

افزون بر کمبود آهن که طی قاعدگی رخ می دهد، تغییرات هورمونی طی این چرخه نیز می توانند بر شرایط پوست سر و مو تاثیرگذار باشند.

شرایط دیگر مانند بارداری، زایمان، یائسگی و حتی برخی بیماری یا درمان ها (به عنوان مثال، درمان ناباروری) نیز می توانند موجب تغییرات هورمونی در بدن انسان شوند.

مشکلات تیروئید

زمانی که غده تیروئید عملکرد درست خود را ارائه نمی کند و کم کار می شود، این شرایط می تواند بر سلامت انسان تاثیرگذار باشد. یکی از اثرات کمک کاری تیروئید ریزش مو است. البته این شرایط موجب ریزش در مناطقی خاص از سر نمی شود و ریزش موی کلی را به همراه دارد.

استرس

عوامل مختلفی در طول روز می توانند موجب بروز استرس در انسان شوند. استرس مزمن می تواند پیامدهای مختلفی برای انسان به همراه داشته باشد که یکی از آنها ریزش مو است.

ریزش مو حتی می تواند ماه ها پس از دوره زمانی یا وضعیت استرس‌زا رخ دهد. ممکن است زمانی که مسئولیت های بیشتری را بر عهده می گیرید، مانند تهیه گزارش مالی آخر سال یا برگزاری رویدادهای مهم با ریزش هرچه بیشتر مو مواجه شوید.

فشار بیش از حد به مو

برای پیشگیری از ریزش مو باید رسیدگی خوبی به آنها داشته باشید. استفاده بیش از حد از گیره ها یا کش های موی سر، نرم کننده های مو و یا سشوار می توانند به مو آسیب زده و ریزش آن را افزایش دهند.

افسردگی

اضطراب، افسردگی یا اعتماد به نفس پایین می توانند بر سلامت جسمانی و زیبایی ظاهری انسان اثر منفی بگذارند. بسیاری از مشکلات مرتبط با مو اغلب به دلیل یک تروما یا درد عاطفی که بر آن غلبه نکرده اید، شکل می گیرند.

زمان های خاص در سال

اگرچه ممکن است نسبت به پیشینیان خود به طور قابل توجهی تکامل یافته باشیم، اما همچنان برخی موارد مشترک در ما وجود دارند.

ریزش مو می تواند یک واکنش طبیعی بدن برای سازگاری با تغییرات آب و هوایی محیط اطراف باشد.

شما شاهد این فرایند در حیوانات هستید. این روند به خنک ماندن در تابستان و گرم شدن در زمستان کمک می کند. بدن انسان نیز دارای سیستم مشابهی است.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۴۰۵۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولیدهندوانه بافلزات سنگین/سلامت محصولات کشاورزی چقدرتضمین می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، امروز کشاورزی جهان در راستای تأمین امنیت غذایی و تضمین سلامت جامعه انسانی و غیرانسانی از تولید محصولات ارگانیک عبور کرده و تولیدات بر اساس استانداردهای گلوبال گپ انجام می‌شود.

استاندارد گلوبال گپ یک برنامه تضمین مزرعه است که نیازهای مصرف کننده را به شیوه‌های کشاورزی خوب تبدیل می‌کند. G.A.P مخفف کلمه Good Agricultural Practices ( شیوه خوب کشاورزی) است که در سال ۱۹۹۰ میلادی از سوی برخی سوپر مارکت‌های زنجیره‌ای در اروپا به نام استاندارد Eurep GAP نامیده شد.

امنیت غذایی محدود به تولید محصولات نشده و تولید کالاهایی سالم در کنار حفظ محیط زیست مدنظر مدیران کشاورزی در کشورهای پیشرفته است. در دوره‌ای صحبت از محصولات ارگانیک می‌شد اما امروز شیوه تولید از این امر عبور کرده و استانداردها سخت‌گیرانه‌تر شده است.

در تولید محصولات ارگانیک هیچ مواد شیمیایی استفاده نمی‌شود. کود و سمی که استفاده می‌شود کاملاً ارگانیک و پایه گیاهی داشته و بیولوژیک محسوب می‌شوند. بنابراین کودها و سمومی که مورد استفاده قرار می‌گیرند نیز باید دارای گواهی ارگانیک باشند.

در استانداردهای گلوبال گپ زمین مورد استفاده باید تغییر کاربری نداشته و بیش از ۳ سال در آن از محصولات شیمیایی استفاده نشده باشد. اگر کود حیوانی استفاده می‌شود نخست باید با استانداردهای جهانی منطبق بوده و بر اساس شاخص‌های استاندارد آمریکا ۶ ماه پیش از برداشت محصول استفاده شود. استفاده از کود حیوانی در زمین‌های کشاورزی اروپا باید به شکل کمپوست باشد و ۴ تا ۵ ماه قبل از برداشت محصولات انجام شود. این کودها نباید از دامداری‌های صنعتی باشد و حیوانات نباید از علوفه تراریخته استفاده کرده باشند.

در گلوبال گپ یک محصول برای اینکه در رسته سالم قرار گیرد، باید ۲۱۰ آیتم را پاس کند؛ در محصولات ارگانیک این عدد بیش از ۱۰۰ مؤلفه است.

ایران در هرم سلامت غذا کجا ایستاده است؟

محمدحسین محمدی، رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان فرآورده‌های آلی و زیستی کشاورزی درباره غذاهای ارگانیک و تأمین امنیت غذایی به مهر گفت: هنگامی که در کشور صحبت از محصولات ارگانیک شد تولیدکنندگان نهاده‌های کشاورزی به دنبال این بودند که برای برخی محصولات گواهی bcs آلمان دریافت کنند. چند سالی از این موضوع گذشته و مشخص شد تولیدکنندگان داخلی خیلی دنبال نهاده‌های ارگانیک نیستند. در واقع خیلی از مجوزهای ارگانیک صوری صادر شده و واقعی نیستند.

وی با بیان اینکه تولیدکنندگان خیلی به دنبال استفاده از مواد عاری از مواد شیمیایی نیستند، افزود: هنگامی که گواهی‌های ارگانیک در کشور صادر می‌شود بر اساس روالی که در سایر کشورها برای تولید محصولات ارگانیک طی می‌شود صورت نمی‌گیرد. این در حالی است که نهاده‌های بیولوژیک عامل اصلی حاصلخیزی خاک‌ها بوده و مواد شیمیایی مصرفی طیف تکنوفلور خاک را از بین می‌برند. با از بین رفتن مواد آلی حاصلخیزی خاک نیز از دست می‌رود و نهایتاً کشاورزی ما به یک کشاورزی ناسالم تبدیل می‌شود.

این کارشناس حوزه کشاورزی ادامه داد: امروز در کشور کشاورزانی هستند که با اجاره زمین و مصرف بی رویه کودهای شیمیایی مثل اوره اراضی کشاورزی را از بین می‌برند و متأسفانه هیچ مرجعی برای رسیدگی به این مساله وجود ندارد. به عنوان مثال کشاورز برای یک هکتار زمین تولید پیاز یک تن اوره مصرف کرده در حالی که باید ۱۵۰ تا ۳۰۰ کیلو گرم در هر هکتار کود اوره مصرف شود.

محمدی عنوان کرد: انجمن صنفی تولیدکنندگان فرآورده‌های آلی و زیستی کشاورزی تلاش کرد که کشاورزی تلفیقی را ترویج کند و شیمیایی و بیولوژیک با هم مصرف شود علاوه بر تولید محصولات سالم، سلامت خاک هم مورد توجه قرار گیرد. متأسفانه در وزارت جهاد کشاورزی مرجعی که سلامت محصول کشاورزی را ترویج کند که کشاورز راغب شود محصول مناسب تولید کند دارای اشکال بوده و این یک چرخه معیوب است.

وی اظهار کرد: کشاورز پایش نمی‌شود و به دلیل عدم آگاهی، هر نوع مدل رفتار را در حوزه خاک که سرمایه ملی و امانتی در دست ما است را در بخش کشاورزی شاهد هستیم.

عضو هیأت مدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان فرآورده‌های آلی و زیستی کشاورزی با بیان اینکه خلأ آموزش، ترویج و عدم پایش سبب وضعیت فعلی کشاورزی شده است، گفت: وزارتخانه به دنبال تولید محصول است و تفاوتی نمی‌کند، این محصول به هر شکلی تولید شود.

وی اظهار کرد: مهم نیست محصولات با چه کیفیتی تولید می‌شود. پرسش این است که پیاز و سیب زمینی و محصولات گلخانه‌ای چگونه تولید می‌شود که فقط مصرف داخلی دارند؟

محصولات کشاورزی زیر ذره‌بین

محمدی با بیان اینکه این موضوع بارها مطرح شده است، در ادامه سخنان خود عنوان کرد: در مقطعی سازمان میادین میوه و تره بار تهران، پایشی روی محصولات ورودی تهران گذاشت. نتایج حاکی از این بود که بخش زیادی از محصولاتی که وارد میادین تهران می‌شوند آلوده به باقی مانده سموم و عناصر سنگین هستند. به عنوان مثال هندوانه سموم باقی مانده نداشت اما فلزات سنگین بالایی داشت.

این فعال حوزه کشاورزی با بیان اینکه متأسفانه آماری درباره امنیت غذایی در جایی درج نمی‌شود، ادامه داد: اگر واحدی ایجاد شود که بتواند محصولات کشاورزی را پایش و ردگیری کند مثل بقیه کشورها، حتی مانند کشورهای عربی در حاشیه خلیج فارس، اینکه کشاورز در مزرعه ملزم شود محصولی که تولید می‌کند و به مصرف مردم می‌رساند محصول سالم باشد رسالت را در حوزه امنیت غذایی به سرانجام رسانیده‌ایم.

گفتنی است؛ در حال حاضر ایران برای بازار اتحادیه اروپا، کانادا و آمریکا خرما، کیوی، زعفران، گیاهان دارویی، عسل و.... بر پایه استانداردهای گلوبال گپ تولید و صادر می‌کند. این محصولات مصرف داخل نداشته و فقط برای صادرات تولید می‌شوند.

کد خبر 6098961 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • تولیدهندوانه بافلزات سنگین/سلامت محصولات کشاورزی چقدرتضمین می‌شود
  • لزوم پایش سلامت و کیفیت روغن خوراکی از مبدأ ورودی روغن خام
  • پایش کیفیت روغن خوراکی از مزرعه تا سفره
  • انسان‌ها قبل از عصر کشاورزی چه می‌خوردند؟
  • هفته اول مه؛ از آلرژی های مزاحم تا اثرات ورزش بر سلول‌های بدن
  • پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب / ارتباط بیماری‌های دهان با بروز برخی سرطان‌ها
  • محققان عنوان می کنند؛ نقش موثر رژیم غذایی گیاهی برای سیگاری ها
  • رژیم غذایی گیاهی برای افراد سیگاری مفید است
  • فرصت ۲ ماهه دستگاه‌ها برای تهیه برنامه عملیاتی امنیت غذایی
  • وظیفه دستگاه اجرایی برای تامین امنیت غذایی مردم