Web Analytics Made Easy - Statcounter

عبدالرضا مصری در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در مورد گزارش تفریغ بودجه 95 توسط دیوان محاسبات اظهار داشت: این گزارش براساس عملیات انجام شده در دستگاه‌ها ارائه می‌شود و عمدتاً کار دیوان، نظارت مالی پس از هزینه شدن است و ابزاری خواهد بود، تا انحراف از قوانین را مشخص کند. 

عضو کمیسیون برنامه و بودجه با بیان اینکه در هیچ کجا، دیوان محاسبات از ارائه گزارش منع نشده است، تصریح کرد: این گزارش براساس خواست مجلس بود، اگر تا پایان سال گزارش شود، متقن است و قطعا در دفاتر و اسناد دولتی ثبت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر بین سال گزارش دهد، براساس اطلاعات ثبتی موقت خواهد بود که امکان تغییر در آن وجود دارد. احتمالاً اصلاح سند تا پایان سال صورت می‌گیرد، یا فرایندی تکمیل می‌شود. 

این نماینده مجلس افزود: احتمال دارد، مثلاً در گزارش 10 ماهه ارقام تحقق نیابد و در دو ماه باقی مانده اوضاع تغییر کند، بنابراین این موضوع قابل بررسی است. در حال حاضر بخش‌هایی از گزارش دیوان متقن است. 

به گفته وی، دیوان و نمایندگان دوست دارند که انحرافی در عملکرد بودجه وجود نداشته باشد. معنای انحراف هم این نیست که خدای نکرده اختلاسی صورت گرفته، بلکه میزان هزینه‌کرد (کم یا زیاد شدن) آن ملاک است. 

وی افزود: وقتی گزارشی مستند و مکتوب ارائه می‌شود، دولت باید پاسخ آن را مکتوب و مستند ارائه کند. حق دولت است که پاسخ دهد، چون یک نسخه آن در اختیار آنها قرار گرفت. نیازی به مصاحبه و امثال آن نیست، چون رئیس دیوان محاسبات مصاحبه نکرده و فقط در مجلس گزارش داد، باید با همان ابزار جواب داد. 

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در مورد اینکه از سوی مسئولان دولتی گفته شد که دیوان باید بر مبنای گزارش دولت گزارش تهیه کند، بیان داشت: اگر قرار باشد، از روی گزارش دولت گزارشی تهیه شود، دیگر چرا دیوان تشکیل شد، یک نسخه کپی همان را به مجلس می‌دادیم. دیوان براساس عملکرد و یافته حسابرسان مجرب خود بودجه را بررسی می‌کند، به همین خاطر جایگاه نظارتی دارد. 

وی یادآور شد: در مجموعه دیوان، دادستان و مستشار وجود دارد و نیاز به دادگاه نیست. خوشحال می‌شویم در تطبیق پاسخ دولت با گزارش دیوان، آنچه گفته شده، عملکرد دولت درست باشد. علاقه نداریم همیشه تخلف گزارش شود. 

به گفته این نماینده مجلس، حقیقتاً نمی‌پذیریم که پاسخ گزارش دیوان در رسانه‌ها داده شود، بلکه باید دولت در صحن مجلس نظر خود را مطرح کند که هنوز پاسخ مکتوبی ارائه نکرده است. راه دوم این است از طریق صدا و سیما نماینده دیوان و دولت موارد مورد اشکال را مورد به مورد بررسی کنند. اینکه هرکدام به شکل پراکنده پاسخ دهند، واقعیت گم می‌شود. 

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس افزود: گزارش‌های دیوان به روز شده که جای تشکر دارد. مثلاً در مورد صندوق شکوفایی، دیوان محاسبات نکاتی را مطرح کرد که با اعتراض دولت روبرو شد و گفتند امروز وضعیت این نیست، طبیعی است که این گونه باشد، چون آنچه گزارش شد، مربوط به سال 95 است، اما دولت عملکرد 96 را ملاک قرار می‌دهد. 

وی یادآور شد: صندوق شکوفایی از کل منابعی که از دولت دریافت کرده، حدود 20 تا 30 درصد بیشتر وام نداده و بقیه منابع را در بانک‌ها سپرده‌گذاری کرده است. حرف دیوان کاملاً درست است. بنده مطالعه کردم و اسناد را دارم. بعد از گزارش دیوان ،صندوق شکوفایی در همین مدت فعال شده و شروع به وام دادن کرده است. گزارش تفریغ بودجه از نگاه ما قابل قبول است و دولت هم قبول دارد. نمی‌تواند قبول نداشته باشد. 

انتهای پیام/ب

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۴۱۸۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصمیم نهایی مجلس درباره یارانه‌ ها در سال ۱۴۰۳

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با جدول شماره ۱۴ لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ «منابع و مصارف هدفمندی یارانه ها» موافقت کردند.   در نشست علنی مجلس شورای اسلامی گزارش کمیسیون تلفیق در مورد بخش دوم جداول لایحه بودجه ۱۴۰۳ کل کشور در دستور کار صحن علنی قرار گرفت و نمایندگان با جدول شماره ۱۴ هدفمندی موافقت کردند.   رحیم زارع سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در مورد جدول ۱۴ بیان داشت: این جدول مربوط به هدفمندی یارانه هاست همان مبلغ ۷۵۸ همت که دولت در این جدول در نظر گرفته بود از سوی کمیسیون تلفیق و صحن علنی مصوب و در این جدول ۳۱۵ همت برای یارانه نقدی و معیشتی در نظر گرفته شد.   وی ادامه داد: کاری که مجلس انجام داد این است که در لایحه بودجه ۱۴۰۳، ۱۰ درصد به مستمری بگیران کمیته امداد و بهزیستی اضافه کرد. این رقم در لایحه ۲۰ درصد بود که اکنون با مصوبه مجلس به ۳۰ درصد رسیده است.   نماینده مردم آباده در مجلس شورای اسلامی افزود: در این جدول ۴۲ همت برای کمیته امداد، ۳ همت برای بهزیستی و ۱۴۳ همت یارانه نان و ۷۴ همت برای یارانه دارو و شیرخشک در نظر گرفته شده است.   زارع اضافه کرد: در این جدول برخی موارد هزینه سرمایه گذاری در شرکت ملی نفت و پخش و پالایش و گاز مصوب شد و مبالغی که دولت برای واردات بنزین نیاز داشت هم درکمیسیون تلفیق و صحن علنی تصویب شد.   عبدالعلی رحیمی مظفری در مخالفت با این بخش از لایحه بودجه بیان داشت: با این رقم‌هایی که در این جدول دیده شده گازرسانی تعطیل خواهد شد وقتی نتوانیم در زیر ساخت‌های نفت سرمایه گذاری کنیم تولیدی نداریم.   وی افزود: دلیل مخالفت من با این جدول این است که توسعه نفت تعطیل می‌شود.   حمیدرضا حاجی بابایی رییس کمیسیون تلفیق بودجه در مورد جدول ۱۴ لایحه بودجه ۱۴۰۳ گفت: به دلیل اینکه توازن به هم نخورد تغییراتی در این جدول ایجاد نکردیم با همین کیفیت کار را به دولت سپردیم که دولت خود بتواند هدفمندی یارانه‌ها را اجرا کند.   داوود منظور رییس سازمان برنامه و بودجه در مورد این جدول گفت: در این موضوع سعی کردیم با توجه به مقدوراتی که در وصول منابع داریم به گونه‌ای تنظیم شود که همه اهداف هدفمندی محقق شود.   وی با بیان اینکه این جدول نیاز به اصلاح و بازنگری دارد، گفت: ما پیش بینی کردیم که اعتبارات مربوط به کالا برگ که از محل سایر درآمد‌های داخلی وزارت نفت تامین شود و عمدتا محصولات جانبی است، این عنوان در کمیسیون به "صرفه جویی انرژی" تغییر کرده است چراکه صرفه جویی انرژی تبدیل به درآمد نمی‌شود و قابل انداره گیری نیست که ما بتوانیم منابع را ماهیانه وصول کنیم و این عنوان قابل اجرا نیست از این رو پیشنهاد می‌شود عنوان دولت لحاظ شود.   وی افزود: برای کالابرگ ردیف جداگانه پیشنهاد کردیم و برای این موضوع دو ردیف آورده شده که باید پرداخت نقدی معیشتی و کالا برگ را از هم تفکیک کنیم و با این ملاحظه با این جدول موافق هستیم. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • جذب به‌موقع و صحیح اعتبارات و تسهیلات تکلیفی لرستان
  • پیشنهادات مهم دیوان محاسبات برای اصلاح نظام بودجه ریزی کشور
  • بررسی عملکرد شرکت‌های دولتی با جدیت ادامه می‌یابد
  • پیشنهادات دیوان محاسبات برای اصلاح نظام بودجه‌‌ریزی کشور
  • پیشنهادات دیوان محاسبات برای اصلاح نظام بودجه‌ریزی کشور
  • پیشنهادات مهم دیوان محاسبات برای اصلاح نظام بودجه‌ریزی کشور
  • پیشنهادات مهم «دیوان محاسبات» برای اصلاح نظام بودجه‌ریزی کشور
  • تصمیم نهایی مجلس درباره یارانه‌ ها در سال ۱۴۰۳
  • پایان بررسی جداول لایحه بودجه در جلسات علنی مجلس
  • پاسخ خبرگزاری مجلس به گزارش‌ها درباره مرکز پژوهش‌ها