Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری از برگزاری نشستی برای نهایی کردن سند "علم و فناوری بخش کشاورزی" خبر داد و گفت: این نشست با هدف نهایی کردن این سند و ارائه آن به شورای عالی عتف برگزار خواهد شد.

دکتر بهزاد قره‌یاضی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به برگزاری نشست کمیسیون کشاورزی شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف)، گفت: نشست تخصصی "تدوین سند علم و فناوری بخش کشاورزی" به همت کمیسیون کشاورزی شورای عالی عتف و سازمان آموزش، تحقیقات و ترویج کشاورزی برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی زمان این نشست را روز 9 اسفندماه ذکر کرد و ادامه داد: برگزاری این نشست با هدف تدوین نهایی سند علم و فناوری بخش کشاورزی برای ارائه به شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری به منظور تصویب و ابلاغ آن است.

قره‌یاضی با تاکید بر اینکه در این نشست 250 نفر از نخبگان علمی و اجرایی بخش‌های آب، کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی دستگاه‌های مختلف حضور خواهند داشت، یادآور شد: بر این اساس نمایندگانی از وزارتخانه‌های علوم، جهاد کشاورزی، نیرو، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همچنین سازمان استاندارد و محیط زیست حضور خواهند داشت.

عضو کمیسیون کشاورزی دبیرخانه شورای عتف اضافه کرد: خروجی این نشست تخصصی اصلاح و تایید پیش‌نویس سندی است که سابقه حدود 8 سال تحقیقات را در پی دارد.

قره‌یاضی وفاق دستگاه‌های مختلف در حوزه کشاورزی را از ویژگی‌های این سند نام برد و اظهار کرد: بر این اساس این سند هرگز یک سند دستگاهی نیست بلکه سند فرادستگاهی است.

دبیر کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی شورای عتف با اشاره به جزئیات این سند یادآور شد: تاکیدات این سند بر توسعه متوازن در حوزه‌های کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست است؛ به نحوی که هم امنیت غذایی امروز ما را به ارمغان بیاورد و هم پایداری را تضمین کند، ضمن آنکه سهم آیندگان را در نظر داشته باشد.

قره‌یاضی با اشاره به تاکیدات این سند در حوزه خشکسالی، خاطر نشان کرد: هیچ سند و برنامه‌ای بدون در نظر گرفتن مساله تغییر اقلیم و خشکسالی کاربردی نیست؛ از این رو در این نشست 5 کمیته تخصصی تعریف شده است که از آن جمله می‌توان به کمیته‌های "تغییر اقلیم" و "مدیریت منابع آب" اشاره کرد.

وی با اشاره به وضعیت بارش‌های ایران، افزود: ایران در نقطه‌ای در کره زمین قرار گرفته است که میانگین بارش‌های آن یک سوم جهانی و میانگین تبخیرهای آب 3 برابر میزان جهانی است؛ از این رو در مجموع 9 برابر کم‌برخوردارتر از میانگین جهانی است، از این رو باید با پدیده خشکی زندگی کنیم.

قره‌یاضی با تاکید بر اینکه در این زمینه نباید حواس‌ها را با عبارت نامناسب "خشکسالی" پرت کنیم، اضافه کرد: ایران دچار "خشکسالی" و یا "تر سالی" نیست؛ چرا که میانگین بارش‌های سال‌های مختلف تفاوت معنی‌داری با هم ندارند و باید توجه شود که معضل اصلی کشور معضل "خشکی" است و باید برنامه‌یزی برای کنار آمدن با معضل خشکی داشته باشیم.

وی با تاکید بر اینکه ایران در طول تاریخ با معضل خشکی مواجه بوده است، یادآور شد: بر این اساس ایرانیان بنیانگذار قنات هستند و چند ده هزار کیلومتر در کشور قنات حفر شده که این قنوات ابزاری برای جمع آوری و استفاده از آب است.

دبیر کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی اضافه کرد: از این رو ما برای مقابله با خشکی چاره‌ای نداریم جز کنار آمدن با تغییر اقلیم.

قره‌یاضی، تغییر الگوی کشت را از دیگر رویکردهای این سند نام برد.

انتهای پیام  

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۴۱۹۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از چهار هزار پروژه تحقیقاتی در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی انجام شد

حسین جعفری معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی روز پنجشنبه در مراسم تودیع و معارفه رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی اظهار کرد: سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی ۲ مأموریت مهم دارد که دانش بنیان کردن بخش کشاورزی و ارتقای بهره وری در این حوزه است. مقام عالی وزارت.

وی با اشاره به اینکه سازمان تحقیقات و کشاورزی به عنوان متولی دانش بنیان کردن کشاورزی انتخاب شده است، ادامه داد: دانشگاه‌ها نیز در حوزه کشاورزی پروژه‌های تحقیقاتی و پژوهشی انجام می‌دهند، اما چون مأموریتی در این زمینه ندارند، نمی‌شود انتظاراتی هم از آنها داشت؛ اما مرکز تحقیقات و مؤسسات آن باید به نیاز‌های علمی در این حوزه پاسخ دهند.

معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی از احصاء ۲۱ چالش در حوزه کشاورزی خبر داد که مانع رسیدن به اهداف حوزه امنیت غذایی است و افزود: همه پروژه‌ها و تحقیقات سازمان در خصوص این چالش‌ها معطوف شده است.

جعفری خاطرنشان کرد: با توجه به افزایشی جمعیتی که وجود دارد، افزایش ضریب دانش در کشاورزی و استفاده از فناوری‌های روز تنها راه حلی است که برای افزایش تولید در پیش رو داریم.

امنیت غذایی وابسته به دانش و تحقیقات است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی نیز با بیان اینکه در فرآیند توسعه و تولید در کشاورزی عوامل مختلفی دخیل است و در ساختار اجرایی حوزه کشاورزی نیز دستگاه‌ها و ارگان‌های مختلفی نقش ایفا می‌کنند، گفت: یکی از مهمترین سازمان‌هایی که به نوعی به عوامل انسانی حوزه کشاورزی نیز مرتبط است سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی است.

اکبر فتحی ادامه داد: با توجه به محدودیت‌هایی که در منابع داریم نقش دانش در افزایش تولید و توسعه بخش کشاورزی بی بدیل است و اگر نتوانیم از ظرفیت دانش استفاده کنیم امنیت غذایی دچار خدشه خواهد شد.

وی اظهار کرد: سیاست گذاران نیز به اهمیت دانش توجه ویژه داشته اند و در واقع تحقیق و توسعه بخش کشاورزی همان مراکز تحقیقات کشاورزی است که به جای اینکه هر واحد جداگانه بخش تحقیق و توسعه داشته باشد، به صورت متمرکز در مرکز تحقیقات و کشاورزی این وظیفه انجام خواهد شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه جهش تولید زمانی مطرح می‌شود که تولید صورت گرفته و از مرحله رونق نیز گذشته شود، افزود: در این مرحله باید اقداماتی انجام شود که جهش در تولید صورت بگیرد این جهش با شعار صورت نمی‌گیرد بلکه با ارتقای ضریب دانش در همه بخش‌های کشاورزی انجام می‌شود.

فتحی با بیان اینکه امنیت صرفاً به امنیت دفاعی و نظامی محدود نیست، گفت: اگر امنیت غذایی در کشوری نباشد و تولید داخلی وجود نداشته باشد، کشور نمی‌تواند استقلال خود را حفظ کند بنابراین فعالیت‌های همه کسانی که در حوزه امنیت غذایی تلاش می‌کنند مهم است و باید همه اقدامات در این زمینه هماهنگ و پیوسته باشد تا به نتیجه دلخواه دست پیدا کنیم.

در این مراسم به موجب حکمی از طرف سید مجتبی خیام نکوئی، معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کشور، حسین لطفعلی زاده به عنوان سرپرست مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی انتخاب و از زحمات احمد بایبوردی در زمان تصدی این مسئولیت قدردانی شد.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • منابع آگاه: دولت بایدن و عربستان درحال انجام بررسی‌های نهایی درباره یک توافق هستند
  • هفت کشور جهان تمام برق مورد نیاز را از منابع تجدیدپذیر تامین می‌کنند
  • بیش از چهار هزار پروژه تحقیقاتی در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی انجام شد
  • تسهیل سرمایه گذاری در بخش دامپروری با اصلاح جرائم بهداشتی
  • برگزاری جلسه کمیسیون راهبردی شورای اجرایی فناوری اطلاعات
  • معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد کاشان معرفی شد
  • برگزاری نشست تبیین الزامات اطلاع‌رسانی دولت در ایلام
  • انتقال فناوری به حوزه کشاورزی باید در دستور کار قرار گیرد
  • برگزاری اولین جلسه سازگاری با کم آبی در سال 1403
  • برگزاری بیست و دومین نشست شورای عالی اتحادیه دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ساحلی و دریایی