Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- رییس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با اشاره به دیدگاه وزیر علوم در مورد توسعه پژوهش ها در علوم انسانی گفت: دید مجموعه این وزارتخانه مثبت است و اهمیت زیادی برای این حوزه قائل هستند.

پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، آموزش و پژوهش را در رشته های مختلف علوم انسانی برعهده دارد و ذیل آن 11 پژوهشکده در حوزه های مختلف زبان و ادبیات، تاریخ ایران، مطالعات تطبیقی اقتصاد و مدیریت، مطالعات اجتماعی، زبان شناسی، مطالعات فرهنگی و ارتباطات، اندیشه سیاسی، انقلاب و تمدن اسلامی، اندیشه سیاسی، انقلاب و تمدن اسلامی، غرب شناسی و علم پژوهی، اخلاق و تربیت حکمت معاصر، مطالعات تطبیقی حقوق فعال هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دکتر حسینعلی قبادی رئیس پژوهشگاه علوم انسانی روز سه شنبه در گفتگو با خبرنگار علمی ایرنا در مورد رویکردها به توسعه پژوهش در علوم انسانی توضیح داد: دیدگاه وزیر علوم و مجموعه معاونت پژوهشی جدید بر اساس برنامه ای که دکر غلامی به مجلس شورای اسلامی ارائه دادند، بسیار مثبت است.
قبادی یادآور شد: دکتر غلامی در فاصله ای کم بعد از منصوب شدن به مقام وزارت علوم دعوت پژوهشگاه را پذیرفت و روز 30 آذر در جشنواره نقد متون و کتب درسی شرکت کرد.
رئیس شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی ادامه داد: در این مراسم نیز توجه و حمایت ویژه وزارت علوم را از توسعه پژوهش در زمینه علوم انسانی بیان کردند، بنابراین با توجه به این که حوزه علوم انسانی دنیای گفتمان هاست همین حمایت های لفظی نیز بسیار مفید است.

**مراکز رشد حوزه علوم انسانی
هیات امنای پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی اوایل تابستان گذشته تاسیس مرکز رشد این پژوهشگاه را تصویب کرد.
دکتر قبادی پیش از این در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا مرکز رشد را به محلی برای تبدیل شدن ایده ها به استانداردها توصیف کرد و گفته بود «این مراکز ما را به فناوری و حل مشکل جامعه می رسانند. در واقع پژوهشکده‌ها مثل مزرعه و مراکز رشد مانند بازار هستند. پژوهشکده علم تولید می‌کند ولی تولید علم باید خودجوش، آزاد و طبیعی باشد و استاندارد نمی‌توان گذاشت، مراکز رشد عامل واسط تولید علم و بازار تقاضا هستند».
با وجود این که پیش از این نیز مراکز رشد در حوزه علوم انسانی از جمله مراکز رشد دانشگاه هنر و علوم انسانی تبریز، دانشگاه هنر اصفهان، پارک علم و فناوری خراسان رضوی، پارک همدان و پارک قم در این زمینه تاسیس شده اند؛ جامعیت پژوهشگاه و اساتید برجسته و تخصصی بودن در زمینه پژوهش های علوم انسانی بر اهمیت تاسیس مرکز رشد در این مرکز افزوده است.
دکتر قبادی روز سه شنبه در مورد روند طی شده برای تاسیس مرکز رشد این پژوهشگاه به ایرنا گفت: بر اساس ضوابط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مراکز رشد باید مکان مستقلی داشته باشند.
وی افزود: این شرط دشوار که درست هم هست، مقداری روند کار را طولانی کرده است؛ ولی به لطف خدا برای تاسیس این مرکز رایزنی هایی با شهرداری تهران کرده ایم و امیدواریم مساعدت خوبی از این سازمان بگیریم.
عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس ادامه داد: به این شکل بخش زیادی از دانش دانشگاه به کمک این سازمان می آید و شهرداری با این حمایت ها ثابت می کند که اهمیت اقدامات کاربردی دانشگرا را درک می کند.
وی تصریح کرد: از طرف دیگر با توجه به گستره فعالیت ها و فرهنگسراهای شهرداری ما هم شهرداری را یکی از مهم ترین ذینفعان برای کاربردی سازی علوم انسانی می دانیم.
قبادی در مورد میزان قطعی بودن حمایت شهرداری از این اقدامات توضیح داد: توافق اولیه انجام شده است و فرآیندها هنوز ادامه دارد.
وی در مورد شتاب دهنده هایی که باید در مراکز رشد برای حمایت از گروه های نوآور حضور داشته باشند گفت: مرکز رشد علوم انسانی دهها ملاحظه و ویژگی خاص می طلبد و نگاه سخت افزارانه نمی توان به این مراکز داشت؛ این امر مغزافزارانه و نرم افزارانه است.
قبادی خاطرنشان کرد: ما برای نمونه مایل به همکاری علمی با سازمان اوقاف هستیم اگر این سازمان به درک تاریخی و علمی از این مساله برسد که از پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در جهت نشر، حفظ و صیانت فرهنگ وقف بهره بگیرد یکی از بهترین و موفق ترین کارهاست و می تواند نقش شتاب دهنده را داشته باشد. البته برای رسیدن به این امر هنوز به زمان نیاز داریم ولی به آینده امیدواریم.

حسینعلی قبادی استاد رشته زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه تربیت مدرس از سال 1392 و بعد از درگذشت مرحوم صادق آئینه وند ریاست این پژوهشگاه را برعهده دارد.
علمی**9157
خبرنگار: منصوره شوشتری**انتشار: محتشمی پور
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با کانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
https://telegram.me

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۴۲۲۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت الاسلام والمسلمین حمید پارسانیا در نشست خانه گفتگوی دانشگاه تهران اظهار کرد: درست است که علم با بخشنامه پیش نمی‌رود، هر چند که در جای خودش به بخشنامه هم نیاز دارد، باید نسبت فرهنگ با علم را تعریف کرد، باید مشخص کنیم که تاریخ و فرهنگ علم را چه می‌دانیم و از چه سطحی است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: ما در دوران معاصر گرفتار بحران خودآگاهی هستیم، نزاع‌ها و اختلافات مستمر در جریان‌های مختلف داشتیم و شاید کمتر اتفاقی در جهان اسلام بوده که وارد ایران نشده باشد، ایران همواره محل تضارب اندیشه‌ها بوده است.

حجت الاسلام پارسانیا ادامه داد: لازم است به برخی از سوالات پاسخ دهیم، نسبت علم و عقل به لحاظ تاریخی چیست، پاسخ به این سوال هویت ما را شکل می‌دهد، علم چیست؟ تقسیم‌بندی علوم چگونه است؟ علوم انسانی چیست؟ آیا رشته فلسفه باید در دانشکده‌های ادبیات باشد؟ آیا علوم انسانی در مقابل علوم طبیعی است؟ علوم انسانی موضوعی است که با اراده انسان ایجاد می‌شود، اینها تأملات جدی است.

وی گفت: این چهل سال تجربه‌ای از غفلت‌ها و تلاش‌ها برای خودآگاهی بوده است، وقتی شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شد، ایجاد علوم تاریخی خودمان را از منظر تاریخ تفکر مورد توجه قرار دادیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: با این حال اجازه ندادیم که مشخص شود علم در تاریخ ما به چه معناست و گفتگوی بین معانی و مفاهیم ایجاد شود. بنیادهای معرفتی ما با ابعاد اقتصادی سیاسی اجتماعی تناسب دارد اما باید ربط آنها را با محیط علمی جستجو کنیم، با ربط اجتماعی انقلاب اسلامی نقطه عطف ایجاد کردیم اما متاسفانه اینکه چه مقدار در بازگشت به مفاهیم معنوی و تقسیم بندی علوم درست عمل کردیم، مشخص نیست.

کد خبر 6091165

دیگر خبرها

  • وزیر فرهنگ: دکتر مجتهدی غرب را کاملاً می‌شناخت، اما غرب زده نبود
  • مرکز پژوهش فناوری و نوآوری شبکه‌های کوانتومی افتتاح شد
  • موگویی: وزارت خارجه هنوز اسناد پهلوی اول و دوم را آزاد نکرده است/ باقری‌کنی: ورود به پژوهش درباره امنیت ملی جسارت می‌خواهد
  • استاد مجتهدی هم معلم و هم مولف بود
  • پیشرفت علمی بدون داشتن علوم پایه قوی امکان پذیر نیست
  • باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم
  • همکاری وزارت علوم و معاونت علمی در حوزه دارایی‌های فکری
  • افتتاح مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی آبادان
  • آغاز به‌کار مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه آبادان ‌
  • ویژه‌برنامه استاد مجتهدی با عنوان «یک‌عمر معلم» برگزار می‌شود