Web Analytics Made Easy - Statcounter

خلیل همایی‌راد علاوه بر عنوان حقوقی مدیرکلی خود از فعالان رسانه ای استان هم محسوب می گردد ،در یادداشت خود آورده است :در اولین روز دهه فجر 96، جناب آقای روحانی در راس هیئتی از معاونین و وزراء عازم استان کرمان شد و افتتاح پروژه‌هایی به ارزش 10 هزار میلیارد تومان در یک سفر استانی را کم نظیر خواندند!
این که چه اتفاقی در کرمان افتاده که چنین حجم عظیمی از سرمایه‌گذاری در سخت‌ترین شرایط اقتصادی و محدودیت‌های مالی دولت به بهره برداری رسیده و باعث ایجاد اشتغال مستقیم برای 6 هزار و 300 نفر گردیده و ده‌ها هزار شغل غیر مستقیم ایجاد نموده، موضوع این یادداشت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ایجاد اشتغال به کار مستقیم برای بیش از 31 هزار نفر درکرمان تا سال آینده در این سفر هم چنین طرح‌هایی به ارزش یک میلیارد و 730 میلیون یورواز منابع خارجی کلنگ زنی شد و استاندار کرمان قول داد که اگر اختیارات لازم را داشته باشد، آن‌ها را تا سال آینده به بهره برداری خواهد رساند که در حقیقت، موجب اشتغال به کار مستقیم بیش از 31 هزار نفر دیگر خواهد شد!
امروز روند شتابان توسعه و پیشرفت‌های اقتصاد مقاومتی در کرمان زبانزد بسیاری از مردم و صاحبنظران است، اما چرایی این موفقیت‌ها نکته‌ای کلیدی ست که می‌تواند گره اقتصاد مقاومتی را درکل کشور بگشاید.
در 4 سال فعالیت دولت تدبیر و امید در کرمان بیش از 2 هزار تفاهم نامه به ارزش 76 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در استان کرمان منعقد شد که 43 درصد آن‌ها تاکنون محقق گردیده و قریب 33 هزار میلیارد تومان هزینه انجام شده است.
مبلغ 76 هزار میلیارد تومان رقم بسیار بزرگی ست، یعنی بیش از 50 سال بودجه عمرانی استان کرمان! و اگر این مبلغ به تراول‌های 50 هزار تومانی تبدیل و کنار هم چسبانده شوند، می‌توانند 6 دور کره زمین بچرخند ومیزان اشتغالی که از رهگذر این میزان سرمایه گذاری ایجاد خواهد شد، بی نظیر است!
هم چنین در دولت یازدهم در کرمان 538 میلیون دلار سرمایه گذاری مستقیم خارجی صورت گرفته وهزار و 387 میلیون یورو ،پنج هزار و 17 میلیون یوآن و 220 میلیون دلار نیز به صورت فاینانس و یوزانس سرمایه گذاری شده است و بیش از شش میلیار دلار کالا نیز از طریق گمرک کرمان صادر شده است.
برای بررسی علل موفقیت‌های نظام در ابتدای تحلیل به این نکته می‌رسیم که دولت آقای روحانی در مسیر صحیحی قرار گرفته که بر اصول تنش زدایی و ایجاد تعامل سازنده با جهان، در چارچوب اهداف سند چشم انداز 1404 قرار دارد.
به عبارت دیگر، راننده، مسافران را به مقصدی می‌برد که در اسناد بالادستی و سیاست‌های کلی نظام تعریف و بر سر آن توافق شده است. بازگشت از مسیر انحرافی که با دستور مقام معظم رهبری مبنی بر نرمش قهرمانانه آغاز و با رای اکثریت ملت ایران در خرداد 92 به شکل گیری دولت تدبیر و امید و بازگشت عقلانیت انجامید، بستر توسعه‌ اقتصادی را فراهم ساخت و سپس جمهوری اسلامی ایران توانست در یک شطرنج یک به شش با قدرت‌های جهانی سندی را به امضاء برساند که موجب عصبانیت دولتمردان رژیم صهیونیستی گردد و ترامپ نیز برجام را برای آمریکا و اسرائیل فاجعه دانست.
اگر چه کارشکنی‌های نظام سلطه به خصوص در حوزه‌ سرمایه گذاری و معاملات بانکی کماکان ادامه دارد، اما در همین حد نیز دولت توانست بیشترین بهره‌ ممکن را به نفع ملت ایران تحصیل نماید. از آن جمله مس سرچشمه در استان کرمان که در دولت دهم به دلیل بدهی‌های سنگین و اثرات تحریم تا مرز ورشکستگی پیش رفته بود، توانست بدهی‌های خود را بپردازد و طرح‌های توسعه را به گونه‌ای اجرا نماید که بیش از 3 هزارو 520 میلیارد تومان از آن‌ها، طی ویدئو کنفرانسی از سوی مقام عالی ریاست جمهوری و توسط وزیر صنعت و معدن و تجارت در سفر به کرمان به بهره برداری برسد.
دومین عامل تحقق دستاورد‌های نظام در کرمان، ناشی از فضای اعتدال است. احزاب چپ و راست هر گاه زمام امور سیاسی کشور را در دست گرفته اند با تمامیت خواهی، رقیب را از گردونه خارج نموده اند و برای اولین بار در سپهر سیاسی کشور، در دولت یازدهم و دوازدهم از صاحبان همه‌ی سلائق سیاسی موافق نظام، در مناصب مدیریتی استفاده شده است.
اگر چه تمایل به مصادره‌ی رأی مردم توسط برخی جریانات سیاسی به عنوان یک عطش سیری ناپذیر، همواره مانع مهمی در برابر دولت بوده، اما تاکنون توانسته مسیراعتدال را به خوبی طی نماید. موضوعی که در استان کرمان نیز با ایده‌ ' منشور همدلی ' مورد پذیرش احزاب و جریانات سیاسی قرار گرفت و با شعار 'ولایت و توسعه' و طرح 'مثلث توسعه' که از سوی آقای رزم حسینی استاندار کرمان مطرح گردیده، با استقبال کارآفرینان، نمایندگان مجلس و امامان جمعه، همراه شد.
البته گفتنی ست که همه‌ ارکان حکومتی از جمله دادگستری و سایراعضای شورای تامین استان نیزدر این مسیر دشوار که به راه رفتن روی طناب شبیه است. همراه بودند واستاندار کرمان را در مسیر اعتدال پشتیبانی کردند.
سومین عامل، مدیریت جهادی ست. یعنی مدیران اجرایی بتوانند علیرغم موانع پیش رو و محدودیت‌ها، همان گونه که مقام معظم رهبری فرموده اند، مانند اتاق جنگ در دوران دفاع مقدس که شب و روز نمی‌شناخت، برای ایجاد اشتغال کار کنند و اگر این گونه نبود، استان کرمان در این دوره موفق به رکود شکنی در حوزه‌ی اشتغال، نمی‌شد و از 12701 نفر - متوسط سال‌های 85 تا 90 - به رقم 46455 نفر اشتغال در سال 95 نمی‌رسید.
آقای علیرضا رزم حسینی تمام دوران دفاع مقدس را در کنار افرادی، چون شهید حسن باقری و سردار سلیمانی در جنگ بوده تیم مدیریتی استانداری و بسیاری از مدیران استان نیز یادگاران دوران دفاع مقدس بوده و با همان انگیزه کار می‌کنند.
بر همین اساس است که شرکت‌های دانش بنیان استان کرمان 125 درصد رشد پیدا می‌کنند و صادرات آن‌ها از 28 هزار دلار به 453 هزار دلار می‌رسد-رشد1هزارو 517 درصدی؟! - و تولید خودرو در کرمان از 42 هزار دستگاه به 99 هزار دستگاه می‌رسد و تولید کنستانتره آهن که به منظور پرهیز خام فروشی صورت می‌گیرد از 5 / 12 میلیون تن به 5 / 24 میلیون تن می‌رسد- 96 درصد افزایش تولید -تولید گندله از 5 میلیون تن به 15 میلیون تن افزایش می‌یابد - 200 درصد افزایش - تولید دانه‌های روغنی از 360 هکتار به سه هزارو 350 هکتار می‌رسد- 831درصد افزایش-و تولید برق ازدو هزارو 290 مگاوات به سه هزار و470 مگاوات می‌رسد که در حقیقت، بیانگز آن است که کسری 633 مگاواتی در سال 92 - اوج مصرف- به مازاد برق 147 مگاواتی در سال 96 - لوح مصرف- می‌رسد وبزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور نیز با ظرفیت 20 مگاوات درکرمان به بهره برداری می‌رسد و طرح بزرگ شهر آفتاب با 2 هزار مگاوات، یعنی دو برابر نیروگاه اتمی بوشهر آماده‌ی اجرا می‌شود و کرمان با 6 اثر ثبت جهانی در صدر استان‌های کشور می‌ایستد، در حالی که قبلا تنها دو اثر ثبت جهانی داشت و اقامتگاه‌های بوم گردی که موجب مهاجرت معکوس به روستا‌ها گردیده از 7 واحد در ابتدای دولت یازدهم به 120 واحد در حال حاضر می‌رسد- یعنی هزارو 614 درصد رشد- و هزاران شغل ار رهگذر خدمت رسانی به گردشگران داخلی و خارجی برای روستائیانی فراهم می‌شود که پیش از این مجبور بودند حاشیه نشین شهر‌های بزرگ شوند.
گفتنی ست که رقم توریست‌های خارجی از 32 هزار نفر در 8 سال دولت‌های گذشته به 130 هزار نفر در دولت یازدهم رسیده و جای شرح و بسط نیست که هر گردشگر خارجی تا چه اندازه می‌تواند شغل بیافریند و به رونق اقتصادی کمک کند.
این مدیریت جهادی و اجرای فرمان مقام معظم رهبری بود که توانست تخت‌های بیمارستانی کرمان را از 3هزارو 900تخت به4هزار و 500 تخت افزایش دهد و در کنار تدبیر کلی دولت برای طرح عظیم بیمه‌ی سلامت که در کرمان به96درصد جمعیت رسیده، رضایتمندی مردم دردمند را فراهم سازد و هم چنین روستا‌های برخوردار از گاز را از 406روستا در کرمان به رقم 789 روستا با 94 درصد افزایش برساند.
اما چهارمین عامل مهم برای تحقق دستاورد‌های نظام در استان کرمان، اعتماد به مردم وبخش خصوصی بود. همه می‌دانند که دولت چه مقدار بودجه دارد و اغلب هم می‌دانند که سهم بزرگی از بودجه‌ی دولت صرف هزینه‌هایی مانند حقوق و دستمزد ویارانه‌ها می‌شود و اساساً چیزی برای عمران و ابادانی باقی نمی‌ماند. هنر کارگزاران دولت یازدهم در کرمان این بود که راه را برای اقتصاد مردم پایه، جذب نقدینگی ومشارکت بخش خصوصی هموار کنند.
به همین لحاظ از 10 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری انجام شده که توسط جناب آقای روحانی در سفر به کرمان افتتاح شد، 95 درصد آن توسط بخش غیر دولتی تامین گردیده بود و از رهگذرآن بیش ازشش هزارو 300 اشتغال مستقیم و ده‌ها هزار شغل غیر مستقیم به نفع مردم حاصل شد وتحقیقاً اثرات آن بر درآمد سرانه و ایجاد ارزش افزوده در معادن و پرهیز از خام فروشی نیز به نفع کشورمان خواهد بود؛ و شاید همین دستاورد‌ها بود که جناب آقای رئیس جمهور، افتتاح این حجم از پروژه‌های کرمان را در سفر اخیر خود افتخار آمیز و بی نظیر خواندند. و اما مطلب دیگری که در مورد سفر کاروان دولت دوازدهم حائز اهمیت می‌باشد، انتخاب استان کرمان به عنوان پایلوت تفویض اختیارات است.
استاندار کرمان دو سه سالی ست که شفاهاً و کتباً تنها یک خواسته داشته آن هم افزایش اختیارات بوده است. برخی قوانین مزاحم، بروکراسی مزمن اداری وتمرکز قدرت در پایتخت از عوامل مهمی هستند که روند توسعه و سرمایه گذاری را کند وسرمایه گذاران را پشیمان می‌سازند. موضوعی که در این سفر مورد تائید جناب آقای روحانی قرار گرفت و صراحتاً اعلام نموند که هیچ سرمایه گذاری در هیچ جای دنیا منتظر نمی‌ماند تا دستگاه‌های دولتی در یک پروسه‌ی طولانی مجوز‌های لازم را صادر کنند. برای سرمایه گذار باید مشوق‌هایی در نظر گرفت تا سرمایه خود را هزینه نماید و اشتغال ایجاد شود و رونق اقتصادی حاصل گردد.
در شرایطی که بسیاری از اختیارات در وزارتخانه‌ها و سازمان‌های مرکزی بلوکه شده و گردش کار اداری برای کسب مجوز‌های مختلف بسیار طولانی ست، واگذاری اختیارات به استان‌ها می‌تواند، راه را هموار سازد و امید است همان گونه که استان کرمان در سفر قبلی ریاست محترم جمهوری به عنوان 'پایلوت اقتصاد مقاومتی' انتخاب شد و اقدامات انجام شده در قلعه گنج مورد تائید مقام معظم رهبری قرار گرفت، دستاورد این سفر نیزبا واگذاری بخشی از اختیارات دولت به استان، موجب شتاب توسعه و افزایش رونق اقتصادی گردد.
البته از این مهم نیز نمی‌توان به سادگی گذشت که اگر چتر امنیت گسترده نبود، هیچ طرح اقتصادی و هیچ توسعه‌ی هم اتفاق نمی‌افتاد و سهم ارکان امنیتی و انتظامی که همواره با مجاهدت و ایثار و شهادت همراه بود، در تحقق این دستاورد‌ها قابل کتمان نیست و در همین جا لازم می‌دانم به روان تمام شهدای حوزه‌ی نظم و امنیت درود بفرستم و برای ارکان امنیتی و انتظامی آرزوی توفیق روزافزون نمایم.
دریافت:داود رجبی بهجت**انتشار:بهنام احمدی
/7437/ 5054
انتهای پیام

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۵۲۷۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح باغ ایرانی فرصت جدید گردشگری در شیراز است

مصطفی کیانی رحیمی اظهارکرد: با توجه به تقاضای شهروندان ساکن در آن محل مبنی بر ایجاد فضای باز عمومی، با در نظر گرفتن نیاز ساکنین منطقه تصمیم بر تملک و احداث باغ ایرانی گرفته شد که پس از طراحی و تصویب طرح در اداره مطالعات و طراحی شهری معاونت شهرسازی و معماری شهرداری پروژه وارد فاز عملیاتی شد.

او یادآور شد: باغ ایرانی که در بولوار امیرکبیر و در محدوده شهرداری منطقه چهار شیراز واقع شده از دهه ۴۰ شمسی به صورت باغ مشجر بوده و اقدامات نوسازی ضلع شرقی و جنوبی آن در سال‌های گذشته منجر به افزایش تراکم جمعیت منطقه شده است. 

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورا بیان کرد: این باغ با وسعت ۱۰هکتار یک گنجینه فاخر کهن و مهم اکولوژیکی به‌واسطه درختان کهن‌سال از ۲ گونه مثمر و زینتی است که مدیریت شهری وظیفه صیانت از این میراث کهن را دارد. 

او از پیشرفت این پروژه در زمان کوتاهی خبر داد و اظهار کرد: این پروژه تجمیعی از سنت و تجدد بوده و در آن آیین‌ها و چهارباغ‌های ایرانی اسلامی با استفاده از عناصر جدید معماری و شهرسازی پیاده‌سازی شده است.

 این عضو شورای اسلامی شهر شیراز با بیان اینکه این پروژه به دلیل بخشی از نیازمندی‌ها مدتی متوقف مانده بود، تصریح کرد: با توجه ویژه شهردار مبنی بر اختصاص منابع، پروژه فعال‌تر از قبل خواهد شد.

کیانی رحیمی با بیان اینکه این پروژه در درگاه غربی و جنوب غربی شیراز، میزبان زوار سومین حرم اهل‌بیت (ع) و مهمانان جنوب کشور قرار دارد، خاطرنشان کرد: با تخصیص منابع می‌توان ظرفیت‌های بالقوه این پهنه عظیم گردشگری را به فعل تبدیل و با فراهم سازی بستر کامل گردشگری، تصویر زیبایی در این جغرافیای شهری ترسیم کرد. 

او در پایان اظهار امیدواری کرد این پروژه در راستای افزایش سرانه فضای سبز و حراست از باغات شهری با پوشش درختان مثمر در مساحت ۱۰ هکتار و با بودجه‌ای بیش از ۱۵۰ میلیارد تومان طی سال جاری به بهره برداری برسد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • افتتاح فاز نخست پروژه‌های نهضت ملی مسکن در شهر سهند
  • افتتاح ۱۱۷ طرحِ محرومیت زدایی در بم
  • افتتاح سد و نیروگاه اومااویا در سریلانکا توسط شرکت ایرانی
  • معرفی ٤٠٠ هزار میلیارد تومان پروژه در همایش کرمان آیدکس/ رفسنجان از گردنه توسعه استان خارج شده است
  • آب رسانی به ۷ روستا در بم
  • آغاز اجرای ۱۵ پروژه هزار میلیارد تومانی بخش خصوصی در تبریز
  • ۳۰۰کیلومتر راه روستایی استان کرمان در دولت سیزدهم احداث شد
  • داستان یک کلاهبرداری ۸ میلیارد تومانی در چالوس
  • بخش پرتودرمانی مرکز جامع سرطان البرز افتتاح می‌شود
  • افتتاح باغ ایرانی فرصت جدید گردشگری در شیراز است