Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - رشت- ايرنا- بندر کاسپين منطقه آزاد انزلي در استان گيلان از سوي هيات وزيران بعنوان مرز رسمي و مجاز دريايي تعيين شد.

به گزارش ايرنا، هيأت وزيران در تصويب نامه شماره 146282 / ت 54141 هـ مورخ 17 بهمن ماه 1396 خطاب به وزارت کشور، وزارت راه و شهرسازي و دبيرخانه شورايعالي مناطق آزاد تجاري ـ صنعتي و ويژه اقتصادي آورده است:
هيأت وزيران در جلسه 1396/11/4 به استناد تبصره (1) ماده (103) قانون امور گمرکي ـ مصوب 1390 ـ تصويب کرد: بندر کاسپين در استان گيلان به عنوان مرز رسمي و مجاز دريايي تعيين مي گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اين تصويب نامه به امضاء اسحاق جهانگيري معاون اول رئيس جمهور رسيده است.
مجتمع بندري کاسپين به عنوان بزرگترين زيرساخت بندري ايران در درياي خزر با رويکرد صادراتي و با هدف توسعه روابط اقتصادي با کشورهاي حاشيه خزر و راه اندازي کريدور شمال - جنوب در منطقه آزاد انزلي در حال ساخت است.
در سال 1395 کلنگ احداث 4 پست اسکله بندر کاسپين از سوي بخش خصوصي به دست مرحوم آيت‌ الله اکبر هاشمي رفسنجاني به زمين زده شد که اين نخستين تجربه ساخت اسکله‌هاي يک بندر تجاري توسط بخش خصوصي در ايران است.
بندر کاسپين که هم اکنون با دو اسکله آماده بهره برداري ، در 10 کيلومتري شرق بندر انزلي مراحل احداث ديگر بخش ها را مي گذراند، قرار است به ‌عنوان کامل کننده حلقه‌هاي زيرساختي ترانزيت بين‌المللي ايران در کريدور شمال-جنوب، نقش آفريني کند.
مجتمع بندري کاسپين در 22 پست اسکله مشتمل بر پايانه هاي تجاري، کانتينري، چندمنظوره، محوطه عمومي، اسکله رو و پايانهغلات، سوخت و صنايع دريايي است که ظرفيت تخليه و بارگيري 15 ميليون تن کالا را در هر نوبت کاري در طول سال خواهد داشت و با احتساب سه نوبت کاري، ظرفيت آن 45 ميليون تن در سال خواهد بود.
اسکله‌هاي اين بندر با عمق آبخور 14 متر توانايي پهلوگيري کشتي‌هايي با ظرفيت 50 هزار تن را خواهند داشت و اين در حاليست که ظرفيت بزرگ‌ترين کشتي‌هاي در حال تردد در درياي خزر، 12 هزار تن است.
اين مجتمع بندري داراي دو موج شکن شرقي و غربي است که به ترتيب بيش از 2600 و 2400 متر طول دارند و بيشترين فاصله ميان دو بال موج‌شکن، 2600 متر است که حوضچه آرامشي به مساحت افزون ‌بر 300 هکتار را پديد مي‌آورد.
از ويژگي‌هاي منحصر به فرد اين بندر نسبت به ديگر بنادر ايران که از بنادر نسل سوم جهان محسوب مي‌شود، دارا بودن پس‌کرانه 400 هکتاري است.
پس کرانه‌هاي بندر کاسپين شامل انبارهاي سرپوشيده با ظرفيت پذيرش و نگهداري سالانه يک ميليون تن کالا در فاز اول، سيلوهاي غلات و ديگر فضاهاي لجستيکي مورد نياز بندر است.
وجود اين پس‌کرانه امکان ساخت صنايع مولد، واحدهاي توليدي فرآوري کالا و صنايع مرتبط با کشتي‌سازي، تعمير و نگهداري کشتي را فراهم مي‌کند و در عين ‌حال خدمات لجستيکي، انبارداري، ترانزيت کالا نيز در اين بندر انجام خواهد شد.
ارزش سرمايه گذاري به روز شده سازمان منطقه آزاد انزلي در احداث اين مجتمع بندري از ابتداي شروع به ساخت آن تاکنون بيش از 700 ميليارد تومان و ميزان سرمايه گذاري در حال انجام بخش خصوصي نيز حدود 300 ميليارد تومان است.
به گزارش خبرنگار ايرنا، قرار گرفتن در مسير کريدور بين المللي شمال - جنوب، دارابودن موقعيت ويژه در زمينه ارتباط با کشورهاي حاشيه درياي خزر، همجواري با بنادر آستراخان و لاگان در روسيه، راسنودسک در ترکمنستان، اکتائو در قزاقستان و باکو در آذربايجان، دسترسي از طريق راه هاي مناسب، به بازارهاي مصرف کشورهاي CIS، نزديکي به فرودگاه بين المللي رشت از جمله مزاياي منطقه آزاد انزلي است.
مزاياي قانوني همچون امکان ثبت، مالکيت و مشارکت سرمايه گذاران خارجي تا ميزان 100 درصد در منطقه، امکان فعاليت بانک ها و موسسات مالي - بيمه اي در اين منطقه، معافيت مالياتي 20 ساله بر درآمد و دارايي از تاريخ بهره برداري هرگونه فعاليت اقتصادي، وحدت مديريت در ارائه کليه خدمات به سرمايه گذاران و فعالان اقتصادي، اقدامات سازمان در خصوص خلق مزايا و معافيت هاي جديد براي فعالان اقتصادي - توليدي، فعاليت بورس کالاي منطقه،فعالسازي 50 واحد راکد صنعتي در سه سال اخير، رونق فضاي تجاري با اجراي مصوبه کالاي همراه مسافر و برگزاري پانزدهمين اجلاس اتاق هاي بازرگاني کشورهاي حاشيه درياي خزر و توسعه تعاملات بين المللي با کشورهاي حاشيه خزر زمينه ساز رونق فضاي کسب و کار در محدوده منطقه شده است.
6030
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۶۱۷۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود دادستانی برای تعیین تکلیف ۳۳۰۰ خودرو خارجی معطل در گمرک شهید باهنر

به گزارش خبرنگار اعزامی قدس آنلاین به استان هرمزگان در چارچوب تور نظارتی اصحاب رسانه در بندر شهید باهنر دپوی هزاران دستگاه خودرو که بیشتر آنها را خودورهای هیبریدی که در چارچوب تصویب واردات خودروهای نو خارجی برای تنظیم بازار ثبت فارش شده‌اند جلب توجه می کرد.

در پیگیری هایی که خبرنگاران صورت دادند مشخص شد این خودورها قرار بوده در سامانه یکپارچه فروش خودرو به متقاضیان عرضه شود اما به دلیل برخی موانع سوال برانگیز از جمله صادر نشدن مجوز سازمان محیط زیست این خودروها در حال نزدیک شدن به وضعیتی هستند که به رسوب کالا د گمرک موسوم است.

رئیس کل دادستانی استان هرمزگان اما در این خصوص با اشاره به اینکه دستگاه قضایی اکنون با اصلاح ساختار ترخیص کالا در گمرکات و سازمان اموال تملیکی درباره کالاهایی که به سمت ماندن نامتعارف در گمرکات بروند حساس شده و ورود پیدا می‌کند، به ترخیص ۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه خودرو خارجی سواری وارداتی و عرضه آنها به بازار  که بیش از ۷ ماه متوقف مانده بودند با ورود دستگاه قضا خبر داد و گفت: در حال حاضر تعداد سه هزار و ۳۰۰ دستگاه خارجی در این بندر وجود دارد که حدود سه ماه است که به این بندر وارد شده‌اند و با ورود این خودروها به مرحله نامتعارف دستگاه قضایی به تعیین تکلیف این خودروها ورود پیدا کرده است

مجتبی قهرمانی تصریح کرد: مشکل این خودروها در حال حاضر منشا ارز است. همچنین اداره کل استاندارد و محیط زیست باید مجوز ترخیص این خودروها را صادر کنند. 
ته لنجی بنام ملوان به کام قاچاق‌چی‌های کلان

وی افزود: امروز در این بازدید، چند لنج مشاهده شد که مشکل ته لنجی داشتند. موضوع ته لنجی در قانون دیده شده است و به عنوان یک عرف در بین لنج‌داران از قدیم وجود داشته است.

قهرمانی با اشاره به اینکه امروز کالاهایی که می‌توان از طریق ته لنجی وارد کرد مشخص و حجم آن هم مشخص است، گفت: در گذشته مقررات دقیقی در این باره وجود نداشت و هرکس به توان خود حجمی کالا وارد می‌کرده  و تا همین چند وقت پیش به اندازه نیسان بارگیری می‌کردند. اما این موضوع در حال حاضر قانونمند شده است.

رئیس کل دادگستری هرمزگان در رابطه با چالش‌های ته‌لنجی، گفت: یک چالش جدی در رابطه با ته لنجی وجود دارد که هم بحث قاچاق کالا است. برخی افراد به بهانه ته لنجی مقادر بیشتری از آنچه در قانون آمده است، کالا وارد می‌کنند. از طرفی بحث حق و حقوق ملوانان است و طرفی دیگر بحث قاچاق و آسیبی که به اقتصاد و تولید داخل می‌زند، مطرح است.

همچنین در این بازدید برخی از مشکلات تجار فعال در بندر شهید باهنر مطرح و از سوی مسئولین قضایی استان مورد بررسی قرار گرفت.

آرش خلیل خانه

دیگر خبرها

  • نورمحمدی: در جام حذفی هدفی جز قهرمانی نداریم
  • افتتاح آرش مال نقطه عطف توسعه تجاری فرهنگی منطقه آزاد انزلی
  • افتتاح آرش مال تحولی بزرگ در خدمات متفاوت و تجربه‌های نوین برای گردشگران
  • پیشرفت ۶۸ درصدی پایانه صادرات و ترانزیت کالا در بندر بوشهر
  • پیشرفت ۹۰ درصدی اسکله مجتمع بندری نگین بوشهر
  • (تصاویر) ماهی‌های دودخانه در بندر انزلی
  • ورود دادستانی برای تعیین تکلیف ۳۳۰۰ خودرو خارجی معطل در گمرک شهید باهنر
  • ۱۵۴ همت در پروژه های بندری سرمایه گذاری می شود
  • حمایت غرب از نسل‌کشی جدید اسرائیل/ حضور در انتخابات سهیم شدن در تعیین سرنوشت است
  • فدراسیون فوتبال ۳۵۰ میلیون تومان دیگر به جیب زد!