Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، نشریه اینترنتی «گلوبال تایمز» در گزارشی پیرامون ماندگاری توافق هسته‌ای ایران با توجه به کارشکنی‌های آمریکا نوشت: این توافق در سه ماه‌ آینده با چند سناریوی محتمل مواجه است.

سناریوی مشکل مذاکرات غیر هسته‌ای

این نشریه چینی با معرفی سه سناریو در این مسیر نوشت: «در سناریوی نخست، معاهده منعقد شده بین ایران و گروه موسوم به «1+ 5» می‌تواند به صورتی جزئی ذیل چارچوب توافق تمورد بازنگری قرار گرفته و نظارت از عملکرد ایران بهبود یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ضمن، ایران و این گروه می‌توانند دور جدیدی از مذاکرات را درباره برنامه موشکی و سیاست‌های خاورمیانه ایران آغاز کنند.

به نظر، این بهترین سناریو است و توافق کنونی پابرجا مانده و دیگر موضوع‌ها از طریق کانال‌های جدید بررسی می‌شوند. اما موفقیت در این مسیر مشکل است زیرا نیازمند همکاری، سازش و صداقت همه طرف‌های درگیر است.»

 

سناریوهای خروج از توافق تهران، واشنگتن

در سناریوی دوم، کنگره آمریکا این توافق را یکجانبه و به طور اساسی بازبینی کرده و به طور جدی به آن آسیب می‌رساند. در این صورت، ایران از توافق خارج شده و به این معاهده تاریخی خاتمه می‌دهد.

در سناریوی سوم، کنگره آمریکا و اروپا نه اقدام‌های موثر را اتخاذ نکرده و ظرف 120 روز کارهایی می‌کنند که مورد نظر «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا نخواهد بود. در این وضعیت واشنگتن به طور رسمی خروج از توافق را اعلام کرده و معاهده نابود می‌شود.

 

شیوه‌های حفظ توافق با تعامل دیپلماتیک

وبگاه یادشده در ادامه به روش‌های حفظ توافق هسته‌ای اشاره کرده و می‌نویسد:  چین، روسیه و اروپا می‌توانند آمریکا و ایران را به سمت بهترین سناریو هدایت کنند. به خاطر بحران‌سازی آمریکا در توافق هسته‌‌ای با ایران، کشورهای چین و روسیه و اروپا بهتر است با همکاری هم ساز و کارهای دیپلماتیک و مسیر‌های مذاکراتی جدیدی ایجاد کنند.

بر این اساس، این اقدام  همراه با فشار بر آمریکا مانع‌ از حرکت این کشور در مسیر نادرست شده و درصورت بروز بدترین سناریو که خروج آمریکا از توافق است، پیامدهای آن‌‌را به حداقل می‌رساند.

 

اتخاذ تدابیری برای تقابل با زورگویی‌های آمریکا

گلوبال تایمز سپس نوشت: لازم است چین ، ایران، روسیه و اروپا نشست‌های رسمی چند جانبه انجام داده و هرکدام اعلام کنند که از تمامی مفاد این توافق، صرف‌نظر از این که آمریکا از آن خارج می‌شود یا خیر، پیروی می‌کنند. این کار به ایران اطمینان می‌دهد و البته چنین نشست‌هایی فشارهای روحی را بر آمریکا وارد کرده تا قبل از خروج از توافق به آن عواقب آن بیاندیشد.

مادامی که ایران، چین، روسیه و اروپا در موضع هماهنگ باشند، توافق هسته‌ای بدون آمریکا نیز باقی می‌ماند و خروج یکجانبه و بازگرداندن تحریم‌ها بر ایران تاثیر قابل توجهی بر این کشور نمی‌گذارد. همچنین برای اجتناب از اقدام‌های تلافی جویانه آمریکا، چین، روسیه و اروپا باید تدابیر احتیاطی را برای مواجهه با اعمال نظر غیرقانونی آمریکا انجام دهند. اگر آمریکا متوجه شود خروج از توافق آسیبی به ایران نمی‌زند، آنگاه خود منزوی می‌شود.

 

اجرای برجام در دوره پسا آمریکا

در خاتمه این گزارش آمده است: حفظ این توافق بستگی به دولت‌های چین، روسیه و کشورهای اروپایی دارد. اگر آن‌ها با هم همکاری کنند، چالش‌های بزرگی در مسیر اعمال نظرهای غیرقانونی آمریکا ایجاد می‌شود و به تحریم‌های یکجانبه این کشور خاتمه می‌دهد.

همچنین جامعه بین‌الملل باید به جای عقب‌نشینی و انتظار، به صورتی فعالانه برای حل بحران هسته‌ای ایران تلاش کند. آمریکا در حال حاضر  تلاش می‌کند اروپا را به سوی خود جلب کند و بین چین، روسیه، اروپا و ایران اختلاف اندازد. ایران نیز مشتاق حمایت بوده و خود به تنهایی قادر به ایجاد جبهه متحد نیست. پس زمان آن فرا رسیده که چین، روسیه و اروپا با همکاری با یکدیگر آماده اجرای برجام در جهان پسا آمریکا باشند.

انتهای پیام/ق

عضویت در کانال تلگرامی بین‌الملل و سیاست خارجی فارس

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۶۲۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرنوشت اوکراین در سال انتخاباتی آمریکا و گزینه های کی‌یف

آینده جنگ اوکراین ارتباط مستقیم با انتخابات آمریکا و روی کار آمدن دموکرات‌ها و یا جمهوری‌خواهان دارد.در حال حاضر بهترین گزینه برای اوکراین آماده سازی زمینه برای حل و فصل مذاکرات احتمالی با روسیه است؛ تصمیمی که اوکراین باید بگیرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، بسیاری از کشورهای غربی که ابتدا تمایلی به ارسال تسلیحات سنگین به اوکراین نداشتند، مسیر خود را تغییر داده‌ و تجهیزات مختلفی از تانک‌های سنگین گرفته تا سیستم‌های دفاع هوایی را به این کشور ارسال کرده و همچنان به تداوم این روند متعهد هستند.

علاوه بر این، خلبانان اوکراینی در حال آموزش برای جت‌های جنگنده احتمالی هستند، مطالبه‌ای که دولت اوکراین از ابتدای شروع جنگ عنوان کرده است.

واشنگتن سرسخت‌ترین شریک نظامی اوکراین از ابتدای جنگ بوده و تسلیحات و تجهیزات بیشتری در مقایسه با سایر کشورها ارسال کرده است. جدیدترین داده‌های وزارت امور خارجه ایالات متحده نشان می‌دهد که کل کمک‌های نظامی این کشور تحت ریاست جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا از 42 میلیارد دلار فراتر رفته که 41.3 میلیارد دلار آن از زمان آغاز جنگ بوده است.

با این حال به اعتقاد برخی تحلیلگران سرنوشت ناخوشایندی در انتظار زلنسکی است. واشنگتن به دست نشانده های خود در نقش سران دولت های خارجی تنها به عنوان ابزاری برای دستیابی به اهداف ژئوپولیتیکی می نگرد و بعد از اینکه این دست نشانده ها وظایف محول شده خود را انجام دادند، آنها را برکنار می کند.

سرنوشت مشابهی در انتظار «ولودیمر زلنسکی» رئیس جمهوری اوکراین نیز وجود دارد، به محض اینکه زلنسکی نقشی را که غرب برای او معین کرده، ایفا کند. زمانیکه دیگر مورد نیاز حامیان غربی نیست چه نوع خاتمه ای در انتظار زلنسکی است؟ فنا بعد از یک کودتا، برکناری از قدرت با برگزاری انتخابات یا اتهام، بازداشت، حبس و غیره.

خدمت غرب به اوکراین یک طرفه نیست

با نگاهی واقع گرایانه به جنگ میان روسیه و اوکراین در حالی که تهاجم روسیه ادامه دارد، اوکراین اغلب به شدت به حمایت نظامی و اقتصادی غرب وابسته است. با این حال، این رابطه آنطور که در ابتدا ممکن است یک طرفه به نظر برسد، نیست. حمایت غرب در واقع در کمک به اوکراین برای دفاع از خود بسیار مهم بوده است، این موضوع در صورتی است که جهان دموکراتیک نیز طیف وسیعی از منافع را از حمایت از تلاش‌های جنگی اوکراین به دست می‌آورد.

مهم ترین این مزیت ها کسب منافع در میدان جنگ است. به اعتقادات رهبران کشورهای غربی و اروپایی، اوکراین در میدان جنگ به طور پیوسته در حال نابودی پتانسیل نظامی روسیه است. این روند جنگ به طور چشمگیری تهدیدی را که برای جناح شرقی ناتو ایجاد می‌کند، کاهش می دهد.

شکست در اوکراین، روسیه را از صفوف ابرقدرت‌های نظامی جهان پایین می‌آورد و مسکو را با سال‌ها بازسازی روبرو می‌کند و تهدید های ناشی از اقدامات احتمالی روسیه را در کشورهای دیگر به حداقل می رساند. مهم این است که غرب با حمایت از اوکراین می‌تواند پتانسیل نظامی روسیه را بدون انجام هیچ اقدامات مستقیم یا تلفات جانی، کاهش دهد.

بر اساس نگاه سیاستمداران غربی، «راه جلوگیری از رویارویی با روسیه در آینده، کمک به اوکراین برای عقب راندن مهاجم در حال حاضر است. این درس تاریخ است که باید ما را راهنمایی کند و به اقداماتی قبل از اینکه خیلی دیر شود، فوریت بخشد.»

اما اگر بازی به نفع روسیه پایان یافته و این درس نادیده گرفته شود و اوکراین شکست بخورد، غربی‌ها نگران هستند که روسیه تقریباً به طور قطع فراتر رفته و تهدیدی مستقیم برای کشورهای عضو ناتو مانند کشورهای بالتیک، فنلاند یا لهستان محسوب خواهد شد.

در آن مرحله، دیگر امکان اجتناب از تلفات قابل توجه ناتو وجود نخواهد داشت. نبرد در میدان اوکراین به ناتو هدف تازه ای بخشیده است و با عضویت سوئد و فنلاند در ناتو باعث گسترش بیشتر اتحاد نظامی در اتحادیه اروپا شده است. این امر عاملی شده تا اتحادیه اروپا بیش از هر زمان دیگری متحد شود.

به طور کلی، تمایل و توانایی غرب برای ادامه حمایت از اوکراین مبتنی بر توافق در برابر چیزی است که از آن دفاع می کند. موضع غرب در مورد آینده جنگ اوکراین به دلیل چرخه انتخابات در ایالات متحده و اروپا پیچیده است.

با وجود مخالفت های فراوان در آمریکا و اروپا، بسته کمکی به اوکراین ارسال شده است و کشورهای اتحادیه اروپا و ناتو به تعهد تجهیزات جنگی برای اوکراین ادامه می‌دهند. اما نکته قابل تامل، تا زمانی که چرخه انتخاباتی کامل نشود، سیاست‌ها در حالت تعلیق هستند و موقعیت اوکراین را تضعیف می‌کنند و دست مسکو را تقویت می‌کنند.  

آینده جنگ اوکراین ارتباط مستقیمی با انتخابات آتی ایالات متحده و روی کار آمدن دموکرات ها و یا جمهوری خواهان دارد. در حال حاضر بهترین گزینه برای اوکراین آماده سازی زمینه برای حل و فصل مذاکرات احتمالی با پوتین است؛ تصمیمی که اوکراین باید بگیرد و در این شکی نیست.

اما نکته کلیدی نوع حل و فصل است که ممکن است قابل قبول باشد. موضع حداکثری زلنسکی مبنی بر خروج کامل روسیه از تمام خاک اوکراین همچنان پابرجاست. این امر با واقعیت وضعیت نظامی در زمین و در میان جمعیت های سرزمینی که اکنون تحت کنترل روسیه است، تضعیف می شود.

همچنین پیوستن و یا عدم پیوستن اوکراین به ناتو از موضوعات مهمی است که ادامه و یا مذاکره برای حل و فصل جنگ را به چالش کشیده است. تصمیمی که آینده اوکراین را یا متحد شرق و یا در مقابل شرق قرار خواهد داد.

 

تحولات اوکراین| امکان درخواست کی‌یف از اروپا برای اعزام نیروتحولات اوکراین| اعتراف کی‌یف به دستاوردهای نظامی روسیه

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • درخواست جالب غربی ها ۲روز قبل از زدن اسرائیل | توافق نانوشته‌ ایران و طرفهای غربی درباره غزه | خبر مهم درباره بازگشت روابط دیپلماتیک با این کشور
  • با سقوط اوکراین آمریکا وارد جنگ می شود؟
  • سعید لیلاز: افشای فایل صوتی ظریف، عمدی بود
  • هشدار رییس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ تن/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام دو پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده‌های روسیه
  • هشدار رئیس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ نفر/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده های روسیه
  • لاوروف: هر دو حزب آمریکا، روسیه و چین را دشمن می‌دانند
  • پیش‌بینی مشاور بایدن: اوکراین سال آینده به روسیه ضد حمله می‌زند
  • سردار رشید: در عملیات وعده صادق، 240 جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل کمک کردند/ اسرائیل جرأت نکرد تصاویر دو پایگاه نظامی اش را به دنیا نشان دهد/ آمریکا و اروپا رایگان هر امکانی را که رژیم صهیونیستی نیاز داشته باشد، در اختیارش قرار می‌دهند حتی بمب اتم!
  • فایننشال تایمز: اروپا نگران تشدید اقدامات «خرابکارانه و خشن» روسیه است
  • سرنوشت اوکراین در سال انتخاباتی آمریکا و گزینه های کی‌یف