Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بلاغ مازندران»
2024-05-04@15:37:00 GMT

درمان اسپاسم عضلانی پا با تغذیه

تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۰۶۶۶۴۸

درمان اسپاسم عضلانی پا با تغذیه

اسپاسم عضلات پا بیماری شایعی است که معمولاً در افراد ورزشکار و گاهی در غیرورزشکار‌ها بروز می‌کند. اسپاسم عضلات به معنای انقباض عضلات است، بدون آنکه فرد اراده‌ای در بروز آن داشته باشد.به گزارش بلاغ، متخصص پزشکی ورزشی با بیان اینکه اسپاسم عضلات پا معمولا در افراد ورزشکار بروز می‌کند، به نقل از سلامت نیوز، گفت: دلیل اسپاسم عضلات پا به روشنی مشخص نیست و دلایل زیادی برای آن مطرح می‌شود؛ اسپاسم عضلات به معنای انقباض عضلات است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 

 امیرحسین عابدی یکتا متخصص پزشکی ورزشی گفت: اسپاسم عضلات پا بیماری شایعی است که معمولاً در افراد ورزشکار و گاهی در غیرورزشکار‌ها بروز می‌کند. اسپاسم عضلات به معنای انقباض عضلات است، بدون آنکه فرد اراده‌ای در بروز آن داشته باشد.

عابدی افزود: هر امری که غیرارادی بر روی اراده انسان تأثیر بگذارد، با درد همراه است. دلیل اسپاسم عضلات پا به روشنی مشخص نیست، لذا دلایل زیادی برای آن مطرح می‌شود.

این متخصص پزشکی ورزشی گفت: به طور مثال؛ کمبود قند خون و کمبود انرژی در انتهای ورزش کردن ورزشکاران منجر به آن می‌شود که اعصاب عصب‌دهی‌کننده عضلات خسته شوند و پیام خود به خودی ارسال کنند که در این صورت اسپاسم به وجود می‌آید. همچنین این مورد در ورزشکارانی که بیش از ۹۰ دقیقه ورزش کرده‌اند و کربوهیدرات جایگزین دریافت نکرده‌اند بیشتر دیده می‌شود.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: کمبود سدیم خون در افرادی که ورزش طولانی‌مدت در محیط گرم و خشک انجام دادند و تعریق زیادی کردند، به دلیل دفع سدیم نیز باعث اسپاسم عضلات می‌شود.

وی ادامه داد: این افراد باید هنگام ورزش کردن آب را همراه با مقدار اندکی نمک بنوشند، زیرا نوشیدن آب بدون نمک در ورزشکاران غلظت سدیم خون را کم می‌کند و موجب اسپاسم عضلات می‌شود.

عابدی کمبود کلسیم به خصوص در افراد غیرورزشکار را از دیگر علت‌های شایع اسپاسم عضلات دانست و گفت: این کمبود کلسیم بیشتر در ساق پا ایجاد درد می‌کند و معمولاً علت آن کم‌آبی بدن هنگام ورزش کردن است، یعنی افراد به خصوص سالمندان و نوجوانانی که حین ورزش کردن آب مصرف نمی‌کنند به این پدیده دچار می‌شوند.

وی تصریح کرد: افراد ورزشکار و غیرورزشکار معمولاً دلیل اسپاسم پا را نمی‌دانند. در برخی مواقع با ادامه این پدیده، این افراد به سندروم پای بی‌قرار مبتلا می‌شوند که این سندروم باعث حرکت خود به خودی پا در حین استراحت و انقباض عضلات آن می‌شود.

این متخصص پزشکی ورزشی پیشنهاد کرد: برای کنترل اسپاسم عضلات پا، کنترل استرس، مصرف کافی مایعات، توجه به مصرف الکترولیز‌ها به خصوص سدیم و کلسیم، استفاده از قند در صورت ورزش مداوم و انجام حرکات کششی در پایان ورزش، اموری ضروری هستند و موجب کم شدن انقباض و در نهایت کاهش اسپاسم عضلات پا خواهند شد.

وی در ادامه گفت: اگر افراد با رعایت موارد فوق درمان نشدند، به پزشک متخصص مراجعه کنند تا با تجویز داروی شل‌کننده عضلات، اسپاسم پای آن‌ها را رفع کند.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۶۶۶۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۹۰ معلول زنجانی در حوزه ورزش فعالیت می کنند

روح اله خدابنده لو گفت: امروزه افراد دارای معلولیت در فعالیت های اجتماعی و مسابقات زیادی شرکت و توانمندی های خود را به جامعه ثابت می‌کنند.

وی اضافه کرد: در این راستا اولین جشنواره ورزش های بومی، محلی در سه شهرستان زنجان، ابهر، خدابنده در سال گذشته برگزار شد که استقبال گروه های هدف را به دنبال داشت.

این مسوول ادامه داد: فعالیت های ورزشی برای افراد دارای معلولیت از ۲ جنبه درمانی که هدف آن تأمین سلامتی و پیشگیری از مبتلا شدن به بیماریهای ثانویه است حائز اهمیت می‌باشد.

وی اظهار داشت: ورزش نه تنها اعتماد به نفس را در فرد تقویت می کند بلکه نگرش جامعه را نسبت به معلولین دگرگون کرده و از نظر جسمی، روحی، فردی و اجتماعی آنها اثر قطعی و تعیین کننده ای دارد.

مدیرکل بهزیستی استان زنجان همچنین به اجرای طرح آموزشی آگاه سازی پیشگیری از معلولیت ها در دوره سالمندی اشاره کرد و گفت: این طرح با موضوعات سکته مغزی، بیماری قلبی- عروقی، استئوپروز، آرتروز، دیابت، سقوط و دمانس(آلزایمر) است که در سال گذشته ۲ هزارو ۷۲۷ در سطح استان شهری و روستایی تحت پوشش قرار گرفتند.

به گفته وی، آشنایی با بیماری استئو آرتریت، سقوط- بیماری دیابت - بیماری قلبی و عروقی -پوکی استخوان - سکته مغزی و آشنایی با بیماری دمانس از جمله موضوعاتی است که برای سالمندان جامعه هدف بهزیستی و افراد محلی در ۲ گروه سنی میانسالان با رده سنی ۶۵ الی ۴۵ و گروه سالمندی با رده سنی ۸۵ الی ۶۵ برای هر ۲ جنس آموزش داده می شود.

باشگاه خبرنگاران جوان زنجان زنجان

دیگر خبرها

  • کمبود ۹۰۰۰ ماما در کشور
  • ورزش و کاهش وزن نخستین اقدام برای درمان کبد چرب
  • ۸۹۰ معلول زنجانی در حوزه ورزش فعالیت می کنند
  • درمان دردهای عضلانی و مفصلی با حرکات اصلاحی ورزشی +تصاویر
  • مهم‌ترین علت چاقی در ایران
  • علائم فشار خون بالا
  • علائم فشار خون بالا را بشناسید
  • یک سوم افراد جامعه ابتلا به مشکلات بی‌اختیاری ادرار را تجربه می‌کنند
  • به این دلیل چیپس نخورید!
  • پاشنه و یک تمرین ساده برای داشتن پاهایی قوی و سالم/ روش انجام حرکت، فواید و تغییرات مورد انتظار (+فیلم)