Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز | 

رئیس هیئت‌مدیره انجمن شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی ایران با ابراز ناامیدی از تغییر قوانین حمل‌ونقلی به نفع رانندگان قربانی قاچاق گفت: مجرم اصلی صاحب کالا است اما راننده قربانی می‌شود

یونس جاوید رئیس هیئت‌مدیره انجمن شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار تین نیوز گفت: تاکنون تلاش‌های ما موفقیت‌آمیز نبوده است و رانندگان قربانی هم چنان به‌ناحق در زندان‌های کشورهای همسایه دوران حبس خود را می‌گذرانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: دلیل بی گناهی راننده هم جاگذاری محموله قاچاق در جوف کالا بوده است و اساساً ارتکاب جرم از سوی راننده نبوده است و بنابراین او نباید مجازات شود. بااین‌حال قوانین کشورها به سمتی رفته است که وقتی به صاحب کالا که متهم اصلی است دسترسی نداشته باشند می آیند و نزدیک‌ترین و راحت‌ترین عامل و عنصر که راننده است را دستگیر می‌کنند.

جاوید با اشاره به صحبت‌های یکی از نمایندگان مجلس که راننده را متهم نهایی دانسته است، گفت: ایشان مگر مقام قضایی هستند؟ قاضی هم که باشند مگر قاضی عملیات حمل‌ونقل را می‌داند؟ وقتی داخل قوطی کنسرو سربسته و داخل پروفیل آهن و دستگاه پخت نان مواد جاسازی‌شده است و بعد به راننده برای حمل باری به اسم قوطی کنسرو مأموریت می‌دهند او چه باید کند؟

وی ادامه داد: البته گاهی راننده مقصر است و مواد داخل ماشین او و کانتینر جاسازی‌شده است اما وقتی در جوف کالا است سهم راننده در تخلف صفر است و نمی‌شود به این راحتی حکم به دخالت صد درصدی رانندگان داد. از طرفی اگر راننده مقصر است اصلاً راننده توان مالی‌ تامین 400 کیلو مواد مخدر را دارد؟

مجرم اصلی صاحب کالا است اما راننده قربانی می‌شود

جاوید با توضیح اینکه در برخی موارد هم راننده دست دارد، گفت: اما بر اساس قوانین موجود در هر دو صورت راننده محکوم می‌شود. از طرفی راننده‌ای که مشکلات مالی، اجتماعی و مشکلات پشت پرده دارد ممکن است 10 میلیون بگیرد و باری را جابجا کند اما عامل اصلی فرد دیگری است که بازهم  دنبال او نمی‌گردند. مجرم اصلی صاحب کالا است اما راننده قربانی می‌شود.

وی با توضیح اینکه جرم‌شناسی را باید از منظر علت و معلولی دید و اینکه عامل اصلی انتقال محموله کیست؟ گفت: به فرض هم اگر راننده دخالتی داشته باشد، وی مثل یک کارگر خورده پایی است که قربانی شده است و منشأ وقوع جرم جای دیگری است.

به گفته جاوید، راننده به عنوان کوچک‌ترین عنصر حمل و نقل بزرگ‌ترین قربانی قاچاق کالا است. وی هم چنین به آثار اجتماعی و فرهنگی زندانی شدن یک راننده در زندان‌های یک کشور  اشاره کرد و گفت:متلاشی شدن خانواده و بی‌سرپرست شدن فرزندان حداقل های اثار این اتفاق است.

وی به تعطیلی شرکت حمل و نقلی و بیکاری صدتا راننده اشاره کرد و ادامه داد:در این صورت سطح فعالیت بنگاه‌های اقتصادی ما کاهش پیدا می‌کند.بنابراین اگر به‌صورت سیستماتیک به این موضوع نگاه کنیم شاهد آثار مخرب این تصمیم غلط بر روی سیستم اقتصادی و بنیان خانواده خواهیم بود.

منبع: تین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۶۷۱۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأکید مسئولان استان بر برخورد جدی با خودرو‌های قاچاق بر

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ استاندار مرکزی در اولین جلسه کمیسیون قاچاق کالا و ارز استان گفت: روند مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سال گذشته مطلوب بوده، اما موقعیت جغرافیایی استان و عبور خودرو‌های قاچاق بر کار را برای پلیس امنیت اقتصادی استان در برخورد با متخلفان سخت کرده است.
مخلص الائمه افزود: مبارزه با قاچاق کالا، توجه مسئولان به موضوع عرضه کالای خارجی و قاچاق از سوی بعضی فروشندگان در فضای مجازی، اقدامات اطلاعاتی و امنیتی مؤثر در شناسایی شبکه‌های سازمان یافته قاچاق در استان و تعیین تکلیف به موقع پرونده‌های تعزیراتی باید در دستور کار قرار گیرد.
او از اقدامات مؤثر تعزیرات حکومتی و اموال تملیکی در تعیین تکلیف پرونده‌های قاچاق و واگذاری بعضی کالا‌ها به مردم تقدیر کرد و ابراز امیدواری کرد این روند خوب امسال هم ادامه یابد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی هم درحاشیه این جلسه گفت: ورود کالای قاچاق به کشور صدمات جبران ناپذیر اقتصادی را بر بدنه تولید و اقتصاد کشور وارد می‌کند.
نظری افزود: قرار گرفتن استان مرکزی در شاهراه مواصلاتی کشور و تردد خودرو‌های قاچاق بر، وظایف دستگاه‌های فعال در حوزه قاچاق کالا و ارز را دو چندان کرده و می‌توان با انجام اقدامات فرهنگی و رسانه‌ای، نظارت دقیق توفیقات سال گذشته در زمینه برخورد با قاچاق کالا و ارز را امسال نیز رقم زد.

دیگر خبرها

  • کشف محموله میلیاردی تنباکوی قاچاق در بستک
  • نرخ حمل کالا از حالت توافقی خارج شود
  • کشف کالا‌های خارجی قاچاق در مهر
  • تأکید مسئولان استان بر برخورد جدی با خودرو‌های قاچاق بر
  • کشف انبار نوشابه‌های قاچاق در رشت
  • کشف ایمپلنت قاچاق از دو مطب در تهران
  • کشف بیش از ۱۲۸ میلیارد کالای قاچاق در طرح ۳ روزه پلیس کرمان
  • ◄ معادله نامتوازن برای رانندگان کامیون؛ افزایش 300 درصدی هزینه ها و عدم افزایش کرایه ها
  • ۱۰راهکار مقابله با قاچاق کالا و ارز
  • افشاگری درباره بیمه تکمیلی رانندگان کامیون ؛ سوء استفاده کنندگان کیستند؟