Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-04@13:52:02 GMT

نشانه هاي بيماري ام اس

تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۰۶۷۲۲۶

نشانه هاي بيماري ام اس

خبرگزاري آريا -

نشانه هاي بيماري ام اس
سيستم ايمني بدن در بيماري ام‌اس به بافت چربي درون مغز حمله كرده و نقاط مختلفي را درگير مي‌كند؛
«ام ‌اس» ترس ندارد
به محض اين‌كه دستش كمي گزگز مي‌كند يا چشم‌هايش سياهي مي‌رود، مي‌ترسد و مي‌گويد: «حتماً ام‌اس گرفته‌ام». ضعف و بي‌حسي اندام‌ها نيز براي او برابر است با بيماري ام‌اس و اين بيماري هم يعني پايان زندگي فعال و پويا.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


با اين‌كه بسياري از مردم اين چنين فكر مي‌كنند، اما پزشكان مي‌گويند گاهي ام‌اس مشكل خاصي براي بيمار ايجاد نمي‌كند بنابراين بسياري از مبتلايان مي‌توانند به زندگي عادي‌شان ادامه دهند؛ به اين معني كه حتي شايد يكي از همكاران يا دوستان‌ نزديكتان هم ام‌اس داشته باشد و شما هيچ وقت متوجه مشكلش نشويد.
دكتر مهدي وحيد دستجردي، متخصص مغز و اعصاب با اشاره به اين‌كه ام‌اس در گروه بيماري‌هاي خودايمن قرار مي‌گيرد، توضيح مي‌دهد: در بيماري‌هاي خودايمن، سيستم ايمني بدن به اشتباه به بدن خود فرد حمله مي‌كند كه ام‌اس نيز يكي از اين نوع بيماري‌هاست.
به گفته اين پزشك متخصص، سيستم ايمني بدن در بيماري ام‌اس به بافت چربي درون مغز حمله كرده و نقاط مختلفي را درگير مي‌كند؛ بنابراين علائم بيماري با توجه به ناحيه‌اي كه درگير مي‌شود، متفاوت خواهد بود؛ علائم بينايي، حركتي و حسي از جمله مشكلاتي است كه فرد با آن روبه‌رو خواهد شد.
دكتر وحيد دستجردي مي‌افزايد: ام‌اس بيشتر در سنين جواني و در دوران طلايي زندگي بروز مي‌كند و به همين دليل رسيدگي و درمان آن اهميت ويژه‌اي دارد. علاوه بر اين، احتمال روبه‌رو شدن با اين بيماري نيز براي خانم‌ها كمي بيشتر از آقايان است.
نشانه‌هاي متنوع ولي پايدار
نشانه‌هاي بيماري ام‌اس متنوع و متفاوت است، اما بايد توجه داشته باشيد هيچ يك از اين نشانه‌ها، در ام‌اس موقت و گذرا نيست و حداقل بايد يك روز ادامه داشته باشد.
دكتر وحيد دستجردي ضمن بيان اين‌كه شايع‌ترين حالت درگيري بيماري با علائم حسي نمايان مي‌شود، مي‌گويد: در چنين شرايطي معمولاً فرد در قسمت‌هاي انتهايي هر دو دست و هر دو پا (قسمت‌هايي از بدن كه فرد از دستكش و جوراب استفاده مي‌كند) سوزش و گزگز شديدي را احساس خواهد كرد.
وي تاكيد مي‌كند: سوزش و گزگز مربوط به بيماري ام‌اس بسيار شديد و مداوم است و به همين دليل افرادي كه گاهي چنين حسي دارند، نبايد نگران مبتلاشدن به ام‌اس باشند.
به گفته اين عضو هيات علمي دانشگاه، در حالت ديگري از درگيري‌هاي حسي بيماري ام‌اس، نيمي از بدن فرد يا قسمت پايين‌تر از سينه او در يك طرف بدن بي‌حس مي‌شود.
دكتر وحيد دستجردي در مورد دومين نشانه بيماري ام‌اس چنين مي‌گويد: تاري ديد يكي از علائم شايع اين بيماري است؛ البته در اين مورد هم بايد دقت داشته باشيد كه همه افراد سالم و كساني كه هيچ مشكلي ندارند نيز ممكن است گاهي اين حالت را تجربه كنند، بويژه زماني كه فرد به صورت ناگهاني از حالت خوابيده يا نشسته برمي‌خيزد، اما دردناك شدن يكي از چشم‌ها هنگام حركت به طرفين و از دست دادن بينايي همان چشم پس از گذشت چند ساعت يا چند روز، يكي از نشانه‌هاي بيماري ام‌اس است.
وي با اشاره به مشكلات حركتي بيماران نيز توضيح مي‌دهد: گاهي شخص متوجه كاهش قدرت و توانش مي‌شود؛ به عنوان مثال ممكن است هنگام بالا رفتن از پله حس كند پاهايش ضعيف‌تر از قبل شده است و گاهي نيز يك سمت بدن فرد دچار ضعف شديد مي‌شود.
دكتر وحيد دستجردي درباره مشكلات تعادلي بيماران مي‌گويد: يكي ديگر از علائم بيماري ام‌اس مشكلات تعادلي است؛ در اين حالت شخص كم‌كم حس مي‌كند تعادل ندارد، دائم زمين مي‌خورد يا هنگام راه رفتن بدنش به يك طرف متمايل مي‌شود.
اين پزشك متخصص تاكيد مي‌كند: هيچ يك از علائم ام‌اس گذرا و لحظه‌اي نيست؛ به اين معني كه تاري ديد، عدم تعادل، كاهش قدرت و... حتماً بايد حداقل 24 ساعت ادامه داشته باشد تا بتوان به بروز اين بيماري شك كرد بنابراين افراد نبايد با تجربه كردن لحظه‌اي چنين علائمي، نگران ابتلا به ام‌اس شوند.
ام‌اس انواع مختلفي دارد
دكتر وحيد دستجردي درباره انواع مختلف بيماري ام‌اس توضيح مي‌دهد: بسياري از افرادي كه دچار اين مشكل هستند، هيچ وقت با علامت خاصي روبه‌رو نمي‌شوند؛ به طوري كه حتي تا زمان فوت، اين بيماري بروز نمي‌كند و چه‌بسا افرادي كه به دلايل ديگري مانند تصادف مورد بررسي پزشكي قرار مي‌گيرند و در آن زمان بيماري ام‌اس آنها كه هيچ علامتي نداشته است، تشخيص داده مي‌شود. درصدي از بيماران نيز فقط يك بار دچار علائم بيماري مي‌شوند و اين مساله ديگر هيچ وقت تكرار نمي‌شود.
وي با تاكيد بر اين كه عمده بيماران مبتلا به ام‌اس، هر چند ماه يك بار با علامت جديدي روبه‌رو مي‌شوند، مي‌گويد: اغلب بيماران چنين وضعيتي دارند كه به اين نوع ام‌اس عودكننده ـ بهبوديابنده مي‌گوييم.
البته در گروهي از اين بيماران ممكن است بيماري به شكل پيش‌رونده تغيير كند يا اين كه براي تعداد كمي از افراد از ابتدا ممكن است ام‌اس به شكل پيش‌رونده وجود داشته باشد كه در اين حالت بيماري دائم بدتر مي‌شود.
درمان بيماري ام‌اس
بدون ترديد چگونگي درمان بيماري يكي از مهم‌ترين سوالاتي است كه براي مبتلايان پيش مي‌آيد؛ اين‌كه بيماري به صورت كامل درمان مي‌شود يا نه؟ علائم بهبود آن چيست؟ و...
دكتر وحيد دستجردي ضمن بيان اين كه درمان‌هاي ام‌اس به سه گروه اصلي تقسيم‌بندي مي‌شود، توضيح مي‌دهد:
دسته اول درمان‌ها هنگام حملات بيماري صورت مي‌گيرد كه در اين دوران بيمار بايد در بيمارستان بستري شود.
دومين دسته، درمان‌هاي پيشگيري است؛ در اين شرايط با توجه به وضعيت بيمار از داروهاي متفاوتي استفاده مي‌كنند كه با كمك آنها تعداد حملات بعدي كمتر مي‌شود.
سومين گروه درمان‌ها، مربوط به علائم بيماري است و بيماران بايد بدانند عوارض بيماري مانند خستگي بيش از حد، تكرر ادرار و سفتي اندام‌ها با دارو تا حد زيادي قابل درمان است.
ام‌اس مانع زندگي عادي نمي‌شود
متاسفانه اغلب افراد تصور مي‌كنند ام‌اس به معناي ناتواني كامل فرد است و تنها تصويري كه از مبتلايان به ام‌اس در ذهن آنها نقش مي‌بندد، فردي است كه روي صندلي چرخدار نشسته و توانايي حركت ندارد. در حالي كه بسياري از بيماران مي‌توانند زندگي عادي خود را بدون هيچ مشكلي ادامه ‌‌دهند.
اين پزشك متخصص در اين زمينه توضيح مي‌دهد: مردم معمولا از بيماري افرادي كه علائم خاصي ندارند، آگاه نيستند و شايد حتي ندانند يكي از همكاران يا دوستانشان به اين بيماري مبتلاست، اما درصد كمي از بيماران كه شرايط بدي دارند، هميشه مورد توجه قرار مي‌گيرند و به همين دليل مردم بيماري ام‌اس را با توجه به آن نشانه‌ها مي‌شناسند.
به گفته وي، مبتلايان به ام‌اس تا جايي كه خيلي خسته نشوند، مي‌توانند هر فعاليتي را كه در توانشان هست، انجام دهند.
اين پزشك متخصص تاكيد مي‌كند: بيماران مبتلا به ام‌اس نيز مي‌توانند مانند ساير افراد ازدواج كنند، باردار شوند و زايمان طبيعي داشته باشند، اما از نظر اخلاقي شخص موظف است بيماري‌اش را به همسرش اطلاع دهد.
به گفته وي براي پيشگيري از بيماري تنها كاري كه مي‌توان انجام داد، اجتناب از مصرف دخانيات است؛ چون عواملي كه باعث بروز بيماري مي‌شود مانند ژنتيك، جنسيت، ناحيه جغرافيايي و ويروس‌هايي كه در سال‌هاي قبل فرد به آنها مبتلا شده است، هيچ كدام قابل كنترل نيست.
به گفته اين پزشك متخصص، اختلالات خلقي مانند افسردگي نيز در اين بيماران شايع است كه بسادگي درمان مي‌شود.
همه ساله آخرين چهارشنبه ماه مي، به عنوان روز جهاني ام‌اس در نظر گرفته مي‌شود تا با استفاده از رسانه‌هاي مختلف مردم جهان بيشتر با اين بيماري آشنا شده و دريابند نه‌تنها ام‌اس پايان زندگي نيست، بلكه مبتلايان به آن مي‌توانند زندگي موفق و شادي را تجربه كنند.
منبع : Jamejamonline.ir


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۶۷۲۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موی روی لاله گوش نشانه چیست؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، حضور موی گوش یا موی درون گوش را نباید به آسانی نادیده گرفت. اگر چشمان پنجره‌های روح هستند، گوش‌ها پنجره‌هایی به سمت قلب محسوب می‌شوند. به همین دلیل، ما در بخش سلامت می‌خواهیم به شما بگوییم که حضور موی گوش شما می‌تواند به عنوان یک هشدار جدی درباره سلامتی شما باشد. به گفته علم، موهای درون مجرای گوش، مانند یک باغ کوچک پر از موهای سیاه، یک نشانه شایع برای حمله قلبی است.

بیشتر بخوانید: چگونه تشخیص دهیم ریزش مو داریم؟

در سال ۱۹۷۳ دکتر ساندرز تی. فرانک و تیم تحقیقاتی اش پژوهشی را در ژورنال پزشکی نیو اینگلند منتشر کردند که مدعی بودند چین و چروک مورب نرمه‌ی گوش، که بعداً به نام "علامت فرانک" شناخته شد، می‌تواند نشان‌دهنده‌ی وجود بیماری سرخرگ‌های قلبی (سی اِی دی) باشد.

سی اِی دی یک مشکل گرفتگی عروق است که در آن پلاک‌های مومی درون رگ‌ها جمع می‌شوند و با نام تصلب شرایین نیز شناخته می‌شود. هنوز هم نمی‌دانیم چگونه این ایده به ذهن این پزشکان رسید، اما پژوهش‌های بعدی نیز نشان داده‌اند که علامت فرانک می‌تواند نشان دهنده‌ی بیماری‌های قلبی و عروقی دیگری نیز باشد.

گروهی از پزشکان که به این ارتباط غیب‌گویانه بین گوش و قلب معتقد شده بودند، برای پیدا کردن پاسخ به این پرسش که آیا موی داخل مجرای گوش می‌تواند نشانگر بیماری سرخرگ‌های قلبی باشد، با متخصصان پوست همکاری کردند.

در سال ۱۹۸۴، مطلبی در ژورنال پزشکی نیواینگلند منتشر شد که در آن ادعا شده بود وجود چین و چروک مورب نرمه گوش، که علامت فرانک نامیده می‌شود، می‌تواند نشانگر بیماری سرخرگ‌های قلبی باشد. در این مطالعه که بر روی ۴۳ مرد و ۲۰ زن صورت گرفته بود، ۹۰ درصد از شرکت کنندگانی که این علامت را داشتند، نارسایی قلبی را تجربه کرده بودند.

در گذشته، برخی پزشکان از جمله ریچارد اف. واگنر از دانشکده پزشکی دانشگاه بوستون، باور داشتند که بالا بودن سطح هورمون آندروژن در بدن به دلیل افزایش تولید سلول‌های قرمز خون، می‌تواند منجر به ایجاد لخته در عروق شود.

در سال ۱۹۹۱، پژوهش دیگری نیز در ژورنال قلب انگلستان منتشر شد که بیان می‌کرد در بین ۶۰۲ بیمار مرد مبتلا به سی‌ای دی و ۳۰۰ مرد سالم، وجود چین و چروک مورب نرمه‌ی گوش با افزایش ریسک بروز سی‌ای دی مرتبط است.

همچنین در سال ۱۹۹۲، یک پژوهش دیگر نیز در ژورنال قلب آمریکا منتشر شد که نتایج مشابهی را تأیید کرد. این پژوهش‌ها به معنای قطعی وجود رابطه‌ی میان چین نرمه‌ی گوش و موی گوش با بروز سی‌ای دی نیستند، اما این نتایج باعث شدند که این موضوع مورد توجه پزشکان و پژوهشگران قرار گیرد.

مطابق با یافته‌های ادستون ای، چین نرمه‌ی گوش و موی گوش با بیماری سی‌ای دی در مردان و زنان به شدت مرتبط است. همچنین چین نرمه‌ی گوش با مرگ ناگهانی قلبی (اس سی دی) در مردان مرتبط است. همچنین، بیماران جوان‌تر باعث بالا رفتن ارزش اخباری مثبت می‌شوند.

در پژوهش ای، ۵۲۰ کالبدشکافی مورد بررسی قرار گرفته بود و برخی ویژگی‌های بدنی مانند بی ام آی، وزن طحال، ضخامت چربی شکمی و شش ویژگی دیگر نیز ارزیابی شده بودند. این مقاله در نسخه‌ی ماه ژوئن ۲۰۰۶ ژورنال امریکایی آسیب شناسی پزشکی قانونی منتشر شده بود.

حرف آخر: هر مویی روی لاله گوش علامت بیماری نیست

هنوز دلایل دقیق ارتباط بین موی گوش و حمله‌ی قلبی مشخص نیست. برخی افراد معتقدند که مصرف مکمل‌های تستوسترون ممکن است در این ارتباط نقش داشته باشد، در حالی که دیگران فکر می‌کنند که افزایش وزن و چاقی باعث افزایش خطر حمله قلبی می‌شود. با این حال، هیچ کس نمی‌تواند موی داخل گوش را به طور مستقیم به عنوان عاملی برای این ارتباط مرتبط با حمله‌ی قلبی معرفی کند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229231 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / همه چیز درباره سندرم «درِس»
  • چالش‌های فراوان بیماران خاص و صعب العلاج در ایران/ وقتی مشکلات بیماران هموفیلی دیده نمی‌شود
  • کانون هموفیلی ایران: دارو‌های جدید هموفیلی، تحت پوشش بیمه نیست
  • مصائب بیماران هموفیلی برای تهیه دارو
  • علائم فشار خون بالا
  • موی روی لاله گوش نشانه چیست؟
  • علائم فشار خون بالا را بشناسید
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • آن چه علم به تازگی درباره قاعدگی زنان کشف کرده است
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند | در مواجهه با آلرژی برخی پزشکان، بیماران را دچار سوءتغذیه می‌کنند